Προβλημα συμπεριφορας σκυλων κ ιδιοκτητων...

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Καλησπερα παιδια! μερικοι θα με θυμαστε οχι με καλες αναμνησεις.. εχω ενα σιβηρικο χασκι 7 μηνων αρσενικο! με τον μικρο εγω δεν εχω κανενα προβλημα οσων αφορα συμπεριφορες εντος κ εκτος σπιτιου! οταν πηγαινουμε στο παρκο που τον πηγαινουμε βολτα υπαρχει ενα θεμα.. υπαρχουν 2 σκυλια τα οποια μολις τον βλεπουν του ορμανε! εδω να διευκρινισω πως ο μικρος δεν εχει τσακωθει ουτε με μυγα μεχρι σημερα! ακομα κ οταν του ορμανε δηλαδη τα αλλα σκυλια απλα αποφευγει.. ουτε φοβαται ουτε αντεπιτιθεται (κ χαιρομαι γι'αυτο).. φυσικα τα 2 σκυλια που αναφερομαι ειναι μεγαλοσωμα (ενα ντογκο κ ενα λαμπαντορ ημιαιμο) κ οι ιδιοκτητες εννοειται πως τα εχουν ελευθερα.. χθες ας πουμε για παραδειγμα αναγκαστηκα να φυγω! κ φυσικα δεν θελω να γινω καφρος αλλιως θα ειχα γινει ηδη ευκολα.. στη μια κοπελα μαλιστα της ειπα πως καλο θα ηταν να τον εχεις με εναν ιμαντα εφτα οχτω δεκα μετρα ωστε να εχεισ τον ελεγχο σε μια τετοια κατασταση κ με εκραζε επειδη δεν αφηνω ελευθερο τον δικο μου.. φυσικα γνωριζεται οι περισσοτεροι πως χασκι κ ελευθερο δεν πανε μαζι.. πως μπορω να συμπεριφερθω? συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα κ ευχαριστω..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Είναι υποχρεωμένοι να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του σκύλου τους, ώστε να μην ενοχλεί κανέναν.
Εσύ πάντως, μην ρισκάρεις την ψυχική υγεία του σκύλου σου.
Αν σε παίρνει να αλλάξεις διαδρομή, είναι προς το παρόν, ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις.
Δεν υπάρχει λόγος για βόλτες σε σκυλοπάρκα.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Ναι μαρεκο ειναι μια καλη λυση το προβλημα μου ομως ειναι πως τον μικρο τον βλεπω πολυ πιο χαρουμενο αν παμε σε σκυλοπαρκο κ παιξει με αλλα σκυλια (οπως με εναν γπ που παιζουν ωρες ας πουμε) παρα να βγουμε απλα να περπατησουμε κ να τρεξουμε... κ δεν ειναι λιγο καφριλα να μη μπορω να παω στο παρκο επειδη αυτοι ειναι ανευθυνοι? για να μη τους χαρακτηρισω αλλιως..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Άλλαξε περιοχή βόλτας.
Αν σου απαντούσε πχ το μέλος BiggBilly θα σου έλεγε ότι πρωτεύον είναι η ανάπτυξη της σχέσης σου με το σκυλί σου και ότι θα πρέπει να την "βρίσκει" να παίζει μαζί σου παρά με άλλα σκυλιά (από τη στιγμή που ασφαλώς έχει γίνει η κοινωνικοποίηση που πρέπει)

Ελπίζω στην κατανόηση του Bill που χρησιμοποίησα τα λόγια του

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Τακη νομιζω οτι εχω μια πολυ καλη σχεση με τον μικρο.. κ εννοειται οτι παιζουμε ολη μερα μαζι κ εννοειται οτι γουσταρει ( κ εννοειται οτι εγω κουραζομαι πρωτος κ το κοβω).. επισης ειναι πολυ καλα κοινωνικοποιημενος (οπως ειπε κ πριν τα παει καλα με ολους κ ολα) κ θεωρω οτι βοηθαει στο να μη πληττει να παιζει κ με αλλα σκυλια κ οχι μονο με εμενα. ασε κιολας που αλλο να τον βγαζω για τρεξιμο που σημαινει οτι στο μισαωρο εγω θα εχω φτυσει τα πνευμονια μου κ να γυριζω σπιτι κ αλλο να τον βγαζω βολτα να παιζει κ με αλλα σκυλια κ φευγοντας στο δρομο για το σπιτι να κανουμε τρεξιμο..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
... το προβλημα μου ομως ειναι πως τον μικρο τον βλεπω πολυ πιο χαρουμενο αν παμε σε σκυλοπαρκο κ παιξει με αλλα σκυλια (οπως με εναν γπ που παιζουν ωρες ας πουμε) παρα να βγουμε απλα να περπατησουμε κ να τρεξουμε...
Ιδέα σου είναι.
Είναι πολύ πιο σημαντικό να κυκλοφορεί μαζί σου ο σκύλος σου, παρά να "παίζει" με άλλους σκύλους.
Καλό θα σας κάνει, να αποφεύγετε οποιοδήποτε σκυλοπάρκο, όσο τουλάχιστον διαμορφώνεται ακόμη ο χαρακτήρας του και εκπαιδεύεται.

Καφρίλα-ξεκαφρίλα, αυτό που σε νοιάζει τώρα, είναι μη τυχόν και αποκτήσει το κουτάβι σου, τραυματικές εμπειρίες. Τα υπόλοιπα...εν καιρώ...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τακη νομιζω οτι εχω μια πολυ καλη σχεση με τον μικρο.. κ εννοειται οτι παιζουμε ολη μερα μαζι κ εννοειται οτι γουσταρει ( κ εννοειται οτι εγω κουραζομαι πρωτος κ το κοβω).. επισης ειναι πολυ καλα κοινωνικοποιημενος (οπως ειπε κ πριν τα παει καλα με ολους κ ολα) κ θεωρω οτι βοηθαει στο να μη πληττει να παιζει κ με αλλα σκυλια κ οχι μονο με εμενα. ασε κιολας που αλλο να τον βγαζω για τρεξιμο που σημαινει οτι στο μισαωρο εγω θα εχω φτυσει τα πνευμονια μου κ να γυριζω σπιτι κ αλλο να τον βγαζω βολτα να παιζει κ με αλλα σκυλια κ φευγοντας στο δρομο για το σπιτι να κανουμε τρεξιμο..
Δεν αμφισβητώ την καλή σου σχέση με τον μικρό, αλλά θα σου πρότεινα περισσότερη προσωπική σωματική προπόνηση για να έχεις αντοχές, με την φυλή που "έμπλεξες":p:D:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οχιιιιιιιι...δεν εννοούσα...εν καιρώ...να βγεις στο πάρκο με τανκς..............:flip:

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
μαρεκο δεν εχς δυστυχως ποδηλατο και ακομα τον εκπαιδευω στο να μη τραβαει ,κατι που το κανει συνεχεια!!!! για φαντασου μασ σε ενα ποδηλατο!!! χαχαχα!! τακη ευτυχως εχω και την κοπελα μου που τον τρεχει και αυτη!! σας ευχαριστω παντως, σημαντικα ειναι ολα οσα μου ειπατε!

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Οχιιιιιιιι...δεν εννοούσα...εν καιρώ...να βγεις στο πάρκο με τανκς..............:flip:
ετσι, δημοκρτικες διαδικασιες θα ακολουθησω!!! :D

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
οπως και εχει βρε παιδια, καλο ειναι ο σκυλος να παιζει και με αλλα σκυλια, να κοινωνικοποιειται..
και βεβαια θελει προσοχη να μη τον "πληγωσει" κανεις.
καλο ειναι να συνδιαζει και τα 2 στις βολτες του.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εγώ θα γινόμουν κάφρος...
Θα τους έβριζα μία...θα τους έβριζα δύο...και μετά θα σήκωνα τα δικά τους στον αέρα!
Σιγά μην τους άφηνα να κάνουν κατάληψη στο χώρο!
Δεν την κάνουμε Λούης όταν μας ενοχλούν άνθρωποι...και θα στρίψουμε δια του αρραβώνος λόγω σκυλιών????
Άκου εκει!!!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγώ τον κάνω μια μακρά βόλτα, με διαστήματα ασκήσεων υπακοής, ή που προκύπτουν από την βόλτα, μετα παίζουμε μόνοι με το λουκάνικο και στο τέλος τον αφήνω να τρέξει- παίξει με άλλα σκυλιά μόνο για ένα δεκάλεπτο στο πάρκο.
Παρ όλα αυτά επειδή συνήθως κατα πλειοψηφία τον πηγαίνω στο ίδιο πάρκο, παρατηρησα ότι το πάρκο το θεωρεί πλέον πάρκο του και όποιο ενήλικο αρσενικό είναι άγνωστο ή δεν έχει δηλώσει υποταγή...ελεγχεται άμεσα. (εάν είναι αργά το βράδυ, ελεγχονται και οι άνθρωποι)
Οπότε για να μην έχω ντραβαλα, φροντίζω να είναι μόνο με θηλυκά ή με τα ελάχιστα αρσενικά (εκτος από τα κουταβια) που τα δέχεται. (και πάλι είμαι εν εγρηγόρσει μην και εμφανιστεί από μακρυά καποιος αρσενικός σκύλος, διότι τα θηλυκά είναι ευπρόσδεκτα), αλλιώς ακόμα κι αν καθήσω λίγο για να μυρίσει και να βάλει την υπογραφή του ο αληταράς στα χορταρια, είναι πάντα στον οδηγό!

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Xμμμμ.... εγώ μάλλον θα διαφωνήσω με όλους....

Κατά τη γνώμη μου:
1. Δεν είναι λύση να αποφεύγετε τα άλλα σκυλιά. Με όσο περισσότερα έρχεται σε επαφή, τόσο το καλύτερο. Ειδικά αν λες ότι δεν τον βλέπεις να φοβάται.
2. Σχεδόν σε κάθε γειτονιά, ο κόσμος βγάζει τα σκυλιά του σε συγκεκριμένο μέρος, τις περισσότερες φορές λυτά (το ποιοί συμφωνούμε μ'αυτό και ποιοι όχι, και γιατί, έχει καλυφθεί σε άλλα νήματα επανηλλειμένα, ας μην το ξανασυζητήσουμε εδώ). Είναι ανεδαφικό να θεωρείς ότι μπορεί να πείσεις τους σκυλογειτόνους να αλλάξουν τακτική. Δεν έχει γίνει ποτέ.
3. Είναι προτιμότερο να εντάξεις σταδιακά το κουτάβι σου στην αγέλη της γειτονιάς. Θέλει λίγο χρόνο και υπομονή, και ίσως μια συνεννόηση με τους γείτονες, αλλά γίνεται, και θα σου λύσει πολλά προβλήματα μελλοντικά.

Στη δική μας γειτονιά, η καθημερινή βολτα γίνεται σ'ένα παρκάκι, όχι ιδιαίτερα μεγάλο, όπου μαζέυονται κάθε βράδυ περι τα 20 σκυλιά (συν 4-5 ημιδεσποζόμενα που ζούν εκεί). Σχεδόν όλα τα παραπάνω είναι λυτά (με εξαίρεση κανα δυο "ζοχάδες" που είναι δεμένοι). Οταν πρωτοήρθαμε στη γειτονιά, γνωρίσαμε τα ημιδεσποζόμενα πρώτα (τα οποία εδρεύουν στην αρχή του πάρκου), τα οποία μας αντιμετώπισαν ως εισβολείς στο χώρο τους. Το ίδιο έγινε και με την δεσποζόμενη αγέλη που μαζευόταν λίγο παρακάτω, τη πρώτη φορά που την πετύχαμε στο ζενίθ της. Πήραν όλοι μαζί στο κυνήγι τη μικρή μου σκύλα, η οποία εξαφανίστηκε στα σκοτάδια και νόμιζα ότι τη χάσαμε για πάντα.... ευτυχώς είχε την εξυπνάδα να γυρίσει μόνη της σπίτι και μας περίμενε στην πόρτα.Προφανώς το λάθος ήταν 100% δικό μου που σε καινούριο μέρος την είχα λυτή.

Ένα μήνα αργότερα, και αφού έκτοτε φρόντιζα να είμαστε πάντα οι πρώτοι, και όχι οι τελευταίοι που φτάνουμε στη σκυλοσυγκέντρωση, ωστε να μας βρίσκουν εκεί τα σκυλιά που έρχονται και μάλιστα να μας έρχονται ένα ένα (αντί να ερχόμαστε κοτσωνάτοι εμείς στη ήδη δεμένη αγέλη), γίναμε η χαρά της παρέας. Πλήρως ενταγμένοι στην ομάδα, με τρελά παιχνίδια με τους υπόλοιπους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε φορά που έρχεται καινούριος σκύλος στη γειτονιά. Με την ίδια μέθοδο εντάσσονται όλοι και είναι χαρά να τους βλέπεις όλους μαζί κάθε βράδυ να παίζουν. Θεωρώ ότι είναι φαύλος κύκλος (με την καλή έννοια). Επειδή υπάρχει αυτή η αγέλη, και κάθε νέο κουτάβι μπαίνει στη διαδικασία να "συνεννοηθεί" με πολλά σκυλιά, όταν μεγαλώσει, γνωρίζει πολύ καλά πως να συμπεριφερθεί σε μια αγέλη.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι εδώ θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά ειλικρινά δε θεωρώ ότι το να υπερπροστατεύεις το σκύλο βοηθάει στο να μη δαγκώσει αργότερα ή να μη δαγκωθεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97