Προστασία χωρίς εκπαίδευση

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
1.Δεν μου απανταει κανεις αν τα σκυλια εκπαιδευονται σε καταστασεις που αναλαμβανουν δραση μονα τους χωρις εντολη...γιατι με την εκπαιδευση που βλεπω καταστελλεται πληρως αυτο το ενστικτο...απαιτειται διαφορετικου ειδους εκπαιδευση? μπορει να γινει παραλληλα?
2.Παιδια εγω νομιζα οτι εαν εχεις ταμπελες σε ολα τα σημεια εισοδου του σπιτιου και ο σκυλος επιτεθει σε κλεφτη ΧΩΡΙΣ εντολη του χειριστη τοτε ο ιδιοκτητης δεν εχει νομικες συνεπειες...αντιθετα μπορει να εχει τρεχαματα ο σκλυλος(που το θεωρω πολυ αδικο)...Δεν ειναι ετσι? νομιζω καπου στο φορουμ το ειχα διαβασει...σε περιπτωση ΓΠ που ξεσκισε καποιον που προσπαθησε να μπει στο σπιτι...

Δημητρη με το καλο να σου ερθει ο κουταβος...γερος και δυνατος... .
1.Δε σημαινει πως ο σκυλος που ειναι εκπαιδευμενος θα περιμενει και την εντολη σου να αντιδραση.Θα το κανει απο μονος του μολις νοιωσει οτι πρεπει να επεμβει,απο ενστικτο προστασιας και μονο.Απλα μπορεις να τον κουμανταρεις καλυτερα απο εναν ανεκπαιδευτο στο να σταματησει η να συνεχησει την επιθεση οταν καταλαβεις και εσυ τι γινετε
2.Δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να κατσω να σκεφτω τον νομο και την υγεια του ληστη αν αυτος εμπαινε στο σπιτι μου,ακομη και για 1ευρω.Αν δεν το 'εσκιζε' ο σκυλος θα το εκανα εγω ο ιδιος.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Δεν μου απανταει κανεις αν τα σκυλια εκπαιδευονται σε καταστασεις που αναλαμβανουν δραση μονα τους χωρις εντολη...γιατι με την εκπαιδευση που βλεπω καταστελλεται πληρως αυτο το ενστικτο...απαιτειται διαφορετικου ειδους εκπαιδευση? μπορει να γινει παραλληλα?
Παντως ο δικος μου σκυλος δουλευει με εντολη.. αν και δεν ειναι σκυλος που πρωτο χαρακτηριστικο του ειναι η φυλαξη, απο τοτε που εκπαιδευτηκε ειναι πιο "πονηρεμενος".. εχει τυχει να παρεξηγησει καταστασεις, ελαχιστες φορες..αλλα εχει τυχει, και σταματα με εντολη..
Μπορεις να ερθεις να τον χαιδεψεις και μετα αν του δωσουμε εντολη να σου κανει επιθεση, μετα να σταματησει παλι με εντολη και να τον ξαναχαιδεψεις..
εμεις επιμειναμε στο να ξερει καλα τις εντολες του γιατι τον εχω σε μαγαζι που μπαινοβγαινει κοσμος..
Πιστευω οτι τα σκυλια νιωθουν οταν απειλουνται τα αφεντικα τους..

Σιγουρα μελη με "καλυτερους" φυλακες θα σου απαντησουν καλυτερα.. μιας και ο δικος μου δεν ειναι καθαροαιμος της φυλης του, ουτε τον ειχα απο κουταβι να ξερω τι εχει περασει το σκυλι..

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Σιγουρα μελη με "καλυτερους" φυλακες θα σου απαντησουν καλυτερα.. μιας και ο δικος μου δεν ειναι καθαροαιμος της φυλης του, ουτε τον ειχα απο κουταβι να ξερω τι εχει περασει το σκυλι..
Για να κάνω και ένα λογοπαίγνιο...

Με εμάς ο τίτλος του θέματος έρχεται "γάντι": Προστασία χωρίς εκπαίδευση...

Ο Casper είναι χωρίς εκπαίδευση (φύλαξης)...
Εμείς παρέχουμε προστασία (στους αγνώστους - κυρίως, μεμονωμένους) για να μην τους αρπάξει...:D

Mouhou

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2012
124
1
Καλύβια
Φυσικά μαθαίνουν τα σκυλιά να αντιδρουν και χωρίς εντολή του αφεντικου όπως επίσης και ότι μπορούν να παρακούσουν μία εντολή που έχει δωθεί απο το αφεντικό σε περίπτωση απειλής αυτού. Εάν δηλαδή έχεις αφήσει τον σκύλο σου στην εντολή "Ξάπλα" (μείνε) και κάποιος σου επιτεθεί ο σκύλος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία μόνος του και να τον δαγκώσει. Οπως επίσης μαθαίνει να αντιδρά και κατόπιν εντολής ακόμα και εάν δεν υπάρχει απειλή σε περίπτωση που κρίνει το αφεντικό ότι αυτός που πλησιάζει έχει ύποπτες διαθέσεις. Δηλαδή δίνεται στον σκύλο η εντολή πρόσεχε κατά την οποία ο σκύλος αρχίζει να γαυγίζει απειλιτικά προς το άτομο που πλησιάζει έτσι ώστε να τον αποτρέψει από τυχόν απειλή του αφεντικού του.

Όσο για τον νόμο......ο σκύλος επιτρέπετε να δαγκώσει μόνο σε περίπτωση που απειληθεί το αφεντικό του, και όχι ο χώρος του. Δηλαδή εάν είναι κάποιος μέσα στο σπίτι και μπεί κλέφτης, θεωρείται αυτοάμυνα και δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν μπορείς να αποδείξεις ότι ήταν κλέφτης. Εάν όμως δεν είναι κανένας μέσα στο σπίτι και δαγκώσει ο σκύλος τον κλέφτη δεν θεωρείται αυτοάμυνα και μπορεί να έχεις χοντρά τρεχάματα. Συμπέρασμα.....εάν απουσιάζατε από το σπίτι και δαγκώσει κάποιον εισβολέα ο σκύλος σας πείτε ότι ήταν στο σπίτι κάποιος (πχ. η γιαγια). Γιατί εάν ο κλέφτης ξέρει τον νόμο ( που έχουν παρουσιαστεί τέτοια περιστατικά) μπορεί να σας κάνει μύνηση και να τον πληρώνετε για 10 χρόνια.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
στην εκπαιδευση θεωρειται λαθος ο σκυλος να αναλαβει δραση απο μονος του...με αυτο το σκεπτικο ρωταω...δεν επιτρεπεται σκυλος να δαγκωσει οποιονδηποτε ακομα και αν φωναζει η κανει οτιδηποτε...

Τωρα για το νομο που ρωτησα ουτε εμενα με ενδιαφερει ο κλεφτης...αλλα θα ηθελα να μαθω απο καποιον που το εχει ψαξει...

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Εστω και λιγο αργα βλεπω επιτελους και καποιες κουβεντες που εχουν σχεση με την πραγματικοτητα του θεματος. Καλως τους και ας αργησαν

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
mouhou, και καμμενοι και γδαρμενοι..
(στην αγγλια αν μπει κλεφτης σπιτι σου, και πεσει πχ απο την σκαλα.. μπορει και να σου κανει και μυνηση..χαχα! καλο!)
επισης... προσοχη, μπορει να παρακολουθουν κλεφτες τα λεγομενα μας...

.. τα σκυλια μου ειναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και μενει μαζι μας και η κατακοιτη γιαγια μου!!

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Εδω φαινεται οτι ο σκυλος δαγκωνει μονο με εντολη...και μετα μπορει να υποδεχτει ξανα τον ιδιο ανθρωπο χωρις να υπαρχει προβλημα...ενω ενα σκυλι χωρις εκπαιδευση μονο που θα τον εβλεπε θα ορμουσε(αν ειχε ορμηξει και την πρωτη φορα)...αρα απαγορευεται να παρει πρωτοβουλια και αν το κανει δεν ειναι σε αρκετα υψηλο επιπεδο εκπαιδευσης...εγω πιστευω οτι με αυτη τη μεθοδο μειωνεται κατα πολυ το ενστικτο του σκυλου...αλλα σε εκπαιδευμενα σκυλια που ξερουν να δαγκωνουν ειναι λιγο περιεργο το θεμα...γιατι μπορει να οδηγησει σε μπελαδες...[video=youtube;Jb0cxrawMXc]http://www.youtube.com/watch?v=Jb0cxrawMXc&feature=relmfu[/video]

αυτο το βιντεο το βαζω για να δειξω οτι τα σκυλια που εκπαιδευονται δεν δαγκωνουν απλα...ξερουν πως θα "κερδισουν" [video=youtube;VGuYvC46M68]http://www.youtube.com/watch?v=VGuYvC46M68&feature=relmfu[/video]

Last edited:

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Εδω φαινεται οτι ο σκυλος δαγκωνει μονο με εντολη...και μετα μπορει να υποδεχτει ξανα τον ιδιο ανθρωπο χωρις να υπαρχει προβλημα...ενω ενα σκυλι χωρις εκπαιδευση μονο που θα τον εβλεπε θα ορμουσε(αν ειχε ορμηξει και την πρωτη φορα)...αρα απαγορευεται να παρει πρωτοβουλια και αν το κανει δεν ειναι σε αρκετα υψηλο επιπεδο εκπαιδευσης...εγω πιστευω οτι με αυτη τη μεθοδο μειωνεται κατα πολυ το ενστικτο του σκυλου...αλλα σε εκπαιδευμενα σκυλια που ξερουν να δαγκωνουν ειναι λιγο περιεργο το θεμα...γιατι μπορει να οδηγησει σε μπελαδες...[video=youtube;Jb0cxrawMXc]http://www.youtube.com/watch?v=Jb0cxrawMXc&feature=relmfu[/video]

αυτο το βιντεο το βαζω για να δειξω οτι τα σκυλια που εκπαιδευονται δεν δαγκωνουν απλα...ξερουν πως θα "κερδισουν" [video=youtube;VGuYvC46M68]http://www.youtube.com/watch?v=VGuYvC46M68&feature=relmfu[/video]
Φιλε Alexvag αφου επιμενεις δες εδω δυο σκυλους που δεν ειναι εκπαιδευμενοι τις διαφορες αντιδρασης. Η διαφορα τους ειναι οτι το δευτερο σκυλι γεννηθηκε για να προστατευει χωρις εντολες [video=youtube;RfvOh2x9X4E]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=RfvOh2x9X4E&NR=1[/video]

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το αστείο είναι πως αν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο με τα σκυλιά μου θα ήταν καθαρά ως χόμπι, να περνά καλά ο σκύλος. Αν έμπαινε κάποιος στο σπίτι μπορεί αντί για "όρμα" να του πω "φυγε, τρέχα κρύψου" :D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το αστείο είναι πως αν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο με τα σκυλιά μου θα ήταν καθαρά ως χόμπι, να περνά καλά ο σκύλος. Αν έμπαινε κάποιος στο σπίτι μπορεί αντί για "όρμα" να του πω "φυγε, τρέχα κρύψου" :D
Τα ίδια κι εγώ... άστα!!!

Mouhou

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2012
124
1
Καλύβια
Στους σκύλους μαθαίνουμε πρώτα τους κανόνες, και μετά τις εξαιρέσεις.......Δηλαδή στην αρχή μαθαίνουν να επιτήθωνται μόνο κατόπιν εντολής και αργότερα αφού αποκτήσουμε τον καλό έλεγχο του σκύλου του δέιχνουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επέμβει και χωρίς εντολή. ( πχ. μου την πέφτει κάποιος πισόπλατα και μου κλείνει το στόμα κ.α.)
Το ίδιο κάνουμε και στην υπακοή.....δηλαδή πρώτα μαθαίνουμε πχ στον σκύλο ότι απαγορεύετε να ανεβαίνει στον καναπέ ή να πειδάει πάνω μου και αφού το έχει πάρει απόφασει του δείχνουμε τις εξαιρέσεις δηλαδή ότι εάν σε προσκαλέσω εγώ επιτρέπετε να ανέβεις. Είναι η ίδια λογική.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Στους σκύλους μαθαίνουμε πρώτα τους κανόνες, και μετά τις εξαιρέσεις.......Δηλαδή στην αρχή μαθαίνουν να επιτήθωνται μόνο κατόπιν εντολής και αργότερα αφού αποκτήσουμε τον καλό έλεγχο του σκύλου του δέιχνουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επέμβει και χωρίς εντολή. ( πχ. μου την πέφτει κάποιος πισόπλατα και μου κλείνει το στόμα κ.α.)
Το ίδιο κάνουμε και στην υπακοή.....δηλαδή πρώτα μαθαίνουμε πχ στον σκύλο ότι απαγορεύετε να ανεβαίνει στον καναπέ ή να πειδάει πάνω μου και αφού το έχει πάρει απόφασει του δείχνουμε τις εξαιρέσεις δηλαδή ότι εάν σε προσκαλέσω εγώ επιτρέπετε να ανέβεις. Είναι η ίδια λογική.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Φιλε Alexvag αφου επιμενεις δες εδω δυο σκυλους που δεν ειναι εκπαιδευμενοι τις διαφορες αντιδρασης. Η διαφορα τους ειναι οτι το δευτερο σκυλι γεννηθηκε για να προστατευει χωρις εντολες [video=youtube;RfvOh2x9X4E]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=RfvOh2x9X4E&NR=1[/video]
δεν επιμενω σε κατι...ισα ισα εχουμε την ιδια αποψη...οτι καποιες ρατσες προστατευουν χωρις εκπαιδευση... και μην μου βαζεις βιντεο με ovcharka γιατι προσπαθω να ψησω τους δικους μου να παρουνε ενα σκυλο φυλακα και στο τελος απλα θα τους τον εμφανισω...χαχα...ο γειτονας μου εχει alabai...γενικα επειδη εχουμε βουνο διπλα και εχει πολυ κρυο το χειμωνα πιστευω τετοια σκυλια ειναι οτι πρεπει...αν και το καλοκαιρι τα βρισκουν σκουρα...και μην μου πειτε οτι τα σκυλια ειναι για να μενουν μεσα στο σπιτι...το λαμπ μου δεν εχει κοιμηθει ποτε εξω αλλα αυτα ειναι αλλη φαση...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
και μην μου πειτε οτι τα σκυλια ειναι για να μενουν μεσα στο σπιτι...
Αλέξη, δεν θα πω για που είναι τα σκυλιά αλλά ξέρω πως τα σκυλιά θέλουν να βρίσκονται με την ομάδα τους.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
δεν επιμενω σε κατι...ισα ισα εχουμε την ιδια αποψη...οτι καποιες ρατσες προστατευουν χωρις εκπαιδευση... και μην μου βαζεις βιντεο με ovcharka γιατι προσπαθω να ψησω τους δικους μου να παρουνε ενα σκυλο φυλακα και στο τελος απλα θα τους τον εμφανισω...χαχα...ο γειτονας μου εχει alabai...γενικα επειδη εχουμε βουνο διπλα και εχει πολυ κρυο το χειμωνα πιστευω τετοια σκυλια ειναι οτι πρεπει...αν και το καλοκαιρι τα βρισκουν σκουρα...και μην μου πειτε οτι τα σκυλια ειναι για να μενουν μεσα στο σπιτι...το λαμπ μου δεν εχει κοιμηθει ποτε εξω αλλα αυτα ειναι αλλη φαση...
Δειξε στους δικους σου κανα βιντεο να δουν τι χανουν ντε... Πλακα κανω.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μouhou
συγνωμη, τωρα το ειδα το μυνημα..

.. "αμφισβητησα" το προηγουμενο παραδειγμα σου , με τον παραλληλισμο του ανθρωπου.. οτι και αυτο ειναι σχετικο.. γιατι ετυχε να ξερω την ακριβως αντιθετη περιπτωση απο αυτη που περιεγραψες.. ομως τιποτα απο τα 2 δεν ειναι κανονας..
δεν εγγυαται κανεις οτι θε κερδισει ο καλος η ο κακος, οπως στο πρωτο βιντεακι με το μαλινουα και τα μπλε σκυλοσπιτα , αν στο αλλο χερι ειχε κανα μαχαιρι.. ο υπεροχος αυτος θαρραλεος σκυλος δυστυχως θα ηταν μακαριτης..
Αυτο ειπα.. οτι ολα ειναι σχετικα.. δεν ειμαστε απολυτοι..συμφωνω απολυτα με τα παραδειγματα με τις διαφορες φυλες και περιπτωσεις που αναφερεις... οι συντελεστες ποικιλουν, τα θελω μας, η τρελα μας, τα σκυλια μας, τα σπιτια μας, διαφερουν..
ολα εχουν σχεση..
και αναλογα των εμπειριων μας σχηματιζουμε αποψεις.. που και παλι δεν ειναι κανονες..

και καλο ειναι να ξερουμε τι θελουμε και γιατι..

Βάλτε στο μυαλό σας ένα πράγμα. Ενας σκύλος φύλακας (εκπαιδευμένος ή μη) είναι σαν να έχεις ένα όπλο. Πρέπει να μάθεις πως να το χειρίζεσαι και πως να το συντηρείς αλλίως θα υπάρξουν ατυχήματα. Είναι μεγάλη ευθύνη και πρέπει να το αντιμετοπίζουμε αναλόγως. Που σημαίνει .......Πηγαίντε τα σκυλιά σας και τους εαυτούς σας για εκπαίδευση σαν πρόληψη ατυχημάτων και όχι αφού έχει γίνει το κακό, γιατί τότε μπορεί να είναι πολύ αργα. Αλλιώς αφήστε τα κακόμοιρα τα σκυλάκια ησύχα και βάλτε κανένα συναγερμό στο σπίτι.

ακριβως για αυτο λογο!

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Αλέξη, δεν θα πω για που είναι τα σκυλιά αλλά ξέρω πως τα σκυλιά θέλουν να βρίσκονται με την ομάδα τους.
Θα συμφωνησω...αλλα το οτι θα ειναι εξω δεν σημαινει οτι δεν θα ειναι με την ομαδα του...για ενα λαμπ το να ειναι με την ομαδα του σημαινει ολη μερα παιχνιδι και χαδια...για αυτα τα σκυλια ειναι διαφορετικο... αλλα η αληθεια ειναι οτι ουτε τα ιδια θελουν να μπουνε μεσα στο σπιτι...το alabai του γειτονα μου μεγαλωσε μεσα στο σπιτι...αλλα απο ενα σημειο και μετα δεν εμπαινε μεσα στο σπιτι με τιποτα...δεν ηθελε...ουτε με το ζορι...τωρα πηρε και ενα θηλυκο...ελπιζω να μην τα ζευγαρωσει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97