Πρόβλημα με τον πατέρα μου


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγω πάλι έχω την εντύπωση ότι εσύ δεν είσαι έτοιμος για κουτάβι.
Τοσο μεγάλο πρόβλημα είναι να μην βγεις τις πρώτες εβδομάδες ή να πας σε μέρη που μπορεί να σε συνοδεύει το κουτάβι;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Εγω πάλι έχω την εντύπωση ότι εσύ δεν είσαι έτοιμος για κουτάβι.
Τοσο μεγάλο πρόβλημα είναι να μην βγεις τις πρώτες εβδομάδες ή να πας σε μέρη που μπορεί να σε συνοδεύει το κουτάβι;
Συμφωνώ με την Αλέξια, ούτε εσύ ήσουν έτοιμος για το κουτάβι.
Θεωρώ ότι παίρνεις την καλύτερη απόφαση, καλή του τύχη.
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Συμφωνώ με την Αλέξια, ούτε εσύ ήσουν έτοιμος για το κουτάβι.
Θεωρώ ότι παίρνεις την καλύτερη απόφαση, καλή του τύχη.
θεωρω πως οποιος εχει κουταβι δεν ειναι πανω του ολη μερα.επισης αν θεωρειται οτι το να παω να δωσω μαθημα και να σκεφτομαι αν το σκυλι ενοχλει ειναι εξοδος τι να πω.Μαλλον εσεις δεν δουλευετε και εισαστε ολη μερα με τα σκυλια.Δεν ειναι ομως ετσι.Το σκυλι πρεπει απο μικρο να μαθει να μενει μονο σιγα σιγα.Στην αρχη 3-4 ωρες και μετα θα ανεβουν στις 8-10,οσες δουλευει ο κοσμος σημερα.Ο αδερφος του δικου μου μενει μονος του 7 ωρες.Μου το ειπε το παλικαρι που τον εχει..Οποτε μαλλον το προβλημα ειναι ο πατερας μου και οχι εγω.Θεωρω οτι ημουν και ειμαι ετοιμος για κουταβι απο τον τροπο που το απεκτησα(μαζευοτανς μονος τα λεφτα,συζητωντας με τον πατερα μου για την αποκτηση του).Τελος παντων δεν νομιζω οτι εχω να απολογηθω σε κανενα εδω μεσα.Εγω εγραψα για να βρω μια λυση.Την βρηκα με τον εκτροφεα μου ομως και θα δουμε.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Κυριάκο το θέμα μας δεν είμαστε εμείς. Και ο σκύλος εννοείται πως θα μάθει να μένει μόνος του. Στην αρχή όμως και δεδομένη την προβληματική κατάσταση που αντιμετώπισες με τους δικούς σου θα μπορούσες να ήσουν διατεθειμένος να συμπεριλάβεις στις εξόδους σου το κουτάβι σου (θαυμάσια ευκαιρία για κοινωνικοποίηση του ούτως ή άλλως).
Και δεν σου ζήτησε κανείς να απολογηθείς, δεν βλέπω τον λόγο όμως να σου χρυσώσω και το χάπι.
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
το κουταβι το παιρνω μαζι μου στις εξοδους που ειναι ελαχιστες γιατι το σκυλι δεν θελω να μου κανει εμετο στο αμαξι(του κανω 3 γευματα ανα 8 ωρες και αν βγω πρεπει να του τα κανω 2).επισης το βγαζω 2-3 φορες την μερα βολτα διαφορετικου θεματος(πχ μια σε μερος με κοσμο μια σε παρκο που παιζει με αλλα κουταβια και με τα μπαλακια του)Παντως το προβλημα ειναι οτι το βραδυ δεν μενει μονο του.Και εκεινη την ωρα κοιμαται ο πατερας μου και αν θελω να παω για μια μπυρα και φυγω κανει χαμο με αποτελεσμα να ενοχλει.Και ετσι δεν μπορω να του μαθω να μενει μονο του
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Βρε Κυριάκο έχω διαβάσει με προσοχή όλα σου τα ποστς και έχω καταλάβει πως κινήθηκες περίπου. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο, πιστεύω και στο έχω γράψει 1000 φορές ότι παίρνεις την πιο σωστή απόφαση για το κουτάβι. Μερικές φορές τα πράγματα δεν μας έρχονται όπως τα υπολογίζαμε ή δεν τα υπολογίσαμε σωστά, ανθρώπινο είναι και δεν είσαι ο μόνος στον κόσμο που βρέθηκες σε μια δύσκολη θέση ή έκανες ένα λάθος, όλοι μας έχουμε κάνει.
Τώρα αν θέλεις να μπούμε σε λεπτομέρειες, εγώ όταν πρωτοπήρα το κουτάβι μου παρόλο που είμαι σε άλλη ηλικία από εσένα και ανεξάρτητη δεν έβγαινα έξω τον πρώτο καιρό εκτός εάν μπορούσα να το πάρω και αυτό μαζί μου. Για να μάθει να μένει μόνο του έκανα δοκιμές σταδιακά, το αφήναμε μόνο λίγο χρόνο και σιγά σιγά το αυξάναμε. Απλά όταν πάρεις τον επόμενο σκύλο σου να ξέρεις ότι είναι μια μεγάλη δέσμευση , ειδικά το πρώτο καιρό, και ανάλογα να σχεδιάσεις τις κινήσεις σου.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τι λέτε ρε παιδιά...άμα οι γονείς δεν το θέλουν τέρμα και τελείωσε. Ούτε μπορείς να έχεις ένα σκυλί κλεισμένο μέσα σε ένα δωμάτιο συνέχεια, ούτε γίνεται να το πάιρνεις παντού μαζί σου. Θα το παίρνει στο Πανεπιστήμιο που θα δίνει μάθημα? Κυριάκο, φρόντισε να μπορέσεις κάποια στιγμή να πας να μείνεις μόνος σου (τι λέω και εγώ τώρα τέτοιες εποχές)....και πάρε όσα σκυλιά θέλεις όταν δεν θα χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν...Εγώ θα έλεγα στον πατέρα μου πάντως ήρεμα ότι η συμπεριφορά τους ήταν εντελώς απαράδεκτη και ειδικά ανεύθυνη.
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Πηγα χθες στον εκτροφεα μου ειπε οτι το σκυλι ειναι μια χαρα εξελισετε σε πολυ καλο σκυλο απο ολες τις αποψεις και οτι το σκυλι θα μαθει να με περιμενει αρκει να του δωσω λιγο χρονο.Ειπαμε να το κρατησω 7-15 μερες ακομα να προσπαθησω και οταν φευγω να του βαζω μουσικη να μην νιωθει μονο.Θα προσπαθησω και θα δω.Αν το σκυλι δεν γαυγιζει και δεν ενοχλει και βρισκεται στο δωματιο μου δεν υπαρχει προβλημα απο τον πατερα μου.

Υ.Γ κατερινα την τελευταια σου προταση την λεω καθε μερα ηρεμα και ομορφα.Η απαντηση που παιρνω ειναι οτι δεν ηξερα οτι δεν θα μπορω να ζω με σκυλια και οτι δεν εχω την υπομονη για κουταβι.
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Δεν σε ξέρω και ούτε τον πατέρα σου προφανώς, αλλά συγγνώμη κιόλας...
Όταν σε μεγάλωνε εσένα και την αδερφή(?) σου (δεν είμαι σίγουρη για το φύλλο, δε θυμάμαι καλά), όταν κλαίγατε τι έκανε?? Φώναζε?? Τότε δεν είχε υπομονή?? Ή του τελείωσε η υπομονή μετά από το μεγάλωμα σας... Τι να πω... Και μετά λένε οτι οι μικρές ηλικίες είναι ανεύθυνες και κάνουν του κεφαλιού τους...
Το κουτάβι είναι σαν τα παιδιά...

Κρίμα για τον πατέρα σου..
Εσύ μια χαρά είσαι...
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η εξεταστική θα τελειώσει σύντομα, οπότε φρόντισε από εκει και πέρα να βγαίνεις παντου με τον σκύλο να εκτονώνεται όσο μπορεί.
 




vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
κρατα τον για το διαστημα που σου ειπε ο εκτροφεας σου αλλα ευχομαι να μην αλλαξεις γνωμη ξανα και τον δωσεις πισω..γιατι ετσι και εσυ δενεσαι πιο πολυ με το κουταβι και αυτο με σενα..και οσο περναει ο καιρος γινεται και χειροτερα..ευχομαι ολοψυχα παντως να το κρατησεις και να το μεγαλωσεις οπως του αρμοζει..και μολις τελειωσει η εξεταστικη σου θα εχεις και περισσοτερο χρονο να ασχοληθεις μαζι του..
 


Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Φοιτητής και σκύλος είναι λίγο δύσκολο... Φαντάρος έχεις πάει Κυριάκο; Αν δεν έχεις πάει ίσως είναι καλύτερα να το επιστρέψεις το σκυλί.
 


zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Νομιζω οτι θα μπορουσες να κρατησεις τον σκυλακο σου χωρις να περιμενεις βοηθεια απο κανεναν.
Θεωρησε οτι μενεις μονος στην τελικη και δεν υπαρχει καποιος αλλος να σε βοηθησει.
Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις οτι το να εισαι φοιτητης εχεις στην διαθεση σου λιγο χρονο για τον σκυλο;;;
Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που μενουν μονοι τους, δουλευουν και λειπουν απο το σπιτι 10 και 12 ωρες και μια χαρα βρισκουν χρονο για ταισμα, βολτες και παιχνιδι με τον σκυλο τους. Δεν νομιζω οτι οι σπουδες σου καθαρα σε αναγκαζουν να λειπεις απο το σπιτι πανω απο 10 ωρες καθημερινα.......
 


Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Οι σπουδές δε είναι κάτι που απαγορευτικό στο να έχει σκύλο, αλλά ο στρατός ναι...
Εφόσον δεν υπάρχει σχετική βοήθεια από την οικογένεια του... 9 ή 12 μήνες ποιος θα τον έχει τον σκύλο τότε?? :?
 


zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Ο στρατος ειναι ενα θεμα οντως. Αλλα ειμαι της αποψης οτι αν θελει πολυ να το κρατησει θα βρει καποια λυση. Ισως η οικογενεια του να το αγαπησει με τον καιρο... ισως να βοηθησει καποιος φιλος η' συγγενεις με την φιλοξενεια για το φανταριλικι.. ισως.. ισως.. ισως... αλλα ολα αυτα προυποθετουν να θελει πραγματικα να κρατησει τον σκυλο.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Kι εγώ θεωρώ ότι ο στρατός είναι πρόβλημα όταν δεν έχεις υποστήριξη από κανέναν άλλο αλλά πιστεύω ότι ο Κυριάκος θα το έχει σκεφτεί αυτό.
Στα ίσως "zannia" δεν μπορούμε να βασίσουμε την τύχη ενός ζώου που έχει εναλλακτικές.
 


zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Το "ισως" το εγραψα για την περιπτωση που θελει να κρατησει το κουταβι.
Νομιζω οτι οταν πραγματικα θελεις κατι την βρισκεις την λυση.
Κι αυτο το εγραψα γιατι με προβληματισε που ειδα σε αρκετα ποστ του παιδιου να γραφει "ειμαι φοιτητης και δεν εχω χρονο" , "θελω να βγω για μια μπυρα και δεν μπορω" κι αλλα τετοια. Μου δημιουργησε την εντυπωση πως το πραγματικο προβλημα δεν ειναι τοσο ο πατερας του οσο οτι συνειδητοποιησε τι ευθηνες εχει ενα ζωο και οτι πρεπει την ζωη σου να την προσαρμοσεις αναλογα με το τετραποδο σκυλακι σου. Το γεγονος οτι θα πρεπει ισως την πρωτη περιοδο να στερηθει λιγο τις βολτες του μεχρι το κουταβι να αρχισει να προσαρμοζεται ομαλα μεσα σπιτι, ισως ειναι κατι που ο ιδιος δεν ειχε σκεφτει και τωρα που το αντιμετωπιζει δεν ειναι διατεθημενος να το αλλαξει. Μπορει να κανω και λαθος αλλα εμενα αυτη η εντυπωση μου δημιουργειται.........
 


Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Σα νέος ο Κυριάκος μπορεί να θέλει να πάει μια εκδρομή ΣΚ με την κοπέλα του και να μην μπορεί να πάρει το σκύλο μαζί (άρα πληρώνει πανσιόν), μπορεί να θέλει να πάει σε ένα νησί το καλοκαίρι για να δουλέψει και να βγάλει τα έξοδα των διακοπών, μπορεί να θέλει να πάει ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μπορεί να θέλει να πάει erasmus, μπορεί να βγει έξω βόλτα και χωρίς να το έχει προσχεδιάσει, να καταλήξει αλλού και να γυρίσει σπίτι μετά από δυο μέρες, μπορεί να θέλει να ξεκινήσει ορειβασία, ποδηλασία, καταδύσεις κλπ. (χόμπι που τρώνε ώρες ως μέρες), μπορεί να είναι στενοχωρημένος ένα βράδυ και να καβαλήσει τη μηχανή να πάει σε άλλη πόλη για να του περάσει, μπορεί να μετακομίσει, μπορεί να αποφασίσει να μεταναστεύσει στο εξωτερικό... Είναι χίλια δυο πράγματα τα οποία θα πρέπει να τα ξεγράψει ή να αναζητήσει εναλλακτικές. Κι όταν βρει δουλειά, δεν ξέρει τι υποχρεώσεις θα έχει αυτή η δουλειά και γενικώς πως θα του τα φέρει η ζωή.

Εγώ απέκτησα σκύλο στα 24 που είχα ξεμπερδέψει από σπουδές/στρατούς, αλλά και πάλι αν θέλω να είμαι ψυχρός και αντικειμενικός θα ήταν καλύτερα για μένα αν δεν είχα να φροντίζω ένα σκύλο μόνος μου. (τον έφερε σπίτι η μάνα μου αλλά τελικά τα ζώα καταλήγει να τα φροντίζει όποιος είναι φιλόζωος)

Δεν είμαι απόλυτος, έχω γνωρίσει νέους, κυρίως γυναίκες, που έχουν οργάνωση και τα καταφέρνουν, αλλά σε γενικές γραμμές δε θα συνιστούσα την απόκτηση σκύλου σε έναν νέο άντρα που δεν έχει βάλει ακόμα σε μια ρότα τη ζωή του.