''αποτελεσματικη'' ?Είναι αποτελεσματική και οικονομική (7 ευρώ τα 500 ml).
Οι σκνιπες σου το ειπαν ?
''αποτελεσματικη'' ?Είναι αποτελεσματική και οικονομική (7 ευρώ τα 500 ml).
Εννοώ το εξής: Σε μεγαλόσωμα σκυλιά δεν αρκεί η πιπέτα ή πιπέτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά χρειάζεται και έξτρα ψέκασμα στα πόδια και στην κοιλιά (εγώ προσωπικά ψεκάζω κάθε εβδομάδα κατόπιν ανταλλαγής πληροφοριών με ιδιοκτήτες άλλων μεγαλόσωμων σκύλων, που τα πέρνουν μαζί τους και στο κάμπινγκ). Η περμεθρίνη του advantix όμως δεν κυκλοφορεί και σε σπρέι όπως το frontline και έμαθα (και από τον κτηνίατρό μου και από petshop) ότι δεν κάνει να βάζεις και advantix και frontline (μήπως μπορεί αυτό να μου το εξηγήσει κανείς γιατί στις οδηγίες χρήσεως και των δύο παρεασκευασμάτων δεν αναφέρεται πρόβλημα συνδιαστικότητας, εξ' άλλου και το scalibor που συνιστάται απ' όλους περιέχει δελταμεθρίνη δηλ. νεώτερη ουσία της ίδιας ομάδας με την περμεθρίνη). Σε κάθε περίπτωση κρίνοντας εκ του αποτελέσματος (μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα είναι ο υπέρτατος κριτής) και διαβάζοντας στο ίδιο thread και τις προηγούμενες ανακοινώσεις αμφισβητώ ρητά την αποτελεσματικότητα του advantix στην πρόληψη δήγματος του σκύλου από τσιμπούρι και τη συναφή μετάδωση ερλιχίωσης (ενώ για την πρόληψη της λεϊσμάνιας δεν έχω να πώ ο,τιδήποτε αρνητικό). Για τα τσιμπούρια λοιπόν frontline και πάλι frontline , προσοχή όμως στη δοσολογία (αν ένας σκύλος ζυγίζει ας πούμε 45 κιλά δεν θα χρησιμοποιούσα μία πιπέτα 20+ [δηλ. για ζώα μέχρι 40 κιλά] και μία μέχρι 10 κιλά (οπότε η έξτρα δόση θα ήταν μόνο για 5 κιλά), αλλά μία 20+ και μία έως 20 κιλά. Η επιπλέον δόση κατά την προσωπική μου εμπειρία δεν προκαλεί προβλήματα, αφού είχα προηγουμένως σκύλους 25 και 20 κιλών αντιστοίχως και χρησιμοποιούσα τις πιπέτες 20+ χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως η έξτρα δόδη μπορεί να φανεί σωτήρια αν μέρος της δραστικής ουσίας κατά την εφαρμογή της πιπέτας απωλεσθή π, στο τρίχωμα.Τι εννοεις οταν λές οτι φταιει που εβαζες advantix και οχι frontline?
Διότι είναι περιττό φόρτωμα του ζώου (και ενιοτε επιβλαβές) με νευροτοξικές ουσίες.Η περμεθρίνη του advantix όμως δεν κυκλοφορεί και σε σπρέι όπως το frontline και έμαθα (και από τον κτηνίατρό μου και από petshop) ότι δεν κάνει να βάζεις και advantix και frontline (μήπως μπορεί αυτό να μου το εξηγήσει κανείς γιατί στις οδηγίες χρήσεως και των δύο παρεασκευασμάτων δεν αναφέρεται πρόβλημα συνδιαστικότητας
Μην είσαι και τόσο κατηγορηματικός.Σε κάθε περίπτωση κρίνοντας εκ του αποτελέσματος (μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα είναι ο υπέρτατος κριτής) και διαβάζοντας στο ίδιο thread και τις προηγούμενες ανακοινώσεις αμφισβητώ ρητά την αποτελεσματικότητα του advantix στην πρόληψη δήγματος του σκύλου από τσιμπούρι και τη συναφή μετάδωση ερλιχίωσης (ενώ για την πρόληψη της λεϊσμάνιας δεν έχω να πώ ο,τιδήποτε αρνητικό). Για τα τσιμπούρια λοιπόν frontline και πάλι frontline
Για να έχουμε καλό ερώτημα, τί λοσιόν της βάζεις; Επιπλέον διάβασε όλόκληρο το κέιμενο και των δύο ανακοινώσεών μου σε αυτό το θρέντ και απάντησε με το χέρι στην καρδιά αν έκανες ακριβώς ό,τι συστήνω (διαφορετικά πες μας τί ακριβώς έκανες με το frontline στο σκύλο που έχασες και τί σε αυτόν που έκαναν πάρτι επάνω του τα τσιμπούρια). Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται απίστευτο ότι ο σκύλος σου ενώ του φόραγες frontline γέμιζε τσιμπούρια, εντάξει συμφωνώ ότι πλήρης και απόλυτη προστασία δεν υπάρχει (είναι να μη σου κάτσει, ειδικά αν ο σκύλος έχει την «κακή» συνήθεια να χώνει τη μούρη του στο χώμα), αλλά και το άλλο είναι επίσης ακραίο. Απροπό το ήξερες ότι μετά την εφραμογή της frontline ο σκύλος δεν κάνει να πληθεί ή να τσαλαβουτήσει σε νερά για δύο τουλάχιστον ημέρες; Σε παρακαλώ να γίνεις περισσότερο λεπτομερής όπως κι εγώ.Μην είσαι και τόσο κατηγορηματικός.
Frontline έβαζα στη σκύλα μου και στην καθημερινή μας βόλτα τα τσιμπούρια κάνανε βόλτα πάνω της. Τα κυνηγούσα για να τα διώξω. Κάποια τα έβρισκα ψόφια πάνω της, αφού την είχανε τσιμπήσει. Κάποια πάνω στο παιχνίδι μεταναστεύανε πάνω μου! Ξέρεις τί θα πει να βγάζεις από το κεφάλι σου αβέρτα τσιμπούρια;
Την ψώνισα λοιπόν και την πλάκωσα στα σκόρδα. Όταν λέμε ότι την πλάκωσα το εννοώ.
Ήτανε τέτοιος ο πανικός που με έπιασε με τα τσιμπούρια, που κόντεψα να ξεκάνω το σκυλί από την υπερδοσολογία σκόρδου: τοξική αντίδραση σε 2-3 εβδομάδες. Μελαγχολία, κόπωση, μια περίεργη συμπεριφορά που τελικά είχε να κάνει με υποτασικά σοκ, δερματική αντίδραση...
Τα συνδυάζω στο μυαλό μου και υποπτεύομαι το πολύ σκόρδο. Τρέχω για υπερπλήρες τσεκ-απ και παθαίνω ταράκουλο: αποτελέσματα βιοχημικών για φούντο. Κόβω το σκόρδο και σε 2-3 μέρες το σκυλί επανέρχεται από διάθεση και ενέργεια, εξαφανίζεται και το δερματικό, γίνεται το παλιό καλό Μαρθόνι. Επαναληπτικές βιοχημικές τζάμι. Ξανά μανά επαναληπτικές βιοχημικές (για κάθε ενδεχόμενο) ξανά τζάμι.
Τώρα;
- Κομμένες οι αμπούλες (τα τσιμπούρια δε μάσησαν).
- Κομμένο το scalibor (ούτε και τα κουνούπια που ξαποσταίνανε πάνω της έδειξαν να μάσησαν).
- Κομμένα τα σκόρδα (δικό μου το σφάλμα με το σκόρδο, ήτανε υπερβολική η ποσότητα που έδινα, αλλά μου έμεινε φοβία).
> Μόνο ψεκάζω.
Δε λέω ότι "κάνω το πιο σωστό, κάντε το κι εσείς". Απλά κάνω αυτό που έκρινα ότι ταιριάζει στο δικό μου σκύλο.
Το scalibor δεν προστατεύει από κουνούπια.- Κομμένο το scalibor (ούτε και τα κουνούπια που ξαποσταίνανε πάνω της έδειξαν να μάσησαν).
Ποιά λοσιόν είναι αυτή;Πρόσφατα μάλιστα ανακάλυψα μία άλλη λοσιόν (από Pharma Sect) που υπόσχεται απώθηση όλων των εξωπαρασίτων, περιέχει αιθέρια έλαια τσιτρονέλας, λεβάντας και μέντας, αλλά δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο η τσιτρονέλλα.