Τωρα από πείρα μπορώ.να σου εγγυηθώ ότι πρέπει να παρακολουθήσεις πανω από 5 ΓΣ για να καταλάβεις ποιος είναι ο λύκος και πια τα πρόβατα και ποιος φωνάζει για να αλλάξουν κάποια πράγματα και ποιος φωνάζει και μετά.αποχωρεί για να διαλυθεί η ΓΣ και να μην ψηφιστούν αλλαγές του εσωτερικού κανονισμού (που μπορούν να καταθέσουν όλα τα τακτικά).
Έχω αρκετή πείρα με συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες, ΔΣ κλπ τόσο για τις διαδικασίες όσο και για τις μηχανορραφίες οι οποίες διενεργούνται μέσα στα θεσμικά όργανα. Καλή και χρήσιμη η εμπειρία των ΓΣ αλλά μόνο η συχνή επαφή με πολλά από τα μέλη δίνει μια σχετική εικόνα για τους σκοπούς και τις κρυφές ή μη ατζεντες του καθενός. Την έχω την εικόνα και δεν πιστεύω πως εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα.
Καταλαβαίνω πως αναφέρεσαι σε περιπτώσεις όπως τον δημοσιογράφο πρώην μέλος του ΔΣ ή παρόμοιες συμπεριφορές κλπ κλπ. Αυτούς δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις μόνο με την παρουσία στις ΓΣ, επηρεάζουν μέλη σχεδόν καθημερινά με διάφορους τρόπους και χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Από την άλλη μεριά το ΔΣ θα πρέπει να τηρεί τον κανονισμό και όταν κάποιος κατηγορείται για υπαρκτό ή ανύπαρκτο παράπτωμα δεν θα πρέπει να αφήνει να περνούν οι ημερομηνίες και να αιωρούνται υποψίες για κάλυψη ημετέρων.
Πουθενά δεν ανέφερα πως δεν υπάρχουν αξιόλογα άτομα αυτό που είπα και θα συνεχίσω να λέω είναι πως σε συλλογικά όργανα τους ιδεολόγους και τους έντιμους τους "τρώει" το μαύρο σκοτάδι και αυτό μια συζήτηση από μόνη της από μικροσυμφέροντα και καθαρά προσωπικές επιδιώξεις μέχρι πολιτικές αποχρώσεις.
Ναι προτάσεις μπορεί να καταθέσει κάθε τακτικό μέλος αλλά αν θέλει να έχει πιθανότητες να ψηφιστούν χρειάζεται η σχετική διεργασία διαφορετικά μπορεί να κατατεθούν για διάφορους λόγους ακόμα και για εντυπωσιασμό. Τις προτάσεις που ενδέχεται να επιφέρουν ριζοσπαστικές αλλαγές ή να θίγουν και συμφέροντα τις φέρνουν συνήθως τα ΔΣ. Δεν έχει τη ίδια βαρύτητα, άσχετα αν θα έπρεπε, να καταθέσω εγώ μια πρόταση και την ίδια να την καταθέσει το ΔΣ.
Φαντάζομαι πως τα τακτικά μέλη του ΚΟΕ θα λαμβάνουν με κάποιο τρόπο ειδοποίηση για τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων του ΔΣ ώστε να έχουν την ευχέρεια να παρευρεθούν ως ακροατές ή πως τα πρακτικά των συνεδριάσεων είναι με κάποιο τρόπο προσβάσιμα στα μέλη ώστε να διαμορφώνουν άποψη σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Οι φετινές αρχαιρεσίες έδειξαν άνοδο στα μέλη που ψήφισαν, κοντά διακοσάρι πήγαν. Όσο για το αν μπορεί να επηρεάσουν 20 ή 30 άτομα είναι γεγονός σε συλλόγους με λίγα μέλη αρκεί να υπάρχει διάθεση και ποικιλομορφία στην ομάδα. Μεγάλη κουβέντα στην οποία πρέπει να δούμε και την αναλογία μεταξύ ¨επαγγελματιών¨ του χώρου όπως εκτροφείς, εκπαιδευτές κλπ σε σχέση με τα μέλη ιδιώτες.
Όπως και να έχει το συμπέρασμα πως εφόσον δεν είμαι κάπου μέλος δεν δικαιούμαι να μιλώ και κατ’ επέκταση πρέπει να μου απαγορευτεί η έκφραση άποψης δεν το δέχομαι. Να μην εκφέρω άποψη σε καμία κοινωνικοπολιτική δράση χωρίς επίσημη ταυτότητα.