Το δεύτερο σκυλάκι που έχω, το βρήκα ενήλικο στον δρόμο πριν ακριβώς έναν χρόνο. Πολύ ήσυχη έως και ανύπαρκτη μέσα στο σπίτι, από την πρώτη μέρα, επιθετική όμως με άλλα σκυλιά. Εκανε και διάφορα άλλα χαζά, όπως για παράδειγμα να της έχω αγοράσει σπιταρώνα και εκείνη να κουρνιάζει στο κρύο σε μια γωνιά της βεράντας ή να βρέχει καρέκλες και να κάθεται στην βροχή, χωρίς να μπαίνει ούτε καν, κάτω από την τέντα, όχι μέσα στο σπίτι. Δεν συζητώ για εντολές και κυρίως το "έλα" που θεωρώ την σημαντικότερη, ούτε να την έχω έξω λυτή. Μας πήρε λίγους μήνες, αλλά τώρα, ένα χρόνο μετά, δεν έχει καμμία σχέση με εκείνο το σκυλί. Ζει για να χαιδεύεται. Κάναμε αγώνα, αλλά έμαθε να μην ξερογλύφεται για καυγά, δεν απομακρύνεται και έρχεται αμέσως μόλις την φωνάζω. Εχει εισπράξει τεράστια υπομονή, ηρεμία, ασφάλεια και εννοείται αγάπη και τώρα το ανταποδίδει. Δεν φαντάζεσαι τι ικανοποίηση νοιώθω... Οπότε, δώστε της χρόνο να προλάβει να αφομοιώσει όσα πρέπει. Ηρεμία, ασφάλεια και υπομονή, για να σταματήσει να φοβάται και να σας δείξει εμπιστοσύνη και τον πραγματικό της εαυτό. Ισως είναι άγνωστες γι' αυτήν συνθήκες και θέλει τον καιρό της να το πιστέψει...