Πρωκτικοί αδένες σκύλου

Jim8

Member
7 Αυγούστου 2015
6
6
Γεια σας,όπως λέει και ο τίτλος η σκυλίτσα μου έχει θέμα με αυτούς τους αδένες και αρκετά συχνά πρέπει να της το αδειάζουμε το (βρωμερό ) υγρό.Αν και δεν είναι παχύσαρκη ή να έχει άλλα τέτοια θέματα,το υγρό αυτό φαίνεται πως δεν βγαίνει μόνο του όταν αφοδεύει και έτσι μένει πίσω της και αν δεν της το βγάλουμε είτε θα τρίβεται κάτω είτε θα το γλείφει (που δεν πρέπει να το κάνει για να μην μολυνθεί στο λαιμό).
Μιλήσαμε με κτηνίατρο και μας είπε πως μια λύση είναι η αφαίρεση τους,όμως έγω κάθισα και έψαξα και είδα πως πιθανή αφαίρεση τους δημιουργεί άλλου είδους προβλήματα μιας και ο σκύλος δεν θα μπορεί να διώξει αυτές τις τοξίνες.Ακόμα διάβασα μια άλλη έρευνα που λέει πως δεν πρέπει να το αφαιρούμε από μόνοι μας γιατί τότε όλο και πιο γρήγορα αυτές θα γεμίζουν...Διφορούμενες απόψεις δηλαδή...άντε βγάλε άκρη.
Ας σημειωθεί πως μόνο ένα μικρό ποσοστό των σκύλων παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα (γύρω στο 10%) μιας και κανένας σκύλος των γνωστών μας δεν το έχει για να μπορεί να μας συμβουλέψει.
Ίσως πρέπει να της αλλάξουμε τη διατροφή μπας και τα κόπρανα γίνονται μεγαλύτερα σε μέγεθος και έτσι να πιέζονται αυτοί οι αδένες και να βγαίνει από μόνο του το υγρό-μυρωδιά που έχουν...
Έχετε να μου προτείνετε κάτι;Ευχαριστώ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Το έχετε μελετήσει ήδη πολύ το θέμα!
Εγώ θα συμφωνήσω με την αλλαγή διατροφής ώστε να κάνει σκληρότερα κόπρανα και να αδειάζουν μόνοι τους.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Πολύ σωστά το έχεις πάρει το θέμα -- και πραγματικά ΑΠΟΡΩ με τους κτηνιάτρους που προτείνουν τη συγκεκριμένη επέμβαση πριν εξαντλήσουν όλες τις άλλες επιλογές.
Δοκίμασε σίγουρα αλλαγή διατροφής, παίζει τεράστιο ρόλο: τώρα τα κακάκια της είναι σχετικά μαλακά; Πόσο συχνά βγαίνει βόλτα/αφοδεύει; Επίσης, όντως σωστό ότι δεν πρέπει να αδειάζουν οι περιπρωκτικοί αδένες συνέχεια - 2/3 φορές το χρόνο, άντε 4... Καλό θα ήταν να εξεταστεί επίσης αν έχει π.χ. κάποιον ερεθισμό ή φλεγμονή στο έντερο που το δημιουργεί αυτό - το λέω γιατί μας έχει τύχει.
Δες λίγο και εδώ http://www.attikovet.gr/portal/inde...14:-a-&catid=14:2009-02-14-18-21-20&Itemid=50

Ελπίζω να βγάλετε μια άκρη - και σύντομα! - και ν' ανακουφιστεί η σκυλίτσα. Προσωπικά θα το έψαχνα οπωσδήποτε και σε δεύτερο, πιο ενημερωμένο κτηνίατρο.

• Like
Reactions: ghelly

Jim8

Member
7 Αυγούστου 2015
6
6
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Η αλλαγή τροφής θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω για να δω μήπως και σταματήσει η ταλαιπωρία της (βέβαια δεν έχει πρόβλημα στο να κάθεται και ούτε ερεθισμένοι-διογκωμένοι είναι οι 2 αδένες της).Δυστυχώς κάθε 1,5 μήνα χοντρικά παρουσιάζει τις πρώτες ενοχλήσεις και αρχίζει και τρίβεται οπότε είναι αρκετά παραπάνω από το 4 φορές το χρόνο.Βόλτα βγαίνει 2 φορές την ημέρα και συνήθως θα κάνει τα κακά της και τις δύο φορές (είναι μικρά σε μέγεθος και μέτρια σε σκληρότητα,ούτε σκληρά που ήταν το ιδανικό αλλά ούτε και μαλακά).
Στο θέμα του κτηνίατρου έχεις δίκιο αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά,οι περισσότεροι κτηνίατροι (όπως και οι κανονικοί γιατροί) στη θέση της καρδιάς τους έχουν ταμειακή μηχανή και μια μεγάλη μερίδα είναι παντελώς άσχετη που σε κάνει να απορείς πως τέλειωσαν την ιατρική.
Τέλος όσον αφορά τη φλεγμονή στο έντερο εικάζω πως δεν υπάρχει και αυτό το βασίζω στο ότι δεν έχει άλλα προβλήματα ή διαταραχές (εμετούς,έλλειψη βάρους-όρεξης),παίρνει κανονικό το φάρμακο της για τα σκουλίκια,η επαφή της με άλλα σκυλια δεν είναι τόσο συχνή για να πεις πως την κολλάει κάποιο γαστρεντερίτιδα,οι εξετάσεις αίματος της βγαίνουν καθαρές και δεν την αφήνω ποτέ να μυρίζει κοντά σε τοξικά περιβάλλοντα (σκουπίδια,ακαθαρσίες κτλπ).

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Ίσως πρέπει να της αλλάξουμε τη διατροφή μπας και τα κόπρανα γίνονται μεγαλύτερα σε μέγεθος και έτσι να πιέζονται αυτοί οι αδένες και να βγαίνει από μόνο του το υγρό-μυρωδιά που έχουν...
Έχετε να μου προτείνετε κάτι;Ευχαριστώ.
Καλή ιδέα ακούγεται. Η Ακάνα/Όριτζεν δημιουργούν αρκετό όγκο κοπράνων για κάποιο λόγο. Σε φυσικές τροφές ό,τι περιέχει διαλυτές ίνες όπως καρότα και κολοκύθα. Τα κόπρανα μπορούν να σκληρύνουν προσθέτοντας μια πηγή ασβεστίου όπως τριμμένο τσόφλι αυγού (δεν πρέπει να το παρακάνεις βέβαια).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Η Ακάνα/Όριτζεν δημιουργούν αρκετό όγκο κοπράνων για κάποιο λόγο.
Οποια τροφή το κάνει αυτό, είναι είτε γιατί δίνεται σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα απ'ότι πρέπει ή γιατί δεν την αφομοιώνει ο σκύλος. λόγω των συστατικών της. Οπότε, ή μειώνεις ποσότητα, ή αλλάζεις τροφή.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Πάντως τα ίδια άκουγα κ εγώ για την orijen, αλλά την δοκίμασα γιατί είχα ταράξει το σκυλί στις αλλαγές και προκοπή δεν έβλεπα, τούρτες μόνο (και με την acana). Καλύτερα κόπρανα δεν έχω ξαναδεί στο σκύλο μου! Είναι λοιπόν πως θα του κάτσει, ξεκάθαρα. Αλλά μετρούσα με ζυγαριά την ποσότητα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Πάντως τα ίδια άκουγα κ εγώ για την orijen, αλλά την δοκίμασα γιατί είχα ταράξει το σκυλί στις αλλαγές και προκοπή δεν έβλεπα, τούρτες μόνο (και με την acana). Καλύτερα κόπρανα δεν έχω ξαναδεί στο σκύλο μου! Είναι λοιπόν πως θα του κάτσει, ξεκάθαρα. Αλλά μετρούσα με ζυγαριά την ποσότητα
Μερικές φορές βγαίνει μία φήμη. Π.χ. η orijen κάνει διάροιες , μπλα μπλα μπλα. Και ο ένας με τον άλλον χωρίς να δοκιμάσει τη τροφή αναπαράγει τη φήμη. Και πλέον η Orijen στο συλλογική ασυνείδητο του σκυλογονιού που ψάχνεται λίγο περισσότερο με τις τροφές έχει περάσει ως τροφή ακατάλληλη λόγω υψηλής πρωτείνης κλπ κλπ. Και τελικά τη δοκιμάζεις και βλέπεις ότι στο σκύλο σου ταιριάζει γάντι. Αρκεί να προσέξεις πολύ τη ποσοτητα γιατί αυτές δεν είναι αχυροτροφές, είναι πάρα πολύ περιεκτικές.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Μερικές φορές βγαίνει μία φήμη. Π.χ. η orijen κάνει διάροιες , μπλα μπλα μπλα. Και ο ένας με τον άλλον χωρίς να δοκιμάσει τη τροφή αναπαράγει τη φήμη. Και πλέον η Orijen στο συλλογική ασυνείδητο του σκυλογονιού που ψάχνεται λίγο περισσότερο με τις τροφές έχει περάσει ως τροφή ακατάλληλη λόγω υψηλής πρωτείνης κλπ κλπ. Και τελικά τη δοκιμάζεις και βλέπεις ότι στο σκύλο σου ταιριάζει γάντι. Αρκεί να προσέξεις πολύ τη ποσοτητα γιατί αυτές δεν είναι αχυροτροφές, είναι πάρα πολύ περιεκτικές.
Πολύ σωστά, ακριβώς έτσι! Από όλους άκουγα ότι θα το στείλω το σκυλί, αφού δεν του έκατσαν τόσοι κωδικοί της acana σιγά μη δεχτεί την orijen κλπ κλπ.... Αν δεν είχαμε φτάσει στο αμήν δε θα τη δοκίμαζα με τίποτα! Και τελικά αποφύγαμε στο τσακ την υποαλλεργική τροφή, την αγωγή για τα δερματικά, τέλος τα προβλήματα με τους αδένες. Με το βάρος της έχω παράπονο αλλά όταν έχεις σκύλο με θεματάκια δε μπορείς να τα έχεις όλα.
Κάντε μερικές δοκιμές με την τροφή, δε χάνετε κάτι! Μπροστά στο χειρουργείο τι είναι μια αλλαγή στη διατροφή;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο Ρας έχει πρόβλημα με τους περιπρωκτικούς αδενες και θέλουν αδειασμα μια με δύο φορές το μήνα. Θεωρουσαμε κι εμείς ότι φταίνε τα σχετικά μαλακά κοπρανα, αλλά εν τέλει και με τροφές που τις αφομειώνει και βγαίνουν τα κοπρανα σκληρά σαν πέτρες και πάλι δεν αδειαζουν. Μάλιστα αν καθυστερήσουμε να τον πάμε για αδειασμα η διαδικασία γίνεται πιο δύσκολη γιατί πηζει κάπως το υγρό μέσα στους αδένες... Η κτηνίατρος μας έχει πει ότι καλύτερα να μείνουν οι αδένες στη θέση τους και να τον πηγαίνουμε όσο συχνά χρειάζεται. Δεν έχω ρωτήσει γιατί να μην αφαιρεθούν.
(πφφφφ ψαριλαααα...)

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ξεθάβω παμπάλαιο θέμα, αλλά....μπήκαμε κι εμείς στο κλαμπ!
To τελευταίο διάστημα ο Kaiser συμπεριφερόταν κάπως περίεργα. Έσερνε με την πρώτη ευκαιρία το ποπουδάκι του στους καναπέδες (το λεγόμενο scooting) με αποτέλεσμα να τραυματίζει την ουρά του, καθόταν στα πίσω πόδια αρκετές φορές μέσα στη μέρα σαν να τον ανακουφίζει αυτή η στάση και είχε πολλά αέρια.
Επειδή αυτό άρχισε να γίνεται συνήθεια, τον άρπαξα και τον πήγα κτηνίατρο. Αρχικά, άδειασε τους πρωκτικούς αδένες του Kaiser (σαν ψόφιο κουνάβι μύριζε το υγρό που βγήκε, ακόμα έχω το άρωμα στη μύτη μου) και εν συνεχεία έγινε καλλιέργεια, που έδειξε έντονη φλεγμονή. Ξεκινήσαμε σήμερα αγωγή, αλλά ήδη με το που άδειασαν οι αδένες, ήταν καλύτερα ο σκύλος. Για να δούμε τι άλλο θα μας ξημερώσει...:ROFLMAO:

• Like
Reactions: paliotspos

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Ξεθάβω παμπάλαιο θέμα, αλλά....μπήκαμε κι εμείς στο κλαμπ!
To τελευταίο διάστημα ο Kaiser συμπεριφερόταν κάπως περίεργα. Έσερνε με την πρώτη ευκαιρία το ποπουδάκι του στους καναπέδες (το λεγόμενο scooting) με αποτέλεσμα να τραυματίζει την ουρά του, καθόταν στα πίσω πόδια αρκετές φορές μέσα στη μέρα σαν να τον ανακουφίζει αυτή η στάση και είχε πολλά αέρια.
Επειδή αυτό άρχισε να γίνεται συνήθεια, τον άρπαξα και τον πήγα κτηνίατρο. Αρχικά, άδειασε τους πρωκτικούς αδένες του Kaiser (σαν ψόφιο κουνάβι μύριζε το υγρό που βγήκε, ακόμα έχω το άρωμα στη μύτη μου) και εν συνεχεία έγινε καλλιέργεια, που έδειξε έντονη φλεγμονή. Ξεκινήσαμε σήμερα αγωγή, αλλά ήδη με το που άδειασαν οι αδένες, ήταν καλύτερα ο σκύλος. Για να δούμε τι άλλο θα μας ξημερώσει...:ROFLMAO:
Περαστικά σας...
Τι το προκάλεσε αυτό, ξέρουμε?

• Like
Reactions: Tri

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Περαστικά σας...
Τι το προκάλεσε αυτό, ξέρουμε?
Ευχαριστούμε!
Είναι κάτι πολύ κοινό, απλά κατά την εκκένωση δεν αδειάζουν όπως πρέπει αυτοί οι αδένες. Έχει να κάνει και με την τροφή, την άσκηση, τη ράτσα και πολλά πράγματα. Εντωμεταξύ, ο σκύλος θα εκκρίνει αυτό το μεθυστικό άρωμα και μέσα στο σπίτι για τις επόμενες 3-4 μέρες, θα πεθάνω σε θάλαμο αερίων...:LOL:

• Wow
Reactions: betty coltrane

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Ευχαριστούμε!
Είναι κάτι πολύ κοινό, απλά κατά την εκκένωση δεν αδειάζουν όπως πρέπει αυτοί οι αδένες. Έχει να κάνει και με την τροφή, την άσκηση, τη ράτσα και πολλά πράγματα. Εντωμεταξύ, ο σκύλος θα εκκρίνει αυτό το μεθυστικό άρωμα και μέσα στο σπίτι για τις επόμενες 3-4 μέρες, θα πεθάνω σε θάλαμο αερίων...:LOL:

Ο Αμπού ανέκαθεν, όταν τρομάζει πολύ εκτοξεύει αυτό το υπέροχο :sick: υγρό. Πχ στις διακοπές εκεί που χαλαρώναμε στο σαλόνι και πέρασε έξω από την μπαλκονόπορτα μια γάτα. Το έχει κάνει και στο τραπέζι της κτηνιάτρου, μια φορά που ήθελε να του κοιτάξει μέσα το ρουθούνι. Το πιο τέλειο το έχω πάθει στο αυτοκίνητο... σε φανάρι έρχεται άνθρωπος να μου μιλήσει και φρίκαρε ο Αμπού o_O.. αφού βγήκα ζωντανή από εκεί μέσα, πιστεύω θα είσαι καλά :LOL:

• Haha
  • Like
Reactions: mareco and Tri