Πρόληψη κατά εξωπαράσιτων.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ο κτηνίατρός μου όταν τον ρώτησα αν είναι αρκετά αυτά που κάνω, αμπούλα, κολλάρο, σιτρονέλλα, μου είπε απλά... "Είναι και θέμα τύχης, ότι και να κάνεις μπορεί με κάποιον τρόπο να την πατήσεις, μη τρελλαίνεσαι!"
Ετσι είναι.

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
εγω της βαζω και περιλαιμιο και σταγονες μια φορα το μηνα ,ψεκαζω και το σπιτακι της με σιτρονελλα και κανω και το σταυρο μου:-|:-|:-|

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ε
γώ μόνο περιλαίμιο Scalibor έχω στο σκύλο μου (χωρίς αμπούλες και σχετικά). Δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, γι' αυτό και δεν δοκίμαζα άλλα πράγματα...
Mα δεν περιμένεις να έρθει η ώρα που θα έχεις πρόβλημα..
Για αυτό λέγεται και πρόληψη..;)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Kango1,

Το είπα επειδή διάβαζα τα προηγούμενα ποστ και μου έκανε εντύπωση που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ΚΑΙ περιλαίμια, ΚΑΙ αμπουλες. Το βρίσκω περιττό. :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το βρίσκω περιττό.
Ανθρώπων που τα σκυλιά ήδη νοσούν απο ερλιχίωση, λεϊσµανίαση, διροφιλαρίωση αλλη αποψη εχουν πια..

Σίγουρα υπάρχει και ο παράγοντας τύχη..
Αλλα από την πλευρά μας να ξέρουμε τουλάχιστον ότι έχουμε κάνει τα πάντα..

Από εκεί και πέρα ειδικά αν κάποιος μένει διπλα σε ποτάμι και σε υγρασία αυτός κινδυνεύει ακόμα πιο πολύ συγκριτικά με κάποιον που μένει στην πολη..;):)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μενω σε πόλη, τον πηγαίνω στο ποτάμι συχνά.
Είχα μεγάλο πρόβλημα με τον Κούκη, η αλήθεια να λέγεται, όταν ήταν κουτάβι και δεν μπορούσα να του βάλω κανωνικό λουράκι για ψύλλους. Τον ψέκαζα με κάποιο σπρέι και του έβαζα εκείνα τα λουράκια που μυρίζουν όμορφα, αλλά είχε πάντα ψύλλους! Μετά που μεγάλωσε και του πήρα το Scalibor... δύο χρόνια τώρα ψύλλος γιοκ! Φτουφτουφτουφτου! ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο ψυλλος ειναι το λιγοτερο απο αυτα που μπορει να παθει οταν δεν υπαρχει επαρκης προστασια..

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Εγώ να προσθέσω οτι ο σκύλος μου κόλλησε ψύλλους με scalibor και advantix. Τι κάνω λάθος; Τον έχω κήπο-σπίτι, μέσα- έξω και η κτηνίατρος του λείπει σε διακοπές. Έβγαλα 4 ψύλλους τις προάλλες κατά τη διάρκεια χτενίσματος. Περπατάγανε. Τι να του βάλω πια; τα έχω χαμένα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αλλάζεις το περιλαίμιο τακτικά;

Υπάρχουν σπρέι κατά των ψύλλων (το περιλαίμιο και οι αμπούλες δεν κάνουν τίποτα αν έχει ψύλλους ο σκύλος, είναι απλά να μην κολλήσει). Ψέκασέ τον με σπρέι, έτσι έκανα στο σκύλο μου όταν ήταν κουτάβι.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Να τον ψεκάσω. Με ποιο σπρέι; Το frontline; Δεν μπορώ να καταλάβω πως κόλλησε. Το λουράκι το έχει τώρα ( αν δεν κάνω λάθος 4 μήνες). Άσε θα πάω στο pet shop και θα του δώσω να καταλάβει στο ψέκασμα. Άσε το ξύσιμο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Περίεργο πώς κόλλησε, τα Scalibor κρατάνε 5 μήνες... Αν και εγώ τα αλλάζω πιο συχνά.Επειδή δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής να εξοντώνω τους ψύλλους, στη θέση σου θα πήγαινα σε πετ σοπ και θα ρωτούσα τι έχουνε... Πρόσεχε όμως, όχι για πρόληψη - πες ότι το σκυλάκι ήδη έχει ψύλλους.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Σε ευχαριστώ. Είναι μεγάλη αναγκη να τους εξοντώσω γιατί ο μικρός είναι συνέχεια πάνω σε καναπέδες και κρεβάτια. Μάλλον θα του πάρω και καινούριο κολλάρο. Μήπως το σπρέι είναι καλύτερο από τις αμπούλες; και αυτή η advantix τι κάνει για άρωμα του την βάζω; Τελοσπάντων, τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Και εγώ είμαι της απόψεως να μην υπερφορτώνουμε τα ζώα μας με όλα αυτά τα χημικά σκευάσματα αλλά ορίστε η ζωντανή απόδειξη. Αν δεν είχε κολάρο και advantix τι θα είχε κολλήσει μέχρι τώρα; Ολόκληρο το εξωπαρασιτικό βασίλειο;:mad:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πρόσεχε - περιλαίμια και αμπούλες είναι προληπτικά, δηλαδή τα βάζεις όταν ο σκύλος δεν έχει ψύλλους (για να μην κολλήσει).
Σπρέι - όταν ο σκύλος έχει ψύλλους, να τους εξοντώσεις!

Εχω ακούσει πως υπάρχουν και σαμπουάν. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ.

Μάλλον είναι και τυχερό, δεν ξέρω! Οταν ο Κούκης ήταν μικρός μια γειτόνισσα που είχε σκύλο μού είπε πως θα παιδευόμουν με τους ψύλλους μια ζωή... Και να που όμως. Φτουφτου.

Ευχομαι να τους εξοντώσεις σύντομα! :D

kostas

Member
4 Σεπτεμβρίου 2009
5
0
ΛΑΘΗ;;;

Εγώ χρησιμοποιώ στο σκύλο μου και scalibor (αλλαγή κάθε δύο μήνες) και frontline πιπέτα (κάθε μήνα). Παρ' όλα αυτά κόλλησε και ερλιχίωση και λεϊσμάνια την πρώτη πέρσι και τη δεύτερη φέτος. Για το πρώτο υπάρχει η εξήγηση ότι πέρσι δεν χρησιμοποιούσα frotline αλλά advantix (και μάλιστα κάθε 14 ημέρες και όχι κάθε 21 για να προλάβω τυχόν επίθεση από τη φλεβοτόμο παπατάσιι που δεν απαντάται στην Ελλάδα-αλλά με τις κλιματικές αλλαγές ποιός ξέρει;) Για το δεύτερο έμαθα (αλλά ανεπιβεβαίωτα) ότι το λουράκι για να έχει επίδραση, επειδή είναι σφουγγαράκι) πρέπει να φοριέται σφυχτά και όχι με περιθώριο δύο πόντων όπως παραπληροφορούν πολλά petshops. Υπάρχει βέβαια έτσι το ενδεχόμενο ο σκύλος να εμφανίσει αλλεργικά συμπτώματα στο δέρμα. Επίσης ενώ πέρσι χρησιμοποιούσα επιπλέον λοσιόν τσιτρονέλας φέτος (επειδή μέλη της οικογενείας μου ενοχλούνται από το άρρωμά της) δοκίμασα άλλη λοσιόν με βάση το λάδι από Nim. Όμως όπως έμαθα (πάλι ανεπιβεβαίωτα) το Nim δεν δρα απωθητικά στη σκνίπα που μεταδίδει τη λεισμανια ινφαντις, μπορεί δηλ. να διώχνει τα κουνούπια, τα τσιμπούρια τους ψύλλους αλλά όχι τη σκνίπα. Έτσι το ξαναγύρισα στην τσιτρονέλα αλλά κατόπιν εορτής, και βέβαια το πρόβλημα με την ενόχληση μελών της οικογενείας μου από το άρρωμά της εξακολουθεί να υφίσταται. Πρόσφατα μάλιστα ανακάλυψα μία άλλη λοσιόν (από Pharma Sect) που υπόσχεται απώθηση όλων των εξωπαρασίτων, περιέχει αιθέρια έλαια τσιτρονέλας, λεβάντας και μέντας, αλλά δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο η τσιτρονέλλα. Έχει κάποιος συνφορουμίτης εμπειρία από τη λοσιόν αυτή;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ναι, την Pharma Sect (υδατικό διάλυμα αιθέριων ελαιών –citronella-laventer-Menthe-) την χρησιμοποιώ στην κουταβα μου διότι το Scalibor της μάδησε όλο το τρίχωμα κάτω από το λαιμό και της προξένησε πληγές μέσα σε μόλις 1,5 ημερα. Είναι αποτελεσματική και οικονομική (7 ευρώ τα 500 ml).

Σχετικά με την δράση της Advantix εναντίον της phlebotomus papatasi διάβασε το παρακάτω θέμα:
σκνιπα-advantix

:)

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Εγώ χρησιμοποιώ στο σκύλο μου και scalibor (αλλαγή κάθε δύο μήνες) και frontline πιπέτα (κάθε μήνα). Παρ' όλα αυτά κόλλησε και ερλιχίωση και λεϊσμάνια την πρώτη πέρσι και τη δεύτερη φέτος. Για το πρώτο υπάρχει η εξήγηση ότι πέρσι δεν χρησιμοποιούσα frotline αλλά advantix
Τι εννοεις οταν λές οτι φταιει που εβαζες advantix και οχι frontline?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Το scalibor μαδησε προσφατα και τον λαιμο της δικης μου σκυλας.Δεν εμεινε τριχα στο κατω μερος.

Τη Pharma sect σε φαρμακεια τη βρισκουμε?
Ειναι σε μορφη σπρευ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog