Ποσοστό ασβεστίου στην ξηρά τροφή

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Γεια σας παιδιά,

όπως έγραψα σε άλλο post, τώρα δίνω στο ΓΠ μου (αρσενικό 14 μηνών) την γερμανική ξηρά τροφή Wolfsblut Green Valley. Παρατήρησα σήμερα ότι ο συγκεκριμένος κωδικός έχει περιεκτικότητα σε ασβέστιο 2,51%, που σε σχέση με άλλεσ τροφές είναι αυξημένο. Πιστεύετε ότι μπορεί αυτό να αποτελεί πρόβλημα, ιδίως για το ΓΠ μου στην ηλικία που είναι?

Ευχαριστώ,
Μάριος

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γκρεκο,που το εχεις ακουσει αυτο?
Το θεμα της δυσπλασιας ειναι πολυ πιο πολυπλοκο,και οι 15 μηνες δεν λενε τιποτα,αλλα και αυτο που εδωσες σαν απαντηση δεν εχει καμια σχεση με την ερωτηση,τι σχεση εχει η ποιοτητα τροφης με την δυσπλασια?καμια απολυτως/

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Γεια σας παιδιά,

όπως έγραψα σε άλλο post, τώρα δίνω στο ΓΠ μου (αρσενικό 14 μηνών) την γερμανική ξηρά τροφή Wolfsblut Green Valley. Παρατήρησα σήμερα ότι ο συγκεκριμένος κωδικός έχει περιεκτικότητα σε ασβέστιο 2,51%, που σε σχέση με άλλεσ τροφές είναι αυξημένο. Πιστεύετε ότι μπορεί αυτό να αποτελεί πρόβλημα, ιδίως για το ΓΠ μου στην ηλικία που είναι?
Τότε για πες μου τι εννοειί εδώ για να καταλάβω, δεν έχει η ποιότητα τροφής σχέση με την δυσπλασία? Ενάς απο τους βασικούς παράγοντες! Μην μπερδεύεις την οστεοαθρίτιδα με την δυσπλασία ναι είναι πολύπλοκο!

Last edited by a moderator:

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Απ' ό,τι ξέρω, το θέμα της δυσπλασίας είναι όντως περίπλοκο, καταρχήν κληρονομικό αλλά νομίζω ότι και η διατροφή παίζει λόγο, γι'αυτό και αναρωτιέμαι μήπως η ψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο της τροφής που του δίνω τώρα μπορεί να είναι επιζήμια, καθότι διπλάσια από άλλες τροφές. Τι γνώμη έχετε? Αν ισχύει αυτό που είπε ο greko, φαντάζομαι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχώ καθώς ο σκύλος είναι τώρα 14,5 μηνών με πολύ καλή ανάπτυξη ως τώρα και χωρίς σημάδια δυσπλασίας (δεν του έχω κάνει ακτινογραφία, που είναι και ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να αποκλείσεις την δυσπλασία) αλλά από πρόχειρη εξέταση της κτηνιάτρου αλλά και από την κίνησή του δεν φαίενται να έχει πρόβλημα (όσον αφορά την κληρονομικότητα, η μητέρα του είχε άριστη εξέταση ελεύθερη δυσπλασίας και είχε κριθεί από την Γερμανία ως κατάλληλη για αναπαραγωγή, ο πατέρας επίσης δεν είχε δυσπλασία, δεν είχε ωστόσο καταλληλότητα για αναπαραγωγή γιατί δεν είχε υποβληθεί ποτέ στις ανάλογες εξετάσεις (καθώς ήταν στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία), το γενεαλογικό του δένδρο ωστόσο είναι άριστο (με πρωταθλητές κλπ). Οπότε μάλλον από κληρονομική άποψη είμαι ΟΚ, το θέμα είναι αν η αυξημένη περιεκτικότητα σε ασβέστιο της συγκεκριμένης ξηράς τροφής μπορεί να του προκαλέσει πρόβλημα δυσπλασίας ή κάποιο άλλο πρόβλημα, ή να του την δίνω άφοβα?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η δυσπλασία προκαλείται από έναν συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών (60%) παραγόντων.
Μη γενετικοί παράγοντες είναι lifestyle (διατροφή, ω3, παχυσαρκία, κατοικία, στρες, ...), περιβάλλον και ασθένειες η τραύματα.

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις:

Ανάπτυξη κουταβιού και δυσπλασία ισχίων
Δυσπλασία αγκώνα
Εξετάσεις δυσπλασίας αγκώνα

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός

Η δυσπλασία οφείλετε όταν υπάρχει στην αστάθεια της άρθρωσης του ισχίου. Όταν ο μύες του ισχίου δέσει τότε τα οποιαδήποτε κλινικά σημάδια υποχωρούν και εμφανίζονται ξανά στην ηλικία των 15 μηνών (ταπεινή μου γνώση) ως προς μεγάλη έκπληξη πλέον ονομάζετε οστεοαρθρίτιδα συνήθως έχει προχωρήσει τόσο ώστε ο πόνος να δυσχεραίνει τη λειτουργία της άρθρωσης. Ζώα στα οποία η αρχική αστάθεια της άρθρωσης είναι μικρού βαθμού, πρωτοεμφανίζουν κλινικά συμπτώματα σε μεγάλη ηλικία λόγω της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας, ενώ σε ζώα με έντονη αστάθεια η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να γίνει κλινικά εμφανής πριν την ενηλικίωση Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εξάρθρωσης ή ρωγμών. Εάν ισχύει μια απ τις δύο περιπτώσεις ένα είναι σίγουρο θα χτυπήσεις ακόμα και αν πέσεις στα μαλακά.
Πες μου τώρα η τροφή έχει χονδροιτίνη, γλουκοζαμίνη, ομέγα 3 πόσο?
εννοείτε οτί οφείλετε κατά κύριο λόγο σε γενετικούς παράγοντες.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
με τον ορο οστεοαρθριτιδα ή εκφυλιστικη αρθροπαθεια αναφερεται η προιουσα εκφυλιση του αρθρικου χονδρου των διαρθρωσεων ,ο ορος οστεοαρθρωση,που ειναι συνωνυμος,χρησιμοποιειται για να δοθει εμφαση στη μη φλεγμονωδη φυση της παθησης αυτης

στη δυσπλασια της αρθρωσης του ισχυου η ατελης αναπτυξη της εκδηλωνεται με ποικιλου βαθμου χαλαρωση με αποτελεσμα να προκαλειται υπερξαρθρημα απο τα πρωιμα ακομη σταδια της ζωης του σκυλου.Κατα την εξελιξη της παθησης αυτης η προκαλουμενη παραμορφωση της κοτυλης και της κεφαλης του μηριαιου θα οδηγηση σε δευτερογενη οστεοαρθριτιδα

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
η ασταθεια της αρθρωσης οφειλεται στη καθυστερημενη αναπτυξη των μυων σε σχεση με τον ρυθμο αναπτυξης του σκελετου
οι πρωτες 60 μερες της ζωης του κουταβιου ειναι η κυριοτερη περιοδος για τη διαπλαση των μαλακων ιστων
ασταθεια στην αρθρωση του ισχυου προκαλειται οταν οι μηχανικες φορτισεις και το βαρος του σωματος που ασκουνται σ αυτην υπερβουν τα ορια αντοχης των μαλακων ιστων που την υποστηριζουν,συνεπως εκτος απο κληρονομικοτητα εχουμε διατροφικους και περιβαντολογικους παραγοντες

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Είμαι αρκετά ξεκάθαρος αλλά θα γίνω περισσότερο έχεις ένα κουτάβι 9 μηνών μεγαλόσωμης φυλής, δεν έχειι αναπτυγμένη κοτύλη που οφείλετε?!
Ναι έχει την προδιάθεση αλλά έτσι όπως το διατυπώνεις δείχνεις οτί μπορεί και να μην το εμφανίσει.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οχι βρε συ ,συγνωμη αν ηταν λαθος το υφος μου , το ειπα γιατι σου εχω απαντηση στην ερωτηση σου ,λοιπον να το πω παλι ,μπορει ενας σκυλος να εχει δυσπλασια οχι απο κληρονομικοτητα αλλα γιατι εμεις το προκαλεσαμε

και για να ειμαι εντος θεματος στην ερωτηση του φιλου μας
εγω προσωπικα δεν θα εδινα σε ΓΠ ασβεστιο πανω απο 1% -1,1% ,στην δικια σου περιπτωση καλο θα ηταν να κανεις και ενα αιματολογικο-βιοχημικο ελεγχο για να δεις τα επιπεδα ασβεστιου στον ορο αιματος

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Σαφώς!
Οπως μπορεί να υπάρχει κληρονομικότητα και να μην εκδηλωθεί.
Λάθος! Αλλο σημαίνει είναι κληρονομικό άλλο σημαίνει μπορεί να μην το κληρονομήσει αν και προ υπήρχε! Πάντως αυτό που γράφεις δεν βγάζει νόημα.