ΛΑΘΗ;;;
Εγώ χρησιμοποιώ στο σκύλο μου και scalibor (αλλαγή κάθε δύο μήνες) και frontline πιπέτα (κάθε μήνα). Παρ' όλα αυτά κόλλησε και ερλιχίωση και λεϊσμάνια την πρώτη πέρσι και τη δεύτερη φέτος. Για το πρώτο υπάρχει η εξήγηση ότι πέρσι δεν χρησιμοποιούσα frotline αλλά advantix (και μάλιστα κάθε 14 ημέρες και όχι κάθε 21 για να προλάβω τυχόν επίθεση από τη φλεβοτόμο παπατάσιι που δεν απαντάται στην Ελλάδα-αλλά με τις κλιματικές αλλαγές ποιός ξέρει
Για το δεύτερο έμαθα (αλλά ανεπιβεβαίωτα) ότι το λουράκι για να έχει επίδραση, επειδή είναι σφουγγαράκι) πρέπει
να φοριέται σφυχτά και όχι με περιθώριο δύο πόντων όπως παραπληροφορούν πολλά petshops. Υπάρχει βέβαια έτσι το ενδεχόμενο ο σκύλος να εμφανίσει αλλεργικά συμπτώματα στο δέρμα. Επίσης ενώ πέρσι χρησιμοποιούσα επιπλέον λοσιόν τσιτρονέλας φέτος (επειδή μέλη της οικογενείας μου ενοχλούνται από το άρρωμά της) δοκίμασα άλλη λοσιόν με βάση το λάδι από Nim. Όμως όπως έμαθα (πάλι ανεπιβεβαίωτα) το
Nim δεν δρα απωθητικά στη σκνίπα που μεταδίδει τη λεισμανια ινφαντις, μπορεί δηλ. να διώχνει τα κουνούπια, τα τσιμπούρια τους ψύλλους αλλά όχι τη σκνίπα. Έτσι το ξαναγύρισα στην τσιτρονέλα αλλά κατόπιν εορτής, και βέβαια το πρόβλημα με την ενόχληση μελών της οικογενείας μου από το άρρωμά της εξακολουθεί να υφίσταται. Πρόσφατα μάλιστα ανακάλυψα μία άλλη λοσιόν (από Pharma Sect) που υπόσχεται απώθηση όλων των εξωπαρασίτων, περιέχει αιθέρια έλαια τσιτρονέλας, λεβάντας και μέντας, αλλά δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο η τσιτρονέλλα. Έχει κάποιος συνφορουμίτης εμπειρία από τη λοσιόν αυτή;