Πως μπορώ να καταλάβω άμα το σκυλί είναι καθαρόαιμο

baggos218

Member
23 Απριλίου 2014
13
3
26
pws mporw na ma8w ama to skuli einai ka8aroaimo ? 8elw na parw pitbull! kai 8elw na 3erw ama einai ka8aroaimo!den 8a to parw apo petshop opote den 8a exei pedigree

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Άμα το πάρεις από εκτροφέα θα έχει pedigree, οπότε θα ξέρεις ότι είναι και καθαρόαιμο. Αν το πάρεις από οπουδήποτε αλλού, δεν είναι καθαρόαιμο, απλά.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Χμ...Κακη επιλογη θα κανεις απο πετ σοπ.Αφιερωσε χρονο κ διαβασε:"εμπειριες απο πετσοπ",που βρισκεται στο Σκυλοκουβεντες,στην ενοτητα "Εκτροφη,Αναπαραγωγη,Επιλογη".

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καθαροαιμο σκυλι ειναι το σκυλι του οποιου μπορουν να πιστοποιηθουν οι πρόγονοι. Δηλαδη να ξερεις οχι μονο τους γονεις αλλα και του παπουδες και καποιες γενιες πισω. Μόνο το πεντιγκρι το κανει αυτο. Οποτε αν δεν εχει πεντιγκρί ο σκυλος, θεωρείται ημιαιμος όσο και να μοιαζει με αυτο που ψαχνεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
baggos218 καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Αφιέρωσε πρώτα, λίγα λεπτά, να διαβάσεις τους κανονισμούς. Κάνε και μια περιήγηση στο φόρουμ, και θα μάθεις πολλά καινούργια πράγματα. Χρησιμοποίησε την αναζήτηση.

popintoperman

Member
23 Απριλίου 2014
14
1
36
αν ξερεις του γονεις του κουταβιου οπως εγω τοτε θα ξερεις οτι ιναι καθαροαιμο στην ιδια φαση ειμαστε και εγω περιμενω να γεννηθει το μικρακι μου

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Από την Αμερική δηλαδη μόνο :)
Ελλάδα "νέμα"; (που λεν και στο χωριό μου) :rolleyes:

Βασικά Βάγγο, σοβαρά, έχει τα άπειρα πίτμπουλ για υιοθεσία, από κουτάβια ακόμα μέχρι ενήλικα -πολλοί τα παίρνουν για λάθος λόγο προφανώς και τα παρατάνε. Νομίζω μετά τα ημίαιμα, τα πίτμπουλ είναι πρώτα σε πλήθος για υιοθεσία.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
αν ξερεις του γονεις του κουταβιου οπως εγω τοτε θα ξερεις οτι ιναι καθαροαιμο στην ιδια φαση ειμαστε και εγω περιμενω να γεννηθει το μικρακι μου
Δεν αρκει αυτο που λες. Αν δεν ειναι επίσημα αναγνωρισμενο το σκυλι, δε θεωρείται καθαροαιμο μιας και δεν υπαρχει τροπος να αποδείξεις την καταγωγη του. Απο τη στιγμη που δεν μπορεις να αποδειξεις την καταγωγη του δεν εχει διαφορά απο το δικο μου που τον μαζεψαν απο το δρομο και κανεις δεν ξερει τιποτα για τους γονεις του.
Δες αυτο.
http://pitbull-rescue.gr

• Like
Reactions: Serge

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Και που το ξέρεις οτι οι γονείς του κουταβιού είναι καθαρόαιμα αφού τα pedigree δεν υπάρχουν; Έτσι από τη φάτσα το καταλαβαίνεις;

popintoperman

Member
23 Απριλίου 2014
14
1
36
εσυ πως εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει πεντιγκυ και πως το εμαθες;οι γονεις ειναι καθαροαιμοι και εκτος του οτι εχουν χαρτια ειναι και τελεια σκυλια μπορει να ειμαι νεα στο φορουμ αλλα λιγα πραγματα ξερω και εγω
Και που το ξέρεις οτι οι γονείς του κουταβιού είναι καθαρόαιμα αφού τα pedigree δεν υπάρχει; Έτσι από τη φάτσα το καταλαβαίνεις;

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Και αυτά τα «πιτμπουλ» ημίαιμα είναι ουτοσι άλλος. Δεν αναγνωρίζει ούτε FCI ούτε AKC αυτή τη φυλή.
Ναι, ημίαιμα θεωρούνται αλλά εννοώ -για ευκολία το είπα- ότι είναι πολλά για υιοθεσία που προφανώς δεν έχουν χαρτιά, έχουν μούρη πίτμπουλ όμως.
Βάγγο, ξεκαθάρισμα: Αν δεν έχει pedigree είναι ημίαιμο, απ'όπου κι αν το πάρεις, όσο κι αν μοιάζουν με πίτμπουλ οι γονείς του. Από κει και πέρα, αν θες χαρτιά θα ψάξεις σε εκτροφείο (αν κατάλαβα,δεν υπάρχει στην Ελλάδα; Δεν ξέρω), ή αλλιώς μπορείς να υιοθετήσεις. Μέση λύση δεν υπάρχει για πολλούς λόγους -ένας απ'αυτούς (στο πρακτικό κομμάτι) είναι ότι από αλλού πλην του εκτροφείου πάλι ημίαιμο θα αγοράσεις κι είναι κοροϊδία, καλύτερα λοιπόν να κρατήσεις τα λεφτά σου.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
εσυ πως εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει πεντιγκυ και πως το εμαθες;οι γονεις ειναι καθαροαιμοι και εκτος του οτι εχουν χαρτια ειναι και τελεια σκυλια μπορει να ειμαι νεα στο φορουμ αλλα λιγα πραγματα ξερω και εγω
Και που τα βρήκαν τα χαρτιά αυτά; Αφού δεν τα δίνει κανένος Όμιλος FCI στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Πόπη, κάποιος που ψάχνεται δεν θεωρεί αυτονόητο ότι οι γονείς του δικού σου έχουν χαρτιά, μπορεί να πάει σε κάποιον πχ byb, να δει τους γονείς και να πει "Α,τους είδα, είναι καθαρόαιμο". Κατάλαβες πώς το λέω, δεν διευκρινίστηκε απλά και κάποιος που έχει στο μυαλό του να κινηθεί προς byb σίγουρα πήρε στραβά την απάντησή σου, όχι ότι αυτό εννοούσες ;)

baggos218

Member
23 Απριλίου 2014
13
3
26
Ναι, ημίαιμα θεωρούνται αλλά εννοώ -για ευκολία το είπα- ότι είναι πολλά για υιοθεσία που προφανώς δεν έχουν χαρτιά, έχουν μούρη πίτμπουλ όμως.
Βάγγο, ξεκαθάρισμα: Αν δεν έχει pedigree είναι ημίαιμο, απ'όπου κι αν το πάρεις, όσο κι αν μοιάζουν με πίτμπουλ οι γονείς του. Από κει και πέρα, αν θες χαρτιά θα ψάξεις σε εκτροφείο (αν κατάλαβα,δεν υπάρχει στην Ελλάδα; Δεν ξέρω), ή αλλιώς μπορείς να υιοθετήσεις. Μέση λύση δεν υπάρχει για πολλούς λόγους -ένας απ'αυτούς (στο πρακτικό κομμάτι) είναι ότι από αλλού πλην του εκτροφείου πάλι ημίαιμο θα αγοράσεις κι είναι κοροϊδία, καλύτερα λοιπόν να κρατήσεις τα λεφτά σου.

ok alla 8a exei kanonikh sumperifora?h 8a einai kanena mourlo?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Αρα θα εχουν και τα κουταβια πεντιγκρι. Τοτε ναι, θα εχεις αποκτησει καθαροαιμο σκυλο.
Αν οχι, απλως θα εχεις ενα σκυλο που φερνει σε καποια ρατσα.
Τέτοια pedigree τα εκτυπώνουν οι ίδιοι στο σπίτι και λένε οτι είναι γνήσια (και καλά), δεν είναι όμως, απλό κωλόχαρτο είναι (σόρρυ και όλας) έτσι για να δώσουν κάτι στον κορόϊδο.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
καλά
ok alla 8a exei kanonikh sumperifora?h 8a einai kanena mourlo?
μπορεις πολύ ευκολα να το ελέγξεις αυτό με συζητήσεις με αυτούς που εχουν τον σκύλο και γνωριμία με τον ίδιο το σκύλο. πάντως για τη φυλή που μιλάμε όλα μουρλά είναι, με την καλή εννοια

• Like
Reactions: baggos218