Ποσοστό πρωτεΐνης στην τροφή & δραστηριότητα

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Κατ αρχην ποιος σου ειπε οτι συγχυστηκα?

δεν παρεθεσα τα συμπερασματα ακριβως γιατι τα παρεθεσες μετα σχολιων πιο πανω

δεν χαρακτηρισα το κουταβι προβληματικο, απλα συμπερανα και απο διαφορα αλλα ποστ οτι λογω στρες / δερματικων / ιστορικου (πετ σοπ) θα του κανει καλο η αλλαγη διαιτας...εχω παρατηρησει πολλα μολοσσακια, δικα μου και αλλα, πολλα απο πετσοπ και απο εκτροφεια και καποια πραγματα ειναι συνηθισμενα και προδιαγεγραμενα... αυτες οι εμπειριες με βοηθανε να καταλαβαινω περισσοτερα απ οσα φαινονται δια γυμνου οφθαλμου γιατι πολλες καταστασεις τις εχω ξανασυναντησει...και τις λυσεις τους επισης.

περιεγραψα παραπανω το ιδανικο κουταβι...συνηθως τα κουταβια που λυσσανε στο τρεξιμο στο παρκο ειναι γιατι ειναι περιορισμενα ολη τη μερα. Αυτο δεν κανει καλο, πολυ καλυτερα ειναι να παιζουν συχνα και απο λιγο αντι για ξεσπασματα που και επιρρεπη σε προκληση ατυχηματων ειναι και καταπονουν το σκελετο ενος κουταβιου-γιγαντα...

Μετρο συγκρισης δεν υπαρχει. Δεν ειναι ολα τα κουταβια ιδια, το φυσιολογικο για ενα ροττι ή ουεστι δεν ειναι φυσιολογικο για ενα μολοσσο ή ενα ιρλανδικο λυκοθηρα...Πολυ μεγαλες διαφορες απο φυλη σε φυλη, μικροτερες διαφορες απο κουταβι σε κουταβι της ιδιας φυλης...Εξαρταται και απο τη συμπεριφορα της μητερας τους...Οσο πιο γερα νευρα εχει, τοσο πιο ηρεμα ειναι τα κουταβια...Τα Μολοσσακια παιζουν με μεγαλη δυναμη, πολλαπλασια απο αλλες φυλες, και επειδη ειναι σαν αλογακια, ολο ποδια, πρεπει να προσεχουμε για να εχουμε...Γι αυτο αλλωστε εχουν και το χαρακτηρα που τους ταιριαζει, ειναι πιο κουλ και χαλαρα , λιγοτερο στην τσιτα...γιατι χρειαζονται πολυ υπνο και ξεκουραση καθως μεγαλωνουν. Αυτη καθεαυτη η αναπτυξη μιας γιγαντιαιας φυλης καταπονει τον οργανισμο! Απλα μαθαινεις τη φυλη καθως τη ζεις...Μαθαινεις απο τα λαθη σου! Οταν ολα πανε κατ ευχην και μεγαλωσουν σωστα, ο καλπασμος τους κανει το εδαφος να τρεμει! Φανταζεσαι τις καταπονησεις αυτου του σκελετου, των συνδεσμων-τενοντων και των μυων? Γι αυτο πρεπει να χτιστουν σιγα-σιγα, σωστα, με υπομονη και γνωση, οπως μεγαλωνει και το δεντρακι...που γινεται βελανιδια... προστατευοντας το απο χτυπηματα και αντιξοοτητες.

και για μείωση στην πρωτείνη της τάξης του πόσο της εκατό μιλάμε? και με τι αντικαθίσταται στο καθημερινό διαιτολόγιο?
αμα διαβασεις το τοπικ για τη διατροφη του κουταβιου Μολοσσου θα δεις...

Last edited by a moderator:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Θέλουν πολύ προσοχή από ότι καταλαβαίνω με λίγα λόγια..
Επομένως βολτες μικρές σε διάρκεια skylakos για να μην έχεις άλλα προβλήματα στο μέλλον.

Και όσο ονειρεύομαι στο μέλλον(πολύ μέλλον) να έχω μια δικιά μου μολοσσίνα, όλα αυτά που διαβάζω με αγχώνουν...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Μου δημιουργήθηκε η απορία με αυτά που διαβάζω... Αυτό που λες για την πρωτεϊνη, ισχύει μόνο για την επεξεργασμένη? Δηλαδή την ξηρά τροφή? Αλλιώς αναρωτιέμαι πώς θα μείωνε την πρωτεϊνη κάποιος που ταϊζει barf? Εχω διαβάσει κατα καιρούς σε διάφορα sites/topics (δυστυχώς δεν έχω κρατήσει links) ότι λειτουργεί διαφορετικά η πρωτεϊνη της ξηράς από την ακατέργαστη του σκέτου κρέατος. Συμφωνείς με αυτό?