Σας ευχαριστω ολους για το καλωσορισμα!
Χαρηκα ιδιαιτερα με τις απαντησεις σας και με τη σειρα μου κι εγω ανυπομονω να εχουμε το χωρο μας.
Η κουκλα μου, ονομαζεται Αίθρα και ειναι 14 μηνων. Εχει παρακολουθησει επιτυχως την βασικη υπακοη σε σχολη εκπαιδευσης οπου ο ιδιοκτητης εκπαιδευεται παραλληλα με το σκυλο του (ειναι δεσποινιδα με τροπους και ανατροφη :wink: ) και ειμαι πολυ τυχερη που η παρολιγο ατερμονη αναζητηση μου για κουταβακι προ 12μηνου, εληξε με το να την παρω απο ενα pet shop.
Aν και ειμαι κατα του εμποριου αυτου του ειδους, καθως οι συνθηκες διαβιωσης των μικρων μας και οι τροποι εισαγωγης των περισσοτερων κουταβιων ειναι απο το εξωτερικο και ειναι αθλιοι μιας και το κερδος ειναι ενας τεραστιος βωμος που θυσιαζονται πολλα πραγματα, δυστυχως τη χρονικη περιοδο που ηθελα να αποκτησω την κουκλα μου δεν υπηρχε τιποτα διαθεσιμο απο τους διαπιστευμενους εκτροφεις της ρατσας και απο τις μικρες αγγελιες, δεν μπορεσα να εμπιστευτω ολους όσους πλησιασα για να δω τα κουταβια. Σαν μονη λυση εμοιαζε το pet shop και μετα απο εναν μαραθωνιο μεχρι να βρεθει καποιος που δεν θα ηταν τελειως λερα και θα μπορουσε να καταλαβει οτι δεν αγοραζω κατι το οποιο σκοπευα να επιστρεψω σε περιπτωση βλαβης (οπως - ακουσον ακουσον! :x μου ειχε πει καποιος οτι αν το κουταβι βγει προβληματικο μετα απο καιρο να του το παω πισω και να μου φερει αλλο! λες και αγοραζα ζαντες για το αυτοκινητο και υπηρχε σαν εγγυηση η αντικατασταση! Κατι που δεν θα δεχομουν να κανω γιατι οποιο και να ηταν το προβλημα που θα παρουσιαζοταν, εγω θα το αγαπουσα το μικρουλι και θα το κρατουσα ουτως ή αλλως).
Για να καταληξω θα ηθελα να υπογραμμισω ποσο σημαντικο ειναι για ολους οσους αποκτουν τετραποδους συντροφους, να μπαινουν στον κοπο να αναλωνουν πολλες - μα παρα πολλες ωρες- στην ερευνα αγορας και στη συλλογη πληροφοριων γιατι ειναι ενα ειδος μαφιας αυτο που επικρατει γενικα και ειναι κριμα γιατι δεν προκειται για αντικειμενα.
Αν δεν μπορει καποιος να κανει κατι τετοιο απο την αρχη.. καλο θα ηταν να μην παρει καθολου σκυλο γιατι το σιγουρο - και οχι απλα πιθανοτατο- ειναι οτι και μετα την αποκτηση του θα εξακολουθει να μην θυσιαζει αλλα πραγματα για να ασχοληθει με το φιλαρακι του, και δεν μιλαω μονο για μια βολτα. Ειναι πολλα που πρεπει να ξερει κανεις (απο ιατρικα θεματα, μεχρι και να αποκτησει την εμπειρια να διαβαζει συμπτωματα και να προλαμβανει κακοτοπιες, ή απλα ποιος ειναι ο καλυτερος και αποτελεσμτικοτερος τροπος εκπαιδευσης γιατι και εκει οι απατεωνες δοξα το θεο ειναι παρα πολλοι!) και ολα αυτα τα αποκτας με ψαξιμο, διαβασμα και πολλες πολλες ωρες ενασχολησης.
Αυτα τα ολιγα....
αν και θα μπορουσα να γραψω παρα πολλα ακομα πανω στα θεματα αυτα.
Απλα, καλο ειναι να ξερουν ολοι οτι τα Rottweilers δεν ειναι τυχαια σκυλια και οταν μαθει κανεις να σεβεται αυτο που εχει διπλα του τοτε θα μπορεσει και να συμβιωσει αρμονικα μαζι του ωστε και οι 2 πλευρες να ειναι ισες και οχι να επικρατει η μια εις βαρος της αλλης.
Σας χαιρετω!
Φιλια. :wink: