Πρωτομηνιατικο....ατυχημα!!!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ο εκπαιδευτης μας το κανει και εκτος στιβων. Οχι σε δικα του σκυλια μονο, και σ αυτα που χει εκπαιδευσει. Ο σκυλος στη βολτα ειναι στο διπλα , κι αν δει κατι να του αποσπασει τη προσοχη πχ σκυλο, γατα κλπ, δεχεται αμεσως διορθωση που του θυμιζει οτι ΕΜΕΝΑ πρεπει να προσεχεις.
Τροποι εκπαιδευσης υπαρχουν πολλοι, καποιο ακουει μονο με κλικερ αλλο με πνιχτη, αλλο με prong & αλλο με ηλεκτρικο.
Δε νομιζω κανεις να ειπε οτι ειναι αφυσικο ο σκυλος να φερμαρει μια γατα. Ειναι ομως μη αποδεκτο να μη μπορεις να τον ελεγξεις στη βολτα. Ενα σκυλι που χει θεμα με τις γατες, θα ορμηξει σε μια τετοια, αλλο σ αλλον σκυλο , αλλο σε ανθρωπο. Αναλογως με τον καθε σκυλο. Και ξερουμε ολοι τι κινδυνους κρυβει αυτο για μας, για τον σκυλο, και τους υπολοιπους γυρω μας.
Πολλες φορες δεν ειναι θεμα του σκυλου αλλα δικο μας που δε μπορουμε να επιβληθουμε. Απ την αρχη ας πουμε η δικια μου τον μπαμπα μου τον ακουγε με...στηθολουρο. Τη μαμα μου ομως δε τη σεβαστηκε ποτε και ουτε προκειται να το κανει.
Στον εκτροφεα μας μια κυρια εχει εναν μεγαλο αρσενικο, ζωηρο. Της εχει βγαλει τη πιστη.. Με το που πιανει το λουρι καποιος αλλος ο σκυλος αλλαζει αμεσως.

Εγω ξερω μεχρι που με παιρνει και ξερω οτι ακομα ΔΕ θα μουν σε θεση να ελεγξω ενα μεγαλοσωμο κυριαρχικο σκυλο. Οποτε δεν ειναι θεμα του κανω την εξυπνη..
Αλλα πραγματικα ειναι βασικοτατο το να μπορεις να ελεγξεις το σκυλο σου!! Δε νοειται το να καταφερνει να σου φευγει απ το λουρι.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Στη συγκεκριμένη περίπτωση της viviana απ'οτι φαινεται το σκυλί αρχισε αν κυνηγάει την γάτα πριν καν προλάβει να αντιδράσει ο άνθρωπος.
Aouimbae εγω δεν πιστευω οτι δεν ελέγχεται μόνο ο μεγαλόσωμος σκύλος. Αν έχει επιτάχυνση δυνατή ατύχημα συμβαίνει και με το 8κιλο σκυλο.
Η δικιά μου ειναι δωδεκα κιλά, εγω προσωπικά είμαι 1,80 σε ύψος και έχει τυχει το ρημαδιασμένο να με σύρει για τα καλά!Είναι αστείο, αλλα συμβαίνει...
Και υποτίθεται πως το σκυλι μου ειναι απίστευτα πειθαρχημένο και ειχα και εγω την σιγουρια οτι δεν θα μου τύχει να με ρίξει κάτω! Λίγο να χάσω εγώ την προσοχή μου και λίγο να παρασυρθεί το σκυλί απο κάτι που του τράβηξε την προσοχή εγινε το ατύχημα.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Στέλιο ο ιδανικός κόσμος δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ.

Και ας μην ξεχνάμε το DNA του σκύλου. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για εκπαίδευση στρατιωτικής πειθαρχίας. Μιλάμε για ζωντανό οργανισμό, όχι για ρομπότ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Ο εκπαιδευτης μας το κανει και εκτος στιβων. Οχι σε δικα του σκυλια μονο, και σ αυτα που χει εκπαιδευσει.
Βρε παιδί μου, πλατιάζεις και με κολλάζεις :) Αφήστε με ν'αγιάσω. Γιατί δεν μ'αφήνετε; :rolleyes:

Αλλα πραγματικα ειναι βασικοτατο το να μπορεις να ελεγξεις το σκυλο σου!!
Νομίζω ότι σ'αυτό, συμφωνούμε ΟΛΟΙ, εδώ και 15 σελίδες.

Δε νοειται το να καταφερνει να σου φευγει απ το λουρι.
Θεωρητικά, ασφαλώς. Ποιός διαφωνεί, ή το θέλει; Κανένας. Στην πράξη όμως, μπορεί και να συμβεί. Δυστυχώς και περισσότερες της μιάς, φορές. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Πάντως, στην προκειμένη περίπτωση, δεν συνέβει αυτό.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
- Και για μένα, πάνω απ'όλα, ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ.
+1000 Αυτή η φράση είναι όλα τα λεφτά,
Βλέπεται η νεοελληνική νοοτροπία είναι πολύ large τα θέλουμε (βαζω και τον εαυτό μου μέσα) όλα μεγάλα. Σου λέει θα πάρω το SUV (cayenne,cherokee κλπ) και τι πειράζει άμα δεν έχει η Αθήνα χώρο για πάρκινκ ή ότι επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα. Αντιστοίχως με το σκύλο το μικρό δεν φθουράει, άμα δεν έχεις ένα πιτμπούλ, ένα καυκάσιο, ένα κάνε κόρσο άντε ένα Γερμανικό Ποιμενικό βρε αδελφέ δεν είσαι trendy, είναι και θέμα ασφάλειας προσωπικής και εθνικής.
Τώρα αν σε πάει καροτσάκι ο σκύλος φταίνε οι γάτες, οι παγκόσμια συνομωσία, οι κερδοσκόποι στις διεθνείς αγορές και πολλά άλλα, συνέχεια τα ίδια ακούμε.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εδώ ο χειριστης του σκυλου, προσπαθόντας να αποφύγει μια γατα, για κακή του τύχη (και όχι λόγω ανικανότητος), επέλεξε μια διαδρομη που εφερε τον σκύλο του παρα πολύ κοντα σε μια άλλη κρυμμενη στις φυλωσιές!
Εχοντας την προσοχή του στην πρώτη, εφνιδιαστηκε από το απότομο τίναγμα και έπεσε, ο δε σκύλος επειδη βρεθηκε πολύ κοντα στη γατα, την βούτηξε στο στομα του αμέσως!

Θα ήθελα να ξερω σε ένα όμοιο συμβάν, πόσοι από αυτούς, με τα πληρως εκπαιδευμενα σκυλια «που σεβονται τον χειριστή τους» δεν θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
τα πλήρως εκπαιδευμένα σκυλιά ίσως και να την άφηναν με το aus! αλλά πόσα είναι αυτά τα πλήρως εκπαιδευμένα σκυλιά?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.787
7.330
Εδώ ο χειριστης του σκυλου, προσπαθόντας να αποφύγει μια γατα, για κακή του τύχη (και όχι λόγω ανικανότητος), επέλεξε μια διαδρομη που εφερε τον σκύλο του παρα πολύ κοντα σε μια άλλη κρυμμενη στις φυλωσιές!
Εχοντας την προσοχή του στην πρώτη, εφνιδιαστηκε από το απότομο τίναγμα και έπεσε, ο δε σκύλος επειδη βρεθηκε πολύ κοντα στη γατα, την βούτηξε στο στομα του αμέσως!

Θα ήθελα να ξερω σε ένα όμοιο συμβάν, πόσοι από αυτούς, με τα πληρως εκπαιδευμενα σκυλια «που σεβονται τον χειριστή τους» δεν θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα!
++

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
τα πλήρως εκπαιδευμένα σκυλιά ίσως και να την άφηναν με το aus! αλλά πόσα είναι αυτά τα πλήρως εκπαιδευμένα σκυλιά?
Ασε μας κουκλίτσα μου!!!

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
και στη προσπαθεια του να τον τραβηξει,τον εριξε κατω και τον εσερνε!!! Ο Ροκυ σε εξαλλη κατασταση το μονο που κοιτουσε ηταν να κατασπαραξει τη γατα,και στην ουσια εσερνε τον αντρα μου στο δρομο αφου τον εριξε κατω. Γεμισε εκδορες,χτυπησε ασχημα.
@ epial τι δεν κατάλαβες???
Εδώ συζητάμε φιλικά, συγνώμη αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να με σύρει ο σκύλος στο δρόμο.
Αμα δεν μπορώ να τον κουμαντάρω θα πάρω μικρότερο, απλή λογική.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μας ιντριγκάρουν, τελικά, αυτά τα θέματα, έ?:D
Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, 15 σελίδες (τις οποίες διαβάζω ανελλειπώς!)... διάφορες απόψεις, έντονα εκφρασμένες...
Κερδίζουμε, βέβαια, σε απόψεις (πλήθος, αλλά και ποιότητα - και αυτό σημαίνει δημόσιο φόρουμ)... αλλά, "χάσαμε" τον άνθρωπο που άνοιξε το θέμα...:cool:

Ο οποίος άνθρωπος, προφανώς δεν άνοιξε το θέμα για να "χαϊδευτεί", αλλά για να πάρει τις απόψεις μας... κατάλαβε, όμως, σύντομα ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των εννοιών "χαϊδεύομαι" και "τρώω ξύλο"!!!

Να πω κι εγώ, λοιπόν, ότι, Viviana, δεν είναι από έλλειψη σεβασμού που οι τοποθετήσεις είναι έντονες, αλλά από τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις που έχει ο καθένας μας... οι οποίες είναι (πολλές φορές) έντονες...:)

1. ...Δικαιολογείτε σκύλο ο οποίος δεν σεβάστηκε τον ιδιοκτήτη του?

2. Θα με σύρει σκύλος στο πεζοδρόμιο? Μωρ' τι μου λέτε...

3. Και ναι ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει τα μάτια και τις αισθήσεις του ανοιχτές για να προλαμβάνει καταστάσεις! Ιδίως σε δυναμικές φυλές!
Και, λαμβάνοντας υπόψη και τις αντιρρήσεις - ενστάσεις του sea-mol, με αρκετές από τις οποίες συμφωνώ...

1. Αυτό εξηγείται και μάλιστα, πάρα πολύ συχνά και για την πλειονότητα των ιδιοκτητών... αλλά δεν δικαιολογείται με τίποτα... θα συμφωνήσω μαζί σου Στέλιο...

2. Ω, ναι!!! Θα υπάρξει κάποια περίπτωση, όπου θα σε ρίξει... και θα σε σύρει (λίγο ή πολύ)... αν είσαι ο μέσος ιδιοκτήτης και τα θέλει ο "οργανισμός" σου...;)

3. Συμφωνώ 100%, χωρίς να το αναλύσω περαιτέρω... παρότι διάβασα και για την ανάγκη χρήσης scouters κλπ...:)

Βγήκε και διηγήθηκε ένα άσχημο περιστατικό που τους συνέβη, με κάθε ειλικρήνεια, φανερά στεναχωρημένη που έγινε. Ένα ατύχημα.
Όλοι μας είπαμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην ξανασυμβεί γιατί είναι επικίνδυνο για τον χειριστή του σκύλου ανάμεσα στα άλλα.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα!

...Το αν θα σε σύρει σκύλος στο πεζοδρόμιο... ποιός υποστήριξε ότι είναι ok; Αν και θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι γνωρίζω κάτι λεβέντες, με κάτι γομαρόσκυλα, που καμαρώνουν για δαύτα σαν γύφτικα σκεπάρνια, και τους κάνουν και κάτι εκπαιδευσάρες να γλύφεις τα δάχτυλά σου, κι έχουν φάει τα μούτρα τους...και μια και δυό, και δεν το 'χουν πει, ούτε του παπά...
Ορίστε! Μας φωνάξατε???:D

...πάνω απ'όλα, ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ. Είτε είναι 3κιλο, είτε είναι 80κιλο. Είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα :)...
Και γι' αυτό, όλοι οι σώφρονες εκτροφείς που γράφουν για τις φυλές τους... όταν πρόκειται για "δυνατή" φυλή, λένε ευθέως (μπας και σώσουν καμμιά κατάσταση):
α) Απευθύνεται σε έμπειρους ιδιοκτήτες...
β) Ο ιδιοκτήτης χρειάζεται να έχει την ψυχική και σωματική δύναμη, για τον χειρισμό του...

Φαντάσου, τώρα, και να μην είσαι έμπειρος και να μην έχεις και την ψυχική και σωματική δύναμη!!!

Ο διάολος πολλά ποδάρια, και οι δρόμοι πολλές γάτες. Πάρα πολλές :( Κι εγώ, τον τελευταίο χρόνο, έχω αρχίσει να το προσέχω αυτό. Πιο πριν, δεν είχα ποτέ λόγο. Βρε παιδί μου...πάντα τόσες πολλές γάτες, κυκλοφορούσαν; :?
Και τόσοι (αρσενικοί και θρασείς) σκύλοι???:rolleyes:

Στέλιο ο ιδανικός κόσμος δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ.
Και ας μην ξεχνάμε το DNA του σκύλου. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για εκπαίδευση στρατιωτικής πειθαρχίας. Μιλάμε για ζωντανό οργανισμό, όχι για ρομπότ.
You bet!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
@ epial τι δεν κατάλαβες???
Εδώ συζητάμε φιλικά, συγνώμη αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να με σύρει ο σκύλος στο δρόμο.
Αμα δεν μπορώ να τον κουμαντάρω θα πάρω μικρότερο, απλή λογική.
Και είσαι σίγουρος ότι ο μικρότερος σκυλος δεν μπορεί να σε σύρει??

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βιβη μου περαστικα στον αντρα σου! Πολυ προσοχη απο εδω και περα τις βολτες
μην επαναληφθει ενα τετοιο περιστατικο φανταζομαι οτι θα εισαστε πολυ
στεναχωρημενοι.

Εγω απορω με ενα μονο πραγμα. Μεσα στην τρελα της καθημερινοτητας, το αγχος, των
χιλιων πραγματων που εχουμε να αντιμετωπισουμε πρεπει να εχουμε και το σκυλο στρατιωτη?
Αλλιως τι? δεν πρεπει να εχουμε σκυλο? δεν πρεπει να τον βγαζουμε βολτα? ειμαστε
κακοι ιδιοκτητες? Ατυχηματα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες και σουπερ
εκπαιδευμενων σκυλων. 100% σιγουρος δεν μπορεις να εισαι ποτε. Ποσο μαλλον για εναν
σκυλο που δεν ηξερες το background του.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Διαβάζω τις τοποθετήσεις των μελών και πραγματικά εύχομαι να ΜΗΝ τύχει σε κανέναν κάτι τέτοιο ή και χειρότερο....όπως πχ να περπατάς με τον 30-40κιλο σκύλο σου και αίφνης σε απόσταση αναπνοής να πεταχτεί μέσα από θάμνους πχ....μιας παιδικής χαράς ένα παιδάκι τσιρίζοντας (όπως κάνουν συνήθως)...και ιδιαίτερα σε σκύλο που έχει θέμα με παιδιά...και δεν προλάβεις να πεις κιχ...και από την εκτίναξη του σκύλου να σου φύγει το χέρι .....(θα πεις μετά Aliki_s ...aus)...εκτός αν ο σκύλος σου κυκλοφορεί με φίμωτρο, οπότε είμαι καλυμμένη. Εφιαλτικό σενάριο ξέρω. Άλλα σε σενάρια εκπαιδεύουμε τον σκύλο μας.
Εξακολουθώ και λέω ότι ο δρόμος είναι πάντα απρόβλεπος ...ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει και ποτέ δεν πρέπει να έχεις την <αλαζονεία> της σιγουριάς για τον εαυτό σου πόσο μάλλον για τον σκύλο σου ότι στα πάντα θα είσαι 100% έτοιμος. Αυτή είναι η δική μου άποψη :)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Stamatia το aus το είπα για τα σουπερ ντουπερ εκπαιδευμένα σκυλιά που οι χειριστές τους έχουν το απόλυτο έλεγχο (υποθετικά πάντα) Μιλάμε για επίπεδο ipo 2 και πάνω! Γιατί από ότι διαβάζω τελικά κυκλοφορουν πολλά σουπερ ντουπερ εκπαιδευμενα σκυλια!

Συλβόσκυλο απλά να σου θυμίσω οτι το miniature schnauzer είναι σαφώς πιο ελαφρυ απο το γαλλάκι αλλά και πάλι δε μπορώ να καταλαβω πως γινεται να σε σύρει... Μήπως εννοείς αν έχεις πεσει σε καμια... κατηφόρα?