Ποσοστό ασβεστίου στην ξηρά τροφή

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εννοώ οτι μπορεί ενας σκύλος με προδιάθεση με σωστή διατροφή, προσεχτική ανάπτυξη, ελεγχόμενη άσκηση, κτλ να μην νοσήσει ποτέ.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Πολύ σωστό! Αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι, θα πρότεινες ενδοπαρασίτωση κάθε μήνα ,drontal, όπως οι περισσότεροι εκτροφείς μεγαλόσωμης φυλής;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
alexia
Εννοώ οτι μπορεί ενας σκύλος με προδιάθεση με σωστή διατροφή, προσεχτική ανάπτυξη, ελεγχόμενη άσκηση, κτλ να μην νοσήσει ποτέ.​
δεν καταλαβαινω τι παει να πει προδιαθεση και τι παει να πει νοσησει ,ενα κουταβι ή θα την κληρονομισει ή οχι ,εξαρτατε το βαθμο της δυσπλασιας , τη γνωση και τη διαθεση του ιδιοκτητη για να το αντιμετωπισει σωστα ή οχι

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν γίνεται να μη έχει χονδροιτίνη και γλουκοζαμίνη.
Αν όντως δεν έχει πραγματικά στην θέση σου θα άλλαζα...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
το ποσοστο ασβεστιου σε μια τροφή πρέπει να το εξεταζουμε συγκριτικα με το ποσοστο φωσφορου κι οχι ανεξαρτητα μονο του....
η σωστή αναλογία είναι 1 προς 1,2........

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
ΧονδροΙτίνη και γλουκοζαμίνη δεν έχει, Ω3 έχει 1,5%.
1.5 ; πολύ μεγάλο για να είναι αληθινό! οχι ωμέγα 6, ω3 έχει ψάρι μέσα; ξανακοίτα βάλε και κανά λινκ της τροφής, χρειάζεσαι κατά την γνώμη μου ΧονδροΙτίνη και γλουκοζαμίνη, πολύ σωστα σου γράφει ο GrDane αλλά με τόσο υψηλό ασβέστιο μάλλον θα είναι 1,5 με 1,7 ο φωσφορος γράψε και πρωτείνη.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
το ποσοστο ασβεστιου σε μια τροφή πρέπει να το εξεταζουμε συγκριτικα με το ποσοστο φωσφορου κι οχι ανεξαρτητα μονο του....
η σωστή αναλογία είναι 1 προς 1,2........
Πολυ σημαντικό 1,2 Ca: 1 P! => 1.2 μέρη ασβεστίου για κάθε 1 μέρος φωσφόρου

Σχετικά με τη βιταμίνη D, το ασβέστιο και το φώσφορο από το θεμα ΑΣΒΕΣΤΙΟ σε κουτάβι γερμ. ποιμενικό

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Η σύνθεση είναι (μετάφρααση από google της σελίδας)

Αποξηραμένο κρέας αρνιού, αποξηραμένα σολομός, πατάτες, Lammfett, φρέσκο σολομό, το άμυλο πατάτας, τα μπιζέλια, το λάδι σολομού, αρνί, θυμάρι, μαντζουράνα, μαϊντανός, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το λινάρι σπόρων προς σπορά, αγκινάρα, ταυρίνη, buckthorn θάλασσα, αποξηραμένα μήλα, καρότα, ντομάτα πουρέ, σπανάκι, πράσινα φασόλια, αλφάλφα, λεκιθίνη, lovage, ροδαλά ισχία, χαμομήλι, γαϊδουράγκαθο γάλα, bedstraw, τσουκνίδες, βατόμουρο, σμέουρο, μυρτιλός, μαύρη σταφίδα, elderberry, chokeberry, Hawthorn, ginseng, το θαλασσινό αλάτι, χλόη κριθαριού, fenugreek, γλυκάνισο, μέντα, άνθη καλέντουλας, ρίζα marshmallow, βακκίνιο, τα ορυκτά και βιταμίνες, DL Methinin, προβιοτικών παραγόντων (Fructooligosaccaride FOS και MOS ολιγοσακχαρίτη Mannan), yucca schidigera εκχύλισμα, L-καρνιτίνη, βήτα καροτίνη​

NÄHRSTOFFANALYSE​
Θρεπτικά συστατικά ΑΝΑΛΥΣΗ​

Green ValleyΜονάδα
Ακατέργαστη πρωτεΐνη 30 %
Ακατέργαστες λιπαρές ουσίες 18 %
Ακατέργαστες ίνες 3 %
Ακατέργαστη τέφρα 10 %
Υγρασία 8%
Ανακτήσιμη ενέργεια 3590 kcal / kg
Ωμέγα 6 λιπαρά 4%
Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα 1,5%
Βιταμίνες
Βιταμίνη Α 13 500 mg / IU
Η βιταμίνη D 900 mg / IU
Βιταμίνη Ε 500 mg / IU
Θειαμίνη (Vit.B1) 6,5 mg / kg
Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) 15,5mg / kg
Παντοθενικό οξύ (Vit.B3) 40mg / kg
Νικοτινικό οξύ 21mg / kg
Πυριδοξίνη (βιταμίνη B6) 3,5mg / kg
Φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) 1,4mg / kg
Βιοτίνη 205mcg / kg
Βιταμίνη Β 12 85mcg / kg
Χολίνη (βιταμίνη B ομάδα) 180mg / kg
Ταυρίνη 0,34%

Ορυκτά​
Ασβέστιο 2,51%
Φώσφορος 1,33%
Κάλιο 1,0%
Νάτριο 0,39%
Μαγνήσιο 0,14%
Σίδερο 74mg / kg
Χαλκός 11mg / kg
Μαγγάνιο 30mg / kg
Ψευδάργυρος 120mg / kg
Ιώδιο 0,3mg / kg
Σελήνιο 0,18mg / kg

Αμινοξέα
Αργινίνη 2,3%
Ιστιδίνη 0,6%
Ισολευκίνη 1,12%
Λευκίνη 2,05%
Λυσίνη 2,1%
Κυστίνη 0,49%
Μεθειονίνη 1,2%
Μεθειονίνη, κυστίνη 1,15 %
Phenylalinine 1,10%
Θρεονίνη 1,7%
Τρυπτοφάνη 0,39%
Βαλίνη 1,60%

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
και τι δεν έχει μέσα μόνο εγώ λείπω.
έχει πολλά συστατικά δεν έχω άποψη για όλα.

αλλά αυτό το 30% πρωτείνη έχει γίνει μόδα μου φαίνεται,θα προτιμούσα 26-28%

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
και τι δεν έχει μέσα μόνο εγώ λείπω.
έχει πολλά συστατικά δεν έχω άποψη για όλα.

αλλά αυτό το 30% πρωτείνη έχει γίνει μόδα μου φαίνεται,θα προτιμούσα 26-28%

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον κοντος ψαλμος αληλουια λεμε εμεις εδω στην Δραμα,κανενας δεν διαβαζει ολες αυτες τις μπουρδες ουτε για τον εαυτο του ουτε για τα παιδια του,και οποιος το κανει λεγεται υποχονδριος,αφηστε τα αυτα βρε,δωστε απλα πραγματα στον σκυλο,δεν παιρνει σε καθημερινη βαση κανενα ζωο αυτα που του δινεται εσεις,καθε μερα τα δινεται,παιρνεται εσεις ολες τις βιταμινες που χρειαζεσται καθε μερα στην ιδια δοσολογια?
Χαλαρωστε λιγο ειπαμε να βλεπουμε τα συστατικα αλλα οχι και ετσι,αφηστε και λιγο σκυλο απο τον σκυλο επιτελους.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αλεξια γιατι υποβιβαζεις την απαντηση μου?εχει βαση,και ειναι η γνωμη μου.
Εσυ εχεις αλλη γνωμη που σου ειπαν οτι ειναι σωστη και την δινεις παρακατω,εγω δινω την προσωπικη μου γνωμη,και την δινω με οποιον τροπο θελω,η μηπως δεν μπορω?και πρεπει να τα λεω στο δικο σου υφος?και στυλ?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αλεξια γιατι υποβιβαζεις την απαντηση μου?εχει βαση,και ειναι η γνωμη μου.
Εσυ εχεις αλλη γνωμη που σου ειπαν οτι ειναι σωστη και την δινεις παρακατω,εγω δινω την προσωπικη μου γνωμη,και την δινω με οποιον τροπο θελω,η μηπως δεν μπορω?και πρεπει να τα λεω στο δικο σου υφος?και στυλ?
Δεν μίλησα ούτε για ύφος, ούτε για στυλ. Σου είπα απλώς ότι άλλο πράγμα ρώτησε ο Μάριος. Το θέμα είναι Ποσοστό ασβεστίου στην ξηρά τροφή
Αν νομίζεις ότι θα είναι χρήσιμο για το φόρουμ μπορείς να ανοίξεις θέμα με τις διατροφικές εμπειρίες των κατοίκων της Δράμας

Επίσης δεν δίνω τη δική μου γνώμη αλλά αυτό που υποστηρίζει η επιστήμη.