Ειναι δικος σου κτηνιατρος κ συ ξερεις αμα τον εμπιστευεσαι η οχι...αλλα θα πρεπει καποιος να αναρωτηθει γιατι ξαφνικα πεφτει τοσο "σπρωξιμο" για το συγκεκριμενο προιον κ τωρα all of the sudden οι αμπουλες δεν κανουν τιποτα...
Απο κει κ περα εγω προσωπικά ΔΕΝ θα εδινα με τιποτα ενα χαπι νεο στην αγορα (δλδ δεν ξερουμε επι της ουσιας εαν κανει περισσοτερο καλο ή κακο) δεν λειτουργει καν απωθητικα (δλδ μια χαρα στο τσιμπαει κ στο μολύνει το οτιδηποτε κ εκ των υστερων το σκοτώνει...εε τι να το κανω τοτε δλδ?) κ το κυριοτερο η μεγαλυτερη συγκεντρωση της δραστικης ουσιας "αποθηκευεται" σε λιπος ηπαρ νεφρα κ μυς...κ τι προκαλει ακριβως αυτη η δραστικη ουσια στα ζωτικα οργανα? Κ μη μου πεις κανεις τιποτα...
Σε κάθε κλάδο υπάρχουν κάποιες "αλήθειες" που μεταβάλλονται καθώς έρχονται νέα φάρμακα και δοκιμάζονται...πέρυσι σπρωχνόταν αρκετά το Vectra3D, τώρα αφού δοκιμάστηκε ένα νέο προϊόν για κάποιο διάστημα και το έμαθαν το Bravecto και οι κτηνίατροι και οι ιδιοκτήτες ζώων, έχουν φανεί στη πράξη τα θετικά του.
Όσον αφορά τη σύγκριση με την αμπούλα ούτε η τελευταία προστατεύει αναγκαία πριν το τσίμπημα:
- γιατί δεν απλώνεται ομοιόμορφα (ακόμη και σωστά να εφαρμοστεί)
- γιατί η αποδοτικότητά της εξαρτάται από παράγοντες όπως υγεία του δέρματος, παρουσία νεκρών τριχών, βρωμιάς κοκ
- γιατί στη πράξη αποδυναμώνεται με το πέρασμα του χρόνου
- γιατί σημεία του σώματος που λερώνονται-καθαρίζονται συχνά (πχ πατούχες) πρακτικά δεν προστατεύονται επαρκώς
- γιατί με την αμπούλα μπορεί και να τσιμπήσουν το σκύλο παράσιτα και να μην φονευθούν....διαφορά είναι ότι με το χάπι, αν τσιμπήσουν τον σκύλο ψύλλοι ή τσιμπούρια, θα φονευθούν 100% (για αποτρεπτική δράση χρησιμοποιούμε κολλάρο ή αμπούλα, συνδυαστικά σε περιόδους έξαρσης)
- τέλος, και με τα φάρμακα τύπου αμπούλας ή ψεκασμού, υπάρχει και πάλι ο κίνδυνος να καταποθεί μέρος της ουσίας, χωρίς να είναι και μελετημένη ώστε να μην προκαλεί προβλήματα
- αυτός ο κίνδυνος υπάρχει και για τους ιδιοκτήτες που έρχονται σε επαφή με το ζώο κι όχι μόνο για το ίδιο το ζώο.
Προσωπικά τα θετικά τα είδα στον σκύλο μου
- σταμάτησε να ξύνεται και δεν έχω βρει ποτέ πάνω του ζωνανό ψύλλο ή τσιμπούρι
- σταμάτησα να ανησυχώ όταν πλένω τα πατουσάκια του μήπως αποδυναμώσω το φάρμακο,
- σταμάτησα να ανησυχώ μήπως βρέξει ή λερωθεί στη βόλτα και πρέπει να τον κάνω μπάνιο και να αποδυναμώσω αρκετά την αμπούλα και χρειαστεί να του δώσω κι άλλη πριν περάσει ο μήνας.