Προσοχή προσοχή!! Νέο είδος φόλας!!!!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Έχω γνωστούς κυνηγούς. Ως επί το πλείστον δεν είναι φιλόζωοι. Αλλά πληρώνουν τρελά ποσά και για αγορές σκύλων με πιστοποιήσεις για τους γονείς τους και για την καλή φυσική κατάσταση τους. Το θεωρώ δύσκολο να φολιάζουν διάφορα σημεία αδιαφορώντας για τα ζώα τους. Είναι γι' αυτούς πολύ ακριβά εργαλεία. Όταν όμως πρέπει να πάρουν μια απόφαση είναι σίγουρα περισσότερο κυνικοί.
Ειναι μ@λ@κες οι κυνηγοι. Φολιαζουν οταν τελιωσουν το κυνηγι και την κανουν. Αδιαφορουν για τα σκυλια των αλλων κυνηγων. Φολιαζουν για να ξεπαστρεψουν αλεπουδες, νυφιτσες και καθε ειδους φυσικο ανταγωνιστη και επιστρεφουν μετα απο καιρο οταν οι φολες θα εχουν καταναλωθει.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Κυνηγοί υπάρχουν πολλοί. Έχω γνωρίσει πολλών ειδών. Μπορεί κάποιοι να μην τα βλέπουν σαν pet αλλά μόνο σαν εργαλεία, να μην έχουν τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης, και όταν αρρωστήσει κάποιο σκυλί να μην ασχοληθούν ιδιαίτερα αφού συνήθως έχουν πολλά.
Σέβονται όμως τα σκυλιά των άλλων πιο πολύ από τους άλλους για τον λόγο ότι τα θεωρούν εργαλεία και έχουν επενδύσει σε αυτά.
Φυσικά γνωρίζω και υπέροχους κυνηγούς που είναι πιο φιλόζωοι από τον καθένα σας.
Τόσα χάδια στα σκυλιά τους από άντρες δεν έχω δει.
Να ακούω περιγραφές, σε σεμινάριο, κυνηγού για τα σκυλιά του και να βουρκώνουν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Τέτοια αγάπη και ΣΕΒΑΣΜΟΣ!!!
Έστω και 10 λεπτά να βγει ο σκύλος τους στο χωράφι, το εξετάζουν για τσιμπούρια, άγανα, κ.λ.π. και το πλένουν. Συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος δίνει τις πιο ακριβές τροφές.
Εγώ ξοδεύω για ένα σκύλο πάνω από 500 ευρώ το μήνα. Τον Απρίλιο 700 ευρώ, κάποιους μήνες πολύ παραπάνω. Ο εφιάλτης μου είναι οι φόλες.
Γνωρίζω άτομα που βάζουν φόλες και το παινεύονται. Μισούν τους σκύλους. Φυσικά δεν είναι κυνηγοί.

Ειναι μ@λ@κες οι κυνηγοι. Φολιαζουν οταν τελιωσουν το κυνηγι και την κανουν. Αδιαφορουν για τα σκυλια των αλλων κυνηγων. Φολιαζουν για να ξεπαστρεψουν αλεπουδες, νυφιτσες και καθε ειδους φυσικο ανταγωνιστη και επιστρεφουν μετα απο καιρο οταν οι φολες θα εχουν καταναλωθει.

Όταν τελειώσει το κυνήγι τα σκυλιά βγαίνουν για τα λεγόμενα εκπαιδευτικά τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Δεν μένουν στο κλουβί τους 6 μήνες.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν εννοω οταν τελιωσει η περιοδος αλλα το συγκεκριμενο κυνηγι. Οσο για τη σχεση των πρισσοτερων κυνηγων με τα σκυλια τους δεν εχω τις καλυτερες εντυπωσεις. Απο τη μια ξοδευουν ενα καρο λεφτα για την αποκτηση και την εκπαιδευση και απο την αλλη μπορει να το τουφεκισουν επειδη εφαγε το πουλι. Η ιδανικη περιπτωση κυνηγων που περιγραφεις ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας δυστυχως.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Ή να το παρατήσουν στο βουνό...
Γνωρίζω εναν τέτοιο κυνηγό που παράτησε το σκύλο του στο βουνό γιατί δεν του έφερνε θήραμα.
Τα ταίζει σχεδόν μόνο ψωμί. Πρέπει να έχει πάνω από 10 σκύλους. Αυτός είναι από τους φριχτούς κυνηγούς.
Αλλά και αυτός δεν θα εριχνε φολα σε κανέναν σκύλο γιατί όπως προείπα τους σκύλους τους θεωρεί εργαλεία άρα σέβεται και των άλλων τα εργαλεία.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Για μένα:
Ιδια ευθυνη έχει αυτος που πετάει τη φόλα με αυτον που πετάει το σκυλο.-

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Ποιος ευθυνεται τοτε για τις φολες στην εξοχη, τα δαση και τους κυνηγοτοπους; οι κτηνοτροφοι η οι οικολογοι;
Τουλάχιστον για μία περιπτωση πρόσφατη που έγινε στην κωπαϊδα και πήγαινα και εγώ το σεττερακι μου για εκπαιδευτικά το βάλαν οι γεωργοί για να μην ξανα πατήσουμε εκεί. Δολοφονήθηκαν πολλά σκυλάκια μέσα σε μία εβδομάδα.
Στην επαρχία από την κακομοιριά τους και την μιζέρια τους, που έχουν μείνει στον μεσαίωνα στις σχέσεις ανθρώπου-σκύλου αυτοί που ενοχλούνται από τα γαυγίσματα και τις ακαθαρσίες των σκύλων και το μόνο που γνωρίζουν είναι να ασβεστώνουν και να πλένουν την αυλή τους. Πως θα μαζέψουν οι γυναίκες χόρτα από τα βουνά αν εκεί εχουν περάσει σκυλιά?

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Το θέμα είναι ότι γνωρίζω τον άνθρωπο που ευθύνεται για τις φόλες της Φωκίωνος Νέγρη και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Το θέμα είναι ότι γνωρίζω τον άνθρωπο που ευθύνεται για τις φόλες της Φωκίωνος Νέγρη και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.
Γιατι δεν μπορεις να κανεις τιποτα ? Δεν μπορω να σε καταλαβω. Τον αδερφο μου αν επιανα να κανει κατι τετοιο δεν θα τον αφηνα σε χλωρο κλαρι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν