Χαιρετώ τους πάντες! Άρχισα τυχαία να διαβάζω το forum και γράφω για πρώτη φορά για να καταθέσω εδώ την αποψή μου. Αρχικά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως το topic αυτό γράφτηκε ως μια προσπάθεια κίνησης ενδιαφέροντος και συνεργασίας των ιδιοκτητών ή υπέρμαχων μιας συγκεκριμένη ράτσας. Στην πορεία βλέπω όμως ότι αρχίζουν να ξεπηδούν λίγο άσκοπα ζητήματα, ίσως και άστοχα, που εξειδικεύονται προς αλλες κατευθύνσεις. Δεν νομίζω ότι στόχος αυτών των συζητήσεων είναι να απολογηθεί ο οποιοσδήποτε, η να κρίνουμε κινήσεις και τακτικές, ούτε να προασπίσουν κάποιοι τα προσωπικά τους συμφέροντα και μάλιστα αυτά του επαγγέλματος τους! Οι ενστάσεις μου είναι ποικίλες και δεν ξέρω από που να πρωτοαρχίσω!
Νομίζω πως πολλές φορές αντί να κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν ψάχνουμε να βρούμε αφορμές και λόγια ωστε να αρχίσουμε αψιμαχίες δίχως λόγο και που δεν βγάζουν πουθενά...
ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΥ Η ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ προβλήματος δεν αφορά τους ιδιοκτήτες ούτε είναι δική τους αρμοδιότητα να απαντήσουν ή να προβληματιστούν για αυτό!
ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ PET SHOP!
Επίσης πολλοί υποστηρίζουν την τακτική των στειρώσεων στα θυληκά ώστε να μην πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα. Νομίζω έχουμε και μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα αυτή από το να λύσουμε το τρισμέγιστο δίλλημα ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ή PET SHOP? Απλά ο καθείς κοιτά να πιαστεί από παντού.
Όσο για το θέμα μορφολογίας υγείας κτλ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, τι να πω... Δηλ. Μακη μου ολα τα άλλα να τα αφήσουμε σε ένα νησί και να τα πυρπολήσουμε ε? Ε, δεν καταδεχόμαστε εμείς τέτοια!!!
ΕΛΕΟΣ!!Υποτίθεται είναι φόρουμ φιλόζωων!!!
Τέλος θα πιαστώ κι εγώ από αυτό που ειπώθηκε για το pitbull club του οποίου τυγχανει να είμαι μέλος!
ΝΑΙ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΚΡΕΜΑΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΚΟΙΝΙΑ, ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥΜΕ, ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ! ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΑ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΑΛΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ!
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Φαίνεται πολλοί δεν ξέρουν από δω μέσα κάποια για τα οποία βιάζονται να μιλήσουν. Τα pits λατρεύουν να πηδούν και να δαγκώνουν σκοινιά, ειναι για αυτά παιχνίδι και πολύ καλή γυμναστική για σαγόνια και μυς, και τα εξαρτήματα για αυτό τα πουλάνε σε pet shop (είπα απαγορευμένη λέξη?!) μάζί με παιχνίδια και τροφές! και όχι σε μουσεία βασανιστηρίων!χεχεχεχε