Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

ikots

New Member
13 Μαρτίου 2012
3
0
Advantix spot-on

Μορφή: Πιπέττα

Δραστικά συστατικά: Ιμιδακλοπρίδη, περμεθρίνη

Θεραπεία και πρόληψη της παρασίτωσης από ψύλλους, μύγες, τσιμπούρια και εντομοαπωθηση των κουνουπιών, σκνιπών και μυγών.

Προστατεύει:

- Από τους ψύλλους για διάστημα 4 εβδομάδων
- Από τα τσιμπούρια (κρότωνες) για διάστημα 4 εβδομάδων (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) ή για 3 εβδομάδες (dermacentor reticulates), αντίστοιχα
- Από τις σκνίπες για 3 εβδομάδες (Phlebotomus perniciosus) ή 2 εβδομάδες (phlebotomus papatasi), αντίστοιχα.
- Από τα κουνούπια για 4 εβδομάδες (culex pipiens) και για 2 (Aedes aegypti) αντίστοιχα
- Από τη σταυλόμυγα (Stomoxys calcitrans) για 4 εβδομάδες
Μηπως ξερεται σε ποση ωρα δρα αυτο? Δηλαδη το βαζουμε και φευγουμε η΄το βαζουμε και ο σκυλος την επομενη μερα ειναι προστατευμενος?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Να σας ρωτήσω βρε παιδιά είπα αντί για scalibor να δοκιμάσω αυτή τη φορά το anti phlebotome το έχει δοκιμάσει κανείς? είναι καλό?
Και επίσης πρέπει να το αφήσω κι αυτό 1-2 μέρες εκτός συσκευασίας για να ξεθυμάνει ή μπορώ να το βάλω απευθείας στα σκυλιά?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το ειχα παρει παιοτερα γιατι δεν εβρισκα το bioband.
Αν θυμαμαι καλα μυριζει εντονα. Οχι δεν το αφηνεις να ξεθυμανει, το φορας
κατευθειαν. Αλλα αυτο που κανω εγω ειναι εφοσον χρησιμοποιω τα φυτικα να
τα αλλαζω πιο συχνα απο την περιοδο που λενε οτι κανουν δουλεια!

Καλο ειναι, αλλα γνωμη μου ειναι μην μεινεις μονο σε αυτο. Να βαζεις και αμπουλα
καθε μηνα και για τις σκνιπες καθε απογευμα!

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
εχει μηπως κανεις λινκ για αγορα του eukacid μεσω ιντερνετ ή γνωριζει καποιος πατρινος απο που μπορω να το προμηθευτω απο κάπου στην πάτρα (αν κ δεν ειμαι κ πολυ αισιοδοξη για το δεύτερο)

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Παιδια θελω και εγω για αγορα απο την Αθηνα κανα μαγαζι αν ξερει κανεις....Γιατι με την Apivita δε βγαινουμε μου φαινεται!

smaro

Member
19 Σεπτεμβρίου 2011
5
0
μαλτεζάκι δύο χρονών αρσενικό...του έβαλα το σκάλιμπορ και τη δεύτερη μέρα ξυνόταν στο λαιμό και είχε κοκκινίλα. Του το έβγαλα... να ξαναδοκιμάσω;;; και μόλις πέρασε ο μήνας που του έβαλα αμπούλα -την effipro. Τώρά έχω αγοράσει effipro και exspot και τις ...βλέπω και δεν του έχω βάλει καμιά γιατί φοβήθηκα. Η effipro αυτό που έκανε ήταν να μπεζίσει το άσπρο του χρώμα κατά μήκος της ράχης και προς την ουρά να φαίνεται σαν καμμένο από πιστολάκι. Την exspot δεν την έχω χρησιμοποιήσει αλλά φοβάμαι επειδή έχει την ίδια ουσία με το σκάλιμπορ. Το έχω έξι μήνες και τώρα χρειάζεται προστασία από κουνούπια σκνίπα. Τι να κάνω;;;

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
@smaro,

Σε μερικά σκυλιά το σκάλιμπορ προκαλεί ερεθισμό αν φορεθεί με το που το ανοίγεις.
Άφησε το να πάρει "αέρα" κανα δυο τρεις μέρες και μετά βάλτο στο σκύλο.

Για τις αμπούλες, δυστυχώς, δεν μπορώ να βοηθήσω...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
εχει μηπως κανεις λινκ για αγορα του eukacid μεσω ιντερνετ ή γνωριζει καποιος πατρινος απο που μπορω να το προμηθευτω απο κάπου στην πάτρα (αν κ δεν ειμαι κ πολυ αισιοδοξη για το δεύτερο)
για κοιτα εδω
Κατοικίδιο

υγ: απ'οτι ειδα δεν το εχει πια. Αν δεν το βρισκεις μπορω να σου αγορασω και να σου στειλω αν θες.

Last edited:

NikosTheonas

New Member
21 Απριλίου 2012
3
0
36
Naxos
καλημέρα στο forum! Είμαι νέο μέλος, είναι η πρώτη φορά που γράφω και θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί με την σκυλίτσα μου.
Έχω ένα Presa Canario 2 ετών σχεδόν το οποίο απόχτησα από ένα φίλο μου πριν κάτι μήνες
Το πρόβλημα είναι ότι τελευταία άρχισαν να εμφανίζονται στο σώμα της σκυλίτσας μικρά κόκκινα τσιμπούρια μάλλον Rhipicephalus sanguineus. Αν και έχω χρησιμοποιήσει φροντλινε spray και αμπούλες και ενώ ο χώρος που μένει είναι σε χτιστό σπίτι με τσιμεντένιο πάτωμα και πλατεία, η κατάσταση δεν βελτιώνεται γιατί κάθε μέρα την καθαρίζω αφαιρώντας της τα ένα - ένα με τσιμπιδάκι και την επόμενη μέρα έχει κολλήσει πάλι.
Η περιοχή που είναι το σπίτι είναι βραχώδης με θάμνους που από ότι μου είπαν ευδοκιμούν αυτά τα παράσιτα. Ανά διαστήματα ψεκάσαμε το μέρος γύρω από το σπίτι της με ειδικό παρασιτοκτόνο για κτηνοτροφική χρήση (του οποίου το όνομα μου διαφεύγει) και πραγματικά έκανε δουλειά αλλά δεν γίνεται να ψεκάζουμε συνέχεια και αναζητώ μια λιγότερο χυμική λύση από τον ψεκασμό της περιοχής και ποιο αποδοτική από τα συνηθισμένα παρασιτοκτόνα. μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
καλημερα.βραχωδης με θαμνους χμμμ.. μικρα κοκκινα κοριος μαλλον αλλα και τσιμπουρια να ειναι μηπως να περνατε τον σκυλο απο εκεινω το σημειο γιατι απο αυτα που λες καθε μερα αυτη την δουλεια θα κανεις και ειναι κριμα,ειναι φανερο οτι οτι ο χωρος που μενει ειναι γεματος απο παρασιτα

NikosTheonas

New Member
21 Απριλίου 2012
3
0
36
Naxos
το σπίτι είναι σε τέτοια περιοχή και το σπιτάκι της σκυλίτσας είναι στην αυλή....
Αυτά είναι από μια συνηθισμένη ημέρα και φυσικά είναι ψεκασμένη με frontline και τις είχα βάλει και αμπούλα....
17042012578.jpg

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
το σπίτι είναι σε τέτοια περιοχή και το σπιτάκι της σκυλίτσας είναι στην αυλή....
Αυτά είναι από μια συνηθισμένη ημέρα και φυσικά είναι ψεκασμένη με frontline και τις είχα βάλει και αμπούλα....
View attachment 35581
πω ρε φιλε κανε κατι τσιμπουρια ειναι τουλαχιστον για καλοκαιρι αν δεν μπορεις για γενικα,ψεκασε την περιοχη η βαλτην μεσα στο σπιτι

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul