Από την Αμερική δηλαδη μόνοΆμα το πάρεις από εκτροφέα θα έχει pedigree, οπότε θα ξέρεις ότι είναι και καθαρόαιμο. Αν το πάρεις από οπουδήποτε αλλού, δεν είναι καθαρόαιμο, απλά.
Ελλάδα "νέμα"; (που λεν και στο χωριό μου)Από την Αμερική δηλαδη μόνο
Δεν αρκει αυτο που λες. Αν δεν ειναι επίσημα αναγνωρισμενο το σκυλι, δε θεωρείται καθαροαιμο μιας και δεν υπαρχει τροπος να αποδείξεις την καταγωγη του. Απο τη στιγμη που δεν μπορεις να αποδειξεις την καταγωγη του δεν εχει διαφορά απο το δικο μου που τον μαζεψαν απο το δρομο και κανεις δεν ξερει τιποτα για τους γονεις του.αν ξερεις του γονεις του κουταβιου οπως εγω τοτε θα ξερεις οτι ιναι καθαροαιμο στην ιδια φαση ειμαστε και εγω περιμενω να γεννηθει το μικρακι μου
Και αυτά τα «πιτμπουλ» ημίαιμα είναι ουτοσι άλλος. Δεν αναγνωρίζει ούτε FCI ούτε AKC αυτή τη φυλή.Νομίζω μετά τα ημίαιμα, τα πίτμπουλ είναι πρώτα σε πλήθος για υιοθεσία.
Και που το ξέρεις οτι οι γονείς του κουταβιού είναι καθαρόαιμα αφού τα pedigree δεν υπάρχουν; Έτσι από τη φάτσα το καταλαβαίνεις;αν ξερεις του γονεις του κουταβιου οπως εγω τοτε θα ξερεις οτι ιναι καθαροαιμο στην ιδια φαση ειμαστε και εγω περιμενω να γεννηθει το μικρακι μου
Και που το ξέρεις οτι οι γονείς του κουταβιού είναι καθαρόαιμα αφού τα pedigree δεν υπάρχει; Έτσι από τη φάτσα το καταλαβαίνεις;
Ναι, ημίαιμα θεωρούνται αλλά εννοώ -για ευκολία το είπα- ότι είναι πολλά για υιοθεσία που προφανώς δεν έχουν χαρτιά, έχουν μούρη πίτμπουλ όμως.Και αυτά τα «πιτμπουλ» ημίαιμα είναι ουτοσι άλλος. Δεν αναγνωρίζει ούτε FCI ούτε AKC αυτή τη φυλή.
Και που τα βρήκαν τα χαρτιά αυτά; Αφού δεν τα δίνει κανένος Όμιλος FCI στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη.εσυ πως εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει πεντιγκυ και πως το εμαθες;οι γονεις ειναι καθαροαιμοι και εκτος του οτι εχουν χαρτια ειναι και τελεια σκυλια μπορει να ειμαι νεα στο φορουμ αλλα λιγα πραγματα ξερω και εγω
Πόπη, κάποιος που ψάχνεται δεν θεωρεί αυτονόητο ότι οι γονείς του δικού σου έχουν χαρτιά, μπορεί να πάει σε κάποιον πχ byb, να δει τους γονείς και να πει "Α,τους είδα, είναι καθαρόαιμο". Κατάλαβες πώς το λέω, δεν διευκρινίστηκε απλά και κάποιος που έχει στο μυαλό του να κινηθεί προς byb σίγουρα πήρε στραβά την απάντησή σου, όχι ότι αυτό εννοούσεςεσυ πως εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει πεντιγκυ και πως το εμαθες;οι γονεις ειναι καθαροαιμοι και εκτος του οτι εχουν χαρτια ειναι και τελεια σκυλια μπορει να ειμαι νεα στο φορουμ αλλα λιγα πραγματα ξερω και εγω
Ε ναι, συμφωνώ σ'αυτό μαζί σου.Ναι, ημίαιμα θεωρούνται αλλά εννοώ -για ευκολία το είπα- ότι είναι πολλά για υιοθεσία που προφανώς δεν έχουν χαρτιά, έχουν μούρη πίτμπουλ όμως.
Ναι, ημίαιμα θεωρούνται αλλά εννοώ -για ευκολία το είπα- ότι είναι πολλά για υιοθεσία που προφανώς δεν έχουν χαρτιά, έχουν μούρη πίτμπουλ όμως.
Βάγγο, ξεκαθάρισμα: Αν δεν έχει pedigree είναι ημίαιμο, απ'όπου κι αν το πάρεις, όσο κι αν μοιάζουν με πίτμπουλ οι γονείς του. Από κει και πέρα, αν θες χαρτιά θα ψάξεις σε εκτροφείο (αν κατάλαβα,δεν υπάρχει στην Ελλάδα; Δεν ξέρω), ή αλλιώς μπορείς να υιοθετήσεις. Μέση λύση δεν υπάρχει για πολλούς λόγους -ένας απ'αυτούς (στο πρακτικό κομμάτι) είναι ότι από αλλού πλην του εκτροφείου πάλι ημίαιμο θα αγοράσεις κι είναι κοροϊδία, καλύτερα λοιπόν να κρατήσεις τα λεφτά σου.
Τέτοια pedigree τα εκτυπώνουν οι ίδιοι στο σπίτι και λένε οτι είναι γνήσια (και καλά), δεν είναι όμως, απλό κωλόχαρτο είναι (σόρρυ και όλας) έτσι για να δώσουν κάτι στον κορόϊδο.Αρα θα εχουν και τα κουταβια πεντιγκρι. Τοτε ναι, θα εχεις αποκτησει καθαροαιμο σκυλο.
Αν οχι, απλως θα εχεις ενα σκυλο που φερνει σε καποια ρατσα.
μπορεις πολύ ευκολα να το ελέγξεις αυτό με συζητήσεις με αυτούς που εχουν τον σκύλο και γνωριμία με τον ίδιο το σκύλο. πάντως για τη φυλή που μιλάμε όλα μουρλά είναι, με την καλή εννοιαok alla 8a exei kanonikh sumperifora?h 8a einai kanena mourlo?