Πρώτο δείγμα έντονης κυριαρχικότητας.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Για αυτούς που δεν γνωρίζουν έχω ένα dogo argentino ακριβώς 10 μηνών τον Diego. Ειναι πολυ κοινωνικοποιημένος με ανθρώπους και ζώα, πολύ φιλικός ( εκτος όταν βρίσκεται μόνος του στο σπίτι και στον κήπο.. εκει αναλαμβανει μόνος του "καθήκοντα φύλαξης" - έχω παρατηρήσει ότι εαν καποιος άγνωστος πλησιάσει αγιευει ). Μεχρι σήμερα δε μπορώ να πω ότι εχει δείξει σημάδια εντονης κυριαχίας.. Ειναι και κουταβι ομως..
Επισης να πω ότι δεν εχει εκπαιδευτεί απο επαγγελματία αλλα πολλες εντολες εχει μαθει απο εμενα (κατσε, μεινε, κατω, διπλα- στη βολτα, εδω, στοπ).
Σήμερα και χθες λογω της βροχής δεν εχουμε παει τις βολτες που εχει αναγκη και δεν εχει εκτονωθει με αποτελεσμα το πρωι να αρχισει ενα σπριντ μεσα στο σπιτι και να πηδαει σαν κατσικι, του φωναζω στοπ δυνατα και σταματαει παω διπλα του, του λεω κατσε, καθεται , του λεω κατω, ξαπλωνει και παω να τον πιασω απο το λουρι λεγοντας του παμε να τον δεσω λιγη ωρα διπλα μου να ηρεμησει... Δεν ηθελε με τιποτα, γυρισε να μου δαγκωσει το χερι.. εγω δεν εκανα τιποτα τον κρατουσα και τον κοιτουσα, μου επιασε το χερι μεσα στο στομα χωρις να με δαγκωσει αλλα κρατωντας το:shock: Εγω ηρεμα και σταθερα τον σηκωσα σαν να μην εχει γινει τιποτα και τον εδεσα 20 λεπτα.. Μετα τον ελυσα και ηρθε και με εγλυφε.
Δεν θελω να πιστεψω οτι ειναι δειγμα επιθετικοτητας αλλα κυριαρχιας..Πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε μια τετοια κατασταση?
Τελειωνοντας να πω οτι εχω σκοπο να επισκεφτω καποιους εκπαιδευτες τις επομενες μερες. Γνωρίζω οτι αργησα :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Φυσιολογικότατη για την ηλικία του συμπεριφορά, δοκιμάζει τα όρια του πρέπει να του τα δείξεις έχοντας πάντα στο μυαλό σου οτι "ο αρχηγός είναι δίκαιος".

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πιστευω οτι ειμαι πολυ δικαια μαζι του...

Αν και καταβαινω οτι η συμπεριφορα του να τρεχει μεσα στο σπιτι ειναι αποτελεσμα της ενεργειας που δεν εχει καταναλωσει 2 μερες τωρα... δεν ειναι αποδεκτη ομως. Ο μονος τροπος που εχω σκεφτει για να του μεταφερω τι "δεν πρεπει" ειναι να τον δενω (οχι εκτος σπιτιου) για λιγη ωρα μεχρι να ηρεμει.. Αυτος το εχει καταλαβει και δεν θελει, δε του αρεσει...
Το να μου "πιασει" το χερι ομως ειναι κατι που δεν εχει ξανακανει...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
αμαλίαζ... είναι η ηλικία των 8-10 μηνών που τα ντογκο εμφανίζουν ανάλογη συμπεριφορά....
πιστεύω η αντιδραση σου ήταν η σωστή...
με την μικρή εμπειρία που έχω νομίζω ότι δεν θα στο κανει πολλές φορές... μια δυο φορές θα προσπαθήσει να σ δοκιμάσει κι αν δε τα καταφέρει τότε ειστε καλά...
εμένα το ειχε προσπαθήσει 11 μηνων στο πρωτο του κόκκαλο.... ενω δεν ειχαμε ποτε θεμα με το φαγητο, στο πρωτο του κοκκαλο και ενω το εγλυφε κλπ, καποια στιγμή το χερι μου άθελα μου πλησιασε το κοκκαλο του και γρυλισε.... μετα δεν ειχαμε ξανα θέμα και συνεχισα να μπορω να του παιρνω το φαγητό κλπ...

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
αδιάβροχο ομπρέλα και βολτούλα του είναι δύσκολο να είναι μέσα δυο μέρες μιας και σε βλέπει k διπλα του το μυαλό του είναι πως θα ανοίξει η πόρτα να πάρει τον αέρα του είναι πολύ σημαντικό η "εκτονωση" του ειδικότερα σε τέτοια ηλικία !!!
μετά πετσετουλα καθάρισμα πατούσες και τα σχετικά
τώρα το δάγκωμα μήπως δεν ήταν δάγκωμα αλλα να σε τραβήξει έξω ???
επίσης κάποιες ασκησούλες εκπαιδευσης βοηθάνε κρατώντας τον ήρεμο καθώς η πνευματική άσκηση επιδρά ως κούραση k μετά τον έχεις πολύ ήρεμο
ίσως με λίγο παιχνίδι παραπάνω μέσα στο σπίτι και μερικές εντολές να καταφέρεις να τον εκτονώσεις !!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τωρα μολις γυρισαμε απο τη δευτερη βολτα σημερα!! Πολυ πιο συντομη και οχι λυτος να τρεχει να φερει κουκουναρια .. αφου μας εμποδιζει η λασπουρια :cool:

Ασκησουλες εντος σπιτιου?? Για βοηθα!! Τι αλλες εντολες να του μαθω μεσα? Τα κατσε,κατω, το χερι σου, σε ποιο χερι ειναι το μπισκοτο κλπ με τη δευτερη φορα τα βαριεται!

Δε με δαγκωσε με δυναμη.. αλλα μου επιασε το χερι...αντεδρασε στο οτι πηγα να τον δεσω (στην τιμωρια)!:-|

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Amalthea η αλήθεια ειναι οτι οσο μεγαλωνει πιστευω ότι δεν εχω την "απολυτη" αρχηγία :confused: Νομιζω οτι προσπαθει να μου επιβληθει!!!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εμενα αν του δωσω μπουκετο σε λιγο καιρο θα χασω το χερι μου και το σκυλο μου:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αυτο καταλαβες?
Εσυ τι πιστευεις οτι θα γινει σε μερικα χρονια εαν καθε φορα που προσπαθει να μου επιβληθει τρωει μπουκετο? Θα ηθελα να μαθω!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οταν λες "αν καθε φορα που προσπαθει να επιβληθει..",
εννοεις "αν καθε φορα που μου αρπαζει το χερι"?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
με αυτό που είπε η γαλάζιο
εννοεί ξεκάθαρα ότι... μία φορά μου αρπάζει το χέρι... μία φορά τρώει μπουκέτο ... δεν το ξανακάνει... ( σωστά???)

εχμ... αμαλία σε ότι σου είπα δεν έδωσες σημασία...
ας περιμένουμε και τον προμη...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ενω δεν ειχαμε ποτε θεμα με το φαγητο, στο πρωτο του κοκκαλο και ενω το εγλυφε κλπ, καποια στιγμή το χερι μου άθελα μου πλησιασε το κοκκαλο του και γρυλισε.... μετα δεν ειχαμε ξανα θέμα και συνεχισα να μπορω να του παιρνω το φαγητό κλπ...
τι εκανες δηλαδη οταν σου γρυλισε?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το σκυλί σου χρειάζεται έναν αρχηγό, και εσύ πρέπει να επιβάλλεις την κυριαρχία σου, όχι απαραίτητα με την βία.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Εμενα αν του δωσω μπουκετο σε λιγο καιρο θα χασω το χερι μου και το σκυλο μου:)
thats not the attitude! δεν ξερω κατα ποσο το μπουκετο της γαλαζιου αντενδεικνιται. αλλα πρεπει να του σπασεις τον τσαμπουκα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
"Πριν με χτυπησεις πανω στο θυμο σου παρακαλω θυμησου οτι μου ειναι πολυ ευκολο να σου δαγκωσω το χερι"

Διαφωνεις με το παραπανω?

"Καθε φορα που προσπαθει να μου επιβληθει" εννοω οταν αντιδαει σε αυτο που του λεω... αυτο ειναι φυσικο και αναμενομενο... αλλιως θα επερνα ενα χνουδωτο κουρδιστο σκυλακι..
Δεν μου επιτεθηκε, δεν ηθελε να τον παω για δεσιμο και επιασε το χερι μου για να μην τον πιασω εγω απο το λουρι... οχι αποδεκτη αντιδραση αλλα οχι και για "μπουκετο"!
Μπουκετο θα ετρωγε μονο ενα σκυλι που θα μου επιτιθετο, για να προστατεψω τη ζωη μου:D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
με αυτό που είπε η γαλάζιο
εννοεί ξεκάθαρα ότι... μία φορά μου αρπάζει το χέρι... μία φορά τρώει μπουκέτο ... δεν το ξανακάνει... ( σωστά???)

...
κοιταξε κατι, εγω μιλαω μονο για μενα, δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο και το λαθος.
οσα σκυλια ειχα, τα εχω "δοκιμασει" πολυ πριν φτασουν τους δεκα μηνες, οποτε εαν εκει κοντα στο ετος προσπαθησουν να ξεπερασουν τα ορια μου, με ενα κοφτο μπουκετο η τρομαχτικη μου αντιδραση :p η ανελεητη τιμωρια(αναλογα το τι θα προσπαθησουν να κανουν)επανερχονται :D
μην αρχισετε να φανταζεστε καμια καταιγιδα σφαλιαρων απο οσα εγραψα..μιλαω για μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου, στα 22 χρονια που εχω σκυλους.;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97