Ακου...μόνο επειδή η κατάστασή του μπορεί να είναι επείγουσα...
Κάνε την εξής προσπάθεια: έχε μαζί σου έναν οδηγό [το λουρί, ξέρεις] έχε το κρεμασμένο στον καρπό του χεριού σου, με το οποίο τον ταίζεις, σε μεγάλη χαλαρή θηλιά. Εχεις καταλάβει πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Την θηλιά εννοώ... Απλώς, περνάς την άκρη με το κλιπ, μέσα από το χερούλι. Δοκίμασέ το, να δεις πόσο εύκολα, γίνεται έτσι θηλιά. Και όση ώρα τρώει από το χέρι σου κάτι πάαααρα πολύ λαχταριστό, προσπάθησε με το άλλο, να περάσεις πάρα πολύ ήρεμα, την θηλιά μέσα από το κεφάλι του.
Από δω και πέρα, δύο τεινά:
- Αν το πάρει χαμπάρι αμέσως και αντιδράσει και φύγει και μείνεις με την θηλιά στο χέρι, μπορεί να μην σε ξαναεμπιστευτεί. Από δύσκολα, έως καθόλου.
- Αν το πάρει χαμπάρι, φτάσει η θηλιά στον στόχο της και δεν αντιδράσει, είναι καλό εννοείται. Μπορεί αν τραβήξεις απαλά, να σε ακολουθήσει. Αν όχι, αν αντιδράσει με πανικό, πρέπει να έχεις σκεφτεί εκ των προταίρων, πόσο αποφασισμένος είσαι. Θα πρέπει το αναγκαστικό σφίξιμό σου, να είναι αποφασιστικό στον λαιμό του. Ακόμη κι αν χτυπιέται. Δεν πρέπει να διστάσεις δευτερόλεπτο. Προσπάθησε να κρατήσεις την ηρεμία και το σταθερό σου κράτημα, να μην του βάλεις τις φωνές, αλλά και να μην τον αφήσεις να φύγει. Δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία. Καλού-κακού, φοράς χοντρό μπουφάν ή ότι νομίζεις θα χρειαστεί, για να προστατεύσεις τα χέρια σου. Θα έχεις μαζί σου τον μπαμπά σου, αλλά οι κινήσεις σας να είναι ήρεμες. Σε καμμία περίπτωση, μην τον αφήσεις να φύγει, με την θηλιά στον λαιμό. Σε καμμία.
Ξέρω...ακούγεται ακατόρθωτο. Να ξέρεις, ότι δεν το βγάζω απ'το μυαλό μου. Το έχω κάνει. Με θηρίωδη τσοπάνη που χτυπιόταν σαν χταπόδι. Ηταν όμως, έτσι κι αλλιώς, φουλ επιθετικός σε ανθρώπους. Ευτυχώς, επειδή ήταν χειμώνας, φόραγα χοντρό μπουφάν, και την γλίτωσα μόνο με μελανιές. Και περίμενα μια ολόκληρη ώρα, με την καρδιά να χτυπάει ταμπούρλο, μέχρι να φανεί κάποιος, να βοηθήσει.
Σκέψου το, αν θέλεις να το κάνεις. Πρέπει να είσαι 1000% αποφασισμένος, να περάσει το δικό σου. Προσωπική μου εκτίμηση [μην ρωτήσεις γιατί] ότι δεν θα γυρίσει να σε δαγκώσει. Θα προσπαθήσει όμως να φύγει. Κι εκεί, το κράτημά σου, πρέπει να είναι απόλυτο.