Πρόβλημα στη βόλτα

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
μπορει καποιος να μου ανεβασει Link για το πως να τον μαθω να μην τραβει στο λουρι ;Μου ειχατε πει οτι υπαρχει σχετικη συζητηση αλλα δεν μπορω νατην βρω
Κάνε μία αναζήτηση στο youtube: Kikopup dog training

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
δεν εχουμε τοσο μεγαλο θεμα με τα μπαλακια(τα κυνηγαμε ) αλλα σαν τα σχοινια δεν εχει!! του αρεσει πολυ να παιζει με αυτα ειτε μαζι μας ειτε με τα αλλα σκυλια !!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
μπορει καποιος να μου ανεβασει Link για το πως να τον μαθω να μην τραβει στο λουρι ;Μου ειχατε πει οτι υπαρχει σχετικη συζητηση αλλα δεν μπορω νατην βρω
Αν δεν εχεις ορεξη να ασχοληθεις, υπαρχουν κατι λουρια που αποτρεπουν το σκυλο απο το τα τραβαει.
halti

Προσωπικα, δεν θα ειχα flexi, μονο κανονικο λουρι. Τον πηγαινα σε μερη με εμποδια. Εχεις δει κατι πασαλους που εχουν στα πεζοδρομια για να μην τα ανεβαινουν; Εκει κανανε ζιγκ-ζαγκ, πολλες φορες. Ή σε δεντρα, ή αναμεσα στα παρκαρισμενα. Για να καταλαβει οτι εγω οδηγω. Τωρα ακομα και μπροστα μου τα ειναι σε εμποδιο περιμενει δει που θα παω. Βοηθαει και στο να εχει το νου του σε σενα.

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
Με κανονικο λουρι τον παω βολτα δεν με βολευει το αλλο !! ωραια ευχαριστω
Αν δεν εχεις ορεξη να ασχοληθεις, υπαρχουν κατι λουρια που αποτρεπουν το σκυλο απο το τα τραβαει.
halti

Προσωπικα, δεν θα ειχα flexi, μονο κανονικο λουρι. Τον πηγαινα σε μερη με εμποδια. Εχεις δει κατι πασαλους που εχουν στα πεζοδρομια για να μην τα ανεβαινουν; Εκει κανανε ζιγκ-ζαγκ, πολλες φορες. Ή σε δεντρα, ή αναμεσα στα παρκαρισμενα. Για να καταλαβει οτι εγω οδηγω. Τωρα ακομα και μπροστα μου τα ειναι σε εμποδιο περιμενει δει που θα παω. Βοηθαει και στο να εχει το νου του σε σενα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
δεν εχουμε τοσο μεγαλο θεμα με τα μπαλακια(τα κυνηγαμε ) αλλα σαν τα σχοινια δεν εχει!! του αρεσει πολυ να παιζει με αυτα ειτε μαζι μας ειτε με τα αλλα σκυλια !!
Το παιχνίδι με το σχοινί (tag of war) επίσης δημιουργεί θέματα, αν δεν ξέρεις πως να παίξεις με το σκύλο. Πρέπει να ξέρεις πότε θα "αφήσεις" το σκυλί να "νικήσει" ...και πότε όχι. Δλδ αν θα του αυξήσεις την αυτοπεποίθηση την συγκεκριμένη στιγμή ή όχι και άλλα πολλά. Υπάρχουν θέματα εκπαίδευσης με αυτό στο φόρουμ :)

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
ναι το εχω διαβασει το θεμα το παιχνιδιου πριν καν παρω το σκυλο !θα ανοιξω και αυτο βεβαια να ενημερωθω !!

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
κατι ασχετο επειδη τον αναφερω συνεχεια ΄΄σκυλο΄΄ το ονομα του ειναι tesla

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Το παιχνίδι με το σχοινί (tag of war) επίσης δημιουργεί θέματα, αν δεν ξέρεις πως να παίξεις με το σκύλο. Πρέπει να ξέρεις πότε θα "αφήσεις" το σκυλί να "νικήσει" ...και πότε όχι. Δλδ αν θα του αυξήσεις την αυτοπεποίθηση την συγκεκριμένη στιγμή ή όχι και άλλα πολλά. Υπάρχουν θέματα εκπαίδευσης με αυτό στο φόρουμ :)
Το tug of war έχει τρεις πολύ συγκεκριμένους κανόνες:

1. Το σκυλί να θεωρεί ότι το παιχνίδι με τον χειριστή του είναι ευχάριστο και όχι το ίδιο το αντικείμενο (σχοινί, λουκάνικο, κλπ.)
2. Να φέρνει το αντικείμενο πίσω στο χειριστή για να συνεχίσει το παιχνίδι, σε περίπτωση που ο χειριστής του το αφήσει - πετάξει
3. 10/10 φορές να αφήνει το αντικείμενο με εντολή.

Θέλει δουλειά πριν παίξει σωστά το σκυλί tug και πάντα ξεκινάμε μαθαίνοντας το νο 3 πρώτα.

• Like
Reactions: ghelly and stamatia

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
Το tug of war έχει τρεις πολύ συγκεκριμένους κανόνες:

1. Το σκυλί να θεωρεί ότι το παιχνίδι με τον χειριστή του είναι ευχάριστο και όχι το ίδιο το αντικείμενο (σχοινί, λουκάνικο, κλπ.)
2. Να φέρνει το αντικείμενο πίσω στο χειριστή για να συνεχίσει το παιχνίδι, σε περίπτωση που ο χειριστής του το αφήσει - πετάξει
3. 10/10 φορές να αφήνει το αντικείμενο με εντολή.

Θέλει δουλειά πριν παίξει σωστά το σκυλί tug και πάντα ξεκινάμε μαθαίνοντας το νο 3 πρώτα.
το νο2 και νο3 ειναι σιγουρα !

sadie

Member
2 Ιουλίου 2015
9
0
36
Καταρχήν, παρακαλώ μην γράφετε greeklish.

"Που ενδέχεται και αυτά με τη σειρά τους να έχουν πρόβλημα επιθετικότητας"

Δεν έχει βγει πόρισμα ότι το σκυλί του/της tesla έχει πρόβλημα επιθετικότητας.

"Λίγο να αργούσε ο ιδιοκτήτης του να το μαζέψει και θα είχε κόψει το λαιμό του δικού μας σκύλου"

Το Doberman ήταν λυτό ή στον οδηγό;
Το θα είχε κόψει το λαιμό του σκύλου σας, πως το συμπεράνατε; Το άρπαξε και το τίναξε στον αέρα;
Πολλά νορμάλ σκυλιά, αν είχαν ενοχληθεί θα κάνανε διόρθωση. Δεν έχουν όλα τα σκυλιά τις ίδιες ανοχές. Διόρθωση δεν σημαίνει παίρνω κεφάλια.
Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα γιατί σαν να πήρες πολύ φόρα…

1.Δεν είπα ποτέ πως το σκυλί της @tesla έχει προβλήματα επιθετικότητας. Είπα πως ενδέχεται να βρεθεί σε άσχημη κατάσταση εάν έχει κάποιο σκυλί πιο μεγαλόσωμο από το δικό της προβλήματα επιθετικότητας απέναντι σε άλλα σκυλιά για τον οποιονδήποτε λόγο ή αιτία.

2.Διακρίνω μία απρόσμενη επιθετικότητα και αναφορά σε «νορμάλ» σκυλιά, πράγμα για το οποίο δεν θυμάμαι να ανέφερα κάτι αντίθετο(λ.χ. ότι κάποιο σκυλί δεν είναι νορμάλ ούτε υπονόησα ποτέ κάτι τέτοιο με κανένα τρόπο)

3.Δεν νομίζω πως αξίζει καν τον κόπο να σου απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση. Δεν πιστεύω πως αξίζει να δοθούν οποιεσδήποτε επεξηγήσεις όταν διαστρεβλώνονται τα λόγια μου και αντιμετωπίζω ευερεθιστότητα από κάποιο άτομο στο οποίο δεν απευθυνόμουν καν.(Και δεν είναι καν αντμίν ή μοντ για να προβαίνει σε διορθώσεις αναφορικά με τα λεγόμενά μου. Πόσο μάλλον όταν εγώ δεν έχω προβεί σε ανάλογες ενέργειες απέναντι σε κανέναν)

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
@sadie

1. "Που ενδέχεται και αυτά με τη σειρά τους να έχουν πρόβλημα επιθετικότητας" είναι τελείως διαφορετικό από το "έχει κάποιο σκυλί πιο μεγαλόσωμο από το δικό της προβλήματα επιθετικότητας απέναντι σε άλλα σκυλιά για τον οποιονδήποτε λόγο ή αιτία"

2. Δεν έκανα καμία επίθεση, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που κρατάτε τέτοια στάση. Το νορμαλ σκυλιά το τόνισα, γιατί αν ένα σκυλί σωστά κοινωνικοποιημένο και με σωστό χαρακτήρα, κάνει διόρθωση σε ένα σκυλί πολύ μικρότερων κυβικών, θα φανεί σε άπειρα μάτια ότι "Παραλίγο να το σκοτώσει."

3. Αν θεωρείται ότι δεν αξίζει να απαντήσετε, δικαίωμά σας.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα γιατί σαν να πήρες πολύ φόρα…

1.Δεν είπα ποτέ πως το σκυλί της @tesla έχει προβλήματα επιθετικότητας. Είπα πως ενδέχεται να βρεθεί σε άσχημη κατάσταση εάν έχει κάποιο σκυλί πιο μεγαλόσωμο από το δικό της προβλήματα επιθετικότητας απέναντι σε άλλα σκυλιά για τον οποιονδήποτε λόγο ή αιτία.

2.Διακρίνω μία απρόσμενη επιθετικότητα και αναφορά σε «νορμάλ» σκυλιά, πράγμα για το οποίο δεν θυμάμαι να ανέφερα κάτι αντίθετο(λ.χ. ότι κάποιο σκυλί δεν είναι νορμάλ ούτε υπονόησα ποτέ κάτι τέτοιο με κανένα τρόπο)

3.Δεν νομίζω πως αξίζει καν τον κόπο να σου απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση. Δεν πιστεύω πως αξίζει να δοθούν οποιεσδήποτε επεξηγήσεις όταν διαστρεβλώνονται τα λόγια μου και αντιμετωπίζω ευερεθιστότητα από κάποιο άτομο στο οποίο δεν απευθυνόμουν καν.(Και δεν είναι καν αντμίν ή μοντ για να προβαίνει σε διορθώσεις αναφορικά με τα λεγόμενά μου. Πόσο μάλλον όταν εγώ δεν έχω προβεί σε ανάλογες ενέργειες απέναντι σε κανέναν)
Χαλαρωσε λιγο. Αν δεν ηθελες να διαβαστουν/σχολιαστουν αυτα που ειπες ας εγραφες ενα pm.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αυτό που μπαίνει καποιος σε ενα φόρουμ με ύφος εγω-είμαι-και-άλλος-κανένας και αν τολμήσει ένας άνθρωπος να επισημάνει καποια πράγματα στα λεγόμενα αυτού του "κάποιου" τα οποια ειναι εμφανέστατα ορθά και με κανενα ίχνος επίθεσης, βρίσκεται κατηγορουμενος, πολυ νορμαλ.

@sadie, απο τα λεγόμενα σου, εγω κατάλαβα αυτό που κατάλαβε και ο Μιχάλης και μάλλον αυτό που καταλάβε και πολύς κόσμος. Το φόρουμ υπάρχει για ανταλλαγή απόψεων, διαφορετικά θα διαβάζαμε blogs.

Παντα φιλικά

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εγω πειράζει που αυτο που καταλαβα απτα γραφομενα ειναι οτι αμα ειναι μεγαλοσωμο ειναι αυτοματως κ ψιλο στανταρακι επιθετικο?
Κ επειδη το αλλο ηταν Ντομπερμαν aka μεγαλοσωμο επιθετικο γιαυτο κ παραλιγο να "ξεσκίσει" το λαιμο του αλλου? Δλδ αμα ηταν κοκονακι θα το κανε μακια!
χοχοχο
Τελικα οτι ναναι καταλαβαινει καθενας μας...

sadie

Member
2 Ιουλίου 2015
9
0
36
Χαλαρωσε λιγο. Αν δεν ηθελες να διαβαστουν/σχολιαστουν αυτα που ειπες ας εγραφες ενα pm.
Βεβαίως και μιλήσαμε σε προσωπικό μήνυμα.

Δεν έχω πρόβλημα με το σχολιασμό, αρκεί να μην υπάρχει ειρωνεία και αγένεια.
Αυτό που μπαίνει καποιος σε ενα φόρουμ με ύφος εγω-είμαι-και-άλλος-κανένας και αν τολμήσει ένας άνθρωπος να επισημάνει καποια πράγματα στα λεγόμενα αυτού του "κάποιου" τα οποια ειναι εμφανέστατα ορθά και με κανενα ίχνος επίθεσης, βρίσκεται κατηγορουμενος, πολυ νορμαλ.

@sadie, απο τα λεγόμενα σου, εγω κατάλαβα αυτό που κατάλαβε και ο Μιχάλης και μάλλον αυτό που καταλάβε και πολύς κόσμος. Το φόρουμ υπάρχει για ανταλλαγή απόψεων, διαφορετικά θα διαβάζαμε blogs.

Παντα φιλικά
Καταρχάς να σου επισημάνω πως το γεγονός ότι γράφεις σε ένα φόρουμ και δεν φαίνεται το πρόσωπό σου ή αισθάνεσαι ασφαλής, δεν σου δίνει το δικαίωμα να σχολιάζεις κανέναν «κάποιο» με τον τρόπο που κάνεις εσύ. Εάν ενοχλήθηκες από κάτι, μπορείς να το πεις με ευγένεια. Βέβαια οι τρόποι συμπεριφοράς(όπως λέμε και για τους τετράποδους φίλους μας) είναι κάτι που μας μαθαίνουν.

Κι εγώ με τη σειρά μου απορώ πως αφήνουν «κάποιους» με το ύφος –θα τα βάλω εγώ όλα στην τάξη- να παίζουν τους καμπόσους.
Αυτό κι αν είναι νορμάλ…
Δεν βαριέσαι βέβαια. Άνθρωποι και "άνθρωποι"μαζεύονται σε κάθε φόρουμ, αλίμονο εάν ξέρει κανείς και «τι καπνό φουμάρουν» που λέει και μία παροιμία.

Υ.Γ. Φαντάζομαι πως καθώς λες πως έχουμε ανταλλαγή απόψεων και σίγουρα δεν περίμενες να λάβω άσχημα την παρέμβασή σου και τα λεγόμενά σου, δεν θα έχεις πρόβλημα που εκφράζω κι εγώ απέναντί σου την άποψή μου για εσένα, όπως έκανες κι εσύ λίγο πριν για εμένα.
Εναλλακτικά, έχω να σου συστήσω κάτι μπλογκ....

Πάντα φιλικά

Εγω πειράζει που αυτο που καταλαβα απτα γραφομενα ειναι οτι αμα ειναι μεγαλοσωμο ειναι αυτοματως κ ψιλο στανταρακι επιθετικο?
Κ επειδη το αλλο ηταν Ντομπερμαν aka μεγαλοσωμο επιθετικο γιαυτο κ παραλιγο να "ξεσκίσει" το λαιμο του αλλου? Δλδ αμα ηταν κοκονακι θα το κανε μακια!
χοχοχο
Τελικα οτι ναναι καταλαβαινει καθενας μας...
Καθόλου δεν πειράζει! Κάνε δουλειά σου κούκλα μου
και μην νοιάζεσαι για μας, θα την βρούμε την άκρη:LOL:

Last edited:

sadie

Member
2 Ιουλίου 2015
9
0
36
Αγαπητέ φίλε, δεν τα έχω με κανέναν, σίγουρα όχι με εσένα που είσαι απλά ένας άγνωστος.