Πως να προστατεψω τη σκυλα μου απο τους περαστικους στη βολτα

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Καλημερα σε ολους!

Προσφατα υιοθετησα μια σκυλιτσα. Την πηρα απο φιλοζωικη και ενω γενικα τα πηγαινει πολυ καλα σε ολα τα θεματα εχει ενα μικρο φοβο προς τους ανθρωπους (μαλλον καποιος θα την ειχε πειραξει στο παρελθον). Ειναι αρκετα φιλικη και τους πλησιαζει χαρουμενη, καθεται για χαδια, απλα φοβαται αν καποιος κανει αποτομες κινησεις προς το μερος της. Εχω λοιπον δασκαλεψει ολους οσους συναναστρεφομαστε να την πλησιαζουν ησυχα και ολα κομπλε.
Το προβλημα μου ειναι στις βολτες. Ειναι μια μικρη πατσαβουριτσα και καθως παμε βολτα συχνα αγνωστοι πανε να τη χαιδεψουν απροειδοποιητα και πριν προλαβω να τους πω κατι με αποτελεσμα αυτη να φοβαται. Αφου αρχισουν τα χαδια δεν εχει προβλημα αλλα στην αρχη που θα την αιφνιδιασουν τιναζεται η καημενη. Εχω το νου μου και την κραταω κοντα μου οταν προσπερναμε κοσμο αλλα πολλοι δεν παιρνουν χαμπαρι και πετανε αποτομα χερι απο το πουθενα πριν προλαβω κι εγω να αντιδρασω και να τους φρεναρω.
Μιας και ειμαι απειρη απο σκυλια ηθελα να ρωτησω αν εχει/ειχε κανεις παρομοιο προβλημα και πως το διαχειριζεται, καθως και αν υπαρχει καποια σταση που μπορω να κρατησω αφου εχει γινει το κακο ωστε να νιωθει πιο ασφαλης.

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Καλημέρα bouf,
Πόσο καιρό την έχεις ? και τι ηλικία έχει περίπου.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Αν ειμασταν σε χωρα με φιλοζωικη παιδεια το προβλημα θα λυνοταν βαζοντας της μια κορδελα πορτοκαλια που παει να πει μην πλησιαζεται για οποιοδιποτε λογο.
Στην περιπτωση της Ελλαδας η μονη λυση ειναι να βλεπεις και να κρινεις προθεσεις σε ακτινα 10 μετρων σαν ρανταρ. Μπροστα πισω δεξια αριστερα. Προσπαθα να μην εισαι νευρικος γιατι θα το μεταδωσεις στο σκυλι. Αν κρινεις οτι καποιος ειναι αξιος να χαιδεψει το σκυλακι σου τοτε τον ενημερωνεις να μην κανει αποτομες κινησεις. Ολα θα πανε καλα απλα προστατεψε το σκυλι σου απο οποιο ερεθισμα. Ακομα και αν πρεπει να φανεις αγενης η αποτομος.

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
4 ημέρες εεεε? Ανεβαίνει στο καναπέ ? :LOL::LOL::LOL:

Να τη χαίρεσαι bouf !!
Είναι μικράκι ακόμα τόσο ηλικιακά όσο και σε μέγεθος. Είναι σα να βλέπεις ένα γίγαντα να έρχεται κατα πάνω σου... Σιγά σιγά θα το ξεπεράσει. Εσυ μπορείς να την ενθαρρύνεις και οταν πάει κάποιος να τη χαιδέψει απότομα να την χαιδεύεις κ συ. Η' να της μιλάς ενθαρρυντικά οταν την χαιδεύουν. Έτσι θα της περάσει το μήνυμα οτι ακόμα κ να έρχεται κάποιος απότομα είναι καλός και θα μου δώσει χάδια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εσυ μπορείς να την ενθαρρύνεις και οταν πάει κάποιος να τη χαιδέψει απότομα να την χαιδεύεις κ συ.
Ε...χμμμ....δεν νομίζω :unsure:
Εναλλακτικά, εγώ στην θέση του, θα άσταφτα ανάποδες βροντερές, σε όποιον το δοκίμαζε, χωρίς να με ρωτήσει πρώτα.

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Κατάλαβα οτι η Bouf επιθυμεί ο κόσμος να χαϊδεύει το σκυλάκι της απλά εκείνο καμιά φορά φοβάται και ζήτησε συμβουλή πως να του διώξει αυτό το φόβο..
Εγώ στη θέση της θα φρόντιζα να διορθώσω το σκυλί και οχι τον φιλόζωο περαστικό.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αααχ αυτα τα εχουν σκυλια σαν τα δικα μας που ειναι ακαταμαχητα... :LOL::LOL:

Ο δικος μου κανει παντα πισω οταν παει καποιος με το ζορι να τον χαιδεψει και σε πολλους κανει εντυπωση, λες και οφειλει να κατσει να χαιδευτει. Θα πρεπει, οπως ειπαν πιο πανω να γινεις το φιλτρο αναμεσα στους γυρω και στο σκυλο σου. Απεφευγε καταστασεις. Πηγαινε απ την μερια του δρομου που ναι πιο ησυχη. Και σιγα σιγα ισως ηρεμησει και δεν την πειραζει τοσο. Ισως και οχι.

Να εχετε καλη συμβιωση. Και βαλε καμια φωτο.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Το σκυλι δεν χρειαζετε διορθωση.
Τουλαχιστον απο τα λεγομενα.
Χρειαζετε χωρο και χρονο.
Για διορθωση θα φανει αργοτερα

• Like
Reactions: Vania and Pepev50

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Προς το παρον οταν συμβαινει εγω συμπεριφερομαι σαν να μην εγινε τιποτα αξιο προσοχης απλα δεν ξερω αν ειναι σωστη η σταση μου, γι'αυτο ρωταω. Γενικα ειμαι σε αλερτ μοουντ και οποτε τους προλαβαινω τους κοβω η και σε οποιους προλαβουν το λεω μετα ωστε αν ειναι της περιοχης και τους ξανασυναστησουμε να μη γινει το ιδιο. Αλλα ρε παιδια ειναι και μερικοι που ενω οσο πλησιαζουν δεν φαινεται να δινουν καμια σημασια μολις φτασουν διπλα μας τσακ πετανε το χερι απ'το πουθενα και γινεται η ζημια.
Οχι ο καθε αγνωστος απο τη στιγμη που το σκυλι φοβαται δεν θα ηθελα να το χαιδευει, θα ηθελα να προσπερναει. Αλλα απο τη στιγμη που καποιους δεν τους προλαβαινω γιατι το κανουν αιφνιδιαστικα ρωταω μπας και υπαρχει κατι που μπορω να κανω κατοπιν εορτης για να ειναι πιο ανετα.

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Ναι οντως χωρο και χρονο χρειαζεται. Γι'αυτο το εδωσαν σε μενα ακριβως επειδη ειμαι ζεν τυπισσα και παραλληλα γκεσταπο με τους δικους μου ωστε να τους επιβαλω να του φερονται οπως πρεπει. Αλλα τους απροβλεπτους περαστικους δεν τους ειχα υπολογιασει.

• Like
Reactions: Vania

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Disclaimer
με τον όρο διόρθωση εννοούσα να δώσω χρόνο και αυτοπεποίθηση στο σκυλί όπως είπα παραπάνω. Οχι διόρθωση με την συνηθισμένη έννοια. Λάθος επιλογή λέξης έκανα

• Like
Reactions: Estranged and Elios

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Εχω και εγω αυτο το προβλημα με αδιακριτους που απλωνουν χερια.
Το σκυλι μου δεν δαγκωνει σκεφτομαι να δαγκωνω εγω.

• Like
Reactions: M_and_M

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
μιας που το ζητησατε να το αντικειμενο του ποθου
υ.γ. οχι δεν ανεβαινει σε καναπεδες, μεσα στο σπιτι προς το παρον ειναι αψογη. δεν ξερω αν αργοτερα ξεθαρρεψει και αρχισει τετοια, τωρα ακομα ειναι στην προσαρμογη

Attachments

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Κουκλακι!
Ναι κ μενα η δικια μου την πρωτη βδομαδα ηταν μαζεμενη σεμνοτατη κοπελιτσα. Μετα ξεσαλοσαμε.
Καλη ζωη να εχετε

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Πέραν της κίτρινης κορδέλας που αναφέρθηκε (η οποία θα ήταν πιο αποτελεσματική αν γνώριζε κιόλας ο κόσμος τί σημαίνει..), μπορείτε να πάρετε ένα ανοιχτόχρωμο οδηγό και να γράψετε με μεγάλα κεφαλαία γράμματα ΘΕΛΩ ΧΩΡΟ κατά μήκος, για να διαβάζεται από απόσταση. Όχι ότι θα το σεβαστούν όλοι, βέβαια.
Τώρα αν ήδη έχουν απλώσει το ξερό τους χωρίς να ρωτήσουν, υπάρχουν απαντήσεις που τους κάνουν να το ξανασκεφτούν την επόμενη φορά (εγώ συνήθως λέω 'αχ μην την πιάνετε, έχει κολλήσει ψύλλους' και για πότε λακίζουν νέοι, γέροι και παιδιά, δεν το φαντάζεστε.. :whistle:)

• Like
Reactions: Orilis