Πρώτο δείγμα έντονης κυριαρχικότητας.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και καλή χρονιά! Χθες το βράδυ (το ξημέρωμα για την ακρίβεια), την πέφτω στο κρεβάτι και η μικρή μου κάτι πήρε και μασουλούσε ένα από τα ψεύτικα κόκκαλα, αλλά εγώ δεν την είχα δει που το πήρε και σε κάποια φάση ακούω σα να σκίζεται χαρτί ή ύφασμα (η μαντάμ είχε γυρισμένη πλάτη και δεν έβλεπα). Πάω κοντά της για να δω τί ήταν αυτό, αλλά δε με άφηνε. Σηκώθηκε, πήγα να το πιάσω και αρχίζει να γρυλίζει, το αφήνει στο πάτωμα και έρχεται μπροστά μου με ένα υφάκι λες και της έκανα το μεγαλύτερο κακό του κόσμου και ήταν έτοιμη να με φάει (γρυλίζοντας όλα αυτά). Τα είδα όλα...δεν την έχω ξαναδεί έτσι. Της είπα με 'ήρεμα', ανοίγω τη μπαλκονόπορτα και της λέω 'έξω' και βγήκε. Την άφησα 10 λεπτά, αφού μάζεψα όλα τα παιχνίδια και το φαγητό και μετά την έβαλα μέσα.

Να σημειώσω ότι ουδέποτε είχαμε πρόβλημα στο να της πάρω κάτι από το στόμα. Ειδικά με τα κόκκαλα και τα σχετικά, το έβλεπε σαν παιχνίδι. Ούτε όταν τρώει είχα ποτέ πρόβλημα να της πάρω το φαγητό, να τη χαϊδέψω ή οτιδήποτε άλλο. Το μοναδικό περιστατικό 'βίας' είχε συμβεί πριν μήνες που της είχα πάρει κόκκαλα από το χασάπη και για να κόψω αντίδραση, πλησίασα σιγά σιγά, έκανα να βάλω δίπλα το χέρι μου (όχι να πάρω το κόκκαλο) και άρχισε να μου γρυλίζει απειλητικά. Μια δυο, της το πήρα, της το έδωσα και πάει λέγοντας και πάει και αυτό, δεν είχαμε ξανά πρόβλημα.

Απ'ό,τι διάβασα, ήταν λάθος να τη στείλω στο μπαλκόνι για τιμωρία. Αλλά να σας πω της αλήθεια τρόμαξα πάρα πολύ. Πραγματικά δεν την είχα ξαναδεί έτσι. Είναι 18 μηνών, κουταβοφέρνει, αλλά προβλήματα τέτοιου είδους δεν είχαμε ποτέ. Και δεν είμαι και από αυτές που μασάνε ... αν πω κάτι, θέλω να γίνεται, αλλιώς και αυτή δεν παίρνει αυτό που θέλει. Μάλιστα μου είχε πει και η εκπαιδεύτρια ότι κάνω καλή δουλειά και να συνεχίσω έτσι, βλέποντας πώς συμπεριφέρομαι σε διάφορα περιστατικά και συμπεριφορές.

Τί κάνουμε όμως στην προκειμένη περίπτωση; Γιατί πιστεύω ότι αφού έγινε μία φορά, θα ξαναγίνει. Το σκυλάκι μου άρχισε να μεταλλάσσεται :eek::paja1:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα chow δεν έιναι και τα πιό εύκολα σκυλια στο κόσμο...και ξέρω αρκετούς που την έχουν πατήσει..
Επίσης, επειδη γνωρίζω τη "καταγωγή" της δικιάς σου θα σου πρότεινα αυτό που έγινε χθες...να μη το προσπεράσεις και να το συζητήσεις με την εκπαιδευτριά σου πολύ σοβαρά...
Δεν θέλω να σε "πανικοβάλλω"...αλλά σου χτυπαω το κουδουνάκι...!!:)

masouraki

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2008
58
0
Athens, Gerakas
Καλησπέρες.Πριν τις γιορτές συνάντησα την Amaliaz με τον Diego ένα βράδυ έξω απο το γήπεδο του Γέρακα.Είχα κι εγώ μαζί μου το τρελλαμένο μου σκυλάκι τη Λήτρα. Αυτό που έχω να καταθέσω (και να της φτιάξω τη διάθεση λίγο)είναι, οτι ιδιοκτήτρια και σκύλος ήταν τόσο συνδεδεμένοι και ταιριαστοί που εντυπωσιάστηκα με τον έλεγχο που είχε πάνω του, γι αυτό άλλωστε την πλησίασα και ρώτησα και το όνομά του.. Η Λήτρα χοροπήδαγε γύρω του (και μιλάμε οτι είναι η μισή απο αυτόν) κι εκείνος ...κύριος! ήταν φιλικότατος μαζί της και μαζί μου και μάλιστα αφού με μύρισε τον άφησα και να σηκωθεί για να πάρω και φιλί!Καταπληκτικός, και χαίρομαι που ξανασυναντώ και τους 2 εδώ μέσα( ιδιοκτήτρια και σκύλο).Ελπίζω να τους ξαναδώ και στη βόλτα!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλησπερα κοπελα μου! Πολυ χαιρομαι που βρεθηκαμε εδω:D.. αν και δεν ξαναεχουμε βρεθει στη βολτιτσα μας:rolleyes:
Αφου ομως ηταν γραφτο να συναντηθουμε και διαδικτυακα κατι θα κανονισουμε:p
Ευχαριστω πολυ για αυτα που εγραψες... συγκινηθηκα:) Η αλητρα μια χαρα ελπιζω... cu!!!

masouraki

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2008
58
0
Athens, Gerakas
Μια χαρά είναι το "τρελλό καρναβάλι μου" γειτόνισσα, εύχομαι και ο κούκλος σου το ίδιο. Ελπίζω να σας ξαναδούμε αν και η δική μου ...βάρδια είναι κατά τις 7 το πρωϊ που τρέχω στα χωράφια με τη Λήτρα. Τα βράδυα βγαίνει με τον άντρα μου συνήθως.Αλλά σίγουρα μπορούμε να συντονιστούμε!Φιλιά.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σχεδον 2 μηνες μετα το ξεκινημα της εκπαιδευσης μας αποφασισαμε στις 28 Φεβρουαριου να περασουμε εξετασεις ΕΒΥ:eek::D:eek::D
Θα πρεπει να πω εδω οτι και ο εκπαιδευτης μας και εμεις εχουμε μεινει εκπληκτοι απο την προοδο του μικρου με αποτελέσμα χτες την ωρα που δουλευαμε να μας προτεινει το παραπανω! Αν και εχω καποιους ενδοιασμους για το κατα ποσο ειμαστε "ετοιμοι", κατα βαθος νομιζω θα τα παμε super! Ευχηθειτε μας λοιπον καλη τυχη:D
Επισης, την Τριτη ειχαμε και γενεθλια\\:D/Το μοσχαρι μου εγινε 1 ετους και το αγαπαω καθε μερα που περναει και πιο πολυ!!! *agapoylas*

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όχι πολλές επαναλήψεις στο ίδιο σενάριο.
Αλλαγή σεναρίου και ξανά απ' την αρχή!
Αυτο Ζωτηρη το ειπες μαλλον για το Ντογκο για να μην βαριεται.

Εγω επαθα με την δικια μου κατι άλλο με την συχνη επαναληψη σε μια συγκεκριμενη ασκηση σε ενα συγκεκριμενο μερος.

Εκτελουσε πριν κάν δοθει η εντολη.
Εκτελουσε την ασκηση με λαθη σε διαφορετικο μερος.
Εχω προκαλεσει πολλα παρομοια λαθη με την μη εναλλαγη σεναριων και το κολλημα σε ενα συγκεκριμενο με την ελπιδα να βελτιωθει.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Ευχηθειτε μας λοιπον καλη τυχη:D
Επισης, την Τριτη ειχαμε και γενεθλια\:D/Το μοσχαρι μου εγινε 1 ετους και το αγαπαω καθε μερα που περναει και πιο πολυ!!! *agapoylas*
Καλή τύχη λοιπόν και να σου ζήσει το μοσχαράκι σου...:):)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Αυτο Ζωτηρη το ειπες μαλλον για το Ντογκο για να μην βαριεται.

Εγω επαθα με την δικια μου κατι άλλο με την συχνη επαναληψη σε μια συγκεκριμενη ασκηση σε ενα συγκεκριμενο μερος.

Εκτελουσε πριν κάν δοθει η εντολη.
Εκτελουσε την ασκηση με λαθη σε διαφορετικο μερος.
Εχω προκαλεσει πολλα παρομοια λαθη με την μη εναλλαγη σεναριων και το κολλημα σε ενα συγκεκριμενο με την ελπιδα να βελτιωθει.

an παραδειγμα εννοεις ότι κατα την διαρκεια που περπατας σταματας και ο σκυλος καθεται αυτό ειναι ζητουμενο άρη.... παραδειγμα περπατας στην κινηση θες να περασεις εναν δρομο... σταματας στο φαναρι ο σκυλος παει σε θεση κατσε πριν προλαβεις να το ζητησεις... δεν ειναι λαθος αυτό αν αυτό εννοεις...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οταν περπαταμε και σταματαω το ζητουμενο ειναι να καθεται κολητα στο αριστερο μου ποδι χωρις εντολη... Επισης, στο "ελα" μετα το αλμα απο το εμποδιο πρεπει να καθεται μπροστα μου παλι χωρις λεκτικη εντολη!:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
an παραδειγμα εννοεις ότι κατα την διαρκεια που περπατας σταματας και ο σκυλος καθεται αυτό ειναι ζητουμενο άρη.... παραδειγμα περπατας στην κινηση θες να περασεις εναν δρομο... σταματας στο φαναρι ο σκυλος παει σε θεση κατσε πριν προλαβεις να το ζητησεις... δεν ειναι λαθος αυτό αν αυτό εννοεις...
Αυτό που λες εσυ Πέτρο είναι το αυτοματο καθισμα (automatic sit).
Η ασκηση που εκανα ηταν να περπαταω, και χωρις να μεταβάλλω τον ρυθμο μου να λεω «κατσε». Η Ηρα να καθεται κι εγω να συνεχιζω. Δυσκολη ασκηση, για μας τουλαχιστον.
(Ενώ το να κατσει ενώ εγω εχω σταματησει και να μεινει καθιστη αν εγω συνεχισω να περπαταω είναι ευκολο.)

Πισω στην ασκηση, αφου ειχα απομακρυνθει μερικα μετρα (ή σταματούσα ή συνεχιζα να παρπαταω), ελεγα «δίπλα» και ερχοταν δίπλα μου.

Με τις πολλες επαναληψεις στο ιδιο σεναριο και συνθηκες, μερικες φορες μπερδευόταν και καθοταν πριν κάν το ζητησω.
Άλλες φορες ξεκινούσε να έρχεται για «δίπλα» πριν το ζητησω ή εκανε την κινηση να ερθει δειχνοντας φανερη αβεβαιοτητα για το αν θελκω τελικα να ερθει ή όχι.

Αλλάζοντας πολλες παραμετρους για να μην εκτελει ρομποτικα, το προβλημα λυθηκε και η ασκηση βελτιωθηκε αρκετα.

Παρομοια παραδειγματα με άλλες ασκησεις μπορω να σου πω πολλα.
Γι αυτό προσπαθω να αλλαζω σεναρια αλλά αν δεν υπαρχει εμπέδωση, η πρόωρη αλλαγη σεναριων την μπερδευει και δεν βοηθαει στην μαθηση.

Εδώ φαινεται και η απειρία μου ως «εκπαιδευτη». Επισης προσπαθω να της δειχνω ξεκαθαρα τι ζηταω αλλά φυσικα δεν τα καταφερνω παντα, ειδικα στις ασκησεις που είναι συνδιασμος αρκετων εντολων.
Ξερω ότι πρεπει να τις σπαω σε κομματια, αλλά δεν τα καταφερνω καλα στην συνδεση των κομματιων.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θα ηθελα να παρακαλεσω τους καλους μας mods να μεταφερουν, αν κρινεται σκόπιμο, τα ποστ # 89, 91 και 93 του παροντος θεματος, σε νέο θεμα με τιτλο
«Εναλλαγή σεναρίων και σύνθετες ασκήσεις»

Πιστευω μπορει να γινει μια πολύ εδιαφερουσα και χρησιμη συζητηση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97