Πρώτη φορά μπήκα στην κουζίνα...


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αλλα και παλι θεωρω, οτι μετα απο 3 ωρες βρασιμο, λιωνουν και τα κοκκαλα. Το ειχα παθει μια φορα με κατι μικρουλια κοτοπουλακαια που ειχα ξεχασει. Τα κοκκαλα γινοντουσαν νιανια οταν τα ετριβες στα δαχτυλα.
Γιαυτό και τα έβρασα τόση ώρα. Ήθελα όσο γίνεται να τα κάνω μαλακά. Με το χέρι σπάνε για την πλάκα τους.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τελικά μετά απο όσα διάβασα απο εσάς και γενικά ότι πληροφορία βρήκα στο διαδίκτυο το θέμα "ψημένα κόκκαλα" είναι σοβαρό.
Οπότε σήμερα πέρασα μια απο Αθήνα πλευρά και αντί για κοτόπουλο πήρα 2.5kg ελια βοδινό. Το κόστος μου πήγε +2Ε ανα εβδομάδα αλλά σε σχέση με το κοτόπουλο το καθαρό κρέας είναι διπλάσιο. Πιο αναλυτικά απο τα 2.500gr τα 300gr είναι το κοκκαλάκι... μια χαρά! :)
Θα τα βράσω όλα μαζί για το πολύ μία ώρα μιας και διάβασα κακός τα άφησα τόση ώρα γιατί δεν μένει τίποτα απο βιταμήνες.
Εκτός απο συκωτάκια κοτόπουλου τι άλλα εντόσθιο μπορώ να βάλω? Δυστηχώς η δικιά μου ούτε που τα πλησιάζει, και ένα μικρό κομματάκι να βρει στο bowl θα το αφήσει στην άκρη. Έχουν πολύ σίδερο διάβασα και καλό είναι να της βάζω που και που αλλά... Το βοδινό στομάχι και καρδιά κάνουν?
Τι διαφορές έχουν σαν τροφή το κοτόπουλο με το πιο κόκκινο κρέας? Τα πουλερικά είναι σχετικά πιο λιπαρά απο το βοδινό?
Sorry που σας τα πρίζω αλλά όπως λέει ο τίτλος του θέματος δεν πολυ ξέρω απο κουζινομαγιρεύματα! :)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Εγώ γενικά αποφάσισα να δίνω περισσότερο λευκό κρέας και πολύ λιγότερο κόκκινο (λόγω ανεβασμένων τιμών στο συκώτι της Κάρλας). Βασικά κοτόπουλο τους δίνω πια και ψάρι, ενώ στη μικρή δίνω και 3-4 γεύματα κόκκινο κρέας (μάγουλα μοσχάρι, γίδα βοδινό).

Σαν κόκκινο κρέας καλύτερι και οικονομικότερο είναι τα μάγουλα μοσχάρι (2,5 ή 3 Ευρώ το κιλό) - έχουν επάνω λιπάκια, ίνες, γλώσσα, διάφορα δηλαδή (5 κρέατα σε ένα!).

Εντόσθια δίνεις πολύ αραιά - δηλαή και πάλι ένα γεύμα τη βδομάδα, δεν χρειάζεται παραπάων και δεν ενδείκνυται. Μάλλον η μοσχαρίσια καρδιά να είναι μία εναλλακτική αν δεν τρώει τα κοτοπουλένια. Ο πατσάς δεν ανήκει στην κατηγορία εντόσθια - λευκός πάντως δεν έχει νόημα. Εγώ παίρνω τον πράσινο (ταϊζω ωμά).
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τελικά της δύο τελευταίες μέρες της τα δίνω ωμά.
Απλά πολτοποιώ τα φρούτα και λαχανικα σε mixer και βάζω λιγάκι πάνω στο κρέας.
Δεν λερώνω καθόλου την κουζίνα ούτε χρειάζεται να περιμένω να τα μαγιρεύψω.
Μόνο άσχημο είναι ότι για να τα μασουλήσει τα βgάζει απο το bowl και μου λερώνει λιγουλάκι το πάτωμα (έχω και την μάνα να τρελένεται όταν το βλεπει αυτό) :)
Μάλλον με βλέπω να συνεχίζω έτσι. Τώρα απλά πρέπει κάθε εβδομάδα να την παρατηρώ να δω πως πάει το βάρος της.

ps. Είχαμε κάποιο δερματικό πρόβλημα που διαμαγείας χθες ήταν πολύ λιγότερο και σήμερα δεν είχε καθόλου κνησμό καθόλη την διάρκεια της ημέρας.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Τελικά της δύο τελευταίες μέρες της τα δίνω ωμά.
Απλά πολτοποιώ τα φρούτα και λαχανικα σε mixer και βάζω λιγάκι πάνω στο κρέας.
Δεν λερώνω καθόλου την κουζίνα ούτε χρειάζεται να περιμένω να τα μαγιρεύψω.
Μόνο άσχημο είναι ότι για να τα μασουλήσει τα βgάζει απο το bowl και μου λερώνει λιγουλάκι το πάτωμα (έχω και την μάνα να τρελένεται όταν το βλεπει αυτό) :)
Μάλλον με βλέπω να συνεχίζω έτσι. Τώρα απλά πρέπει κάθε εβδομάδα να την παρατηρώ να δω πως πάει το βάρος της.

ps. Είχαμε κάποιο δερματικό πρόβλημα που διαμαγείας χθες ήταν πολύ λιγότερο και σήμερα δεν είχε καθόλου κνησμό καθόλη την διάρκεια της ημέρας.
Ένα από τα καλά του barf είναι ότι δεν βάζεις κατσαρόλα. Το δερματικό που έφυγε ήταν μάλλον τυχαίο - δεν μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα σε 1-2 μέρες. Έχω διαβάσει, πως σε μερικά σκυλιά όταν μεταβαίνουν σε barf, ο οργανισμός, κάνοντας κάτι σαν "αποτοξίνωση" μπορεί να δημιουργθούν κάποια προσωρινά δερματικά κλπ. Σε μένα, σε 3 barf-όσκυλα δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Κάποια στιγμή μετά από κανα δίμηνο κάντου και γενικές εξετάσεις για να δεις ότι είναι όλα οκ και τη σηκώνει τη διατροφή αυτή καλά.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ετσι κι αλλιως Νοέμβρη έχουμε ραντεβου για εξέταση Καλαζάαρ και αίματος. Νομίζω ότι εως τότε θα "στρώσει" και θα φανεί αν όλα είναι ΟΚ.
Ευχαριστώ vrmode για το χρόνο και για τα e-mail που σε είχα ζαλήσει! :)