Προτάσεις και κουβέντα για επιλογή ράτσας..Νέος!!!

Kopanag

Member
3 Οκτωβρίου 2010
9
0
Katerini Greece
Καταρχήν καλησπέρα σας ονομάζομαι Κώστας είμαι απο την Κατερίνη και ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ένα σκύλο.Πρέπει να πω αρχικά ότι είμαι 29ετών μένω σε μονοκατοικία με μεγάλη αυλή και διαθέτω πάρα πολύ χρόνο κ πάρα πολύ διάθεση.Η οικογένεια μου απαρτίζεται απο άλλα 3 μέλη πατέρας μητέρα κ αδερφή..
Θα ήθελα να με βοηθήσετε με βάση τις εμεπειρίες σας για το ποιά ράτσα σκύλου θα ήταν καλά να επιλέξω.Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι πέραν της συντροφιάς θα αποζητούσα απο τον σκύλο μου και προστασία κ φύλαξη,όχι ομώς κατα αποκλειστικότητα..
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Kopanag

Member
3 Οκτωβρίου 2010
9
0
Katerini Greece
Για να πω την αλήθεια με τα διαφόρα που έχω διαβάσει και έχω ακούσει μπερδεύτηκα.Οι πιο πολλοί με συμβουλεύουν να πάρω γερμανικό ποιμενικό ή λαμπραντόρ ή μπόξερ γενικά πάντως μεγάλα σκυλιά λόγω το ότι μπορώ να τα παρέχω χώρο ( αυλή) κ χρόνο.Απο την άλλη η επαφή μου με τα σκυλιά υπάρχει λόγω του ξαδέρφου μου που έχει γερμανικό ποιμενικό,αλλά δεν μπορω να συγκρίνω το συγκεκριμένο σκύλο και την εκπαίδευση που έχει (Κ9) με έναν για ιδιωτική χρήση.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Καλησπερα φιλε μου!

Κατα τη γνωμη μου,κανε μια ερευνα για διαφορες φυλες που να εχουν τα χαρακτηριστικα που θελεις και μετα απο αρκετο διαβασμα κατεληξε σε 2-3 και επισκεψου και εκτροφεια.Επισης, μιλα και με γνωστες των φυλων αυτων(στο forum υπαρχουν παρα πολλοι που μπορουν να σου δωσουν πληροφοριες για οποιαδηποτε φυλη).

Φιλικα,
William.

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Θεωρώ ότι η επιλογή της φυλή είναι σαν τους ερωτικούς παρτενέρ ,
ενώ η απόκτηση της είναι σαν τις σχέσεις μας.
οποτε θα πρέπει πρώτα να δεις ποίες φυλές σου αρέσουν σαν εξωτερική εμφανίσει και μετέπειτα να ψάξεις τον χαρακτήρας τους,
για να δεις πια σου ταιριάζει!

Kopanag

Member
3 Οκτωβρίου 2010
9
0
Katerini Greece
Νατάσσα ευχαριστώ.Πλέον νομίζω ότι κατασταλάζω σε Γ.Π. Η ερώτηση που έρχετε τώρα είναι η εξής..Απο εμπειρία έχετε να μου προτείνετε 2-3 καλά εkτροφεία για να επικοιννίσω κ να επισκεφτώ;Σε περίπτωση που δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά για την αγορά κουταβιού απο εκτροφείο έχετε να προτείνετε κάτι αλλό;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ναι! Μπορεις να υιοθετησεις ενα ημίαιμο λυκακι (αφου προς τα εκει λες οτι προσανατολιζεσαι) απο τα τοσα και τοσα καταφυγια που υπαρχουν! :) Ειναι εντελως δωρεαν και σωζεις και ενα σκυλακι!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Μπορεις να υιοθετησεις ενα αδεσποτο. Λυκοσκυλακια εχει πολλα . Εχει κ καταφυγιο στη Κατερινη ,μπορεις να κανεις μια επισκεψη κ ισως ερωτευτεις καποιο !!
Καλως ηρθες πατριδα !!
edit : Lara μαζι γραφαμε :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ετσι φαινεται Κατερινα :)
Εγω τη Λαρα μου την βρηκα στο δρομο και φυσικα οχι κουταβι,αφου συνηθως τα παρατανε οταν περασουν το σταδιο της "χαριτωμενης χνουδομπαλας" και ειναι πολυ πολυ καλο σκυλι! Ειναι λευκο λυκόσκυλο (ελβετικο ή καναδεζικο δεν εχω καταλαβει πως αποφασισαν τελικα να το λενε χαχαχα)
Σιγουρα θα υπαρχει μια μουριτσα που θα σου αρεσει Kopanag! Δυστυχως ειναι τοσα πολλα οποτε -ευτυχως για σενα- εχει πολλες δυνατοτητες επιλογης :)

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
Καλησπερα,

Αμα θες να ασχοληθεις πραγματικα με σκυλια επελεξε malinois. δυσκολα για προταρη αλα πραγματικα σκυλια δυστιχος ολα αυτα για τ Γερμανικα ποιμενικα ειναι φημες....

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλησπερα,

Αμα θες να ασχοληθεις πραγματικα με σκυλια επελεξε malinois. δυσκολα για προταρη αλα πραγματικα σκυλια δυστιχος ολα αυτα για τ Γερμανικα ποιμενικα ειναι φημες....
Μην μπουρδολογής σε πρωτάρη που ψάχνεται ακόμα.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δεν είναι μόνο τα Μαλινουά αληθινά σκυλιά. Και δεν είναι φήμες αυτά που λέγονται για τα γ. ποιμενικά. ( τα μαλινουα είναι πολύ όμορφα σκυλιά αλλά αυτό δεν τα κάνει τα μόνα αληθινά)

Last edited: