Προσπαθώντας να βοηθήσω ένα φοβικό αδέσποτο

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Ναι κάθεται δίπλα μου κανονικά όσο τρώει, λες να κάνω μια δοκιμή;

Δε φοβάμαι να μη με δαγκώσει, δεν είναι αυτό το βασικό θέμα μου, αλλά το να μη βοβηθεί ακόμα περισσότερο, σταματήσει να έρχεται και χαθεί και η "εμπιστοσύνη" που τόσο καιρό σιγα σιγά προσπαθώ να χτίσω. Δε θέλω με τίποτα να τον τρομάξω.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ο σκοπος αγιαζει τα μεσα λενε,,, μεγαααλη κουβεντα,, γιατι οπως παει βλεπω να διαβαζουμε σε κανα επομενο ποστ .. πηγα να δω το σκυλο και ειχε παει στον αγιο πετρο ==))

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν είναι ερλιχίωση, με την αντιβίωση που ήδη παίρνει, είναι καλυμμένος.
Δεν είμαι σίγουρη γι'αυτό. Νομίζω ότι εξαρτάται από την αντιβίωση που παίρνει. Το augmentin για παράδειγμα, έχει άλλη δραστική ουσία από το vibramycin, δεν ξέρω αν θα έκανε κάτι.

παρε δυο μετρα διχτυ ψαρεματος ριχτου το επανω και τυλιξε τον να τον πας στο γιατρο αν φοβασαι μη σε δαγκωσει,,,,
Πριν ή μετά τη δοκιμή με την απόχη για πεταλούδες? :rolleyes:
Όχι ότι δεν έχει συμβεί κι αυτό, αλλά δε νομίζω να είναι και ο πιο εύκολος τρόπος... Εκτός αν είναι ψαράδες οι άνθρωποι και άριστοι χειριστές διχτυών. Που και έτσι να ήταν, ένα σκυλί σε πανικό να χτυπιέται μέσα σε δίχτυα, δεν είναι ότι πιο ασφαλές, δεν νομίζεις?

themoss ρώτα τον γιατρό σου για το calmivet και ποια είναι η ενδεδειγμένη δοσολογία για το μέγεθος του σκύλου. Αν δεν πιάσει, κάνε μια ερώτηση στις φιλοζωικές της περιοχής σου, μήπως έχουν και μπορούν να σου δώσουν λίγο sedalin, είναι κι αυτό κτηνιατρικό ηρεμιστικό αλλά πιο δυνατό (δεν είναι εύκολα προσβάσιμο, πολύ δύσκολα θα το βρεις μόνος σου).

Αν δεις ότι δεν πιάνεται άμεσα και θα πάρει καιρό να το καταφέρεις, στην ανάγκη μπορείς να ξεκινήσεις να του δίνεις zylapour και αντιβίωση κατάλληλη για ερλιχίωση, ακόμα και χωρίς εξετάσεις. Δίνεις στο φαγητό του την κατάλληλη δοσολογία και από τα δύο, ώστε ότι και από τα δύο να έχει, τουλάχιστον να μην χειροτερέψει μέχρι να πιαστεί. Δεν είναι ότι καλύτερο να δίνουμε φάρμακα αν δεν μεσολαβήσει επίσκεψη σε γιατρό και ίσως δεν χρειάζονται, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση αυτή η τακτική μπορεί να φανεί σωτήρια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Ακου...μόνο επειδή η κατάστασή του μπορεί να είναι επείγουσα...

Κάνε την εξής προσπάθεια: έχε μαζί σου έναν οδηγό [το λουρί, ξέρεις] έχε το κρεμασμένο στον καρπό του χεριού σου, με το οποίο τον ταίζεις, σε μεγάλη χαλαρή θηλιά. Εχεις καταλάβει πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Την θηλιά εννοώ... Απλώς, περνάς την άκρη με το κλιπ, μέσα από το χερούλι. Δοκίμασέ το, να δεις πόσο εύκολα, γίνεται έτσι θηλιά. Και όση ώρα τρώει από το χέρι σου κάτι πάαααρα πολύ λαχταριστό, προσπάθησε με το άλλο, να περάσεις πάρα πολύ ήρεμα, την θηλιά μέσα από το κεφάλι του.

Από δω και πέρα, δύο τεινά:

- Αν το πάρει χαμπάρι αμέσως και αντιδράσει και φύγει και μείνεις με την θηλιά στο χέρι, μπορεί να μην σε ξαναεμπιστευτεί. Από δύσκολα, έως καθόλου.

- Αν το πάρει χαμπάρι, φτάσει η θηλιά στον στόχο της και δεν αντιδράσει, είναι καλό εννοείται. Μπορεί αν τραβήξεις απαλά, να σε ακολουθήσει. Αν όχι, αν αντιδράσει με πανικό, πρέπει να έχεις σκεφτεί εκ των προταίρων, πόσο αποφασισμένος είσαι. Θα πρέπει το αναγκαστικό σφίξιμό σου, να είναι αποφασιστικό στον λαιμό του. Ακόμη κι αν χτυπιέται. Δεν πρέπει να διστάσεις δευτερόλεπτο. Προσπάθησε να κρατήσεις την ηρεμία και το σταθερό σου κράτημα, να μην του βάλεις τις φωνές, αλλά και να μην τον αφήσεις να φύγει. Δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία. Καλού-κακού, φοράς χοντρό μπουφάν ή ότι νομίζεις θα χρειαστεί, για να προστατεύσεις τα χέρια σου. Θα έχεις μαζί σου τον μπαμπά σου, αλλά οι κινήσεις σας να είναι ήρεμες. Σε καμμία περίπτωση, μην τον αφήσεις να φύγει, με την θηλιά στον λαιμό. Σε καμμία.

Ξέρω...ακούγεται ακατόρθωτο. Να ξέρεις, ότι δεν το βγάζω απ'το μυαλό μου. Το έχω κάνει. Με θηρίωδη τσοπάνη που χτυπιόταν σαν χταπόδι. Ηταν όμως, έτσι κι αλλιώς, φουλ επιθετικός σε ανθρώπους. Ευτυχώς, επειδή ήταν χειμώνας, φόραγα χοντρό μπουφάν, και την γλίτωσα μόνο με μελανιές. Και περίμενα μια ολόκληρη ώρα, με την καρδιά να χτυπάει ταμπούρλο, μέχρι να φανεί κάποιος, να βοηθήσει.

Σκέψου το, αν θέλεις να το κάνεις. Πρέπει να είσαι 1000% αποφασισμένος, να περάσει το δικό σου. Προσωπική μου εκτίμηση [μην ρωτήσεις γιατί] ότι δεν θα γυρίσει να σε δαγκώσει. Θα προσπαθήσει όμως να φύγει. Κι εκεί, το κράτημά σου, πρέπει να είναι απόλυτο.

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Προς το παρόν παίρνει augmentin των 625 (2 φορές τη μέρα από μισό) και rimadyl (μισό τη μέρα).

Ωραία, αύριο θα πάω πάλι στον κτηνίατρο και ελπίζω με το calmivet που λέτε να μπορέσω να τον πιάσω και να τον πάω να τον δει να είμαστε σίγουροι.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν επιχειρήσεις το παραπάνω σύστημα με το λουρί, αν θες ρίξε μια ματιά σε μερικά βιντεάκια εδώ πρώτα, για να δεις πώς λειτουργεί και ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές αντιδράσεις του σκύλου.

Eldad Hagar - Hope For Paws - YouTube

Καλή επιτυχία και περαστικά του! :)

Edit: Και στην περίπτωση του ηρεμιστικού βασικά, πάλι θα βάλεις λουρί. Ο σκύλος δεν κοιμάται τελείως, απλά ζαβλακώνεται. Πάρε και μια μεγάλη πετσέτα ή κουβέρτα να τον καλύψεις, βοηθάει.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
φορα γαντια δερματινα ηλεκτροσυγκολλησης περνα τπυ μια θηλεια με λουρι και και βουτα τον,,, μια αλλη λυση ειναι οτι ολο και καποιοι απο εδω μεσα θα μενουν κοντα σε εσενα αν αναφερεις περιοχη και εχουν γνωσεις απο συληψη αδεσποτου ερθουν να βοηθησουν,,,,

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
ferozasea, το πρόβλημα δεν είναι που θα βρει αρκετά χοντρά γάντια, αλλά ότι υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρει να περάσει το λουρί. Εξάλλου τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν ένας σκύλος δοκιμάσει να δαγκώσει, θα το κάνει μόνο στις άκρες των χεριών?

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
- Αν το πάρει χαμπάρι αμέσως και αντιδράσει και φύγει και μείνεις με την θηλιά στο χέρι, μπορεί να μην σε ξαναεμπιστευτεί. Από δύσκολα, έως καθόλου.
Αυτό φοβάμαι περισσότερο και αν συμβεί μετά στην ουσία θα μείνει αβοήθητος.

Προσωπική μου εκτίμηση [μην ρωτήσεις γιατί] ότι δεν θα γυρίσει να σε δαγκώσει.

Και γω το ίδιο πιστεύω, δε δείχνει κανένα απολύτως σημάδι επιθετικότητας, μόνο φόβου.

Λέω να δοκιμάσω πρώτα το calmivet και αν δε πιάσει τότε να δοκιμάσω τη θηλιά, αν κάνω πρώτα τη δοκιμή με τη θηλιά και αποτύχει φοβάμαι πως δε θα έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω με το ηρεμιστικό.

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
μια αλλη λυση ειναι οτι ολο και καποιοι απο εδω μεσα θα μενουν κοντα σε εσενα αν αναφερεις περιοχη και εχουν γνωσεις απο συληψη αδεσποτου ερθουν να βοηθησουν,,,,
Μένω στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, αν κάποιος θέλει/μπορεί/ξέρει να βοηθήσει θα ήταν ότι καλύτερο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Με το calmivet θυμάσαι τι πρέπει να προσέξεις έτσι;
Να τον παρακολουθείς μέχρι να ταβλιαστεί. Μην πάει και ξεραθεί πουθενά και δεν μπορείς να τον βρεις.

Καλή επιτυχία, σε ότι κι αν διαλέξεις.

Ενημέρωσέ μας :)

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Καλησπέρα,

Σήμερα το πρωί πήγα στο γιατρό, έχοντας τραβήξει αρκετές και κοντινές φωτό του κανέλλου.
Η γνώμη του γιατρού ήταν να μη δοκιμάσουμε calmivet γιατί ρισκάρουμε σε περίπτωση που έχει θέμα με νεφρά/καρδιά. Με βάση τις εικόνες ο γιατρός πρότεινε να συνεχίσει την αντιβίωση (augmentin) για 5 μέρες ακόμα και μου έδωσε και 2 φάρμακα για λεισμανίαση και ερλιχίωση (εκτίμησή του ότι έχει και τα 2), με την ελπίδα ότι θα συνηθίσει ακόμα περισσότερο την παρουσία μου και σιγά σιγά θα μπορέσω να τον πάω και από εκεί. Το αρνητικό είναι ότι θα πάρει πολλά χάπια (και ειδικά το ένα για πολύ καιρό), αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.
Πραγματικά ελπίζω να παν όλα καλά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Zylapour οπωσδήποτε 6μηνο. Ευτυχώς είναι φθηνό. Το άλλο δεν το ξέρω.
Το θέμα είναι, ότι θα πρέπει να κάνει εξετάσεις ρε γαμώτο.
Και για τίτλους και λόγω της χορήγησης zylapour, πρέπει να τσεκάρονται τα νεφρά του, γιατί μπορεί να πληγούν.

Νομίζεις ότι μπορείς ίσως, σε πρώτη δόση, να του φορέσεις απλώς ένα περιλαίμιο;
Χωρίς λουρί. Χωρίς να προσπαθήσεις να τον τραβήξεις.
Αν όχι ακόμη, ξεκίνα να προσπαθείς μόνο, να τον χαιδέψεις στον λαιμό του. Από την κάτω μεριά πρώτα. Στο "καρύδι", κατάλαβες. Και σιγά-σιγά και δήθεν ατάραχα και αμέριμνα, προχώρα με το χέρι σου προς το πλάι, προς τα αφτιά που συνήθως τους αρέσει να τα ξύνουν και προς τον σβέρκο. Ισα...να συνηθίσει την κίνηση και την επαφή. Μόνο αυτό. Ισως...όσο τον ταίζεις με το ένα χέρι, να δουλεύεις ύπουλα με το άλλο :D

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
το toxytab ειναι ιδιο με το ronaxan mareco!

ευχομαι ολα να πανε καλα και μπραβο σου που το προσπαθεις!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
το toxytab ειναι ελαχιστα πιο φθηνο αλλα δεν το βρισκαμε καθολου ευκολα.
εμεις για 30 κιλα σκυλο τα ροναξαν μας πηγε 100 ευρω η θεραπεια για ενα μηνα..αν υπηρχε vibramicyn δεν θα το συζηταγαμε καν :mad:

Θεμο τι δοσολογια σου ειπε στα toxytab?

themoss

Active Member
8 Μαρτίου 2013
36
0
Από toxytab μου είπε 2 χάπια μαζί κάθε μεσημέρι (για 2 κουτιά φάρμακο και 6 κονσέρβες έδωσα 18€)
Από zylapour 1 πρωί και 1 βράδυ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn