Πρόβλημα συμπεριφοράς σε διακοπές

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αν ο σκύλος έχει δουλευτεί να μένει πχ κάποιες ώρες στο κρειτ του δεν καταλαβαίνω γιατί να μη μπορεί να γινει και στις διακοπές.
Όμως προφανώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εχει γίνει αυτό.
Να φανταστώ οτι ο σκύλος γενικά δε ζει στο μπαλκόνι στο σπιτι σας?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δλδ εσυ απο την μερα που απεκτησες σκυλο δεν εχεις παει ποτε σε περιβαλλον εκτος του σπιτιου σου κ να τον αφησεις για λιγο μονο του να πας για ενα μπανιο η ενα ποτο;

Θα θεωρουσα λογικο να τον εχεις εκπαιδευσει καταλληλα, αλλιως δεν ειναι "εχω σκυλο κ περναω καλα" ειναι "σκλαβωθηκα οικειοθελως".....

@ghelly το παραπανω
Ναι έχω πάει εκτος σπιτιου και ναι μπορεσα να τον αφήσω τον σκύλο σε περιβάλλον που του ήταν "ανετο" και γνώριζα ότι δεν θα έχει θέμα. ΌΧΙ δεν θα τον επαιρνα σε εκδρομη αν ήξερα ότι εκει που θα φιλοξενούμαι θα επρεπε να είναι το σκυλί έξω στο μπαλκονι γιατι είναι ανεπιθυμητο και σίγουρα όχι δεν θα έκανα αμέριμνη τις εξόδους μου.

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Ναι αλλα απο τη στιγμη που το σκυλακι υποφερει μονο του σε εντελως ξενο γι αυτο περιβαλλον, τι πρεπει να γινει? Να συνεχισει το παιδι κανονικα τις διακοπες του η να προσπαθησει να το συμπεριλαβει σαυτες?
Γιατι δεν ειναι τωρα ηωρα για εκπαιδευση προφανως.
Αν ητανε παιδακι π.χ θα το αφηναμε μονο του να κλαιει? Ξερω μπορει να ακουγεται υπερβολικη η συγκριση, αλλα εγω που εχω και σκυλια και παιδια τολμω να πω οτι δε μπορω να τα βλεπω να στρεσσαρονται αμφοτερα..

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εγώ από τη στιγμή που πήρα το σκυλί, κανονιζω με βάση αυτό. Αν δε μπορώ να το πάρω κάπου, θα μείνει στο σπίτι μέχρι να γυρίσουμε η θα το αφήσω στους γονείς μου. Αν, δε, μιλάμε για διακοπές, θα απορρίψω οτιδήποτε δεν περιλαμβανει το σκυλο, είτε αυτό είναι ξενοδοχείο, είτε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, είτε σπίτι που θα φιλοξενήσω τυχόν. Εφόσον κάποιο από όλα αυτά δέχεται ζώα, φυσικά και θα μείνει κάποιες ώρες μόνο του μέσα στο δωμάτιο και όχι σε ένα μπαλκόνι.
Το να πάρω το σκυλο και να θέλω να ξημερωνομαι στα μπαράκια ενώ αυτός είναι μόνος του 4-6 (το λιγότερο) ωρες κλαίγοντας... Ε οκ...

Επίσης κανείς μας δεν είπε ότι το σκυλι έχει κάποιο θέμα συμπεριφοράς, εκτός από το θεματοθετη!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το σκυλι του θεματοθετη κ το καθε σκυλι πρεπει με τον εναν η τον αλλο τροπο να εκπαιδευτει να μενει μονο του οπου το αφησει το αφεντικο του. Ειτε δωματιο, ξενο σπιτι, μπαλκονι κηπος κρειτ η δεμενο σε ενα δεντρο εν αναγκη. Οι λογοι πιστευω κατανοητοι αν καποιος θελει να εχει ζωη ΜΕ σκυλο, κι οχι να σκλαβωθει για το σκυλο.

Παμε τωρα στο συγκεκριμενο σκυλο. Του προτεινατε να το βαλει μεσα, να το παρει κ να γυρισει σπιτι του, να το εχει μαζι του συνεχεια....... Ουτε ενας δεν ειδε μια αφορμη για εκπαιδευση, μια κοπελα παραπανω μαλιστα εκρινε οτι "δεν ειναι η ωρα".......
Τι να πω..... Γνωμες ειναι σεβαστες κ ας ακουγονται.

Εγω θα ελεγα τα εξης κατα σειρα:
Να βεβαιωθει το παιδι οτι ο χωρος δεν παρουσιαζει ιδιαιτερα προβληματα πχ ηλιο η υπερβολικη κυκλοφορια κοσμου απο κατω-ερεθισματα.
Πριν αφησει το ζωο εκει να το εκτονωνει επαρκως ωστε να ειναι.... σε καταστολη με την καλη εννοια.
Να του αφησει κατι να ασχολειται πχ ενα κοκκαλο να μασουλαει η κατι που του αρεσει.
Να το αφηνει εκει κι οταν εκεινος ειναι σπιτι διορθωνοντας το οταν γαυγιζει ενοχλει ωστε να μην συνδιαζει τομπαλκονι με το αφεντικο που φευγει.
Να λειπει λιγες ωρες για αρχη αλλα αρκετες φορες χωρις ο σκυλος να παιρνει χαμπαρι ποτε φευγει ερχςται.

Αυτα για αρχη κ βλεποντας.
Την περιπτωση η γιαγια να δωσει πληροφορια για το λογο που ο σκυλος κανει φασαρια το θεωρω ουτοπια.....
Καλη συνεχεια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ρε παιδί μου και 'συ οκ αλλά όλα αυτά θα γίνουν στο σπίτι που θα διαμένει για λίγες μέρες?
Να γίνουν τα παραπάνω αλλά στο κύριο σπίτι για να μην έχεις και επιπλέον στρεσογόνο παράγοντα την αλλαγή περιβάλλοντος...

Αν αρχίζω να συμπληρώνω και εγώ κάτω από σένα το τι προτείνω εγώ ο σκύλος θα πρέπει να πάει για γενικό ρεκτιφιέ μαζί με τον ιδιοκτήτη...:D

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Απο καπου πρεπει να ξεκινησει φιλε μου.
Η λυση για μενα δεν ειναι ουτε να τα πακεταρει αρων αρων να γυρισει πισω ουτε να εχει το σκυλο παραμασχαλα οπου παει.
Λιγες μερες ειναι αρκετες για να γινει μια αρχη.

• Like
Reactions: vek

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Εχει πάει δηλαδή για λίγες μέρες διακοπές, προφανώς μη έχοντας γνώση βασικών προυποθέσεων, για να έχει τον σκύλο του μαζί, και θα κάτσει τώρα, εκεί που βρίσκεται, με το πρόβλημα ήδη μπροστά του, να βρει την μαγική λύση.

Ναι...λογικό και εφικτό!

• Like
Reactions: ghelly

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Το σκυλι του θεματοθετη κ το καθε σκυλι πρεπει με τον εναν η τον αλλο τροπο να εκπαιδευτει να μενει μονο του οπου το αφησει το αφεντικο του. Ειτε δωματιο, ξενο σπιτι, μπαλκονι κηπος κρειτ η δεμενο σε ενα δεντρο εν αναγκη. Οι λογοι πιστευω κατανοητοι αν καποιος θελει να εχει ζωη ΜΕ σκυλο, κι οχι να σκλαβωθει για το σκυλο.

Παμε τωρα στο συγκεκριμενο σκυλο. Του προτεινατε να το βαλει μεσα, να το παρει κ να γυρισει σπιτι του, να το εχει μαζι του συνεχεια....... Ουτε ενας δεν ειδε μια αφορμη για εκπαιδευση, μια κοπελα παραπανω μαλιστα εκρινε οτι "δεν ειναι η ωρα".......

Να βεβαιωθει το παιδι οτι ο χωρος δεν παρουσιαζει ιδιαιτερα προβληματα πχ ηλιο η υπερβολικη κυκλοφορια κοσμου απο κατω-ερεθισματα.
Πριν αφησει το ζωο εκει να το εκτονωνει επαρκως ωστε να ειναι.... σε καταστολη με την καλη εννοια.
Να του αφησει κατι να ασχολειται πχ ενα κοκκαλο να μασουλαει η κατι που του αρεσει.
Να το αφηνει εκει κι οταν εκεινος ειναι σπιτι διορθωνοντας το οταν γαυγιζει ενοχλει ωστε να μην συνδιαζει τομπαλκονι με το αφεντικο που φευγει.
Να λειπει λιγες ωρες για αρχη αλλα αρκετες φορες χωρις ο σκυλος να παιρνει χαμπαρι ποτε φευγει ερχςται.

Την περιπτωση η γιαγια να δωσει πληροφορια για το λογο που ο σκυλος κανει φασαρια το θεωρω ουτοπια.....
Καλη συνεχεια.

Καλα ειναι ολα αυτα να γινουν και εννοειται οτι πρεπει να μαθει να μενει και μονο του το σκυλακι, απλα δεν γινεται η εκπαιδευση ναγινει ξαφνικα στο ξενο σπιτι τις λιγες μερες των διακοπων, αυτο εννοουσα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Παντως και γω στα 18, αν ισχυει η ηλικια, ενα σκυλί βαρος θα το θεωρουσα. Απο τη μια, μπραβο σου που θες να το χεις μαζι σου από την άλλη ειναι μεγάλη δεσμευση. Και θα πρέπει να σεβαστείς τους ανθρώπους που σε φιλοξενούν αλλά και το σκυλί που δε φταίει τιποτα να ταλαιπωρείται. Οι γειτονες και η γιαγια να το ακουν κλπ κλπ

Περυσι εκανα καμπινγκ και ο σκυλος ηταν 24/7 μαζι μου. Δεν ηταν ευκολο. Τις δυο τελευταιες μερες μονο, καταφερα να κανω μπανιο χωρις αυτος να χτυπιεται εξω. Με την παρεα μου σε ρολο παρηγορητη. Εκανα πιο συντομες βουτιες ή βουτουσα μακρυα απο τον κοσμο για να μην τον ακουν. Ξενερωσα αλλα τι να γινει.

Σε σπίτι φροντιζω να κανω αυτο που λεει ο @east49. Μεγαλες βολτες για να κουραζεται, και μετα μενει μεσα. Σε κλουβακι αν ενοχλειται καποιος. Φανταζομαι ακόμα και η γιαγια δε θα χε προβλημα με ενα κλουβακι σε μια ησυχη γωνια οπου θα κοιμοταν ο σκυλος.
Του χρόνου θα σαι πιο προετοιμασμενος.

• Like
Reactions: Marion_Russel

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ρε παιδια συγνωμη κι ολας....
Για να εκπαιδευτει το σκυλι σε ενα σεναριο πρεπει να δημιουργηθει το σεναριο!

Τωρα λοιπον που το παλικαρι εχει χρονο (διακοπες) εχει το σεναριο ετοιμο κ την διαθεση (αλλιως δεν πιστευω να μας ρωταγε καν) του προτεινετε να μην δοκιμασει καν να εκπαιδευσει το σκυλο, αλλα να τα πακεταρει να χαλασει τις διακοπες του και οοοοοταν θα ειναι το σωστο timing για εκπαιδευση (αληθεια ποτε ειναι αυτο;;;;) να βρει χρονο να στησει το σεναριο να δουλεψει το σκυλο;

Να τρελαθω τελειως δλδ.......

• Like
Reactions: Marion_Russel

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εγώ μια χαρά πρότεινα εκπαιδευτή. Δες τα πρώτα ποστ.

firstroad

New Member
25 Ιουλίου 2015
4
0
27
Πολύ κράζετε για άνθρωπο που δεν ξέρετε αλλά από ότι φαίνεται λίγοι ενδιαφέρθηκαν να λύσουν το πρόβλημα... οι υπόλοιποι βρήκαν την εύκολη λύση του να με κατακρίνουν. Αυτό μάλλον θα είναι το τελευταίο μήνυμα σε αυτό το φόρουμ αφού δεν δείχνει τόσο φιλική αυτή η κοινότητα. Όπως προανέφερα το σκυλί είχε ξαναπάει χωρίς εμένα σε μέρος που δεν είχαμε πάει ποτέ μαζί με σχετικά άγνωστους ανθρώπους και δεν έβγαλε άχνα... ίσα ίσα που διασκέδασε. Επίσης όπως προανέφερα έχει συνηθίσει να μένει μόνο του για πάρα πολλές ώρες (και ναι υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος δυστυχώς) είτε να παίζει με τα παιχνίδια του είτε να κοιμάται αλλά ποτέ δεν έκανε φασαρία. Εγώ αντιθέτως θεωρώ μετά από αυτά την συμπεριφορά του προβληματική. Να ενημερώσω ότι πριν πάω ήταν ένα θέμα γιατί η γιαγιά του φίλου μου δεν ήθελε το σκυλί μέσα στο σπίτι και έτσι συμβιβαστήκαμε όλοι με τη λύση του μπαλκονιού... ήταν κανονισμένο παρόλο που τελικά το λάτρεψε παρά τα κλάματα. Και έμενε μόνο του μια φορά τη μέρα, όταν θα πήγαινα για μπάνιο ή όταν θα έβγαινα βράδυ. Σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα το σκυλί ήταν μαζί μου.
Και αφού οι περισσότεροι έχετε μεγάλη γλώσσα και τυχαίνει να έχω ελεύθερη ώρα:
Τότε, αφού είναι πρόβλημα, μπορείς να βρεις εκπαιδευτή εκεί που βρίσκεσαι για να βοηθήσει για όσες μέρες μείνεις ακόμα..
πολύ καλή ιδέα, ευχαριστώ
Δυστυχώς, τα θέλεις όλα δικά σου. Και να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου, όπως εσύ τις έχεις προγραμματίσει και να είναι και το σκυλί στον αυτόματο. Που το παράτησες στα ξαφνικά, σε ένα άγνωστο μέρος, μόνο του, με άγνωστους ανθρώπους. Αφού δεν έχει φουντάρει από το μπαλκόνι, πάλι καλά να λες.
Βασικά, τώρα που αναρωτιέσαι, είναι αργά. Δεν διορθώνεται η δική σου προβληματική συμπεριφορά. Εκτός, αν τα μαζέψεις και γυρίσεις σπίτι σου, ή συμπεριλάβεις τον σκύλο σου, στις δραστηριότητές σου.
Και όταν με το καλό τελειώσουν οι διακοπές σας, φρόντισε να εκπαιδεύσεις εγκαίρως τον σκύλο σου, και σε άλλα πιθανά μελλοντικά σενάρια, για να μην τον ξανακατηγορήσεις για ανεπιθύμητη συμπεριφορά.
1)Νομίζω ότι δεν είναι έγκλημα να θέλω να περάσω καλά μαζί με το σκύλο μου
2)δεν παράτησα κανένα... μάλλον εσένα παράτησαν οι γονείς σου
3)το σκυλί συμπεριλαμβανόταν σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες μου
δε θα σου κανει κανεις παρατηρηση αν το εχεις δεμενο κοντα σου.
Δυστυχώς ποτέ δεν ξέρεις ποιος μυγιάγγιχτος θα βρεθεί να σου πει ότι το σκυλί βρομίζει τη θάλασσα και ότι είσαι παράνομος που τον πήγες στη παραλία και άντε να του εξηγήσεις τα αυτονόητα ξαναλέω. τον πήγαινα απόγευμα προς βραδάκι και ήμουν ήσυχος.
Εσύ κάνεις τη ζωάρα σου στα μπιτσ μπαρ και στα κλαμπάκια και ο σκύλος λυσσομανά μόνος του σε ένα μπαλκόνι! Ιδανικές διακοπές μου ακούγονται! :confused:
πολύ ωραία ακούστηκε αυτό ενώ έκανα μόνο δύο νυχτερινές εξόδους βράδυ χωρίς το σκύλο και τη μία συγκεκριμένα υπήρχε ικανό άτομο μαζί του αλλά έτσι είναι άμα μιλάς χωρίς να ξέρεις
Δλδ μπορω να συμπαιρανω οτι ολοι σας (πλην του παιδιου που ανοιξε το τοπικ) κανετε ολες σας τις δραστηριοτητες με γνωμονα αποκλειστικα κ μονο το σκυλο, ειστε μαζι του 24/7 κ δεν μπορειτε να πατε σε ενα μπιτσομπαρο αν δεν τον εχετε δεμενο διπλα σας..... Εξυπακουεται βεβαια οτι δεν θα βουτηξετε στην θαλασσα αν δεν θελετε να τσακωθειτε......
Τι λετε ρε παιδια;
Θεμα εκπαιδευσης ειναι καθαρα να μαθει το σκυλι να μανει σε ενα χωρο ησυχο.
Μενει λοιπον ο ανθρωπος να το εκπαιδευσει για να μπορει να κανει κ την ζωη του, παραλληλα με το σκυλο. Δεν ειναι προβληματικη συμπεριφορα...... Ειναι φυσιολογικη ενος ανεκπαιδευτου σκυλου που διορθωνεται.
σε ευχαριστώ που έδωσες λογική στη συζήτηση
Εγω απορώ γιατι το πήρες μαζί σου.
Γιατί αυτοί οι λίγοι άνθρωποι που θα τους εμπιστευόμουν το σκυλί δεν ήταν διαθέσιμοι και επειδή γούσταρα να έχω το σκυλί-φίλο μου μαζί μου
Αν ο σκύλος έχει δουλευτεί να μένει πχ κάποιες ώρες στο κρειτ του δεν καταλαβαίνω γιατί να μη μπορεί να γινει και στις διακοπές.
Όμως προφανώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εχει γίνει αυτό.
Να φανταστώ οτι ο σκύλος γενικά δε ζει στο μπαλκόνι στο σπιτι σας?
του το είχα βάλει μαζί του αλλά δεν είναι και η καλύτερη του αφού κάθε φορά που μπαίνει είναι για κάποιο ταξίδι όπου ξέρει ότι θα μείνει ακίνητος για πολύ χρόνο και θα πιαστεί οπότε λογικό να μην το πλησιάζει καν. όχι δεν έχει κάτσει στο μπαλκόνι παρά μόνο δυο φορές στη ζωή του.

Καλη συνεχεια.
μια τέτοια συμβουλή ζητούσα και εγώ αλλά...... πάντως τα δοκίμασα όλα εκτός από το τελευταίο... όντως η γιαγιά δεν έπαιζε...
Ρε παιδί μου και 'συ οκ αλλά όλα αυτά θα γίνουν στο σπίτι που θα διαμένει για λίγες μέρες?
Να γίνουν τα παραπάνω αλλά στο κύριο σπίτι για να μην έχεις και επιπλέον στρεσογόνο παράγοντα την αλλαγή περιβάλλοντος...

Αν αρχίζω να συμπληρώνω και εγώ κάτω από σένα το τι προτείνω εγώ ο σκύλος θα πρέπει να πάει για γενικό ρεκτιφιέ μαζί με τον ιδιοκτήτη...:D
μα το θέμα ήταν να γίνουν εκεί που ένιωθε άβολα... στο σπίτι κάθεται κύριος... μάλλον εσύ θες βάψιμο μπλε και πέταμα στη θάλασσα και όχι εγώ ρεκτιφιέ
Παντως και γω στα 18, αν ισχυει η ηλικια, ενα σκυλί βαρος θα το θεωρουσα. Απο τη μια, μπραβο σου που θες να το χεις μαζι σου από την άλλη ειναι μεγάλη δεσμευση. Και θα πρέπει να σεβαστείς τους ανθρώπους που σε φιλοξενούν αλλά και το σκυλί που δε φταίει τιποτα να ταλαιπωρείται. Οι γειτονες και η γιαγια να το ακουν κλπ κλπ

Περυσι εκανα καμπινγκ και ο σκυλος ηταν 24/7 μαζι μου. Δεν ηταν ευκολο. Τις δυο τελευταιες μερες μονο, καταφερα να κανω μπανιο χωρις αυτος να χτυπιεται εξω. Με την παρεα μου σε ρολο παρηγορητη. Εκανα πιο συντομες βουτιες ή βουτουσα μακρυα απο τον κοσμο για να μην τον ακουν. Ξενερωσα αλλα τι να γινει.

Σε σπίτι φροντιζω να κανω αυτο που λεει ο @east49. Μεγαλες βολτες για να κουραζεται, και μετα μενει μεσα. Σε κλουβακι αν ενοχλειται καποιος. Φανταζομαι ακόμα και η γιαγια δε θα χε προβλημα με ενα κλουβακι σε μια ησυχη γωνια οπου θα κοιμοταν ο σκυλος.
Του χρόνου θα σαι πιο προετοιμασμενος.
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και μέχρι στιγμής η καλύτερη λύση, έχοντας το στο κλουβάκι μέσα στο σπίτι θα έβλεπε τη γιαγιά και δεν θα ένιωθε μόνο του και ούτε η γιαγιά θα είχε πρόβλημα... δυστυχώς δεν το είχα σκεφτεί... του χρόνου ;)

Αν κάποιοι θίχτηκαν από την απάντηση μου είναι για να μπείτε στη θέση μου ;)

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Ξαναλέω πως αν έχεις το σκύλο δεμένο κοντά σου κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου κάνει παρατήρηση. Απλά οι κινήσεις σου θα είναι πολύ περιορισμένες και δε νομίζω εσυ να περασεις καλά. Αυτό που λες στο τέλος με το κλουβί θα πρέπει να αρχίζεις να το δουλεύεις από τώρα με εσένα μέσα στο σπίτι, καθώς αν ξαναπας διακοπές και το κάνεις για πρώτη φορά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίσει πάλι να ξεσηκώνει τον κόσμο. Πολύ πιθανό να έκλαιγε στο μπαλκόνι επειδή ήξερε ότι υπάρχει κάποιος στο σπίτι και ήθελε παρέα. Έχεις δοκιμάσει να το βγάλεις στο μπαλκόνι, ενώ εσύ είσαι μέσα στο σπίτι? Και η δικιά μου ξεσήκωνε τον κόσμο, όταν την έστελνα στο κρεβάτι της για να μείνω μόνη μου, αλλά τώρα κιχ. Απλά θέλει δουλειά. Καλό θα ήταν να παραμείνεις στο φόρουμ θα μάθεις πολλά. Υπάρχει μία τάση κάποιοι να γίνονται πολύ επικριτικοί, αλλά υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον για τα σκυλιά και αυτό κράτα. (y)