Προσπαθώντας να βοηθήσω ένα φοβικό αδέσποτο

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Αν όχι ακόμη, ξεκίνα να προσπαθείς μόνο, να τον χαιδέψεις στον λαιμό του. Από την κάτω μεριά πρώτα. Στο "καρύδι", κατάλαβες. Και σιγά-σιγά και δήθεν ατάραχα και αμέριμνα, προχώρα με το χέρι σου προς το πλάι, προς τα αφτιά που συνήθως τους αρέσει να τα ξύνουν και προς τον σβέρκο. Ισα...να συνηθίσει την κίνηση και την επαφή. Μόνο αυτό. Ισως...όσο τον ταίζεις με το ένα χέρι, να δουλεύεις ύπουλα με το άλλο :D
Προσπαθώ σιγά σιγά, αλλά ως τώρα το αποφεύγει.Τώρα που αναγκαστικά θα με τρώει στη μούρη πιο πολλές φορές μες τη μέρα ίσως έχουμε πιο γρήγορη εξέλιξη.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μόλις είδα αυτό το θέμα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σου!
Να είσαι καλά Θέμο!

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, όπως και για τη βοήθειά σας!
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να αρχίσει να βελτιώνεται η κατάστασή του.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Θεμο νομιζω οτι το εχεις ερωτευτει πολυ αυτο το σκυλι..αυτη την εντυπωση μου δινεις :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Παρεπιπτόντως, δεν τραβάς και καμμία φωτό του, να μας τον δείξεις;

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Θεμο νομιζω οτι το εχεις ερωτευτει πολυ αυτο το σκυλι..αυτη την εντυπωση μου δινεις :)
Μεγάλη αλήθεια... Τελευταία ασχολούμαι περισσότερο μαζί του απ'ότι με το δικό μου σκυλάκι.

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Παρεπιπτόντως, δεν τραβάς και καμμία φωτό του, να μας τον δείξεις;
Ok θα βγάλω καμμιά φώτο, αν και ακόμα δεν είναι σε κατάσταση για φωτογραφήσεις...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μπραβο Θεμο για το ενδιαφερον που δειχνεις στον Κανελλο! ελπιζω συντομα να του περασουν ολα... και τα περι υγειας και οι φοβιες του!

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Νομίζω πως οι φοβίες του σιγά-σιγά αρχίζουν να υποχωρούν. Σήμερα με άφησε να τον ψιλο-χαϊδέψω. Τις επόμενες μέρες θα δω αν συνεχίζει να το δέχεται και αν όλα πάνε καλά θα του περάσω ένα scalibor και ειδανικά θα τον πάω και στον γιατρό.
Τα φάρμακα του τα παίρνει, ωστόσο κάποιες μέρες "χάνει" τα βραδυνά, κάπου πηγαίνει και αράζει και δεν τον βρίσκω με τίποτα.
Εξωτερικά δείχνει να είναι καλύτερα, ωστόσο με προβλημάτισε λίγο το ότι έδειχνε αρκετά αδιάθετος σήμερα. Τώρα το μεσημέρι δεν ήρθε καν όταν τον φώναξα, περίμενε να πάω εγώ σε αυτόν και έφαγε με όχι και τόσο μεγάλη όρεξη.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Νομίζω πως οι φοβίες του σιγά-σιγά αρχίζουν να υποχωρούν. Σήμερα με άφησε να τον ψιλο-χαϊδέψω. Τις επόμενες μέρες θα δω αν συνεχίζει να το δέχεται και αν όλα πάνε καλά θα του περάσω ένα scalibor και ειδανικά θα τον πάω και στον γιατρό.
Τα φάρμακα του τα παίρνει, ωστόσο κάποιες μέρες "χάνει" τα βραδυνά, κάπου πηγαίνει και αράζει και δεν τον βρίσκω με τίποτα.
Εξωτερικά δείχνει να είναι καλύτερα, ωστόσο με προβλημάτισε λίγο το ότι έδειχνε αρκετά αδιάθετος σήμερα. Τώρα το μεσημέρι δεν ήρθε καν όταν τον φώναξα, περίμενε να πάω εγώ σε αυτόν και έφαγε με όχι και τόσο μεγάλη όρεξη.
Θεμο το καλαζαρ κανει το ζωο υποτονικο και να μην εχει ορεξη να φαει. Το δικο μου σκυλι οταν το βρηκα ειχε και ερλιχια και καλαζαρ, πριν ξεκινησουμε θεραπεια πηγαιναμε μια βολτα το τετραγωνο και μεσα σε 5 λεπτα κουραζοταν..
αυτο που μου τονισε ο γιατρος ειναι οτι το να χασει καποια χαπια για το καλαζαρ δεν ειναι τοσο τραγικο, ομως η θεραπεια για την ερλιχια πρεπει να γινεται χωρις ελλειψεις. Βεβαια θα μου πεις τετοια ωρα τετοια λογια, απλα συζητα με τον γιατρο σου μηπως τη θεραπεια για την ερλιχια την σταματησετε μεχρι να καταφερεις να καταφερεις να τον πιασεις να τον πας για εξετασεις, μηπως τα δινεις τσαμπα και δεν γινεται δουλεια.

ευχομαι γρηγορα να σε εμπιστευτει, ωστε οτι και να εχει να το αντιμετωπισετε γρηγορα!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μην την σταματησεις την ερλιχιωση, σε περιπτωση που εχει του κανεις καλο.
Και αν δεν εχει δεν ειναι θεραπεια που τον επιβαρυνει. Αν ειναι υποτονικος,
ανορεκτος, κοιμαται πολυ, εχει πληγες, τρεκλιζει κτλ οι πιθανοτητες να εχει
ερλιχιωση ειναι πολυ μεγαλες. Μπραβο σου που τον βοηθας και ελπιζω συντομα
να μπορεσεις να τον πας και σε κτηνιατρο. Να μας ενημερωνεις για τις εξελιξεις!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Μην την σταματησεις την ερλιχιωση, σε περιπτωση που εχει του κανεις καλο.
Και αν δεν εχει δεν ειναι θεραπεια που τον επιβαρυνει. Αν ειναι υποτονικος,
ανορεκτος, κοιμαται πολυ, εχει πληγες, τρεκλιζει κτλ οι πιθανοτητες να εχει
ερλιχιωση ειναι πολυ μεγαλες. Μπραβο σου που τον βοηθας και ελπιζω συντομα
να μπορεσεις να τον πας και σε κτηνιατρο. Να μας ενημερωνεις για τις εξελιξεις!
δηλαδη εστω κι αν χανει καποια χαπια η θεραπεια παει καλα?
αν ναι τοτε Θεμο φυσικα και να τα συνεχισεις, απλα ο γιατρος μας μας ειχε πει να μην χανουμε ουτε ενα χαπι!

το σημαντικοτερο ειναι να πιαστει για να βοηθηθει και καλυτερα. τι θα εχει περασει και αυτο για να μην εμπιστευεται τους ανθρωπους :(

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Είναι μερικών ημερών η φώτο(είναι από αυτές που έδειξα στον γιατρό). Τα τραύματα έχουν υποχωρήσει αρκετά (σχεδόν έχουν κλείσει) αλλά η αιμοραγία συνεχίζει. Προσπαθώ όσο μπορώ να τον βρίσκω όλες τις φορές που πρέπει να παίρνει χάπι(α) αλλά ειδικά τα βροχερά βράδυα με δυσκολεύει πολύ. Θα περάσω αύριο και πάλι από τον γιατρό μήπως και μπορεί να γίνει διαφορετικό πλάνο για τα χάπια. Η όρεξή του δείχνει να έχει πέσει πολύ καθώς και η διάθεσή του (σήμερα βασικά, ειδικά το βράδυ έφαγε πρακτικά με το ζόρι).

Attachments

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ψυχουλα μωρε :(

κι αυτα τα σκατουλικα δεν καταλαβαινουν οτι ειναι για το καλο τους?

Θεμο πιστευω ειναι θεμα χρονου να σε εμπιστευτει.. Να πανε ολα καλα, ειναι ενας κουκλος *agapoylas*

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τετοιες πληγες τα αυτια ειχε η Τζενη οταν την βρηκα. Δεν κλεινανε με τιποτα και
συνεχεια ματωνανε οσο μπεταντιν , οξυζενε και madecasol και αν εβαζα.
Μετα την θεραπεια για ερλιχια οι πληγες επουλωθηκαν!
Δεν φαινονται για καλαζαρ πληγες. Ο μικρος κατα πασα πιθανοτητα εχει ερλιχιωση
και χρειαζεται αμεση θεραπεια. Ετσι πεφτει η ορεξη, αδυνατιζει δεν μπορει να περπατησει κτλ. Αμεσα σε κτηνιατρο αν μπορεις τωρα που σε εχει εμπιστευθει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn