Καμμία αντίρρηση... τα ίδια κι εγώ... γι' αυτό,
κάθε φορά που θα βγω έξω με τον "ακατανόμαστο"...
- Επιλέγω ωράρια που η γειτονιά και η ευρύτερη περιοχή δεν είναι "φουλ του σκύλου"...
βέβαια, τις ώρες που βγαίνω, το ίδιο κάνουν και οι ιδιοκτήτες σκύλων του ιδίου "φυράματος", αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...
- Πριν βγει έξω (πριν ακόμα φορέσει το λουρί), αρχίζει η Β.Υ...
- Στα 10 μέτρα που μεσολαβούν από την πόρτα της πολυκατοικίας, μέχρι την εξώπορτα του κήπου (χωρίς να υπερβάλλω) έχει "κάτσει" 3 φορές και έχει πέσει "κάτω" μία φορά... και (ακριβώς στην εξώπορτα του κήπου) έχει "περιμένει" μιά φορά για 10 δευτερόλεπτα (γιατί - αυτό δεν το ξέρει - τόσο μου χρειάζεται για να "σκανάρω το δρόμο από πάνω μέχρι κάτω, πίσω από τους "δύσκολους" θάμνους κλπ...
- Δεν παίρνω μαζί μου κινητό (κι αν το πάρω, δεν θα απαντήσω ποτέ)...
- Δεν φοράω σαγιονάρες...
- Δεν "οδηγώ" (ποτέ!) με το ένα χέρι...
γιατί το καταλαβαίνει ο κερατάς!
- Ακόμα και όταν είναι στο "ελεύθερος" (για να μυρίσει - κατουρήσει τον τόπο - χ#σει - πάει πιο μπροστά - μείνει πιο πίσω), ξέρει ότι η ακτίνα "δράσης" του είναι μέχρι εκεί που παραμένει χαλαρός ο οδηγός... αλλιώς, διορθώνεται πάραυτα...
- Οταν έχει κάνει "κακάκια" του και πρέπει να πάρω την στάση βαθύ κάθισμα (
την πιο ευάλωτη στάση μου, στη βόλτα μας) για να τα μαζέψω... το λουρί κονταίνει στα 20 εκατοστά και
πάντα είναι γυρισμένος με το κεφάλι καταπάνω μου (απαγορεύεται να "παίρνει μάτι" οπουδήποτε, εκείνη τη στιγμή!)...
- Οταν πλησιάζουμε σε σταυροδρόμι... πάντα είναι στο "μαζί"... και (κάθε φορά, όμως!) σκανάρω μήπως δώ κεφάλι ανθρώπου να έρχεται από την άλλη κατεύθυνση... και, αν ναι, κάνω "μαγνητική τομογραφία" στη γλώσσα σώματός του, ώστε να καταλάβω αν κρατάει σκυλί... σε κάθε πρίπτωση, αν το ένστικτό μου πει "ναι", τότε αλλάζω κατεύθυνση, περνάω στο απέναντι πεζοδρόμιο κλπ., ώστε να "κλέψω" μερικά μέτρα απόστασης... και, όλα αυτά, προσπαθώντας να μην καταλάβει κάτι ο κούταβος...
- (Κάθε φορά, όμως!) Πριν βγούμε, διπλοτσεκάρω του λουρί (ή τον ιμάντα), σε τι κατάσταση βρίσκεται... γιατί (αν το σκεφτείς σοβαρά) αυτό το λουρί είναι που (τελικά) συνδέει (μεσομακροπρόθεσμα) το σκύλο μου με τη ζωή
του...
Υ.Γ. Επίσης, ξέρω τι άλλο μπορεί να μου πεις... Γι' αυτό, "παίζω" διάφορα έργα στο μυαλό μου, ώστε να είμαι έτοιμος... γιατί, κάποια στιγμή, μπορεί να συμβεί το "αναπόφευκτο": Να "συνευρεθεί" με τον άλλο σκύλο...
Εκεί, αν ο σκύλος μου είναι ο "δυνατός" σκύλος, πιστεύω ότι (με τόση δουλειά που έχει γίνει - ακόμα και με μεγάλη βία - ακόμα και αν τραυματιστώ εγώ) θα τον ξεχωρίσω...
αν και μπορώ να σου πω ότι τις 3-4 φορές που λειτούργησε όπως ο Ρόκυ (έριξε κάτω τον χειριστή του), κάτι τον "φώτισε" και σταμάτησε άμεσα και γύρισε προς τον χειριστή... θέλεις η πολλή δουλειά που έχει γίνει "πάνω του"? θέλεις το αρχέγονο ένστικτο του (ανθρωποκεντρικού) σκύλου που δεν θα εγκαταλείψει τον πεσμένο άνθρωπό του? δεν ξέρω (ακόμα)...
Αν ο άλλος σκύλος είναι ο "δυνατός" (και υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή μου 2-3 τέτοιοι σκύλοι, που ψηφίζουν μάλιστα και το ίδιο κόμμα με αυτόν!!!), μου έρχονται ήδη στο μυαλό τα λόγια του μεγάλου ποιητή... "you live by the sword, you 'll die by the sword"...