Πού είναι όλοι όσοι έχουν Rottweiler ?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Aν και ειμαι κατα του εμποριου αυτου του ειδους, καθως οι συνθηκες διαβιωσης των μικρων μας και οι τροποι εισαγωγης των περισσοτερων κουταβιων ειναι απο το εξωτερικο και ειναι αθλιοι μιας και το κερδος ειναι ενας τεραστιος βωμος που θυσιαζονται πολλα πραγματα, δυστυχως τη χρονικη περιοδο που ηθελα να αποκτησω την κουκλα μου δεν υπηρχε τιποτα διαθεσιμο απο τους διαπιστευμενους εκτροφεις της ρατσας και απο τις μικρες αγγελιες, δεν μπορεσα να εμπιστευτω ολους όσους πλησιασα για να δω τα κουταβια. Σαν μονη λυση εμοιαζε το pet shop και μετα απο εναν μαραθωνιο μεχρι να βρεθει καποιος που δεν θα ηταν τελειως λερα και θα μπορουσε να καταλαβει οτι δεν αγοραζω κατι το οποιο σκοπευα να επιστρεψω σε περιπτωση βλαβης (οπως - ακουσον ακουσον! μου ειχε πει καποιος οτι αν το κουταβι βγει προβληματικο μετα απο καιρο να του το παω πισω και να μου φερει αλλο! λες και αγοραζα ζαντες για το αυτοκινητο και υπηρχε σαν εγγυηση η αντικατασταση! Κατι που δεν θα δεχομουν να κανω γιατι οποιο και να ηταν το προβλημα που θα παρουσιαζοταν, εγω θα το αγαπουσα το μικρουλι και θα το κρατουσα ουτως ή αλλως).
Για να καταληξω θα ηθελα να υπογραμμισω ποσο σημαντικο ειναι για ολους οσους αποκτουν τετραποδους συντροφους, να μπαινουν στον κοπο να αναλωνουν πολλες - μα παρα πολλες ωρες- στην ερευνα αγορας και στη συλλογη πληροφοριων γιατι ειναι ενα ειδος μαφιας αυτο που επικρατει γενικα και ειναι κριμα γιατι δεν προκειται για αντικειμενα
αυτό είναι ένα μέρος (και όχι απομόνωση λέξεων) του post.

και ερωτώ χρήστη argie (Αργύρης???)

σου φαίνετε λογικό?

διάβασε ότι έγραψε η χρήστης katrin_Aithra , δώσε έμφαση στο τι λέει και πες μου τα συμπεράσματα σου.

το θέμα pit το έχουμε συζητήσει στο παρελθόν και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν χρειάζετε να το συζητήσουμε εδώ

εαν έχεις κάτι να πεις είσαι ελεύθερος - ευπρόσδεκτος να φτιάξεις ένα καινούργιο θέμα και να μιλήσουμε εκεί.

περιμένω να μας συστηθείς 8) 8) 8) 8) 8) και να συνεχίσεις να γράφεις και αλλού.

προς katrin_Aithra

ειλικρινά λυπάμε που δεν άκουσες αυτά που ήθελες.

να ξέρεις όμως ότι άκουσες αυτά που έπρεπε να ακούσεις χωρίς κανενός είδος εμπάθειας από κανέναν (και αυτό το υπογράφω για όλους)

Σου εύχομε να βρείς το forum που θα σε αγκαλιάσει και θα σου πεί τα αυτονόητα (Πω Πω τι κούκλα είναι αυτή, να σου ζήσει, πολύ όμορφη μπράβο μπράβο κ.τ.λ)

προς psaras

Να σου ζήσει και μη μασάς

έχεις να μαζέψεις - καθαρίσεις ακόμα................... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Προς Kathrin ... το ''ίσως ξερεις ότι είμαι εκτροφέας'' δεν ήταν προιόν αλαζονειας, αλλά ... αναφέρεται στο profile μου όπου υπάρχει και link στην ιστοσελίδα μου! Επίσης το ''επί τούτου'' δεν πήγαινε σε σένα ... όπως λάθος κατάλαβες ... Επίσης, αφού σε καλοσώρισα, ενώ έτσι κι αλλιώς δεν ήταν το topic δικό σου intro, ώστε να σε καλοσωρίζουμε όλοι και μόνο αυτό, εμπλέχτηκα σε συζήτηση που εσύ άνοιξες, και αφού σου απάντησαν άλλα μέλη επ'αυτού ... επίσης δεν καταφέρθηκα εναντίον σου πουθενά για αρκετά post αν θυμάσαι σε ρώταγα τί θα ήθελες να κάνει ο εκτροφέας ή να αναφέρει στην οποιαδήποτε εγγύησή του προς εσένα ... μήπως δεν τα έχω κάνει τόσο χοντρά όσο θέλεις να θυμασαι επηρεαζόμενη ίσως και από τα τελευταία post?

Psara, έυχομαι υγεία για το κουτάβι σου και υπομονή για σένα ... !! Ελπίζω να σε δούμε και από κοντά ... :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
katrin_Aithra, προσπαθούμε όλοι να σου δώσουμε να καταλάβεις πως ο τρόπος που απέκτησες το σκυλάκι σου είναι ο ΛΑΘΟΣ τρόπος.
Σκοπός όλων μας δεν είναι να δημιουργήσουμε μια άγονη αντιπαράθεση, αλλά να πείσουμε με επιχειρήματα όποιον μας διαβάζει και σκοπεύει να πάρει σκύλο, ΝΑ ΜΗΝ «ΨΩΝΙΣΕΙ» ΑΠΟ PET SHOP.
Ρίξε μια ματιά εδώ και θα καταλάβεις ότι ούτε η πρώτη είσαι, ούτε η τελευταία που δυστυχώς απευθύνεται στα pet shop για αγορά σκύλου. Εσύ μπορεί να ήσουν τυχερή, αυτό όμως δεν συνέβη με άλλα μέλη μας...

ROTTIE said:
http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=778
Αγορα Maltese από pet shop. Συνεχιζόμενοι εμετοί . Τελικά δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε με αυτό το ζωάκι.

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=792
Πώληση άρρωστου ζώου από pet shop. Το ζώο τελικά πέθανε.

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=463
Αγορά Cavalier spaniel από pet shop ψώρα στα αφτιά, κοίλη, και παραμόρφωση των ποδιών από τον πολύμηνο εγκλεισμό στο κλουβί.

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=587
Αγορά westie από pet shop. Θάνατος του ζώου μέσα σε αιμορραγικές διάρροιες και σπασμούς. Γνωμάτευση? Τύφος- παρβοιωση.

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=131
Αγορά pug από pet shop. παρβοιωση. Ξαφνικός θάνατος του ζώου μετά από λίγους μήνες.

Περί puppy mills…

http://www.youtube.com/watch?v=s0KucYppXO0
http://www.youtube.com/watch?v=ejuGz1DCFj4
http://www.youtube.com/watch?v=OdcNl5FqcKY
http://www.youtube.com/watch?v=iQxU7ZJrhY4
http://www.youtube.com/watch?v=JSb8bICrEaI
http://www.youtube.com/watch?v=opW-zHUGrak
Φίλε/η argie, η παρέμβαση σου στο συγκεκριμένο topic δεν είχε αρχή, μέση, τέλος και λόγo ύπαρξης. Θα σε παρακαλούσα να ανοίξεις αρχικά ένα καινούργιο topic στην ενότητα «Νέο μέλος» για να πεις λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και τη σχέση σου με τα σκυλιά.
Κατόπιν εάν το θεωρείς απαραίτητο, μπορείς να ανοίξεις ένα topic στην ενότητα «Αθλήματα-παιχνίδια» και να συζητήσουμε τα περί springpole εκτενέστερα.

Psaras, να σου ζήσει το κουτάβι! Πάντα καλότυχο!

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Καθομαι και διαβαζω προσεκτικα τι γραφει στο Θεμα...
Καλως ορισες Κathrin!!
Εγω συμφωνω με τον Denis & Μακη...για να το ξεκινησω ετσι..

Λυπαμε που θα το πω αλλα ξερω ακρετοι Εκτροφοις που ειχαν γεννα την συγκεκριμενη περιοδος περσι..(ακομα και εγω!!)..και οτι δεν βρεθηκε ενα σκυλι απο εκτροφεα ,που υπαρχουν τοσοι πολλοι,αλλοι επωνομοι αλλοι οχι τοσο..
Το προσπερναω αυτο ομως και λεω οτι ελπιζω να ειναι γερο η σκυλιτσα σου γιατι αγαπαω ολα τα σκυλια και ειδικα η φυλη μου...
Αλλα ομως δεν μπορω να φανταστω οτι ενα Pet Shop σου ειπανε οτι θα σε δωσουν αλλο σε περιπτωση δυσπλασια της υπαρχουσας σκυλιτσας..
Το "κουταβι" πρεπει να φτασει και σε μια ηλικα για να σιγουρευτεις οτι δεν εχει δυσπλασια και εαν ειχε θα πηγαινες στο Pet Shop μετα απο 1 χρονο ζητοντας αλλο κουταβι η τα λεφτα σου και θα σε λεγανε ΝΑΙ?
Μου φαινται απιστευτω..Τα περισσοτερα Pet Shop που εχω ακουσει η ξερω δινουν εγγυηση του κουταβιου απο την ημερα αγορας του για 7 ΜΕΡΕΣ!!!!!!!!
Απο εκει και περα δεν ξερουν τιποτα..

Πρεπει να καταλαβεις αυτο που ειπε και ο Μακης & Dennis δεν εχει κανενας προβλημα με σενα..Δεν ξερω καν ποια εισαι γιατι λοιπον να εχω προβλημα..

Ομως εαν ακουγες η εβλεπες καθε φορα που καποιος ενδιαφερεται πραγματικα για κουταβι απο εκτροφεα ειναι 70% επειδη τους πεθανε το κουταβι που αγορασανε απο αιτιες που δεν ακουγονται σχεδον ποτε απο εκτροφοις..
Βλεποντας εγω σκυλια που μου φερουν και μου λενε να πω την αποψη μου για τα σκυλια τους τι να πω που η τα ποδια τους θα ειναι χαλια η θα μοιαζουν με Dobermann και ολα αυτα οκ αλλα εαν ειναι και σοβαρα αρρωστο τι να πω?
Oλα αυτα ειναι που μας φερνει οργη!!!!!
και ο μονος τροπος να σταματησει αυτο ειναι να μην αγορασουμε απο Pet Shop σκυλια!
Ειναι ενα ζωντανο οργανισμος που θα ζησουμε μαζι του για τουλαχιστον 10-14 χρονια δεν θα ηθελες να κανεις την καλυτερη δυνατον προσπαθεια για να εχεις το καλυτερο?

Οσο για τον Argie ΟΧΙ δεν δεχομαι που με βαζεις στην ιδια κατσαρολα με τους Pet Shop!!!!!!!!!!!!
Εγω δεν ασχολουμε με εμποριο και χαμηλης ποιοτητας κουταβιων..
Δεν μπορεις να με συγκρινεις οταν εγω εχω πληρωσει χιλιαδες ευρω για να αποκτησω τα σκυλια και τα Pedigree που εχω ενω τα Pedigree που ειναι στα κουταβια που ερχονται απο Pet shop συνηθως δεν εχουν ουτε ενα σκυλο που να γνωριζω..
και μη μου πεις οτι αποκλειται να ξερω ολα τα σκυλια του κοσμο..εστω να μην ξερω καποιο η τιτλοι ενος σκυλο λεει πολλα και θα υπαρχει γραμμενα στο Pedigree και αυτο συνηθως εχουν και μονα ονοματα μονο και χωρις ονοματα εκτροφειο επανω τους..και τιποτα!!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
παιδιά εγώ δεν έχω ροτβάιλερς και δεν ξέρω αν πρέπει να γράφω εδώ ή οχι αλλα τελοσπάντων θα την πω την γνώμη μου.Προτιμήσαμε να πάρουμε σκυλί από εκτροφέα και όχι από πετ σοπ γιατί πρώτον είμαστε αντίθετοι με τις συνθήκες που μεγαλώνουν και αναπαράγονται αυτά τα ζώα-το ότι υπάρχουν εκτροφείς που δίνουν τα κουτάβια τους μέσω πετ σοπ αυτό είναι άλλο ζήτημα.Δεν θα επέλεγα έναν τέτοιο ''εκτροφέα''.Δεύτερον τα ζώα από εκτροφείς (σωστούς)έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υγιή και σωματικά και από άποψη χαρακτήρα.Ποιός δεν θέλει εξάλλου ένα υγιές ζώο?Αυτο δεν σημαίνει πως τα σκυλιά από εκτροφείς δεν μπορεί να αρρωστήσουν,αλίμονο αν υποστηρίξει κάποιος κάτι τέτοιο.Τουλάχιστον για μένα θα μετρούσε πάρα πολύ θετικά να μου έλεγε ο εκτροφέας μετα από 1 χρόνο αν το ζωο παρουσίαζε κάποιο κληρονομικό πρόβλημα ότι δέχεται να το πάρει πίσω και να φροντίσει εκείνος για την υγεία του και να μου δώσει κάποιο άλλο.Τώρα εγώ αν θα δεχόμουν την πρόταση του ή οχι αυτό είναι άλλο θέμα Παντως το να ξέρεις ότι θα έχεις υποστήριξη τα επόμενα 15 χρόνια σε θέματα που αφορούν το ζώο που αποκτάς,για μένα είναι εξαιρετικής σημασίας και δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα,όσος καλός και αν είναι ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ,να σε βοηθήσει έτσι όπως θα σε βοηθήσει ο καλός εκτροφέας.Όσον αφορά την μορφολογική ποιότητα των ζώων δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν γνωρίζω.Ίσως γιατί περισσότερο με ενδιαφέρει η υγεία και ο χαρακτήρας του ζώου.Τελικά η διαφορά για μένα είναι περισσότερο στο after sales service....γίνομαι κυνική?Σίγουρα δεν πρόκειται για εμπόρευμα και θέλω να είμαι σε θέση να στηρίξω τον φίλο μου και στις δύσκολες στιγμές αλλά χρειάζομαι υποστήριξη στην κακιά ώρα...είναι κακό αυτό???Τώρα για τους ανθρώπους που προτιμούν να αποκτήσουν ζώο μέσα από ένα πετ σοπ,ειλικρινά δεν θέλω να κρίνω κανένα,δεν είμαι εξάλλου άξια να το κάνω.

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Παιδια νομιζω οτι την παισαμε λιγο στην katrin_Aithra.
Θελει το πραγμα λιγο με τροπο τουλαχιστον σε νεους ιδιοκτητες που δεν εχουν τις γνωσεις πιο εμπειρων μελων .
Γενικα στα Forum ειναι πολυ ευκολο να στραβωσει το πραγμα σε μια συζητηση.
Αλλιως ειναι να μιλας face to face και αλλιως με γραπτα μυνηματα.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
keyman said:
Τουλάχιστον για μένα θα μετρούσε πάρα πολύ θετικά να μου έλεγε ο εκτροφέας μετα από 1 χρόνο αν το ζωο παρουσίαζε κάποιο κληρονομικό πρόβλημα ότι δέχεται να το πάρει πίσω και να φροντίσει εκείνος για την υγεία του και να μου δώσει κάποιο άλλο.Τώρα εγώ αν θα δεχόμουν την πρόταση του ή οχι αυτό είναι άλλο θέμα
Αυτό είναι μεγάλο ψέμα, γιατί αφού έχεις έναν σκύλο 6 μήνες - 1 χρόνο και τον έχεις αγαπήσει, εαν προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας, αποκλείεται να πας να το δώσεις πίσω... Ο σκύλος δεν είναι οικιακή συσκευή, ούτε αυτοκίνητο.
999/1000 πιθανότητες είναι να μην θέλεις και να μην μπορείς (για συναισθηματικούς λόγους) να το δώσεις πίσω. Αυτό το γνωρίζει καλά και το πετσοπ, και όταν στο υπόσχεται, ξέρει ότι σου λέει κούφια λόγια.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Πιστεύω όμως πως αν αρρωσταινε και δεν μπορουσα να το φροντίσω(για διάφορους λόγους)ο εκτροφέας είναι περισσότερο πιθανό να το φροντίσει παρά το πετ σοπ.Καλά το πετ σοπ δεν υπάρχει περίπτωση να σε θυμάται καν,έτσι και αλλιώς.Ξέρω εκτροφείς(από το εξωτερικό)που έχουν σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους τα έφεραν πίσω γιατί δεν μπορούσαν να τα φροντίσουν(για σοβαρούς λόγους υγείας π.χ. ή λόγω θανάτου)και τα κράτησαν ή τους βρήκαν νέες οικογένειες.Τα θεωρούν παιδιά τους οι σωστοί εκτροφείς τα σκυλιά που δίνουν και νοιάζονται γι'αυτά και φροντίζουν γι'αυτά για όλη τους την ζωή.Το πετ σοπ τι θα σου έλεγε σε αυτή την περίπτωση?ναι φέρτο και θα φροντίσουμε εμείς γι'αυτό?δεν νομίζω.Θα σου έδειχνε ή τον δρόμο ή θα σου έδινε το τηλέφωνο καμιάς φιλοζωικής.Φαντάσου και την εξής περίπτωση:έχεις δώσει 3000 ευρώ για ένα σκύλο και παθαίνει κάποια κληρονομική αρρώστια πάνω στους έξι μήνες και αναγκάζεσαι να το κοιμήσεις....δεν θα απαιτησεις τίποτα από τον εκτροφέα?εγώ θα απαιτούσα.Το καταλαβαίνω πως μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς και όχι για ''προιόντα'' αλλά από την στιγμή που δίνω χρήματα για να αποκτήσω αυτό τον ζωντανό οργανισμό τα πράγμα παίρνει και λίγο εμπορικό χαρακτήρα.Αν θέλουμε να το βλέπουμε καθαρά συναισθηματικά πρέπει να θεωρούμε τουλάχιστον αναίσθητους αυτούς που επιλέγουν να αγοράσουν σκύλο ράτσας δίνοντας χρήματα τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα ζώα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Amangos, στην Ελλάδα ζούμε ... δεν είμαι και κανένας παλιός εκτροφέας, και μου έχει τύχει ΗΔΗ να πάρω πίσω σκύλο επειδή ΤΟΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ...ο σκύλος ήταν ψυχωτικός, άκρως επικύνδυνος, δεν ήξερε ούτε το όνομά του και δάγκωνε ότι τον πλησίαζε ... είχε μεγαλώσει σε κλουβί 1,5 Χ 1,5 για 4 χρόνια χωρίς να βγεί ΠΟΤΕ και πλενόταν από πάνω με το λάστιχο ... παραπατούσε από τον φόβο και την μυική ατροφία ... ο σκύλος έκανε ευθανασία ... ο ''άνθρωπος'' που μου τον επέστρεψε μου είπε ότι μου χαρίζει και το λουρί!! Τώρα, για τί αγάπη μου λές, δεν ξέρω ... και σε πληροφορώ ότι όταν έδωσα τον σκύλο, όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι θα περάσει ζωή χαρισάμενη ... Επίσης, δεν νομίζω κανένα πετ-σοπ να παραλαμβάνει ενήλικους σκύλους για να τους ''φροντίσει'' και να δίνει άλλον. Οι σωστοί εκτροφείς ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουν, και ΠΡΕΠΕΙ να δίνουν άλλον σκύλο αν ζητηθεί και υπάρχει γενετικό πρόβλημα στον σκύλο που έδωσαν.