Κάνε μία αναζήτηση στο youtube: Kikopup dog trainingμπορει καποιος να μου ανεβασει Link για το πως να τον μαθω να μην τραβει στο λουρι ;Μου ειχατε πει οτι υπαρχει σχετικη συζητηση αλλα δεν μπορω νατην βρω
Κάνε μία αναζήτηση στο youtube: Kikopup dog trainingμπορει καποιος να μου ανεβασει Link για το πως να τον μαθω να μην τραβει στο λουρι ;Μου ειχατε πει οτι υπαρχει σχετικη συζητηση αλλα δεν μπορω νατην βρω
Αν δεν εχεις ορεξη να ασχοληθεις, υπαρχουν κατι λουρια που αποτρεπουν το σκυλο απο το τα τραβαει.μπορει καποιος να μου ανεβασει Link για το πως να τον μαθω να μην τραβει στο λουρι ;Μου ειχατε πει οτι υπαρχει σχετικη συζητηση αλλα δεν μπορω νατην βρω
Αν δεν εχεις ορεξη να ασχοληθεις, υπαρχουν κατι λουρια που αποτρεπουν το σκυλο απο το τα τραβαει.
halti
Προσωπικα, δεν θα ειχα flexi, μονο κανονικο λουρι. Τον πηγαινα σε μερη με εμποδια. Εχεις δει κατι πασαλους που εχουν στα πεζοδρομια για να μην τα ανεβαινουν; Εκει κανανε ζιγκ-ζαγκ, πολλες φορες. Ή σε δεντρα, ή αναμεσα στα παρκαρισμενα. Για να καταλαβει οτι εγω οδηγω. Τωρα ακομα και μπροστα μου τα ειναι σε εμποδιο περιμενει δει που θα παω. Βοηθαει και στο να εχει το νου του σε σενα.
Το παιχνίδι με το σχοινί (tag of war) επίσης δημιουργεί θέματα, αν δεν ξέρεις πως να παίξεις με το σκύλο. Πρέπει να ξέρεις πότε θα "αφήσεις" το σκυλί να "νικήσει" ...και πότε όχι. Δλδ αν θα του αυξήσεις την αυτοπεποίθηση την συγκεκριμένη στιγμή ή όχι και άλλα πολλά. Υπάρχουν θέματα εκπαίδευσης με αυτό στο φόρουμδεν εχουμε τοσο μεγαλο θεμα με τα μπαλακια(τα κυνηγαμε ) αλλα σαν τα σχοινια δεν εχει!! του αρεσει πολυ να παιζει με αυτα ειτε μαζι μας ειτε με τα αλλα σκυλια !!
Το tug of war έχει τρεις πολύ συγκεκριμένους κανόνες:Το παιχνίδι με το σχοινί (tag of war) επίσης δημιουργεί θέματα, αν δεν ξέρεις πως να παίξεις με το σκύλο. Πρέπει να ξέρεις πότε θα "αφήσεις" το σκυλί να "νικήσει" ...και πότε όχι. Δλδ αν θα του αυξήσεις την αυτοπεποίθηση την συγκεκριμένη στιγμή ή όχι και άλλα πολλά. Υπάρχουν θέματα εκπαίδευσης με αυτό στο φόρουμ
το νο2 και νο3 ειναι σιγουρα !Το tug of war έχει τρεις πολύ συγκεκριμένους κανόνες:
1. Το σκυλί να θεωρεί ότι το παιχνίδι με τον χειριστή του είναι ευχάριστο και όχι το ίδιο το αντικείμενο (σχοινί, λουκάνικο, κλπ.)
2. Να φέρνει το αντικείμενο πίσω στο χειριστή για να συνεχίσει το παιχνίδι, σε περίπτωση που ο χειριστής του το αφήσει - πετάξει
3. 10/10 φορές να αφήνει το αντικείμενο με εντολή.
Θέλει δουλειά πριν παίξει σωστά το σκυλί tug και πάντα ξεκινάμε μαθαίνοντας το νο 3 πρώτα.
Καλά το πάτε τότε. Αν έχει το 2 τότε λογικά έχει και το 1.το νο2 και νο3 ειναι σιγουρα !
Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα γιατί σαν να πήρες πολύ φόρα…Καταρχήν, παρακαλώ μην γράφετε greeklish.
"Που ενδέχεται και αυτά με τη σειρά τους να έχουν πρόβλημα επιθετικότητας"
Δεν έχει βγει πόρισμα ότι το σκυλί του/της tesla έχει πρόβλημα επιθετικότητας.
"Λίγο να αργούσε ο ιδιοκτήτης του να το μαζέψει και θα είχε κόψει το λαιμό του δικού μας σκύλου"
Το Doberman ήταν λυτό ή στον οδηγό;
Το θα είχε κόψει το λαιμό του σκύλου σας, πως το συμπεράνατε; Το άρπαξε και το τίναξε στον αέρα;
Πολλά νορμάλ σκυλιά, αν είχαν ενοχληθεί θα κάνανε διόρθωση. Δεν έχουν όλα τα σκυλιά τις ίδιες ανοχές. Διόρθωση δεν σημαίνει παίρνω κεφάλια.
Χαλαρωσε λιγο. Αν δεν ηθελες να διαβαστουν/σχολιαστουν αυτα που ειπες ας εγραφες ενα pm.Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα γιατί σαν να πήρες πολύ φόρα…
1.Δεν είπα ποτέ πως το σκυλί της @tesla έχει προβλήματα επιθετικότητας. Είπα πως ενδέχεται να βρεθεί σε άσχημη κατάσταση εάν έχει κάποιο σκυλί πιο μεγαλόσωμο από το δικό της προβλήματα επιθετικότητας απέναντι σε άλλα σκυλιά για τον οποιονδήποτε λόγο ή αιτία.
2.Διακρίνω μία απρόσμενη επιθετικότητα και αναφορά σε «νορμάλ» σκυλιά, πράγμα για το οποίο δεν θυμάμαι να ανέφερα κάτι αντίθετο(λ.χ. ότι κάποιο σκυλί δεν είναι νορμάλ ούτε υπονόησα ποτέ κάτι τέτοιο με κανένα τρόπο)
3.Δεν νομίζω πως αξίζει καν τον κόπο να σου απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση. Δεν πιστεύω πως αξίζει να δοθούν οποιεσδήποτε επεξηγήσεις όταν διαστρεβλώνονται τα λόγια μου και αντιμετωπίζω ευερεθιστότητα από κάποιο άτομο στο οποίο δεν απευθυνόμουν καν.(Και δεν είναι καν αντμίν ή μοντ για να προβαίνει σε διορθώσεις αναφορικά με τα λεγόμενά μου. Πόσο μάλλον όταν εγώ δεν έχω προβεί σε ανάλογες ενέργειες απέναντι σε κανέναν)
Βεβαίως και μιλήσαμε σε προσωπικό μήνυμα.Χαλαρωσε λιγο. Αν δεν ηθελες να διαβαστουν/σχολιαστουν αυτα που ειπες ας εγραφες ενα pm.
Καταρχάς να σου επισημάνω πως το γεγονός ότι γράφεις σε ένα φόρουμ και δεν φαίνεται το πρόσωπό σου ή αισθάνεσαι ασφαλής, δεν σου δίνει το δικαίωμα να σχολιάζεις κανέναν «κάποιο» με τον τρόπο που κάνεις εσύ. Εάν ενοχλήθηκες από κάτι, μπορείς να το πεις με ευγένεια. Βέβαια οι τρόποι συμπεριφοράς(όπως λέμε και για τους τετράποδους φίλους μας) είναι κάτι που μας μαθαίνουν.Αυτό που μπαίνει καποιος σε ενα φόρουμ με ύφος εγω-είμαι-και-άλλος-κανένας και αν τολμήσει ένας άνθρωπος να επισημάνει καποια πράγματα στα λεγόμενα αυτού του "κάποιου" τα οποια ειναι εμφανέστατα ορθά και με κανενα ίχνος επίθεσης, βρίσκεται κατηγορουμενος, πολυ νορμαλ.
@sadie, απο τα λεγόμενα σου, εγω κατάλαβα αυτό που κατάλαβε και ο Μιχάλης και μάλλον αυτό που καταλάβε και πολύς κόσμος. Το φόρουμ υπάρχει για ανταλλαγή απόψεων, διαφορετικά θα διαβάζαμε blogs.
Παντα φιλικά
Καθόλου δεν πειράζει! Κάνε δουλειά σου κούκλα μουΕγω πειράζει που αυτο που καταλαβα απτα γραφομενα ειναι οτι αμα ειναι μεγαλοσωμο ειναι αυτοματως κ ψιλο στανταρακι επιθετικο?
Κ επειδη το αλλο ηταν Ντομπερμαν aka μεγαλοσωμο επιθετικο γιαυτο κ παραλιγο να "ξεσκίσει" το λαιμο του αλλου? Δλδ αμα ηταν κοκονακι θα το κανε μακια!
χοχοχο
Τελικα οτι ναναι καταλαβαινει καθενας μας...