Προβλήματα πολλά προβλήματα

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καταρχάς, ό,τι εκπαίδευση και αν είχες κάνει, ακόμη και στον πραγματικά καλύτερο που θα πηγαίνατε μαζί επί 5 μήνες και θα μαθαίνατε πράγματα, απαξ και το σκυλί το αφήνεις στη "μοίρα του", όλα ξεχνιούνται.
Ο σκύλος καλώς ή κακώς είναι 24/7 για όλα τα χρόνια της ζωής του.

Αρχίζω με το πιο σημαντικό: Σκυλί + παιδί >> ΠΟΤΕ δίχως επίβλεψη στον ίδιο χώρο. (επίβλεψη= όχι απλώς βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο, αλλά επιτηρείς συνεχώς)
Αυτό ισχύει για όλα τα σκυλιά, όσο "ευγενικό" και "προσεκτικό" και αν σου φαίνεται το ζώο. Αν γίνει στραβή το φταίξιμο είναι των γονιών, πάντα, όχι του ζώου.

Εκπαίδευση φυσικά και μπορείς να ξανακάνεις και θα σου πρότεινα να το επιχειρήσεις. Θα περνάς πιο δημιουργικό χρόνο με το σκύλο σου, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη σχέση μαζί σας. Η εκπαίδευση φυσικά και θα γίνεται σε εσένα που θα έχεις δίπλα τον σκύλο, όπως ειπώθηκε δλδ και πριν.
Το μόνο, να βρεις εκπαιδευτή που δε θα αρχίσει τα "ααα, τώρα είναι αργά, είναι πολύ μεγάλος, ότι γράφτηκε δεν αλλάζει τώρα" και λοιπές χαζομάρες κατά τη δική μου λογική.

Επίσης, εννοείται ότι το σκυλί θα μάθει μέσα στο σπίτι σου μια χαρά. Θα περάσεις ένα μικρό χρονικό διάστημα στο να το φέρεις στα νερά σου, αλλά είναι επένδυση όλο αυτό. Δε θα βαριέται, θα τον ελέγχεις συνεχώς, είναι πιο εύκολο να εκπαιδεύσεις σε θέματα σπιτιού ενήλικο από ότι κουτάβι κλπ.
Επίσης θα παψει να βαριέται ο κακομοίρης, θα δεθεί μαζί σας και θα είναι οφέλιμο και για το παιδάκι σου (να σου ζήσει).

Το crate πρέπει να μάθεις να το χρησιμοποιείς και να μην το μετατρέψεις σε μία φυλακή. Να βάζεις το σκυλί δλδ μέσα για 10 ώρες ή όσο θες να είναι μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες ώστε να είναι αποδοτικό και φυσικά να μην καταστρέψεις το σκυλί σου κι άλλο.

Αυτά αρχικά. Καλώς όρισες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να παρουμε έναν ενηλικο αρσενικο ΓΠ που είναι μαθημενος να είναι στην μεγαλη αυλη ελευθερος (με οση ελευθερια μπορει να προσφερει η αυλη/κηπος) και να τον κλεισουμε στο crate και στο καλοριφερ ακομα και για 10 ωρες αν χρειαστεί? Γιατι ? Για να μας βλεπει και να αισθανεται καλυτερα?

Εδώ εμεις παρακαλαμε να ειχαμε κηπο!
Στην τελικη, το μεγαλο προβλημα του ανθρωπου είναι η επιθετικοτητα στα αλλα σκυλια. Εκει χρειαζεται πραγματικη βοηθεια και εκπαιδευτη για υπακοη και ελεγχο της επιθετικοτητας. Οι υπολοιπες ασχημες συμπεριφορες του σκυλου είναι ασημαντες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καταρχάς, ό,τι εκπαίδευση και αν είχες κάνει, ακόμη και στον πραγματικά καλύτερο που θα πηγαίνατε μαζί επί 5 μήνες και θα μαθαίνατε πράγματα, απαξ και το σκυλί το αφήνεις στη "μοίρα του", όλα ξεχνιούνται.
Ο σκύλος καλώς ή κακώς είναι 24/7 για όλα τα χρόνια της ζωής του.

Αρχίζω με το πιο σημαντικό: Σκυλί + παιδί >> ΠΟΤΕ δίχως επίβλεψη στον ίδιο χώρο. (επίβλεψη= όχι απλώς βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο, αλλά επιτηρείς συνεχώς)
Αυτό ισχύει για όλα τα σκυλιά, όσο "ευγενικό" και "προσεκτικό" και αν σου φαίνεται το ζώο. Αν γίνει στραβή το φταίξιμο είναι των γονιών, πάντα, όχι του ζώου.

Εκπαίδευση φυσικά και μπορείς να ξανακάνεις και θα σου πρότεινα να το επιχειρήσεις. Θα περνάς πιο δημιουργικό χρόνο με το σκύλο σου, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη σχέση μαζί σας. Η εκπαίδευση φυσικά και θα γίνεται σε εσένα που θα έχεις δίπλα τον σκύλο, όπως ειπώθηκε δλδ και πριν.
Το μόνο, να βρεις εκπαιδευτή που δε θα αρχίσει τα "ααα, τώρα είναι αργά, είναι πολύ μεγάλος, ότι γράφτηκε δεν αλλάζει τώρα" και λοιπές χαζομάρες κατά τη δική μου λογική.

Επίσης, εννοείται ότι το σκυλί θα μάθει μέσα στο σπίτι σου μια χαρά. Θα περάσεις ένα μικρό χρονικό διάστημα στο να το φέρεις στα νερά σου, αλλά είναι επένδυση όλο αυτό. Δε θα βαριέται, θα τον ελέγχεις συνεχώς, είναι πιο εύκολο να εκπαιδεύσεις σε θέματα σπιτιού ενήλικο από ότι κουτάβι κλπ.
Επίσης θα παψει να βαριέται ο κακομοίρης, θα δεθεί μαζί σας και θα είναι οφέλιμο και για το παιδάκι σου (να σου ζήσει).

Το crate πρέπει να μάθεις να το χρησιμοποιείς και να μην το μετατρέψεις σε μία φυλακή. Να βάζεις το σκυλί δλδ μέσα για 10 ώρες ή όσο θες να είναι μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες ώστε να είναι αποδοτικό και φυσικά να μην καταστρέψεις το σκυλί σου κι άλλο.

Αυτά αρχικά. Καλώς όρισες.
Συμφωνώ σε όλα!!! να σου ζήσει το παιδάκι και ο σκύλος (κούκλος είναι αν είναι αυτός της φωτογραφίας....)

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
O λόγος που ανέφερθηκε το σπίτι είναι γιατί προφανέστατα το σκυλί βαριέται στον κήπο μόνο του.

Το σπίτι προσφέρει το συνεχές συναίσθημα ότι το ζώο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια μίας αγέλης, μαθαίνει καλύτερα τη θέση του σε αυτή, δε βαριέται εύκολα, είναι σε εγρήγορση γιατί του ζητούνται πράγματα να κάνει, να μην κάνει, σκέφτεται δηλαδή πολύ περισσότερο, δένεται με τα μέλη (όλα) κλπ κλπ κλπ.

Το να μείνει μέσα στο σπίτι και να απολαμβάνει τις χαρές του κήπου δίχως φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δε θα πρέπει να βγαίνει επι καθημερινής βάσεως βόλτα έξω από τον κήπο (βρέξει, χιονίσει, φυσήξει) είναι αυτονόητο. Δεν είπα να αντικατασταθεί η βόλτα με κάτι αλλο, ούτε αν μπει στο σπίτι θα εξαφανιστεί αυτομάτως ο κήπος.

Για το crate εκδήλωσα τις ενστάσεις μου εξαρχής, καθότι αν δε χρησιμοποιηθεί σωστά θα είναι καταστροφικό.

To καλοριφέρ, πίστεψέ με αν δε το θέλει θα το δείξει. Όμως δεν είναι καμιά ιδιαίτερα "απαιτητική" φυλή σε θέματα θέρμανσης-υπερθέρμανσης, οπότε σιγά μην έχει πρόβλημα. Τόσα και τόσα ΓΠ, ζουν μέσα σε σπίτια, αυτός που τριγυρνούσε στους δρόμους θα κακοφανιστεί?! Όμως ακόμη και έτσι, θα το δείξει, μην ανησυχείς.:D

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Συμφωνώ σε όλα!!! να σου ζήσει το παιδάκι και ο σκύλος (κούκλος είναι αν είναι αυτός της φωτογραφίας....)
Να σαι καλά. Αυτός είναι ο αλήτακος... Απλά σε αυτή την φώτο είναι ακόμα 10-11 μηνών

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Η αλήθεια είναι ότι με το παιδί στο σπίτι έχω ένα άγχος να έχω και τον σκύλο. Βλέπεις δεν είναι ένα μικρό σκυλάκι που πριν το βάλεις μέσα το καθαρίζεις σε 2 λεπτά. Προσπαθούμε να μην φοράμε παπούτσια μέσα και θα έχω τον σκύλο να φέρνει ότι μικρόβιο έχουν τα πόδια του? Δεν ξέρω μακάρι να είμουν πιο χαλαρός με αυτό το θέμα. Ίσως αν μεγαλώσει το παιδί να είμαι πάλι ποιο άνετος...

Για την ώρα θα προσπαθήσω να περνάω παραπάνω ώρα μαζί του στον κήπο και έξω. Ελπίζω να κουλάρει λίγο.

Δεν με βοηθά όμως και η συμπεριφορά του με τα άλλα ζώα. πχ ένα ΣΚ που πάω το παιδί στο ΣΕΦ θα μπορούσα να τον πάρω μαζί στο λουρί. Όμως με τόσα αδέσποτα εκέι ή με άλλα κατοικίδια δεν θα μπορώ να τον κάνω καλά με τίποτα. Θα πρέπει να αφήσω το παιδί και να τραβάω τον Blucky. Τι να πω μακάρι να ήταν λίγο πιο ήρεμος θα πέρναγε και αυτός καλύτερα νομίζω.

Τρόποι για να μάθει να μην είναι τόσο επιθετικός δεν υπάρχουν?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μην υπερβάλλεις. Οι κόρες μου έχουν μεγαλώσει με σκυλιά και γατιά μέσα στο σπίτι, με αγκαλιές, φιλιά, τρίχες, σάλια (μποξερ) και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Και τώρα είναι 20 και 22 χρονών.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η επιθετικοτητα ελεγχεται με την εκπαιδευση.
Το τραβηγμα που κανει το ιδιο.
Θελει σοβαρη εκπαιδευση αγαπητε και θα τα πατε πολυ καλυτερα. Μην ψαχνεις περισσοτερο ή μαγικες λυσεις. Δεν θα ηρεμησει ισως ποτέ, θα μαθεις ομως να τον ελεγχεις.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Νομίζω ότι το σκυλί σου έχει περίσσεια ενέργεια (δε νομίζω είμαι σίγουρη βασικά), που για αυτό τον λόγο έχει όλη αυτή την ένταση και εκρηκτικότητα στη βόλτα. Λογικό δεν είναι? Σκέψου πώς είναι η ζωή του, ότι περιμένει πότε θα τον βγάλεις εσύ για λίγο έξω και ότι αυτή είναι η μόνη του "Κοινωνική" επαφή. Βαριέται το ζώο.

Αυτό με το παιδί και το σκυλί μέσα στο σπίτι, συγνώμη αλλά εμένα κάτι τέτοια μου φαίνονται υπερβολές. Το να μη φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι, οκ, καλώς, το σκυλί όταν μπαίνει μέσα μπορείς να του σκουπίζεις καλά τα πόδια με βρεγμένο πανί και ξύδι. Γιατί να έχεις την κόρη σου σε ένα "όσο πιο δυνατόν αποστειρωμένο περιβάλλον"?? Ας αναπτύξει και κανένα αντίσωμα.
Εξάλλου απαξ και στο σκύλο σας τηρείται βασικούς κανόνες υγιεινής, δεν υπάρχει κάτι να μεταδοθεί. (διάβασε το τόπικ Τα ζώα στη ζωή του παιδιού )

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
.

Αυτό με το παιδί και το σκυλί μέσα στο σπίτι, συγνώμη αλλά εμένα κάτι τέτοια μου φαίνονται υπερβολές. Το να μη φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι, οκ, καλώς, το σκυλί όταν μπαίνει μέσα μπορείς να του σκουπίζεις καλά τα πόδια με βρεγμένο πανί και ξύδι. Γιατί να έχεις την κόρη σου σε ένα "όσο πιο δυνατόν αποστειρωμένο περιβάλλον"?? Ας αναπτύξει και κανένα αντίσωμα.
Εξάλλου απαξ και στο σκύλο σας τηρείται βασικούς κανόνες υγιεινής, δεν υπάρχει κάτι να μεταδοθεί. (διάβασε το τόπικ Τα ζώα στη ζωή του παιδιού )
ναι, ενταξει, καλα ολα αυτα, ομως στην κατασταση που ειναι ο σκυλος , θελει απιστευτη επιτηρηση και εκπαιδευση ωστε να ειναι μαζι με παιδι.
εαν δεν μπορουν να γινουν αυτα, καλυτερα να μενει στον κηπο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω με την γαλαζια.

Εκπαιδευσε τον σκυλο, σωστα αυτή τη φορα, ασχολησου περισσοτερο μαζι του και άστον εκει που είναι.

Εγω πειραματα με μωρο παιδι μεσα στο σπιτι δεν θα εκανα, ουτε θα το αφηνα να παιζει με 40 κιλα σκυλο ακομα και εκπαιδευμενο, ακομα και με επιτηρηση. Η καταστροφη είναι ζητημα δευτερολεπτων.

Κανε ο,τι σε φωτισει αλλά αν γινει το κακο, εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα ερθει και θα σου πει «μεγάλε εγω στο ειπα!»

Ζητω συγνωμη από τα μελη αν ειμαι αντιδραστικος, αλλά όπως ξερετε τυχαινει να ειμαι και πατερας.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Η δική μου από μηνών έμεινε στο σπίτι, κατούρησε, έχεσε, δάγκωσε, πριόνισε, κατέστρεψε τηλεκοντρολ, έκανε ότι μπορείς να φανταστείς και στο τέλος ηρέμησε. Τώρα είναι 3ετών και 3 μηνών (γ.π.) και δεν κάνει καμμία μα καμμία ζημιά. Το πρωί που λείπουμε κοιμάται αμέριμνη, πανω στο κρεβάτι μου σε στρωμένο κατωσέντονο δικό της και περιμένει την επάνοδό μας. Η επιστροφή μας σημαίνει χαρές, βόλτα και παιχνίδι. Το βράδυ κοιμάται τούμπανο όπου βρεί.
Απ ότι έχω καταλάβει μέχρι σήμερα, εκτόνωση έξω πρωί-βράδυ, παρέα, παιχνίδι διαβίωση μέσα και προπαντός όλα με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Τώρα αυτό που δεν έχω καταφέρει να ελέγξω είναι η επιθετικότητα προς τις γάτες (προχθές μου έκοψε ένα λουρί από απότομο τράβηγμα) και προς ορισμένα σκυλιά, κυρίως δεσποζόμενα.

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Τελικά νομίζω ότι το σκυλί μου είναι απλά πολύ κυρίαρχο και έχει το αίσθημα του αρχηγού της αγέλης έντονο. Έχω παρατηρήσει και ίσως αυτή να είναι η σωστή περιγραφή για την στάση του, ότι με ήρεμα σκυλιά μπορεί να αγριέψει άλλα 90% δεν θα επιτεθεί (τώρα πια που κοντεύει τα 3). Θα προσπαθήσει να τα καβαλήσει και αν δεν βρει αντίσταση θα είναι όλα ΟΚ. Αν όμως βρει αντίσταση θα γίνει σκοτωμός. Σήμερα για κακή μου τύχη και ενώ τον είχα ελέυθερο σε ένα ερημικό σημείο που πάμε πλησίασε ένα αρσενικό γκριφόν με κομμένο λουρί. Μέχρι να προλάβω να τρεξω να σώσω το δύσμοιρο ο δικός μου ήταν ήδη από πάνω του. Όμως έγινε το απίστευτο και αντί να έχουμε αίματα απλά μυρίστικαν και μετά παίζαν παρέα. Τρελάθηκα. Έτυχε να δω και μια εκπομπή στο ΣΚΑΙ με κατοικίδια κτλ και μίλαγε για το πόσο δύσκολο είναι όταν ένα ζώω έχει αρχηγικές τάσεις. Ουσιαστικά οτι καινούργιο απλά το "συμορφώνει" προκαταβολικά για να δείξει πιος είναι ο αρχηγός, μετά ολα ΟΚ. Φυσικά αυτό πολλές φορές απαιτεί καυγά και εκεί είναι το πρόβλημα. Στην εκπομπή μιλήσαν για εκπάιδευση και ότι μόνο έτσι το πρόβλημα λύνετε. Ίσως να το δοκιμάσω ξανά αν και τα λεφτά που έδωσα τότε ακόμα τα κλαίω.

Όσο αναφορά στην συγκατοίκηση του σκύλου με το παιδί είμαι σίγουρος ότι η δική μου άποψη δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν κι άλλες που υποστιρίζουν το αντίθετο και είναι λογικό. Δεν είμαι υπερβολικός με την μικρή, και θα παίξει με τον σκύλο και θα την γλύψει και θα κυλιστούν μαζί απλά δεν μπορώ να έχω ένα ζώω 40 κιλά με ένα μωρό 12 στον ίδιο χώρο χωρίς εμένα μαζί. Σε μια στραβή η γυναίκα μου δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει καλά τον Blucky και όσο εμπιστοσύνη και να του έχω ότι δεν είναι επιθετικός με ανθρώπους, δεν μπορώ να του εμπιστευθώ τη ζωή του παιδιού μου. Μπορεί η μικρή να του κάνει κάτι και απλά στην προσπάθεια του να την αποφύγει να της βγάλει κανένα μάτι, η να την ρίξει στο πάτωμα με το κεφάλι... Πολλά μπορούν να γίνουν. Επίσης κάτι που δένει με το προηγούμενο που είπα, όταν πρωτοήρθε σε επαφή με την μικρή χωρίς να την έχω αγκαλία προσπάθησε να την καβαλήσει! Αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι. Βέβαια στην δική μου φωνή σταμάτησε αμέσως και δεν είδα ποτέ παρόμοια συμπεριφορά όμως νομίζω ότι αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Τώρα σε σχέση με την καθαριότητα τι να πω. Μπορώ όντως να τον καθαρίζω πριν τον βάλω στο σπίτι άλλα μου φάινετε τραγικό να εχω ένα σκύλο μέσα στα χώματα του κήπου που κυλιέται και σκάβει και μετά να ανεβαίνει στον καναπέ που είναι η μικρή η και εμείς ακόμα με τις πυζάμες μετά από μπάνιο... Πες με υπερβολικό, εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Να κάνω τον λύκο αρνακι και να τον έχω όλη μέρα μέσα για να είναι καθαρός δεν έχει νόημα και δεν θα του το έκανα ποτέ...

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Γεια σας..ειδα την συζητηση σας και επειδη σαν μωρό βίωσα κατι τέτοιο θα σ πω κατι..ειναι επιλογη του καθενος τι θα κανει με τον μεγαλόσωμο σκύλο του.Εμενα απο ημερών με πρόσεχε ενα doperman που είχε η μητέρα μου...δεν μου επιτέθηκε ποτέ, αντιθέτως με πρόσεχε!!!Από αυτό το σκυλί λάτρεψα τα υπόλοιπα και έμαθα να ζώ μαζί τους.Οσον αφορα την καθαριότητα έχεις δίκιο σε μεγάλο ποσοστό ειδικά όταν έχεις και παιδί μέσα στο σπίτι..

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Και γω όταν είμουν μικρός είχα ένα Boxer το οποίο ήταν και υπερπροστατευτικό με μένα, όμως δεν είμουν 20 μηνών :) Κοίτα είμαι σήγουρος ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις και σήγουρα πολλές ιστορίες και καλές όπως η δική σου και κακές που δεν θέλω να μάθω καν. Ο σκύλος μου είναι λίγο ατσούμπαλος και ενώ δεν τον φοβάμε μην την δαγκώσει απλά φοβάμε ότι με μια ατσούμπαλη κίνηση του και με τα 4πλά κιλά που έχει από την μικρή μπορεί να αποβεί μοιραίο. Και επηδη συμφωνώ 100% ότι η ευθύνη είναι του γονιού η απόφαση μου για την ώρα είναι όχι. Οταν μεγαλώσουν και οι δυο τους και ο μεν ένας ωριμάσει και ηρεμίσει και η άλλη δεν είναι τόσο ευθραυστη ίσως αναθεωρίσω...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μην αφηνεις ελευθερο τον σκυλο σου στην βολτα, δεν θα φταιει η κακη σου τυχη (οπως λες) εαν συμβει κατι ασχημο, θα φταις εσυ.
προσπαθησε να βρεις εναν σωστο εκπαιδευτη ωστε να σε καθοδηγησει για την συμπεριφορα του σκυλου και να κανετε οτι μπορειτε ωστε να διορθωθει οσο μπορει φυσικα, διοτι θαυματα δεν γινονται.
θα σε συμβουλεψει και για το θεμα του παιδιου.
μην περιμενεις τιποτα σπουδαιο απο το φορουμ , διοτι εγω κρινω πως με το παιδι υπαρχει προβλημα και οσο και να μεγαλωσει το παιδι, (2,3,5,7 χρονων) εαν δεν μαθεις τα σωστα βηματα για την συνυπαρξη τους, εαν δεν μαθεις να "διαβαζεις" και να ελεγχεις τον σκυλο, προκαλεις την "κακη σου τυχη" /
ασε το θεμα με τις βρωμικες πατουσες και τις τριχες , ειναι γελοιο , εχε παντα το σκυλι σου δεμενο στην βολτα, βρες εναν καλο εκπαιδευτη να μαθει απο την αρχη την βασικη υπακοη και να σε βοηθησει στο θεμα παιδιου-σκυλιου το οποιο ξαναλεω, ειναι πολυ σοβαρο.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Οι 2 ώρες την ημέρα που περνάς με τον σκύλο είναι πολύ λίγες και από κει πιστεύω ξεκινάν όλα τα προβλήματα..
Δεν συμφωνω με αυτο 2 ωρες καθε μερα και λιγα λεπτα σπαστα ενδιαμεσα νομιζω ειναι αρκετα.παρε καποιο παιχνιδι να του δωσεις ετσι θα σταματησει το σκαψιμο και θα ασχοληθει με αυτο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ πιστεύω ότι αν δεν είσαι διατεθημένος να τον κάνεις μέρος της οικογενειας σου με όλα όσα αυτό συνεπάγεται (να είναι ο σκύλος μαζί σας όσο είστε σπίτι, μεγάλες βολτες και εκτόνωση, εκπαίδευση βασική και ειδική ως προς το παιδί με βοήθεια επαγγελματία, λάσπες, τρίχες κτλ), προτείνω να τον δώσεις σε κάποιον που μπορεί να του προσφέρει αυτά που χρειάζεται.... καθαρόαιμος είναι, όμορφος είναι, κάποιον θα βρεις.

Ετσι όπως τα λες, δεν έχει καμια χαρά για σενα και την οικογένεια σου το να έχετε σκύλο. Αγγαρία μου φαίνεται εμένα. Προφανώς κάνατε λάθος όταν τον πήρατε ή δεν υπολογίσατε σωστά τι σημαίνει αυτό (δεν ξέρατε ότι θα έρθει το μωρό στη ζωή σας αργά ή γρήγορα?).

Εγώ παιδί δεν έχω και εξω απο το χορό όλοι πολλά λέμε, αλλά έχω πολλούς φίλους με μωρά και σκυλιά που συνυπάρχουν χωρίς προβληματα στον ίδιο χώρο... και θέλω να πιστεύω ότι όταν με το καλό θα μου προκύψει κι εμένα μωρό, το πρώτο πρόσωπο που θα συναντήσει όταν θα έρθει στο σπίτι θα είναι το σκυλί μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul