Ρε παιδιά για να καταλάβω και εγω επειδη ειμαι καινούριος και ειναι πολυ ενδιαφέρον το θέμα δηλαδή αν ο σκύλος ειναι φύλακας δεν μπορούμε να τον πάρουμε κάπου που εχει κόσμο βόλτα η να περάσουμε δίπλα απο μια παιδική χαρα χωρίς να ειναι δεμένος ; Υπαρχει κίνδυνος να φάει κάποιον άνθρωπο ;
Μάνος Τουρτουροπουλος λέγεται ο εκτροφέας, και ειναι απαράδεκτος, τον πήρα τηλ και μου είπε και καλα οτι δε ξερει τι έκανα στο σκυλί και οτι ήταν μια χαρά εδω, και όταν τον ρώτησα πως και σου ειχε μείνει 6 μήνες και δεν τον ειχες δώσει δεν ήξερε τι να απαντήσει..@Nikos_Oo απο ποιον πηρες το σκυλι??
Λυτος δεν υπαρχει λογος να ειναι κανενας σκυλος γενικα. Ξεκιναμε απο αυτο. Ποσο μαλλον σκυλος που γνωριζει να αντιπαρατεθει με ανθρωπο.Ρε παιδιά για να καταλάβω και εγω επειδη ειμαι καινούριος και ειναι πολυ ενδιαφέρον το θέμα δηλαδή αν ο σκύλος ειναι φύλακας δεν μπορούμε να τον πάρουμε κάπου που εχει κόσμο βόλτα η να περάσουμε δίπλα απο μια παιδική χαρα χωρίς να ειναι δεμένος ; Υπαρχει κίνδυνος να φάει κάποιον άνθρωπο ;
Δηλαδή με λίγα λόγια ο σκύλος ένιωσε οτι η γριά με την μαγκούρα ειναι απειλή ; Δηλαδή λεω εγω τωρα αν ο σκύλος ηταν πιο καλα κοινωνικοποιημένος και ειχε δει και άλλη φορά γριά με μαγκούρα που κανει σαν φίδι και ήξερε οτι δεν ειναι απειλή πάλι θα έκανε επίθεση ; Μαλλον οχι . Συζήτηση κάνω μην θεωρηθεί οτι κάνω κατι άλλο απλα θελω να μπω λιγο στην λογική . Και ποτε πρέπει να επέμβει ένας σκύλος φύλακας ; Καλα για το σπιτι το καταλαβαίνω οτι σίγουρα πρέπει να το φυλάει αλλα οταν είμαστε έξω και προστατεύει εμάς δεν πρέπει να υπαρχει ας πούμε μια νοητή γραμμή .και τι θελω να πω με αυτο . Εγω ας πούμε θελω στον σκυλο μου να μπορει να παει ενα παιδάκι να του ρίξει πέτρα και να φυγει αλλα αν έρθει να με χτυπήσει κάποιος τονίζω χτυπήσει οχι να με χαιρετήσει τότε να με υπερασπιστεί . Και φαντάζομαι οτι υπάρχουν κάποια σημάδια πανω μας που μπορει να τα ξεχωρίσει ο σκύλος μας στο ποτε απειλούμαστεΛυτος δεν υπαρχει λογος να ειναι κανενας σκυλος γενικα. Ξεκιναμε απο αυτο. Ποσο μαλλον σκυλος που γνωριζει να αντιπαρατεθει με ανθρωπο.
Προχωροντας παρακατω θα σου πω οτι ναι φυσικα κ μπορεις να περασεις ενα σκυλο φυλακα διπλα κ μεσα απο κοσμο κ παιδικες χαρες
ΑΛΛΑ
πρεπει να μπορεις να προλαβαινεις να σταματας ολες τις μη επιθυμητες αντιδρασεις του που θα προκληθουν απο ερεθισματα του περιβαλλοντος.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις.
Γιαγια που βλεπει το μεγαλοσωμο σκυλακι να περναει στα πεντε μετρα κ αποφασιζει να το διωξει με την μαγκουρα (!!!!) κ το χαρακτηριστικο "ξουτ"......
Αν το σκυλακι δεν ηταν στην ακρη του λουριου μου θα ειχε βρεθει στο λαρυγγι της κ οχι απο φταιξιμο του σκυλου, ο οποιος εκεινη την ωρα ενιωσε (οχι αδικως) ευθεια απειλη.
Ευτυχως κρατησα το σκυλο κ μετα κοντεψα εγω να την πιασω απο το λαρυγγι......
Φαντασου ομως τι θα γινοταν αν ο σκυλος ηταν..... ελευθερος.
δεν εχω καθολου εμπειρια αλλα πιστευω οτι τον σκυλος δεν μπορουμε να τον κανουμε να σκεφτεται οπως σκεφτομαστε εμεις. οι διαφορες που αναφερεις ειναι πολυ λεπτες για να τις αντιληφθει ενας σκυλος.Δηλαδή με λίγα λόγια ο σκύλος ένιωσε οτι η γριά με την μαγκούρα ειναι απειλή ; Δηλαδή λεω εγω τωρα αν ο σκύλος ηταν πιο καλα κοινωνικοποιημένος και ειχε δει και άλλη φορά γριά με μαγκούρα που κανει σαν φίδι και ήξερε οτι δεν ειναι απειλή πάλι θα έκανε επίθεση ; Μαλλον οχι . Συζήτηση κάνω μην θεωρηθεί οτι κάνω κατι άλλο απλα θελω να μπω λιγο στην λογική . Και ποτε πρέπει να επέμβει ένας σκύλος φύλακας ; Καλα για το σπιτι το καταλαβαίνω οτι σίγουρα πρέπει να το φυλάει αλλα οταν είμαστε έξω και προστατεύει εμάς δεν πρέπει να υπαρχει ας πούμε μια νοητή γραμμή .και τι θελω να πω με αυτο . Εγω ας πούμε θελω στον σκυλο μου να μπορει να παει ενα παιδάκι να του ρίξει πέτρα και να φυγει αλλα αν έρθει να με χτυπήσει κάποιος τονίζω χτυπήσει οχι να με χαιρετήσει τότε να με υπερασπιστεί . Και φαντάζομαι οτι υπάρχουν κάποια σημάδια πανω μας που μπορει να τα ξεχωρίσει ο σκύλος μας στο ποτε απειλούμαστε
Φιλε μου ειναι αστειο αυτο που λες.Δηλαδή με λίγα λόγια ο σκύλος ένιωσε οτι η γριά με την μαγκούρα ειναι απειλή ; Δηλαδή λεω εγω τωρα αν ο σκύλος ηταν πιο καλα κοινωνικοποιημένος και ειχε δει και άλλη φορά γριά με μαγκούρα που κανει σαν φίδι και ήξερε οτι δεν ειναι απειλή πάλι θα έκανε επίθεση ; Μαλλον οχι .ε
Δεν νομίζω να υπάρχει λογος.Ποσο καιρο εψαξες πριν καταληξεις σε αυτον τον σκυλο?Σχολίασε κάτι, έστω και σε μήνυμα.
Το μονο συμπερασμα που μπορω να βγαλω απο το παραπανω ειναι οτι ο σκυλος σου δρα μονο κατοπιν εντολης.Πολυ ωραια τα λέτε και σε γενικές γραμμές ετσι ειναι !! Απλα εγω εχω σκυλο όπως τον περιγράφω πιο πανω . Επειδη δεν μπορώ να ανεβάσω βίντεο για να σας το αποδείξω εχει φεις Boris Siar λέγεται . Απο κει θα βρεις και εμενα . Και δεν μου τον έκανε κανένας εκπαιδευτής και τα δυο μαζι . αν έρθετε χαλκιδα θα παμε για καφε όλοι μαζι
Εντάξει μπορεί να έχεις τους λόγους σου. Δεν έψαξα σχεδόν καθόλου η αλήθεια ειναι, ξερω πως ειναι λάθος αλλα σε θέμα επιλογής κουταβιού δεν εχω εμπειρία, αλλα το μεγαλύτερο λάθος ειναι που δε ρώτησα και που εμπιστεύτηκα τυφλά αυτόν τον τύπο. Ειχα πάει με την κοπέλα μου και έκανε δυο ώρες μπάνιο όταν φύγαμε απο εκεί..Δεν νομίζω να υπάρχει λογος.Ποσο καιρο εψαξες πριν καταληξεις σε αυτον τον σκυλο?
Άκου θα σου πω εγω τι εκανα και οχι πιο ειναι το σωστό . Οταν πήρα τον σκυλο τον πήρα σχετικά μεγάλο απο τον εκτροφέα λιγο πανω απο τεσσάρων μηνών αυτο ειχε σαν αποτέλεσμα ο σκύλος να ειναι λιγο φοβισμένος με τον έξω κόσμο γιατι απλα ειχε μεγαλώσει σε ενα κτήμα . Αυτο που μου είπε τότε ο εκτροφέας ηταν να τον Κοινωνικοποίησω καλα . Και εχουμε και λεμε . Όλος μα όλος ο ελεύθερος μου χρόνος ηταν με τον σκυλο .να τονίσω πως υπήρξε ενα απίστευτο δέσιμο απο την πρώτη στιγμή που μπήκε μέσα στο αμάξι . Ειχε πέσει στην αγκαλιά μου σαν μικρό παιδι μαλλον απο τον φόβο του . Ολο τον χειμώνα μέσα στο βράδυ με κρύο βροχές κτλ ήμουν με εναν σκυλο να κάνω βόλτες μέσα στην πόλη παίζει να με κορόιδευαν όλοι μου οι φίλοι !!Όποτε μπορουςα Τον είχα χωρίς λουρί Και γενικα δεν ειχε τάσεις φυγης και ακουλαθαγε πάντα μπορει και απο τον φόβο του . Τεσπα να μην λεω πολλα τον έπαιρνα παντού μαζι εκτος απο την δουλειά . Ακόμα και στον καφε . Αυτο ειχε όπως καταλαβαίνεις το αποτέλεσμα να εχω εναν τέρμα κοινωνικό σκυλο . Τεσπα περνάει ο καιρός και αποφασίζω με την οικογενεια να δούμε πως παει ο σκύλος με την σωματοφύλακη αφού και αυτός ηταν ο αρχηγός σκοπός του σκύλου μιλάω με τον εκπαιδευτή που είχα κανει και την βασική και λεμε να δούμε για αρχή πως τα παει . Τεσπα συναντιόμαστε κάπου και το σενάριο ηταν να έρχομαι με τον σκυλο δεμένο και αυτός με θόρυβο να πεταχτεί απο κάπου . Τέρμα απογοήτευση την πρώτη φορά μολις τον είδαμε λεμε πως δεν πρόκειται αυτός ο σκύλος να δαγκώσει ποτε . Τεσπα να μην πολυλογώ το αποτέλεσμα ηταν πολυ καλύτερο απο αυτο που περιμέναμε .καναμε πολλα σενάρια και μέσα απο το αμάξι να περιμένει και βγαίνοντας εγω και καλα απο κάπου να μου την πέφτουν και μεςα στο σπιτι να μπαίνει κλέφτης κτλ.σπιτι δεν θέλει κανέναν ξένο αφού φαντάσου αν έρθει κάποιος εννοηται τον κλείνουμε κάπου εκτος άμα ειμαι εγω που μπορώ να τον κουμαντάρω . Οταν φυγει ο ξένος κανει σβούρες απο την χαρα του . Ο εκπαιδευτής μου ειχε πει απο την αρχή πως άμα ξεκινήσουμε σωματοφύλακη ξεχνάς βόλτες ελεύθερο μεςα στον κόσμο και τετοια όπως πριν . Βεβαια για κάποιον λόγο ο σκύλος δεν επηρεάστηκε καθόλου στην βόλτα του . Ειχε βεβαια και ενα άλλο καλο τουλάχιστον ετσι το θεωρώ εγω απο μικρό ηταν πιο Επιφυλακτικός με ανθρωπους με μεγάλο όγκο δηλαδή παιδιά γυναίκες δεν έδινε καμια σημασία οταν πήγαιναν να τον χαϊδέψουν ενώ άμα πήγαινε κανένας μεγάλος άντρας έκανε πισω . Τωρα πλέον εννοηται δεν αφήνω κανέναν ξένο να τον χαϊδέψει αλλα γενικα και να παει κάποιος κανει πισω . Τώρα πλέον συνεννοούμαστε με τα μάτια.μεσα στο σπιτι αν τον κοιτάξω με τρόμο και γυρισω το κεφάλι απότομα τρέχει γαβγίζοντας όπου κοιτώ να δει τι γίνεται . Χοντρα χοντρά ετσι κατέληξα να εχω εναν σκυλο πολυ καλύτερο και απο οτι μπορούσα να φανταστώ βεβαια μιλάμε εκανα άπειρες θυσίες στην προσωπική μου ζωή αλλα πλέον με αποζημιώνει η συμβίωση του μαζι του κάθε μέρα . Βεβαια όπως είπα το μυστικό για μενα ειναι ο σκύλος να εχει ζήσει τα πάντα . Τις αποκριες καταλαβα πως φοβάται τα βεγγαλικά και είχα σκοπό να πάρω μικρές κροτίδες για να συνηθίσει τα μπαμ μπουμ αλλα για καλη μου τύχει με πρόλαβε η ανάβαση Ριτσώνας που τα αμάξια κάνουν απίστευτα πολυ θόρυβο. Δεν μπορεις να φανταστείς ποσο τον βοήθησε αυτο στην έξω βόλτα του .@Alex_mps , δεν θα διαφωνησω σε αυτο που λες και πιστευω οτι ο σκυλος σου ειναι ετσι.
Πολυ απλα , εσυ οπως κ πολυ αλλοι εχουν "θυσιασει" μεχρι ενος σημειου την σωματοφυλακη για να μπορουν να κυκλοφορουν ελευθερα κ ανετα με τον σκυλο τους. Καλα κανουν κ κανεις.
Εγω προσωπικα δεν το θεωρω κακο ουτε λαθος.
Απλως αν το αντιλαμβανομαι σωστα ο σκυλος εχει μαθει να ενεργει κατασταλτικα ή κατοπιν εντολης.
Επισης, υποθετω οτι μπορεις να σεταρεις τον σκυλο να ενεργει αρκετα διαφορετικα την νυχτα σε σχεση με την μερα. Αν θα ερθει καποιος να σε χαιρετισει face to face και οχι απο πισω κτλ κτλ κτλ.
Δεν εχω εμπειρια κ απλως κανω υποθεσεις.
Οι γνωστες ας απαντησουν.
Δηλαδή αν εσενα παει κάποιος να χαϊδέψει τον σκυλο σου και του πεις πρώτα οχι θα κανει επίθεση ; Εμενα δεν θα κανει το πολυ πολυ να φυγει οι δυο πιο βασικές εντολές που πρέπει να ξερει ειναι το οχι και το μείνε αν ξερει αυτα τα δυο μπορεις να χτίσεις απειρα πράγματα στο σκυλοΤο μονο συμπερασμα που μπορω να βγαλω απο το παραπανω ειναι οτι ο σκυλος σου δρα μονο κατοπιν εντολης.
Αλλιως απλα (κ κακως κατ εμε) εχεις περισσοτερη εμπιστοσυνη στο σκυλο σου απ οσο πρεπει......
Τι γινεται ομως αν εσυ δεν προλαβεις δεν μπορεσεις η δεν εισαι θεση να δωσεις την εντολη;