Να'μαι κι εδώ, δυστυχώς...
Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, παρατήρησα ότι ο Φράνκι μου ήταν κάπως υποτονικός, χωρίς να δείχνει έντονα σημάδια ανησυχίας, καθώς είναι γενικότερα ήσυχος και "αθόρυβος".
Την Τετάρτη, αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο, δεν έφαγε σχεδόν τίποτα και παρατήρησα ότι η μόνη διαδρομή που έκανε, ήταν από το πάρκο του στο καναπεδάκι του και αυτό με τον πωπό στο πάτωμα και την ουρά στα σκέλια...
Πέμπτη πρωί, τον βουτάω και τον πάω στον κτηνίατρο. Πριν μπούμε, τον έκανα μια βόλτα να αφοδεύσει και είδα ότι μάτωσε λίγο, όχι όμως από τον πρωκτό. Ο κτηνίατρος τον ξύρισε και μου είπε ότι "έσκασε ο πρωκτικός αδένας" και μου έδειξε μια τρύπα, ακριβώς δίπλα στον πρωκτό του, απ' όπου έβγαινε αίμα με πύον... Μου είπε οτι θα άδειαζε τους αδένες, στον αριστερό δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου υγρό, στον δεξιό (ο οποίος ήταν αυτός που έσκασε) μου είπε ότι έπιανε κάτι σκληρό, δεν κατάφερε όμως να βγάλει κάτι.
Τον καθάρισε, του έκανε μια αντιβιοτική ένεση, έδωσε αντιβίωση σε χάπι (Baytril) για 10 μέρες και μια αλοιφή με κορτιζόνη (Betnovate) για το ίδιο διάστημα πρωί-βράδυ (εννοείται η χρήση του σχετικού κολάρου) και ότι θέλει να τον δει πάλι μόλις περάσει το 10ήμερο...
Κάνω μια αναδρομή στο ιστορικό, μήπως και έχει κάποια σημασία...
Την Παρασκευή, πριν από την Τρίτη που άρχισα να παρατηρώ ότι κάτι δεν πάει καλά, τον είχα πάει για πλύσιμο στην κοπέλα που πάω και την Ρίνα 2½ χρόνια τώρα και επειδή ξέρω ότι γενικώς ελέγχει αδένες, μάτια, αυτιά κτλ, της είπα το περιστατικό και μου είπε ότι όταν τον έλεγξε, δεν ήταν καθόλου πρησμένοι οι αδένες του.
Εν τω μεταξύ, να συμπληρώσω, ότι επικοινώνησα και με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και μου είπαν οι άνθρωποι πως ουδέποτε είχε θέμα με τους αδένες και πως δεν τους άδειαζαν ποτέ οι ίδιοι.
Και ρωτάω τώρα εγώ, η παντελώς άσχετη, είναι δυνατόν, από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη και να στούμπωσαν οι αδένες και να πρήστηκαν και να έφτασαν στο σημείο να σκάσουν? Δηλαδή, είναι τόσο απλό και άμεσο?
Έχω σκάσει μ'αυτό, όχι τόσο γιατί κάθεται σαν βαλσαμωμένος μ'αυτό το κολλάρο (δεν απέχει και πολύ από την φυσιολογική του συμπεριφορά άλλωστε!), αλλά τόσο απρόβλεπτο είναι αυτό? Έτσι, από τη μια μέρα στην άλλη, μπορεί να συμβεί? Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο? Όχι πως μου έχει δώσει δείγματα ο κτηνίατρος να μην τον εμπιστεύομαι, αλλά με την Ρίνα μου, δεν έχει συμβεί και κάτι σοβαρό για να έχει "δοκιμαστεί" κιόλας...