Πως να προστατεψω τη σκυλα μου απο τους περαστικους στη βολτα

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Να πω την αληθεια το σκεφτηκα να κολλησω στον οδηγο ταμπελιτσα που να γραφει "μη με χαιδευετε, φοβαμαι". Αλλα η εμπειρια μου μεχρι τωρα μου λεει οτι κανεις δε δινει σημασια να διαβασει. Παλια που δουλευα στο αεροδρομιο ειχαμε ενα κινουμενο ιμαντα που απο 3 πλευρες εγραφε μεγαλα κοκκινα γραμματα "ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΜΑΝΤΑ". Ε οι 7 στους 10 παταγαν ακομα και οταν ηταν ηδη σε κινηση :eek:. Μπορω να το δοκιμασω βεβαια αν δεν βρω αλλη λυση και θα δουμε αποτελεσματα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Ένα παράπλευρο πράγμα θέλω να πω: όταν είναι να διώξετε τους ανεπιθύμητους, μην αστράφτετε κ βροντάτε αν δεν είναι απαραίτητο. Κάντε το ήρεμα. Όχι για τους ανεπιθύμητους. Αλλά τα φοβικά σκυλιά θα αγχωθούν απ'τον εκνευρισμό σας, θα καταγράψουν την επαφή αυτή ως unsafe ("ακόμα πιο unsafe από ότι νόμιζα αρχικά, μιλάμε είναι μεγάλος ο κίνδυνος τελικά!") και θα αρχίσουν να φοβούνται ακόμα περισσότερο την όποια επαφή με το ερέθισμα που τους προκαλεί φόβο.

Έκανα τη μαλακία (με τα σκυλιά εμείς), έπαθα κι έμαθα. Μόλις άρχισα να αντιμετωπίζω έστω και το διώξιμο με ηρεμία (χρόνια μετά), το σκυλί άλλαξε δραστικά συμπεριφορά.

• Like
Reactions: Luiza

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Να πω εδώ ότι η τακτική αυτή της @Estranged έπιασε τόπο, γιατί μια φορά που είδα τον Άρη και προσπάθησα να τον χαϊδέψω, αυτός με έγραψε κανονικά στα τέτοια του :whistle: ...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Χαχαχαχ! Εμένα καλέ δεν έχει με τους ανθρώπους το πρόβλημα, με τα σκυλιά έχει.

Τον πέτυχες σε λάθος φάση της βόλτας @dimitris-skg! Από τα μέσα ή 3/4 περίπου της βόλτας και μετά, που είναι πια σίγουρο ότι γυρνάμε σπίτι, αγαπάει όλο τον κόσμο! ΄Οσο περισσότερο αγαπήσει, τόσο πιο αργά θα φτάσει σπίτι βλέπεις! :rolleyes:

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Αν γράψεις στον οδηγό "Μη με χαϊδεύετε, φοβάμαι" θα στην πέσουν κι αυτοί που δεν το έκαναν νωρίτερα, για να τη χαϊδέψουν. :p

Κι εμάς μας σταματάνε για να τη χαϊδέψουν. Δε με πειράζει, αλλά ούτε και την ίδια. Στη μόνη φάση που έχω ενστάσεις είναι όταν βιάζομαι, οπότε δε γίνεται να σταματάω κάθε τρεις και λίγο.

Όσο δε με πειράζει όμως, όταν της μιλάνε πριν την χαϊδέψουν (να καταλάβει κι εκείνη, ότι υπάρχει κάποιος που θέλει να τη χαϊδέψει), με τσαντίζει αφάνταστα όταν το κάνουν χωρίς καμία προειδοποίηση. Απλά βλέπεις ξαφνικά ένα χέρι κι απλώνεται όπου βρει. Σε ορισμένους το έχω πει ότι με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουν να βρεθούν δαγκωμένοι. Τσαντίστηκαν κιόλας. Για κάτι τέτοιους το έχω πει πάμπολλες φορές, ευτυχώς που το σκυλί μου είναι Βούδας. Θα μπλέκαμε κι άντε να εξηγήσεις μετά.

Θα σου πρότεινα αν έχει τέτοιο θέμα να αποφεύγεις την πολυκοσμία. Κι όσο μπορείς να έχεις το νου σου προκειμένου να διορθώνεις τους περαστικούς.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Καλο ειναι παντως σε αυτους που ερχονται απροσκλητοι και απλωνουν τα χερια τους να τους εξηγουμε κιολας και λιγο αυστηρα μπας και κοψουν τη συνηθεια γενικοτερα. Ειναι πολυ εκνευριστικο και αγενες κατα τη γνωμη μου και επικινδυνο σαν συμπεριφορα. Ειδικα σε παιδακια εγω καθομαι και εξηγω αρκετα γιατι νομιζω ειναι για το καλο τους και τη προστασια τους γενικοτερα.

Επισης αν δεν αρεσει και στο σκυλο (δεν εχουν ορεξη ολα τα σκυλια για χαιδολογημα) πχ ο δικος μου δεν εχει ορεξη για χαδια ειδικα στην αρχη της βολτας που θελει να ξεδωσει, τον βλεπεις γυριζει το κεφαλι και χασμουριεται εκνευρισμενος, στα 20 δευτερολεπτα πεταει και ενα γαβ που σου σπαει τυμπανα . Εκει ξεμπερδευουμε με του χαιδολογητες . Σε γενικες γραμμες δε βρισκω το λογο να πιεζουμε το σκυλο για να νιωσουν καλα οι αλλοι.

Δυστυχως με τα μικροσωμα ασπρα οπως του θεματοθετη δε ξεμπερδευεις τοσο ευκολα οσο με τα μεγαλυτερα, στη πεφτουν απο παντου. Ισως αρχικα επειδη ειναι και αρχη της υιοθεσιας και δεν γνωριζεις και την ιδια καλα, να αποφευγεις μερη με υψηλες συγκεντρωσεις απροσκλητων χαιδολογητων,οπως πλατειες που χαζευει ο κοσμος και παιζουν πιτσιρικια, γυρω απο σχολεια κ.τ.λ Σε πεζοδρομια κ.τ.λ πιο δυσκολα ο αλλος θα σταματησει. Και κοντα σου στη βολτα, με τα φλεξι που συνηθως βγαζουν ολοι τα μικροσωμα και αλωνιζουν 2-3 μετρα τρυγυρω ειναι πιο ευκολο να παει καποιος

Last edited:
  • Like
Reactions: Luiza

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εμεις δεν εχουμε τετοια θεματα...
κ οποιος θελει να χαιδεψει παντα ρωταει :D

Βαλε σαμαρακι που ναχει σκριτς σκρατς κ κόλλα πάνω λωριδες "DONT TOUCH" "ΔΑΓΚΩΝΕΙ" κλπ κλπ

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Εμεις δεν εχουμε τετοια θεματα...
κ οποιος θελει να χαιδεψει παντα ρωταει :D

Βαλε σαμαρακι που ναχει σκριτς σκρατς κ κόλλα πάνω λωριδες "DONT TOUCH" "ΔΑΓΚΩΝΕΙ" κλπ κλπ
Νομιζω στο συγκεγκριμενο σκυλακι θα το περασουν για χαριτωμενια και θα τους προκαλει περισσοτερο... :D:p ο,τι και καλα το εβαλε για αστειο ο ιδιοκτητης

Το βλεπω συχνα στη βολτα με ενα μικρουλικο με θεματα. Ενω ο ιδιοκτητης τους λεει μη πλησιαστε δεν θελει και μπορει να δαγκωσει της λενε αντε καλα τι να δαγκωσει αυτο το μικρο και πανε προς τα εκει. Αυτο μετατρεπεται απο γλυκο πατσαβουρακι σε πραγματικο γκρεμλιν, οχι σαν το γιαλατζι δικο μου, και μετα βλεπεις για ποτε μαζευονται.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Αφου μυαλο κουκουτσι!

Ειναι common knowledge οτι τα μικροσωμα διαολιζονται πιο ευκολα!

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Ενταξει ακυρη η ταμπελα λοιπον! :p
Καλα εννοειται οτι αποφευγουμε οσο μπορουμε μερη επιφοβα για επιδοξους "χαιδευτες", παιδια αυτο που σας λεω συμβαινει στο πεζοδρομιο που ενω την κραταω σχεδον διπλα στο ποδι μου για να περασουν απο διπλα μας εκει που περνανε σκυβουν σε χρονο dt σαν το μπαμπουλα πανω απ'το σκυλι και ενω εγω εχω μολις ανοιξει το στομα να μιλησω αυτοι εχουν απλωσει ηδη το χερι. :mad: Και μενω και στο κεντρο της Αθηνας οπου εχει κινηση στους δρομους σχεδον ολες τις ωρες και τα πεζοδρομια ειναι κατι λιγοτερο απο στενα. :(
Κι εγω νομιζω οτι η εμφανιση παιζει μεγαλο ρολο, αφενος ταιριαζει στα γουστα πολυ κοσμου και αφετερου επειδη ειναι μικρουλι δεν εχουν αισθηση του κινδυνου. Αν ειχα τα μεσα να παρω μεγαλο μαυρο σκυλι οπως ονειρευομουνα δεν νομιζω να ειχαμε προβλημα.

• Like
Reactions: Luiza and medusa