Πρώτο δείγμα έντονης κυριαρχικότητας.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Προμηθεα σ'ευχαριστω! Οι συμβουλες σου ειναι παντα χρησιμες!

Οταν πηγα να τον πιασω απο το λουρι ειχε ηδη σταματησει το σπριντ και ηταν σε θεση "κατσε" διπλα στο σημειο που τον δενω. Η αντιδραση του ηταν επ' ακριβως η παρακατω.
Ξαπλωσε ανασκελα και γυρισε το κεφαλι του και μου επιασε το χερι... δε γρυλλισε, δε μασησε.. εγω του ειπα εεεε τι κανεις, το αφησε και τον εδεσα! Αναμενομενο το ξαπλωμα ανασκελα με μια φατσα καρτουν αφου καθε φορα που κανει κατι μη επιτρεπτο εχουμε την ιδια εικονα:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
γιατί να φάει μπουκέτο το σκυλάκι? είπαμε να ξεκαθαρίζουμε τους ρόλους μας αλλά όχι να ξεπερνάμε και όρια μας! πρέπει να μάθει ότι εμείς είμαστε τα αφεντικά αλλά πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες.
Πολύ σωστά! Προπάντων ελευθερία έκφρασης, ανοικτός διάλογο και σεβασμός της διαφορετικής άποψης! Για να κινούμαστε λοιπον εντός των πλαισίων της δημοκρατικής τάξης, πριν ρίξουμε το μπουκέτο στο σκυλί μας, οφείλουμε να του ζητήσουμε να τοποθετηθεί επί του θέματος:

«Αζορ, ετοιμάζομαι να σου ρίξω ένα μπουκέτο στο δόξα πατρί. Ποια είναι η γνώμη σου?»
:rolleyes:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πολύ σωστά! Προπάντων ελευθερία έκφρασης, ανοικτός διάλογο και σεβασμός της διαφορετικής άποψης! Για να κινούμαστε λοιπον εντός των πλαισίων της δημοκρατικής τάξης, πριν ρίξουμε το μπουκέτο στο σκυλί μας, οφείλουμε να του ζητήσουμε να τοποθετηθεί επί του θέματος:

«Αζορ, ετοιμάζομαι να σου ρίξω ένα μπουκέτο στο δόξα πατρί. Ποια είναι η γνώμη σου?»
:paja1::paja1::paja1::paja1:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου ήταν πάντοτε δημοκρατικός στην αντιμετώπιση που είχα!

Πάντα μου έλεγε:
"Επειδή έχουμε δημοκρατία, τι προτιμάς καρπαζιές ή κλωτσιές?"

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι, εκτός του ότι διαφωνώ με τους σκύλους να δένονται για τιμωρία... (ή να περιορίζονται, ή να πετιούνται έξω).

Η τιμωρία δεν είναι απολελεσματική. ΔΙΟΡΘΩΣΗ και τιμωρία διαφέρουν πολύ!

Πρέπει η διόρθωση να είναι μικρή σε διάρκεια (κάτω από 2 δευτερόλεπτα στις 99% των περιπτώσεων) και να μην κρατάμε κακίες. Η "ένταση" της διόρθωσης εξαρτάται από το μέγεθος της κοτσάνας που έκανε ο σκύλος. Πολλές φορές αρκεί απλά να αγνοούμε την κοτσάνα και να συνεχίζουμε αυτό που κάναμε (οτι δεν "πιάνει" πολλοί σκύλοι δεν ξαναεπιχειρούν).

Κατά τη γνώμη μου δεν έκανες κάτι λάθος στην αντίδρασή σου. Στο κάτω, κάτω (Γαλάζιο) όταν μεγαλοποιούμε μία αντίδραση του σκύλου μας, συχνά του δείχνουμε να καταλάβει πως τον θεωρούμε ΙΣΟ μας, αφού μας "αναστατώνει" με τόση ευκολία.

Το λάθος σου είναι στον τρόπο που διορθώνεις τον σκύλο (με τιμωρία/απομόνωση) ΓΕΝΙΚΩΣ. Η τιμωρία σου δεν του μαθαίνει κάτι, απλά τον αγχώνει.

Να πας σε εκπαιδευτή να μάθεις πως να διορθώνεις τον σκύλο σου σωστά, και ανάλογα με την περίπτωση.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δε θα διαφωνησω με οσα λες... απλα θα συμπληρωσω οτι δεν τον "απομονωνω", διπλα μου τον εδεσα και ξαπλωσε πανω στο μαξιλαρι του.

Σιγουρα το θεμα διορθωση-τιμωρια θα το συζητησω με τον εκπαιδευτη!

ΥΓ Εγω ελεγα στη μητερα μου μολις αρπαζοταν "κατσε να το συζητησουμε βρε μαμα" και δε γλιτωνα το ξυλο:paja1:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@Dr.Zhivago

η αντίδρασή του σκύλου έγκειται ακριβώς στο γεγονός πως ήθελε να τον δέσει... ως εκ τούτου θα ήταν λάθος να μην το έπραττε εφόσον (λαθασμένα ή σωστά είναι άλλο θέμα) το είχε τάξει!

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
τελικα σημερα ο εκπαιδευτης τι σας ειπε που σας ειδε απο κοντα για ολα αυτα !!!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Στο κάτω, κάτω (Γαλάζιο) όταν μεγαλοποιούμε μία αντίδραση του σκύλου μας, .
παιδια, δεν μπορω τωρα μεσω του πληκτρολογιου να περιγραψω τι ,πως και ποσο και ποτε και και και...ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΚΥΛΙΑ .
ισως κακως το ανεφερα.
το πως θα αντιδρασουμε, δεν ειναι "2 ml ντεπον ανα κιλο βαρους στον πυρετο "
κατα την γνωμη μου,εξαρταται απο πραγματα που εαν αρχισω να γραφω, μπορω να γραφω μεχρι αυριο.
επαναλαμβανω ομως οτι για μενα ,συμπεριφορα τετοια, δεν μενει χωρις αντιδραση αμεση, ειναι αδιανοητο να μου κρατησει ο σκυλος το χερι με το στομα, επειδη δεν θελει κατι που θελω να κανω, ακομη κι αν ειναι το πιο αδικο πραγμα αυτο που παω να του κανω, πρωτα θα τιμωρηθει και μετα θα το σκεφτω καλα και θα με διορθωσω στο μελλον.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μολις επιστρεψαμε απο την πρωτη γνωριμια μας με τον εκπαιδευτη!

Τα γενικα που μου ειπε ειναι το οτι ειναι πολυ καλος χαρακτηρας, εχω κανει καλη αρχη στην εκπαιδευση του και... ειναι υπερ του δεοντος χαδιαρης!! Η πρωτη μας συναντηση ηταν αναμεσα σε 3 γατες που πηγαινοερχοντουσαν διπλα του :eek: σκεφτομουν οτι εαν τον ειχα παει 2 μηνες πριν θα ειχαμε σπασει ολα τα τραπεζια.. :rolleyes: σημερα απλα κλαψουριζε που τις εβλεπε.Με ρωτησε πολλα πραγματα για μενα, τη σχεση μου με τα σκυλια, τη σχεση του ντιεγκο με τα σκυλια, με τους αγνωστους, με τους γνωστους κλπ
Του ανεφερα το συμβαν και μου ειπε οτι δεν ηταν αποδεκτη συμπεριφορα και καλα εκανα που τον εδεσα, αφου γι αυτο αντεδρασε. Εαν το ξανακανει αμεσως να του φωναξω δυνατα κ κοφτα "μη". Μου ειπε οτι εαν τετοιες συμπεριφορες τις αφηνουμε να περασουν ετσι και δε τις διορθωνουμε θα καταλαβει οτι δεν τρεχει τιποτα μπορω να βουταω το χερι της οποτε θελω... αυτο θα χαλασει την ιεραρχια.

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
αντε καλη αρχη ...
ευχομαι να πατε καλα απο εδω και στο εξης και υπομονη γιατι στα ντογκο δεν ειναι ευκολο το θεμα εκπαιδευση !!!
θελει χρονο και επιμονη ...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ευχαριστω πολυ:D Νομιζω θα τα παμε μια χαρα:)

Duaz γιατι το λες αυτο? Μου το ειπε και ο εκπαιδευτης και μαλιστα οτι ο Diego ειναι πολυ καλος για ντογκο:rolleyes: (πολυ καλος για να ειναι αληθινος - και γελασαμε) οταν τον ρωτησα μου ειπε θα σου εξηγησω κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης, η οποια παρεπιπτοντως δεν καθοριστηκε χρονικα αφου μου ανεφερε οτι θα τελειωσει οταν το σκυλι θα ειναι ετοιμο, μπορει σε 2 μηνες μπορει σε 6:eek:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πολυ καλος για Ντογκο δε λεγαμε στην αρχη? Ε με την τριτη μερα το αναιρεσαμε!!:rolleyes: Ο μικρος εχει θεμα.. Μαθαινει παρα πολυ γρηγορα μεν- την επομενη φορα μπαινουμε και μεις στο παιχνιδι αφου τελικα δε θα τον εκπαιδευσει ο ιδιος καποιες μερες και μετα θα δουλεψουμε εμεις με το σκυλο αλλα θα δουλευουμε ταυτοχρονα μαζι- αλλα... οταν πιεζεται αντιδραει.. ηδη γυρισε το κεφαλι να πιασει χερι και στον εκπαιδευτη οταν τον πιεσε.... ειναι πολυ καλος οταν αυτος θελει μονο! Με τη διορθωση αμεσως σταματαει και ολα καλα... αλλα την αντιδραση την εχουμε! Ειναι μικρος ακομα μας ειπε και ειναι αναστρεψιμη αυτη η συμπεριφορα... Για να δουμε πως θα παμε..

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Μαθαίνει γρήγορα!
Βαριέται γρήγορα!
Ενθουσιάζεται!
Δεν βλέπει τον λόγο!

Όχι πίεση στο Ντόγκο λέμε πάντα!
Δεν θα διστάσει να αρπάξει τον ξένο αν τον πιέσει... όσο καλά κι αν του φέρεται!

...α, και θα το κάνει χωρίς ηχητικά σήματα (γρύλλισμα)!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Προμηθεα... με προβληματιζει αυτο!Μπερδευτηκα!

Οχι πιεση.. δηλ. οταν δεν θελει αλλο να εκτελεσει τον αφηνουμε? Δεν καταλαβαινω! Βαριεται ευκολα, αυτο ειναι αληθεια.. το εχω προσεξει και γω! Ισως γι αυτο μπαινουμε μαζι και μεις μεσα στο "γηπεδο" τοσο γρηγορα:rolleyes:

Ο εκπαιδευτης γνωριζει πολυ καλα μεχρι που να φτασει... δεν ειναι δικη μου δουλεια να τον προστατεψω!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97