Πωλειται crate

Status
Κλειδωμένο θέμα

Κων/νος

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2010
222
0
Αθηνα,Μελισσια
Πωλειται crate καινουργιο στο κουτι του λογω μη χρησης του,μεγεθος xl(το ειχα παρει για το ακιτα μου ειδκα λογω μεγεθους) μαζι με καλυμα περιμετρικο του κλουβιου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Απόδειξη πως να δίνει ρε παιδιά αφού μεταπώληση κάνει. Δλδ ότι μεταχειρισμένο πουλάμε οφείλουμε να δώσουμε απόδειξη;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Διαστασεις μηκος x πλατος x υψος, χρωμα τιμη και υλικο πάτου(δηλαδη και μια φωτο). Eπισης τι εννοεις περιμετρικο καλυμα;

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Η συναλλαγή για να μην θεωρηθεί μαύρη

ειδικά δε όταν αναρτήσετε σε ένα δημόσιο χώρο

θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν

στην εφορία υπεύθυνη δήλωση του Ν.105

γνωστοποιώντας την ανταλλαγή των αγαθών.

Με αυτό τον τρόπο θα φορολογηθούν αναλόγως.

Το γυναικείο φύλο ειδικότερα τέτοιου είδους συναντήσεις

θα ήταν φρόνιμο να τις κάνουν κατευθείαν

μέσα στο ανάλογο παράρτημα του

υπουργείου οικονομικών.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δηλαδή αν εγώ ως mareco, συνεννοηθώ με τον greko μέσω πμ, για μια τέτοια συναλλαγή [αγορά/πώληση crate δηλαδή], σε ποιόν πιστεύεις ότι θα πρέπει να δώσω λ/σμό, για την συναλλαγή μου αυτή;

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Ως λογίστρια σίγουρα θα γνωρίζεις καλύτερα.

Μα πες μου, είμαι σίγουρος ότι θα απαντήσεις ειλικρινά,

αν ήμουν κρεοπώλης θα ήταν θεμιτό να πουλάω

κρέας στην κοινότητα για τους ωμό-ϊδεάτες;

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ολα αυτα και εφοσον μιλαμε για ιδιωτες, ισχυουν μονο για πραγματα τα οποια δηλωνονται στην εφορια κατα την αγορα τους. Αν εγω παρω μια ξυριστικη μηχανη και μετα δεν μου αρεσει και την πουλησω σε ενα φιλο μου, δεν υποχρεουμαι να εκδωσω αποδειξη. Εκτος και αν κανω εμποριο τετοιων πραγματων(δηλαδη αν εχω αγορασει το προϊον με τιμολογιο αγορας). Αυτο για την υπευθυνη δηλωση του Ν. 105 πρωτη φορα το ακουω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ειλικρινά απαντώντας, δεν ξέρω καθόλου εκ ποίας απόψεως εννοείς, αν θα ήταν θεμιτό ή όχι.
Στα πλαίσια της εκατέρωθεν εξυπηρέτησης, μεταξύ φίλων/γνωστών/συμφορουμιτών ή απλών μελών μιας οποιαδήποτε κοινότητας, το βρίσκω απολύτως θεμιτό. Δεν σκοπεύω να αναπτύξω περαιτέρω επιχειρηματολογία. Ούτε υπέρ, ούτε κατά της "συναλλαγής". Το βρίσκω εντελώς περιττό. Δόξα το Θεό, έχουμε ποικιλλία άλλων προβλημάτων να μας ταλανίζουν. Οπότε, η σκέψη και μόνο, μιας κοπέλλας, να εμφανίζεται στην εφορία, με ένα θηριώδες crate παραμάσχαλα, είτε για να το πουλήσει, είτε για να το αγοράσει, καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ότι ακούγεται το λιγότερο αστεία.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ολα αυτα και εφοσον μιλαμε για ιδιωτες, ισχυουν μονο για πραγματα τα οποια δηλωνονται στην εφορια κατα την αγορα τους. Αν εγω παρω μια ξυριστικη μηχανη και μετα δεν μου αρεσει και την πουλησω σε ενα φιλο μου, δεν υποχρεουμαι να εκδωσω αποδειξη. Εκτος και αν κανω εμποριο τετοιων πραγματων(δηλαδη αν εχω αγορασει το προϊον με τιμολογιο αγορας). Αυτο για την υπευθυνη δηλωση του Ν. 105 πρωτη φορα το ακουω...
Σωστός...:)

Επιπλέον:

Αυτά για τα οποία πρέπει να υπογραφτεί δήλωση του Ν.105 (και από τους 2 συμβαλλομένους) είναι τα λεγόμενα κεφαλαιουχικά αγαθά (μεγάλης αξίας και μακράς διαρκείας) και, μάλιστα, αυτά που προσδιορίζουν τη μείωση (ή αύξηση) φόρου από τη φορολογική δήλωση, καθώς και τη δημιουργία (ή την απαίτηση) "πόθεν έσχες"... π.χ., τα αυτοκίνητα, οι πίνακες κλπ...
Και μόνο εφόσον οι 2 συμβαλλόμενοι δεν εμπορεύονται τα αγαθά αυτά...

Είμαι πολύ δυσνόητος?:confused:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Tιμή δε θα μας πεις ?
Διαστασεις μηκος x πλατος x υψος, χρωμα τιμη και υλικο πάτου(δηλαδη και μια φωτο). Eπισης τι εννοεις περιμετρικο καλυμα;
Περιμένω κι εγώ να δω απάντηση σε αυτά τα 2!

Δεν θέλω απόδειξη, έχω έκπτωση??? :D :D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Οπότε, η σκέψη και μόνο, μιας κοπέλλας, να εμφανίζεται στην εφορία, με ένα θηριώδες crate παραμάσχαλα, είτε για να το πουλήσει, είτε για να το αγοράσει, καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ότι ακούγεται το λιγότερο αστεία.
Απ' ότι φαντάζομαι, το πιθανότερο θα είναι να την πετάξουν έξω!!!:eek::D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ρε παιδί μου εντάξει τώρα. Ο φίλος grekos προσπαθεί να μας κάνει να δούμε και άλλες παραμέτρους. Νομότυπες. Και θα έλεγα ότι καλά κάνει, αν όλη η παρανομία του κόσμου, κρυβόταν μόνο, πίσω από τέτοιες συναλλαγές. Αλλά από την στιγμή που ένας δήμαρχος με 12 χρόνια "εργασίας" και σύζυγο οδοντίατρο, κατάφερε να κάνει κομπόδεμα από το υστέρημά του, πάνω από 2 εκατ.ευρώ, ε...ας κάνουμε κι εμείς στο φόρουμ, μια "μαύρη" συναλλαγή...:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Συμφωνώ, ότι ο grekos προσπαθεί να ευαισθητοποιεί πτυχές που "κοιμόντουσαν", μέχρι σήμερα... έχεις δίκιο...

Καλά, το είδα το πρωί αυτό που λες και κόντεψα να σκίσω ότι χαρτί έχω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Γι'αυτό παίζει μεγάλο ρόλλο, ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός.
Πρέπει το παιδί από μικρό, να λαμβάνει τις σωστές πληροφορίες και να κατευθύνεται προς τα "σωστά" επαγγέλματα ;)

Status
Κλειδωμένο θέμα