Προτάσεις και κουβέντα για επιλογή ράτσας..Νέος!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αρα δεν εψαξες οπως θα επρεπε.απο εκει κ υστερα ,αν εσυ δεν εισαι ευχαριστημενος με τον σκυλο σου,δεν σημαινει οτι ολοι οι γπ ειναι ιδιοι.για αυτο καλο ειναι ,ειδικα σε απειρο ,οπως λεει κ ο σουπερηρωας να ειμαστε πιο προσεκτικοι.επισης το οτι δεν εισαι ευχαριστημενος με τον σκυλο σου μπορει να μην ειναι σφαλμα δικο του αλλα δικο σου.ψαξτο λιγακι...

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
εμενα ροτατε αμα ασχολουμε με την εργασια? σεβαχ θελετε να μ πειτε οτι δεν επικρατει ενας τεραστιος μυθος για αυτα τ σκυλια?? δεν εχει υπερδιαφημηστη αυτη η φυλη σε σχεση με τις δυνατοτητεσ της??

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
ΓΙα γερμανικο ποιμενικο ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος!!! το θεμα λει ν του προτεινουμε φιλες κακο ειναι που του ειπα να δει και τ μαλινοισ?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ναι εσενα ρωτησα φιλε μου για να καταλαβω γιατι σε χαλανε τα γ.π
τα γπ ειναι σουπερ γιαυτο τα χει ολος ο κοσμος..
τα μαλινουα να δεις πως χαλανε για πλακα.τα γ.π δεν καταλαβαινουν χριστο

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
εμενα ροτατε αμα ασχολουμε με την εργασια? σεβαχ θελετε να μ πειτε οτι δεν επικρατει ενας τεραστιος μυθος για αυτα τ σκυλια?? δεν εχει υπερδιαφημηστη αυτη η φυλη σε σχεση με τις δυνατοτητεσ της??
Άλλο πράγμα η υπερδιαφήμηση και άλλο η ψεύτικη φήμη. Και εγώ δεν θα έπαιρνα ένα σκυλί που το έχουν πολλοί αλλά αυτό δεν αλλάζει ούτε μειώνει την αξία των γ.ποιμενικών και τα μαλινουα σίγουρα δεν κάνουν για αρχάριο.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλησπερα,

Αμα θες να ασχοληθεις πραγματικα με σκυλια επελεξε malinois. δυσκολα για προταρη αλα πραγματικα σκυλια δυστιχος ολα αυτα για τ Γερμανικα ποιμενικα ειναι φημες....
Τι εννοείς "πραγματικά" σκυλιά, φίλε? Τα μη μαλινουά τι είναι δηλαδή? Ψεύτικα?

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
οχι φυσικα και οχι απλος αμα δεν θελει να ασχοληθει με εργασια πιστευω πος το καλητερω που εχι να κανει ειναι να παρει καποιο αδεσποτο! οπου και θα σωσει ενα σκυλακι και θα μπορεσει να βρει αναλογο χαρακτηρα γπ. οσο για το πανο ισος ιπερεβαλα!

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
συνγωμη ρε φιλε αλλα εγω βλεπω οτι εχεις φωτο με Γ.Π λαθος κανω?και πως μπορεις να το λες αυτο?σε τι υστερουν?ελεος πια με αυτη την μοδα ακομα και στα σκυλια!!και τωρα στο θεμα μας..λαμπραντορ που σου ειπαν δεν νομιζω οτι ειναι για φυλακας αλλα για παρεα ειναι υπεροχος αλλα και καταστροφικος πολλες φορες γιατι αν δεν το προσεξεις θα σ φαει τα παντα!!ψαξε και τις λιγοτερο γνωστες ρατσες...πρεσα καναριο φιλα μπουλ μαστιφ υπεροχα σκυλια και ενδιαφεροντα στο χαρακτηρα τους..
Υ.Γ γραφαμε μαζι καραμιπαν

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
ριγο πειραζει που προτεινα μια ρατσα και πειρε τοσο εκταση ι συζητηση? υπερεβαλα στο αρχικο μηνυμα αλα ο ανθρωπος ρωταει φιλες...κακο εινια που του λεω την εμπηρια μου? Υ.Γ τι ενοις?? γραφαμε μαζι?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Φίλε kopanag αν ψάχνεις για σύντροφο και φύλακα τότε εγώ θα πρότεινα λαμπραντορ (ειδικά αν θα μένει μέσα στο σπίτι μια χαρά φύλακας θα είναι)ι. Αν πάλι δεν ψάχνεις για φύλακα αλλά για σωματοφύλακα τότε κοίτα σε καμιά άλλη ράτσα.

Last edited:

Kopanag

Member
3 Οκτωβρίου 2010
9
0
Katerini Greece
Βασικα για να σταματήσει το θέμα με τα μαλινοις..Ναι Καραμιπαν τα είδα κ αυτά αλλα εφόσον δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις ανάγκες του θα ήταν κρίμα να το ταλαιπωρώ κ να με ταλαιπωρεί.
Σεβαχ το σκυλί όπως προανέφερα θα έχει το σπιτάκι του στον κήπο.Όσο για λαμπραντόρ ναι το σκέφτηκα και για την ακρίβεια τα ριτρίβερ όχι τα γκόλντεν.
Κατερίνα είσαι απο κατερίνη κ λαμία όπως εγώ;Θα χαιρόμουν αν μπορούσες να με βοηθήσεις και με μιά συνάντηση για κουβέντα.Όσο για το κυνοτροφείο έχω κάποιες επιφυλάξεις ειδικά της κατερίνης..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν πάρεις σκύλο απο καταφύγιο, θα πρεπει κι εκει να κάνεις την έρευνά σου. Να πας, να δεις, να γνωρίσεις όσο περισσότερα σκυλιά γίνεται, να τα βγάλεις βόλτα, να συζητήσεις εκτεταμένα με τους υπεύθυνους για το χαρακτήρα του καθενός και μετά να δεις αν κάποιο σου κάνει "κλικ" και ταιριάζει και στην ιδιοσυγκρασία και τις ανάγκες σου. Η προσωπική μου άποψη είναι οτι στα καταφύγια υπάρχει ο σωστός σκύλος σχεδόν για όλους (εκτός αν κάποιος έχει ειδική εργασία στο μυαλό του), αλλά θεωρώ οτι πρεπει να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη απόφαση η υιοθεσία κάποιου αδέσποτου. Να ξέρεις οτι αυτό που παίρνεις είναι ακριβώς αυτό που θέλεις.

Αν θες καθαρόαιμο γενικά, επειδή είναι καθαρόαιμο (άσχετα με το ποιάς φυλής) η γνώμη μου είναι να καθυστερήσεις μέχρι να μάθεις πέντε πράγματα παραπάνω και να ερωτευθείς. Αν δεν είσαι λάτρης κάποιας φυλής (ή αν είσαι αλλά αισθάνεσαι οτι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της), δεν έχει νόημα κατα την άποψη μου να μπεις στη διαδικασία.

Το ίδιο ισχύει και για τα αδέσποτα. Αν δεν είσαι σίγουρος, αν δε βρεις το ένα που το θέλεις πραγματικά και δε μπορείς να δεσμευθείς οτι μαζί του θα περάσεις την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία με γέλια και χαρές, πάλι μην το κάνεις με μισή καρδιά.

Τέλος, αν σε χαλάει το συγκεκριμένο καταφύγιο και όχι η ιδέα του να πάρεις αδέσποτο σκύλο καθεαυτή, βρες ένα άλλο. Υπάρχουν πολλά εστω κι αν χρειαστεί να κάνεις μερικά χιλιόμετρα. Ρίξε και μια ματιά στις Αγγελίες του φόρουμ. Απ'ολα έχει ο μπαχτσές. Σε κάθε περίπτωση, διάλεξε Σωματείο με ανθρώπους διατεθημένους να μιλήσουν εκτεταμένα μαζί σου και που να σου εμπνέουν εμπιστοσύνη οτι σου λένε και τα στραβά του κάθε σκύλου, όχι μόνο τα καλά.

Kopanag

Member
3 Οκτωβρίου 2010
9
0
Katerini Greece
Σεβάχ όταν εννοείς φύλακα τι ακριβώς εννοείς για το λαμπραντορ μιλάω...Δεν έιπα ότι θέλω σκύλο ότι κινείτε εκτελείτε,αλλά όχι και είδα άνθρωπο τρέχω αγκαλίτσα..(ραν ταν πλαν)...Για λαμπραντόρ πάντως μετά και απο μια κουβέντα που είχα με οικίους κ οικογένεια,είναι πολύ πιο αποδεκτό απο Γ.Π γιατί ψιλοέχουν ενστάσεις για Γ.Π.Προς θεού δεν λέω ότι δε θέλουν σκύλο.Απλά με τα όσα έχουν διαβάσει κ ακούσει με παροτρείνουν για λαμπραντόρ..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Άσε τους άλλους!

Εσυ τι άνθρωπος είσαι?Τι θέλεις από τον σκύλο?

Τα σωστά Γ.Π. ναι είναι έντονα,είναι το ταπεραμέντο τους αυτό!

Θα πρέπει να κατασταλάξεις τι θέλεις!Επιχείρημα δεν είναι ότι ο,τι κινείται εκτελείτε γιατί θα σου πω απλά το αντίθετο επιχείρημα ότι ο σκύλος δουλεύεται!Άρα ξαναγυρίζουμε στο θέμα ότι πρέπει να ξέρεις τι ζητάς από τον σκύλο και τι άνθρωπος είσαι!

Σε τέτοιες φυλές θα πρέπει να είσαι ξεκάθαρος!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Ναι ειμαι απο την Κατερινη κ σπουδαζω Λαμια ! Εχει κ εδω Λαμια κυνοκομειο κ πολλα σκυλακια σε εθελοντες (κ συλλεκτες :( ) Αν αποφασισεις για αδεσποτακι τελικα στειλε μου μηνυμα ,υπαρχουν παρα πολλα να διαλεξεις,απο εμφανιση θα σου αρεσουν τα περισσοτερα ,το θεμα ειναι να βρεις το χαρακτηρα που σου ταιριαζει .

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Όταν λέω ότι κάνει και για φύλακας εννοώ ότι αν είναι μέσα στο σπίτι και προσπαθήσει κάποιος να μπει θα σε προειδοποιήσει και το λαμπραντορ όπως και όλα τα σκυλιά. Δεν υπάρχει σκυλί που να είναι μέσα σε σπίτι και να μην αντιδράσει αν δοκιμάσει κάποιος να μπει μέσα. Ένα γαύγισμα θα το κάνει. Σίγουρα είναι πολύ εύκολο να εξουδετερωθεί από έναν κλέφτη και για αυτό σε ρώτησα αν θέλεις σκυλί φύλακα ή σωματοφύλακα, δεν είναι το ίδιο.