Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Πόσο κάνει το σκαλιμπορ στην περιοχή σας;
Το φαρμακείο το εχει 27 ενώ το pet4u 15.5!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι εγώ γύρω στα 15 από κτηνιατρικό φαρμακείο. Αλλά Τώρα που χειμώνιασε έχω αρκεστεί στην αμπούλα. Λέω να ξαναβάλω κατα το Μάρτη. Λάθος?

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Κι εγώ γύρω στα 15 από κτηνιατρικό φαρμακείο. Αλλά Τώρα που χειμώνιασε έχω αρκεστεί στην αμπούλα. Λέω να ξαναβάλω κατα το Μάρτη. Λάθος?
εαν δεν σε επιβαρύνει οικονομικά το σκαλιμπορ συνέχισε το, να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μια απο τα ιδια... σκαλιμπορ δε βαζω ομως ετσι κ αλλιως.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Εδώ βρίσκω 14-15 ευρώ το μικρό και 16-17 ευρώ το μεγάλο σκάλιμπορ, τώρα πια βάζουμε το μεγάλο.
Εμείς εδώ στο νότο δεν έχουμε διροφιλάρια, αλλά έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες και υγρασία, οπότε η λεισμανίωση θερίζει...οπότε θα κάνουμε και το εμβόλιο φέτος και μάλιστα από τώρα, να προλάβει να έχει ανοσία την άνοιξη:eek:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Για σκνιπα εχω scalibor & citronella . Για ψυλλους και τσιμπουρια βαζω αραια κ που αμπουλα (παιρνω την μεγαλη την frontline και την μοιραζω στα δυο σκυλια,ισα ισα βγαζει την δοσολογια). Η κτηνιατρος μου επεμενε πως ουτε η effipro - λογικα ουτε η elliminall -κανει την δουλεια της frontline :/ Ισως κανω μια δοκιμη .

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Scalibor δεν βαζω καθολου ειλικρινα δεν νομιζω οτι κανει και τιποτα
περα απο την περιοχη του λαιμου.

Σταματησα εδω και πολλα χρονια να αγοραζω την frontline διοτι
ξαφνικα η τιμη της εκτοξευτηκε στα 10 ευρω.
Πλεον βαζω την exspot. Η μια αμπουλα περιπου 3,40 και μεχρι 15 κιλα
σκυλο!

edit : και η frontline οπως και η elinamill fipronil εχουν σαν συστατικο
οποτε κανουν την ιδια δουλεια! ;)

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Το μονο κακο με την exspot ηταν οτι ΔΕΝ ελεγε να στεγνωσει. Σε σημειο που αφηνε σημαδια στο σημειο εφαρμογης.Ειδικα στην μικρη που ειναι ασπρη η περιοχη του τραχηλου γινοταν μαυρη!Ενα ακομα,σε περιστατικο οπου το σκυλι ηταν φουλ στον ψυλλο,δεν εκανε καμια δουλεια.... Οτι η τιμη της frontline ειναι απαραδεκτη ισχυει. Αν δεν εφτανε η πολυ μεγαλη για τα δυο μου σκυλια, δεν θα επερνα για κανεναν λογο....Το scalibor δεν το βγαζω χειμωνα -καλοκαιρι.Πιστευω οτι παρεχει καποια προστασια.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
την εβαζες στο δερμα καλα? Η αληθεια ειναι οτι αφηνει μια μικρη
κιτρινιλα και ειδικα σε ασπρο σκυλι δεν λεει. Αλλα δεν ειναι λιπαρη.
Αν την δοκιμασεις πες μου εντυπωσεις! Σαν τιμη παντως ειναι πολυ
ελκυστικη ειδικα στις μερες που διανυουμε!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εxspot χρησιμοποιουσα μεχρι περσι,την ΠΑΡΑδοκιμασα δηλαδη :p Για ψυλλους θεωρω πως δεν κανει,η κιτρινιλλα αποκρουστικη. Για σκνιπα θαρρω πως επειδη ειναι 65% περμεθρινη κανει δουλεια. Για την eliminall θα δω,αν την εχει η πετσοπου μου.:D

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Σημερα πηγαμε στη κτηνιατρο μας και ολοκληρωσαμε τα εμβολια μας. Μου προτεινε καποιες άλλες αμπουλες,τη certifect,που καλυπτει 100% απο τσιμπουρια ψυλους,και την activyl που το ποσοστο καλυψης ειναι 90% στα παραπανω! Δεν τα εχω δοκιμασει ακομα βεβαια,αν και με προβληματιζει οτι δεν καλυπτουν τη σκνιπα!
Βαζουμε scalibor βεβαια,αλλά θα προτιμουσα να ειχαμε και απο την αμπουλα μια προστασια επιπλεον.
Τις εχει δοκιμασει κανεις??

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Tις εχω δει αλλα δεν εχω δοκιμασει..... Ειναι ενα + η αμπουλα να καλυπτει κ σκνιπα βεβαια...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.330
43
www.proudtobegreek.eu
Περισυ με αμπουλα advantix γεμισαμε τσιμπουρια,με το που εβαλα frontline δε ξανακολλησε!Σκαλιμπορ της βαζω απο Ανοιξη και μετα(το χειμωνα το βρισκω υπερβολη) και αν χωθει σε χορταρια θα της ριξω σπρευ frontline γιατι εχω δει ψυλλους..Επισης ψεκαζουμε τον κηπο με τικ τακ(καπως ετσι) και ηρεμουμε..

Sent from my iPhone using Tapatalk

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Xθες πηρα τελικα exspot γιατι καλυπτουν κ σκνιπα,ανασφαλεια...Anyway! Ρε παιδια εχει αλλαξει συσκευασια ,δεν ειναι αυτο το κιτρινωπο υγρο που ηταν παλια! Μου εκανε μεγαλη εντυπωση.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Και εγώ κατέληξα σε advantix. Scalibor δε φοράει λόγω έντονης φαγούρας στο σημείο, οπότε μόνο αμπούλα και σιτρονέλα και μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα απολύτως θέμα!

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
είπα να δοκιμάσω και εγω το scalibor και το βρήκα Online 13€...
πάω να αγοράσω και μου βάζει αλλα 0.8 επιβάρυνση . εντάξει λέω.
έρχετε σήμερα το πακέτο και με χρεώνει και 4.5€ η γενική ταχυδρομική....
πάω να δώ αν το είχε στους όρους και βλέπω αυτό...
να την χαίρομαι την αγορά μου....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul