Ποσο σημαντικα ειναι εν τελει τα Pedigree

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Στα Ελληνικά, αν έχεις την ευγενή καλωσύνη. Το λέει και στους κανονισμούς :)

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Την εχετε δει μερικοι ε;κτλβες γτ με μπριζωνει το πετιγκρι;γτ υπαρχουν τυποι σαν κ σενα...
Αυτη η προταση θα εβγαζε νοημα αν το μαρεκο εξεδιδε πεντιγκρι.

Και γω δεν εχω καταλαβει την ερωτηση. Τι θα προτεινες εσυ ως εναλλακτικη λυση σε καποιον που θα θελε καθαροαιμο σκυλο;

• Like
Reactions: Orilis

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Την εχετε δει μερικοι ε;κτλβες γτ με μπριζωνει το πετιγκρι;γτ υπαρχουν τυποι σαν κ σενα...
Τουλάχιστον τύποι σαν κι εκείνη γράφουν σε άριστα ελληνικά...Και δεν είναι δικό σου θέμα να κόβεις τις λέξεις. Είναι δικό μας. Γιατί εμείς διαβάζουμε τα κείμενα σου και μας βγαίνει το μάτι. Και εφόσον ζητάς την άποψη μας για κάτι και ανοίγεις μία συζήτηση το κάνεις με σεβασμό προς του συνφορουμίτες και γράφεις σωστά. Έτσι κάνουν στο δικό μου το χωριό.
Τώρα για το pedigree ένας γενεαλογικός χάρτης είναι που βεβαιώνει καθαροαιμία. Αλλιώς παίρνω τον σκύλο μου από τον δρόμο , τον σώζω από φριχτό τέλος, κάνω καλό στην ψυχή μου, κι έχω έναν σχεδόν σιγουρα υγιέστατο σκύλο που δεν ξέρω σε τι κατηγορία χαρακτήρα ανήκει αλλά με μια μικρή εμπειρία με σκύλους τον αντιμετωπίζω. Απλά είναι όλα στη ζωή εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Χρόνια τώρα αναρωτιέμαι κάθε τόσο, τι θα γινόταν χωρίς καμία ερώτηση για την προέλευση του σκύλου στα καλωσορίσματα. Οι πιθανές εκδοχές που σκεφτόμουν ήταν ή "πέρασα κι έφυγα" χωρίς τελικά να πάρω την πληροφορία ή θα έρθει η ώρα της να φτάσει μόνη της πιο ομαλά στον παραλήπτη στην πορεία. Τη συγκεκριμένη εκδοχή ομολογώ δεν την είχα σκεφτεί!

Κατά τα άλλα, χωρίς εκθέσεις και με την πάροδο των χρόνων θα μπορούσε να καταλήξει το ΓΠ να είναι γενικώς κάτι μεγάλο με όρθια αυτιά. Αν δεν σε νοιάζει αν θα γίνει έτσι, θα μπορούσες άνετα να διαλέξεις ένα από άπειρα ημίαιμα μεγάλα με όρθια αυτιά. Τα οποία μπορείς να τα καμαρώνεις και να απολαμβάνεις τη συντροφιά τους εξίσου. Και να εξακολουθείς να θέλεις να βλέπεις την παλιόφατσά τους χαρούμενη και παιχνιδιάρα.

Το να λες θέλω ΓΠ αλλά δεν με νοιάζει το pedigree είναι κάπως σαν να θέλεις τα οφέλη της δουλειάς των άλλων, χωρίς όχι απλά να τους υποστηρίζεις αλλά και να τους εμποδίζεις.

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
@Luna93

- Η χρήση κεφαλαίων, πολύ μεγάλων ή πολύ μικρών γραμματοσειρών και διαφόρων χρωμάτων δεν ενδείκνυται.

-Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι δημοσιεύσεις να μην αποτελούν προσωπική επίθεση σε άλλα μέλη.Παρακαλούμε να υπάρχει στοιχειώδης ευγένεια και να τηρούνται οι κανόνες διαλόγου.

-Ελέγξτε το μήνυμα σας , πριν και αφού το ανεβάσετε για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του . Μην κάνετε συμπληρωματικά μήνυμα για αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Επεξεργασία για να διορθώσετε τα μήνυμαs σας (η συγκεκριμένη λειτουργία σας είναι διαθέσιμη για μερικά λεπτά αφού δημοσιεύσετε και όχι επ'άπειρο). Επίσης ΔΕΝ έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε τελείως κάποιο δικό σας λανθασμένο μήνυμα.

Όλα αυτά είναι μέσα και στους κανονισμούς του forum. Οπότε το @mareco έχειο δίκιο και έτσι θα πρέπει να γίνεσαι πιο κατανοητή

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Για ένα σκυλάκι

Σκυλάκι που θες απλά για συντροφιά, βγαίνεις στο δρόμο και διαλέγεις ένα από τα πολλά που βρίσκονται εκεί. Ή παίρνεις ένα από τις αμέτρητες αγγελίες εθελοντών που φιλοξενούν πρώην αδέσποτα. Ή παίρνεις ένα από φιλοζωική, ή ακόμα κι από κυνοκομείο-καταφύγειο.

Από εκεί και πέρα , αν το θες για κάτι παραπάνω από συντροφιά, μα αυτό λέγεται εργασία, μα αυτό λέγεται κυνάθλημα, μα αυτό λέγεται τρέλα και λατρεία, μα αυτό λέγεται απαίτηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, μα αυτό λέγεται ιδιοτροπία, μα αυτό λέγεται ψωνίτιδα, τότε παίρνεις καθαρόαιμο. Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος απόκτησης καθαρόαιμου, που δεν βλάπτει το είδος σκύλος σαν σύνολο. Η απόκτηση από σοβαρό κι υπεύθυνο εκτροφέα. Όχι από πετ σοπ, όχι από παπυ μιλλ, όχι από εισαγωγέα, όχι από byb (back yard breeder για το γκουγκλάρισμα), όχι από κάποιον που δηλώνει εκτροφέας αλλά ούτε σοβαρός, ούτε υπεύθυνος είναι. Ε, αν καταλήξεις σε αυτόν τον μονόδρομο(του σοβαρού και υπεύθυνου εκτροφέα), θα το αποκτήσεις το πεντιγκρί, το οποίο, δείχνει πολλά. Πάρα πολλά .

Υ.γ. Θεωρώ ότι με τις απαντήσεις που δίνεις πλέον για την πηγή απόκτησης του σκύλου σου, κάνεις κακό στο είδος σκύλος, κι ας μην το καταλαβαίνεις. Έχεις ένα σκύλο που τραβάει βλέμματα και ουσιαστικά λες σε απαίδευτο κόσμο ότι μπορεί να βρει όμοιό του σε κάποιο κολαστήριο. Γιατί τέτοια είναι το πετ σοπ και οι λοιπές πηγές που ανέφερες.
Αυτό...δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω...
και κάνω copy εκτός του qoute το υγ. για να δώσω έμφαση, γιατί ειλικρινά κάνεις μεγάλο λάθος,αν όντως απαντάς έτσι όπως αναφέρεις σε όσους σε ρωτάνε για τον σκύλο σου (και αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι τον έχεις πάρει από εκτροφείο με κανονικό pedigree):
Έχεις ένα σκύλο που τραβάει βλέμματα και ουσιαστικά λες σε απαίδευτο κόσμο ότι μπορεί να βρει όμοιό του σε κάποιο κολαστήριο. Γιατί τέτοια είναι το πετ σοπ και οι λοιπές πηγές που ανέφερες.
υγ. ειλικρινά, δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν αυτή η χαζομάρα με το να κόβεις σχεδόν την καθε λέξη...και αφού δεν φταίει το ..."αι φον 6 πλας",κάνε μια προσπάθεια (τουλάχιστον εδώ μέσα) να γράφεις ολόκληρες τις ελληνικές λέξεις...

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
υγ. ειλικρινά, δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν αυτή η χαζομάρα με το να κόβεις σχεδόν την καθε λέξη...και αφού δεν φταίει το ..."αι φον 6 πλας",κάνε μια προσπάθεια (τουλάχιστον εδώ μέσα) να γράφεις ολόκληρες τις ελληνικές λέξεις...
δυστυχως τα νεα παιδια ετσι γραφουν.

ps.δεν το αναφερω σαν δικαιολογια.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το θέμα και δεν καταλαβαίνω το νόημα του θέματος... Το "έχω-σκύλο-με-πέντιγκρι-αλλά-και-σιγά-τί-είναι-το-πέντιγκρι" δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή κάποιος που μπήκε στη διαδικασία να ψάξει εκτροφέα και να πάρει κουτάβι πεντιγκράτο τώρα κάνει δεύτερες σκέψεις;;;

Ρε παιδί, μπας κ σκέφτεσαι να ζευγαρώσεις το σκυλί σου και κάνεις κάτι σαν έρευνα αγοράς; :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Υπονοείς ότι δεν είμαστε νέοι;;o_O
αμ γρψ τωρα εγω ετσ μμου κβνται μερκα χρονια ε?
Θα σας πεθάνω στη στενογραφία.

Για ένα σκυλάκι
Υ.γ. Θεωρώ ότι με τις απαντήσεις που δίνεις πλέον για την πηγή απόκτησης του σκύλου σου, κάνεις κακό στο είδος σκύλος, κι ας μην το καταλαβαίνεις. Έχεις ένα σκύλο που τραβάει βλέμματα και ουσιαστικά λες σε απαίδευτο κόσμο ότι μπορεί να βρει όμοιό του σε κάποιο κολαστήριο. Γιατί τέτοια είναι το πετ σοπ και οι λοιπές πηγές που ανέφερες.
Α γειά σου!!!
Κοινώς @Luna93 με τον τρόπο αυτό σπρώχνεις κόσμο στα κολαστήρια και στους ιδιώτες.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
αμ γρψ τωρα εγω ετσ μμου κβνται μερκα χρονια ε?
Θα σας πεθάνω στη στενογραφία.
:D

δυστυχως τα νεα παιδια ετσι γραφουν.

ps.δεν το αναφερω σαν δικαιολογια.
Αυτο το ετσι γραφουν, δεν μου λεει κατι. Υπαρχει αυτο που λενε οι Αγγλοι register. Το πως γραφεις εξαρταται απο το σε ποιον απευθυνεσαι. Αλλιως θα γραψω σε φιλο, αλλιως σε δημοσιο σχολιο, αλλιως σε συνεργατη. Το να μην ξερεις να διακρινεις, δειχνει αφελεια, αν μη τι αλλο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η ορθογραφία ή η επιθυμία να γράφουμε ορθογραφημένα δεν έχει να κάνει με formal ή informal τοποθετήσεις! Είτε μιλάς σε φίλο, είτε κάνεις κάποια επίσημη τοποθέτηση κάπου, το ύφος θα πρέπει να αλλάζει και όχι η ορθογραφία.

Υ.Γ.: Atmin kanai mai goia meia vtomada motereitor xsana sai parakalo...to exv anaki!

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39

Αυτο το ετσι γραφουν, δεν μου λεει κατι. Υπαρχει αυτο που λενε οι Αγγλοι register. Το πως γραφεις εξαρταται απο το σε ποιον απευθυνεσαι. Αλλιως θα γραψω σε φιλο, αλλιως σε δημοσιο σχολιο, αλλιως σε συνεργατη. Το να μην ξερεις να διακρινεις, δειχνει αφελεια, αν μη τι αλλο.
εκανα μια παρατηρηση για το ποια γενια γραφει ετσι και ημουν ξεκαθαρος αν το αναφερω σαν δικαιολογια.
κατα τα αλλα, αυτα που γραφεις ειναι γνωστα αλλα δεν τηρουνται σε πολλες περιπτωσεις (π.χ. βλεπε καλωσορισμα Τσιπρα στον Ομπαμα). καλυτερα λοιπον να τα απευθυνθείς προς τον "ενδιαφερομενο" κ οχι προς το προσωπο μου.

αντι ομως να ασχοληθουμε με την ουσια του θεματος, ασχολουμαστε για το ποσα φωνηεντα εφαγε το παλικαρι και αν θελουμε να το τραβηξουμε, αν τα νεα παιδια ξερουν να κρινουν κ να μιλανε σωστα.

ps. και μετα γινομαι "κακος" οταν λεω οτι ο μεσος ιδιοκτητης καταστρεφει τον ΓΠ...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ps. και μετα γινομαι "κακος" οταν λεω οτι ο μεσος ιδιοκτητης καταστρεφει τον ΓΠ...
Κάποιος του έδωσε τον σκύλο αυτού του μέσου ιδιοκτήτη . Κάποιος που αν έχει μεράκι δεν θα δώσει το σκύλο στο μέσο ιδιοκτήτη σκύλου αλλά σε αυτόν που θα έπρεπε να είναι ο μέσος ιδιοκτήτης γπ. Γιατί ο γπ δεν είναι σκύλος μόνο για όσους πρόκειται να ασχοληθούν με κυνάθλημα. Όπως δεν είναι και σκύλος για οποίους τον θέλουν ήσυχο και καθιστό μπιμπελό με μόνο μια-δυο ώρες απλό περπάτημα την ημέρα

Last edited:

Luna93

Active Member
12 Νοεμβρίου 2016
28
26
31
Κάποιος του έδωσε τον σκύλο αυτού του μέσου ιδιοκτήτη . Κάποιος που αν έχει μεράκι δεν θα δώσει το σκύλο στο μέσο ιδιοκτήτη σκύλου αλλά σε αυτόν που θα έπρεπε να είναι ο μέσος ιδιοκτήτης γπ. Γιατί ο γπ δεν είναι σκύλος μόνο για όσους πρόκειται να ασχοληθούν με κυνάθλημα. Όπως δεν είναι και σκύλος για οποίους τον θέλουν ήσυχο και καθιστό μπιμπελό με μόνο μια-δυο ώρες απλό περπάτημα την ημέρα
Τις ωρεα που εχω φαει πανω στο σκυλι μου και το ποσο μ ακουει ειναι πολυ απλο μπορω να σας το παραθεσω σε βιντεο...οσο για την γυμναστικη που του εχω κανει,συγγνωμη που σας στεναχωρω αλλα ειμαι απο τους λιγους ιδιοκτητες γπ που βαζανε το κουταβι τους να κανει μπανιο στα πεντακαθαρα νερα της ναξου για να μην επιβαρυνει τις αρθρωσεις του...ωρες ατελειωτες τρεξιμο μαζι και παιχνιδια σε σκυλοπαρκα...αλλα και ωρες εκπαιδευσης...

οσο για τα ελληνικα μου,μακαρι να ειχαμε τις ιδιες γνωσεις και να χειριζομασταν στον ιδιο βαθμο την γλωσσα...

ΥΓ:ποσοι κομπλεξικοι μπορουν να μαζευτουν και να κρυφτουν πισω απο ενα site αραγε; :O

ΥΓ2:δεν ειπα οτι το πεντιγκρι ειναι αχρηστο αλλα κατι παραπανω απο υπερεκτιμημενο...αλλα τα φτωχα σας ελληνικα ή το φτωχο σας μυαλο δεν σας επιτρεπουν την πληρη κατανοηση ενος κειμενου.

ΥΓ3:μαλακια να εισαι 100 χρονων και να το παιζεις δηθεν μεσα σε ενα site.δηλωνει το ποσο πουθεναδες ειστε μπαρμπες και θειαδες!

Last edited:

Luna93

Active Member
12 Νοεμβρίου 2016
28
26
31
Αυτο το λινκ απο βιντεο που ανεβασα στο youtube μονο και μονο για να δειτε το ποσο ποιοτικο χρονο περναω με τον σκυλο μου και αν ειναι μονο γουτσου γουτσου...8 μηνων χωρις να ειμαι επαγγελματιας εκπαιδευτης ουτε τπτ...μονος μου..παρεπιπτοντως τ ανεβασα youtube γτ δν μπορουσα να το περασω απευθειας απο το κινητο και στο facebook δεν ηθελα...

ΥΓ:τον σκυλο μου δεν ξερω να τον στηνω κ να τον χαμηλωνω για να φαινεται το χαμηλωμα εντονα πισω...μονος του καθοταν εκει ετσι εξου και η ουρα που δεν ειναι αναμεσα...

ΥΓ2:το βιντεο ειναι σε διακοπες μας στην καλυμνο πριν λιγες μερες σε αγνωστο για τον σκυλο περιβαλλον...

Attachments

Last edited: