Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
To spray ομως κανει προληψη σαν την αμπουλα ή μονο καταπολεμα τα ηδη υπαρχοντα ζωυφια ;
Και η αμπούλα και το σπρεύ είναι εντομοκτόνα δεν είναι εντομοαπωθητικά. Από όσο ξέρω τουλάχιστον. Με απλά λόγια αν είναι ψεκασμένος ο σκύλος, θα ανέβει πάνω του ψύλος αλλά θα πεθάνει. Ειναι καταδικασμένος δλδ.

Μάλιστα αναφέρουν
"Η φιπρονίλη εκδηλώνει εντομοκτόνο και ακαριοκτόνο δράση έναντι των ψύλλων
(Ctenocephalides spp),κροτόνων (Rhipicephalus spp. Ixodes spp) και ψειρών (Trichodectes spp.
και Felicola spp) στους σκύλους και γάτες."
"Το προϊόν εκδηλώνει διαρκή ακαριοκτόνο δράση μέχρι και 4 εβδομάδες, ανάλογα την
περιβαλλοντολογική πρόκληση."

Νομίζω οτι η διαφορά τους (αμπούλα/σπρευ) είναι στην ευκολία χρήσης.
Με την αμπούλα απλά την σπας πάνω στο σβέρκο του σκύλου και καθάρισες, ενώ με το σπρέυ πρέπει να τον ψεκάσεις και να τον τρίψεις ολόκληρο το σκύλο.
Αν έχεις ένα λυκόσκυλο πχ είναι προτιμότερη η αμπούλα. Είναι πιο εύκολη στη χρήση.
Στα δικά μου τα δείγματα σκύλου :D δεν είναι τιποτα να τα ψεκάσω ολόκληρα (εκτός φυσικά από τη μουρίτσα τους που το κάνω με το χέρι)

Last edited:

Diana

Member
1 Αυγούστου 2011
17
0
Thessaloniki
Παιδιά καλησπέρα.. Εχω μια απορία, ανόητη ίσως αλλα χρειάζομαι την βοήθειά σας! Η σκυλίτσα μου δεν κάθεται με τίποτα να όταν πάω να της χορηγήσω την πιπέτα και έχω πρόβλημα. Τινάζεται και αντιδράει με αποτέλεσμα το υγρό να πηγαίνει όπου να ναι με κίνδυνο να το γλύψει και η ίδια. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία και δεν έχω άτομο να με βοηθήσει σ αυτό, οπότε θα ήθελα να μου δώσετε καμία συμβουλή για τον τρόπο χορήγησης! Να την κρατάω απο το δέρμα του λαιμού? Να το βάλω όταν κοιμάται? Να επιμείνω ενώ αντιδράει η να την αφήνω να ηρεμεί και μετα? α, και δεν μπορώ να την πάω σε pet shop η κτηνιατρείο για να το βάλουν αυτοι, γιατί μένω μακρυά και δεν έχω μέσο μεταφοράς! Οτα πάμε στον γιατρό καταστρώνω ολόκληρη επιχείρηση!! Ευχαριστώ!!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
εγώ τον κρατάω από το λουρί μέχρι να ηρεμήσει και τότε του το βάζω. και μετά του δίνω και μια κροκέτα έτσι για το καλό!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
μηπως της δημιουργησει αρνητικη εμπειρια και μετα δεν παει στο πιατο της απο φοβο ομως?
Το σκέφτηκα κι αυτό, αλλά αν δεν είναι φόβος και είναι απλά "κατσικιά" θεωρώ το ότι να είναι απασχολημένος ο σκύλος με κάτι άλλο εκείνη την ώρα είναι πολύ βοηθητικό.
Η Λάρα ας πούμε, που είναι ζιζάνιο, δύσκολα κάθεται ακίνητη χωρίς λόγο και έτσι για να της βάλω την αμπούλα το κάνω την ώρα που τρώει/πίνει νερό ή την ώρα που τη χτενίζω (αυτό της αρέσει και κάθεται ακίνητη). Με τη βούρτσα σηκώνω τις τρίχες και τσουπ, ρίχνω λίγο αμπούλα, χτενίζω πάλι λίγο και πάει έτσι μέχρι να της την βάλω όλη.

Πάντως το να τη βάλει κάτω με το στανιό δε μου ακούγεται καλή ιδέα, μετά ίσως να μην κάθεται να την πιάσει :/

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Θα μπορούσες ίσως να τη βάλεις στο χέρι σου, φορώντας γάντι εννοείται, και χαϊδεύοντάς την να την αλείψεις...

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
Μια ερωτηση και απο μενα και με συγχωρειτε αν εχει ξαναερωτηθει αλλα αντεξα να διαβασω μονο τις 4 πρωτες σελιδες απο τις 33:eyecrazy:.
Ο δικος μου (5 μηνων, 2,7 κιλα, μαλτεζ) φαινεται να εχει αλλεργια στην αμπουλα Advantix.
οσες φορες του την εχω βαλει ξυνεται σαν μανιακος για 2-3 μερες.
Το προβλημα μου ειναι πως απο οσο εχω διαβασει ειναι η καταλληλοτερη για την περιπτωση μας διοτι ζουμε σε μερος με πολλα κουνουπια και σκνιπες χειμωνα-καλοκαιρι. Μαλιστα η περιοχη μου εχει τη συχνοτερη προσβολη σε αρρωστιες απο κουνουπια στα σκυλια στην πολη μου.
Προτιμω βεβαια να ξυνεται και να ειναι ασφαλης.
Καμια ιδεα? Εστω και σε συνδιασμο προιοντων?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Νομίζω υπάρχει αμπούλα frontline plus που κάνει και για τη σκνίπα (η απλή δεν κάνει).
Επίσης υπάρχουν και κολλάρα, έχεις δοκιμάσει κανένα?
Επίσης μπορείς να το ψεκάζεις κάθε μέρα με σιτρονέλα, θα τη βρεις στα φαρμακεία, είναι όμως μόνο για σκνιπες/κουνούπια.
Επίσης, ρώτα και τον κτηνίατρό σου!
Αφού δείχνει να μην αντέχει την advantix ο σκυλάκος σου, καλό θα ήταν να μη συνεχίσεις να του τη βάζεις γιατί πολύ πιθανό να του δημιουργήσεις κι άλλα προβλήματα!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Έχω ακούσει απο αρκετούς ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα με το Advantix.
Χρόνια τώρα αυτή χρησιμοποιώ κι ας ξύνεται για 1-2 μέρες η σκύλα. Τώρα τελευταία έβαλα της Promeris Duo χωρίς να δω ούτε ένα ξύσιμο. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν προστατεύει απο κουνούπια...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Pet guard για ψέκασμα...
σκνίπες, κουνούπια, μύγες, ψύλλοι, όλα μακριά κι' αγαπημένα.... :D

Η frontline plus αν θυμάμαι καλά δεν προστατεύει από τη σκνίπα. Το πλεονέκτημα της είναι ότι εξολοθρεύει και τα αυγά των ψύλλων, αλλά μέχρι εκεί....

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
Ευχαριστω πολυ Lostris!
Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε σπρει, καθε ποτε ψεκαζεις το σκυλι?
θα πρεπει να το συνδιαζω με καποιον αλλο προιον για τα τσιμπουρια κτλ? Ή καλυπτει τα παντα?

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
Κολαρο δεν εχω βαλει ακομα γιατι μου ειπε ο κτηνιατρος πως αν το βαλω πριν κλεισει τον εκτο μηνα μπορει να του προκαλεσει αλλεργιες.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ευχαριστω πολυ Lostris!
Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε σπρει, καθε ποτε ψεκαζεις το σκυλι?
θα πρεπει να το συνδιαζω με καποιον αλλο προιον για τα τσιμπουρια κτλ? Ή καλυπτει τα παντα?
Τα σκυλιά τα ψεκάζω όταν βγαίνουμε απογευματινές βόλτες και κυρίως από τους μήνες Απρίλιο έως και Οκτώβριο όπου υπάρχουν ακόμα σκνίπες και κουνούπια.
Για τα τσιμπούρια - και όχι μόνο - όμως θα πρέπει να βάζεις κάθε μήνα την αμπούλα του.
Εμείς χρησιμοποιούμε την Advantix, μια φορά το μήνα, και μέχρι στιγμής ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με φαγούρα ή αλλεργία. Κολλάρο scalibor δεν χρησιμοποιώ, το θεωρώ ιδιαίτερα τοξικό, με καλύπτει το pet guard που τα ψεκάζω.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Πριν λιγο ο σκυλος μου γλειφοταν στο ποδι του και ειδα 1 τσιμπουρι να περπαταει στην κοιλια του.Ειχε προλαβει να τον τσιμπησει ομως και στο σημειο αυτο εχει κανει 1 μικρο πρηξιματακι και ειναι λιγο κοκκινο.

Σκοτωσα το τσιμπουρι που εβγαλε αιμα,εψαξα οσο μπορουσα το σημειο να δω αν εχει μεινει το κεφαλι απο το τσιμπουρι αλλα δεν βρηκα κατι.Μετα εβαλα Betadin αλλα το εγλειψε και αυτο.Λογικα μολις τσιμπησε τον σκυλο και αρχισε να γλειφεται,το τσιμπουρι εφυγε απο το σημειο,την ωρα δηλαδη που το βρηκα να περπαταει.

Τον εχει πιασει ομως φαγουρα και εγλειφε το σημειο που τον τσιμπησε κανα μισαωρο..Εδειχνε να τον ποναει κιολας.

1,5 χρονο που εχω τον σκυλο τον εχω παει παντου,σε χορτα κλπ και ποτε δεν βρηκα πανω του τσιμπουρι,Μονοι 1-2 ψυλλους στο χτενισμα ανα διαστηματα.Μεσα σε 1 εβδομαδα με 10 ημερες βρηκα 3-4 φορες τσιμπουρι πανω του.Τις 3 πρωτες ηταν πολυ μικρα και σημερα λιγο μεγαλυτερο,αλλα τις προηγουμενες 3 φορες δεν του ειχαν κανει τετοιο πρηξιμο.

Οποτε θα του κανω εξετασεις σε 40-45 ημερες,που θα φανει αν εχει κατι.Τις πρωτες του τις ειχα κανει αρχες Μαιου και εχει περασει περιπου το 6 μηνο.Ελπιζω να μην εχει Ερλιχιωση...

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν το οτι πρηστηκε σημαινει οτι το τσιμπουρι ηταν μολυσμενο?Η οτι εχει καποια αρρωστεια?Συνηθως πρηζεται στο σημειο του τσιμπηματος?

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ano Liosia, Athens, Attikis
Μια ερωτηση και απο μενα και με συγχωρειτε αν εχει ξαναερωτηθει αλλα αντεξα να διαβασω μονο τις 4 πρωτες σελιδες απο τις 33:eyecrazy:.
Ο δικος μου (5 μηνων, 2,7 κιλα, μαλτεζ) φαινεται να εχει αλλεργια στην αμπουλα Advantix.
οσες φορες του την εχω βαλει ξυνεται σαν μανιακος για 2-3 μερες.
Το προβλημα μου ειναι πως απο οσο εχω διαβασει ειναι η καταλληλοτερη για την περιπτωση μας διοτι ζουμε σε μερος με πολλα κουνουπια και σκνιπες χειμωνα-καλοκαιρι. Μαλιστα η περιοχη μου εχει τη συχνοτερη προσβολη σε αρρωστιες απο κουνουπια στα σκυλια στην πολη μου.
Προτιμω βεβαια να ξυνεται και να ειναι ασφαλης.
Καμια ιδεα? Εστω και σε συνδιασμο προιοντων?
Μια αντίστοιχη της Advantix είναι και η Exspot. Καλύπτει για όλα και κάνει εξίσου καλή δουλειά. Μου την έχει προτείνει η κτηνίατρός μας. Ίσως να μπορείς να δοκιμάσεις αυτήν. :)

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
Δεν ξέρω αν έχουν ήδη αναφερθεί αλλά μιας κ βαριέμαι(σορυ) να διαβάσω όλο το θέμα απλά να σας συμβουλέψω(δια ροπάλου) να μην χρησιμοποιείται αμπούλα οποιαδήποτε εταιρείας σε σκύλους κάτω των 6 μηνών,καταλαβαίνω είναι η εύκολη λύση αλλά και τα προιόντα σε σκόνη ή σπρει επαρκούν!!
Κ δεύτερον : πως αφαιρούμε ακάρεα,εν προκειμένω τσιμπούρια!!Με ένα ψαλιδάκι σκοτώνουμε το παράσιτο ουσιαστικά με διχοτόμηση ,το μέρος του σώματος που μένει προσκολλημένο στο σκύλο θα πέσει μόνο του,δεν χρειάζεται ούτε πρέπει να προσπαθούμε να το αφαιρέσουμε εμείς.Απλούστερα θα μπορούσαμε να ψεκάσουμε το παράσιτο με κάποιο εξωπαρασιτικό σκεύασμα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul