Πολύ καλησπέρα. . .

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθατε και να χαιρεστε το μαυρακι σας με το ασπρο πατουσακι!!!Κουκλι ειναι καλο διαβασμα και καλη συμβιωση!!

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Σας ευχαριστούμε όλους για το καλωσόρισμα.

Προσωπικά, δεν περίμενα μέσα σε μόλις 48 ώρες να δεθώ τόσο πολύ με ένα . . . τριχωτό μωρό. Ο άντρας μου μού το έλεγε πως "θα έχουμε θέματα με τον κούταβο" αλλά νόμιζα πως υπερέβαλε (ανέκαθεν ζούσε με σκύλο αλλά μετά το χαμό της τελευταίας είπε να κάνει ένα μεγάλο "διάλειμμα" . . . ).

Τα πιο σοβαρά ζητήματα ως τώρα είναι
α. τα κλάμα το βράδυ και
β. η εμφάνιση μικρών πτερωτών ζωυφίων ( :eek: )

Το κλάμα εμάς δεν μας ενοχλεί (εκτός των πολλαπλών μεταμεσονύκτιων εγέρσεων για να τον ησυχάσουμε) αλλά θα είναι σοβαρός παράγοντας για την παραμονή του Έκτορα στο σπίτι μιας και οι γείτονες ψάχνουν μονίμως αφορμή να . . . κάνουν αισθητή την παρουσία τους. . .

Για τα ζωύφια δεν ανησυχώ (πολύ. . . ) γιατί σήμερα θα πάμε στο γιατρό οπότε η λύση θα είναι γρήγορη (ελπίζω. . . )

Και μια photo ως ευχαριστήριο από τον Έκτορα για τα καλωσορίσματα. . . :)

DSC02014..jpg

Last edited:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλώς ήλθατε και από εμάς συνονόματοι !!! Ο Έκτορας είναι ένας κούκλος - για φίλημα και πολλές αγκαλιές !!! Ο γιατρός θα σας λύσει όλα τα θέματα. Για τα υπόλοιπα, μία αναζήτηση στο φόρουμ θα σας βοηθήσει. Δές κυρίως εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/forumdisplay.php?18-Εκπαίδευση-amp-Συμπεριφορά και εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/forumdisplay.php?45-Άρθρα :)

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Μόλις επιστρέψαμε από το γιατρό. . . Εξεταστήκαμε, εμβολιαστήκαμε, αγοράσαμε και τα spray μας (ευτυχώς δεν ήταν ψύλλοι τα ζωύφια αλλά καλού κακού θα ψεκαστούμε) και είμαστε πλέον πιστοποιημένα και από γιατρό υγιέστατοι. :D

Θα λιώσουμε και στο παιχνίδι για να μην ξαγρυπνήσουμε πάλι το κτίριο και όλα καλά. . .

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Έκτορας update. . .

Θα λιώσουμε και στο παιχνίδι για να μην ξαγρυπνήσουμε πάλι το κτίριο και όλα καλά. . .
Αυτό . . . απλά δεν . . . Μπορεί να παίξαμε με μπαλάκι (μισάωρο σίγουρα), να τρέξαμε πέρα δώθε, να τραβήξαμε σκοινί κ.ο.κ. . . . πάλι μας ξαγρύπνησε . . . Έγερση κάθε 2 με 3 ώρες για να τον ηρεμήσουμε. Τί ενέργεια είναι αυτή ρε παιδιά; Μας λείπει ύπνος ρε Εκτοράκι . . . λίγη κατανόηση . . .

Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω αν φταίει το τράβηγμα του κορδονιού ή αν ήρθε η ώρα που αλλάζει δόντια αλλά ο δεξιός του κυνόδοντας έχει χαλαρώσει λίγο. Βέβαια αυτός απτόητος. Προσπαθεί να μασήσει από σαγιονάρες, έπιπλα, παιχνίδια, χέρια, πόδια . . . τα πάντα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Καλώς ήρθατε, να σας ζήσει το μαυράκι σας το όμορφο και να τον προσέχετε τώρα που είναι κουταβίνι και θα μασουλάει τα πάντα. Προσοχή να μην καταπιεί κάτι που δεν πρέπει.
Και καλού κακού πείτε στους γονείς της Σάλλυ όταν έχει οίστρο να είναι δύο φορές πιο προσεχτικοι και να μην τους φεύγει και ζευγαρώνει γιατί ο μικρος σας ήταν τυχερός αλλά με κάτι τέτοια έχουμε γεμίσει με αδέσποτα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Και εγω θα ελεγα να σταματησετε να σηκωνεστε το βραδυ για να τον παρηγορειται.
Δεν θες με την καμμια να μαθει οτι αν γκρινιαζει και κανει φασαρια εχει την προσοχη σου και την παρεα σου.
Αστον να κλαψει. Δεν θα παθει τιποτα.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Κάνε μία αναζήτηση στο φόρουμ - θα βρείς αρκετά θέματα που θα σε βοηθήσουν. Γενικά τα κουταβάκια μας πάνε καροτσάκι τον πρώτο καιρό, αλλά είναι ομολογουμένως γλυκειά η ταλαιπωρία ... :):):)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Και εγω θα ελεγα να σταματησετε να σηκωνεστε το βραδυ για να τον παρηγορειται.
Δεν θες με την καμμια να μαθει οτι αν γκρινιαζει και κανει φασαρια εχει την προσοχη σου και την παρεα σου.
Αστον να κλαψει. Δεν θα παθει τιποτα.
ο μικρός δεν θα πάθει...η πολυκατοικία θα πάθει :Ρ

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Συζητήσαμε σήμερα με τους γείτονες που μένουν ακριβώς από κάτω (οι οποίοι παραδόξως δεν τον έχουν ακούσει καθόλου από τότε που ήρθε), εξηγήσαμε πως έχουμε "μωρό" στο σπίτι και τί σημαίνει αυτό, ζητήσαμε την υπομονή τους για λίγο χρονικό διάστημα και σήμερα θα γίνει το πρώτο εγχείρημα να τον αφήσουμε το βράδυ να κλαίει. . . Ξέρω ότι δεν μπορώ αλλά καταλαβαίνω ότι πρέπει. Ωχ Παναγία μου. . .

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Εχω μια γνωστη που μου ειπε το εξης ο σκυλος μου οταν φευγουμε κλαίει και τις λεω κ οι γειτονες δεν λενε τπτ ?

ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ? Οταν εδω κ 5χρονια το δικο τους Μωρο έκλεγε ολη την ωρα κ δεν μπορουσα να ηρεμήσω !!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
ο μικρός δεν θα πάθει...η πολυκατοικία θα πάθει :Ρ

Η πολυκατοικια αν θελει να εχει το κεφαλι της ησυχο για τα επομενα 10 χρονια καλα θα κανει να εχει μερικους μηνες υπομονη.
Αν παλι κανουν μανουρα και μονο αν τους πεις οτι ειναι κουταβι ακομα και τωρα μαθαινει να μενει μονο του και το συμπληρωσεις οτι οκ μπορουμε να το σταματαμε οσο ειμαστε σπιτι αλλα αν δεν μαθει τωρα μεγαλωνοντας θα σηκωνει την γειτονια στο ποδι τι στο καλο θα το ξανασκεφτουν

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μόλις πέρασα τα ίδια με βραδινό κλάμα και με κλάμα όταν φεύγαμε από το σπίτι (έχετε δοκιμάσει να τον αφήνετε μόνο του?). Ευτυχώς το θέμα λύθηκε - το βραδινό - μόνο το πρωί ξυπνάει και κλαψουρίζει (λογικό) και με εντατικές ασκήσεις και ΓΡΑΨΙΜΟ φαίνεται πως λύθηκε (ή λύνεται) και το θέμα "μόνος στο σπίτι". Το κουταβάκι είναι 2 μηνών και κάτι.

Λοιπόν κάνατε πολύ μεγάλο λάθος που σηκωνόσασταν 2 βράδια και τον παρηγορούσατε. Στο λέω, τώρα θα αργήσει περισσότερο να πάψει το κλάμα, γιατί έχει ήδη μάθει ότι οι κλάψες αποδίδουν (έρχεστε και τον νταντεύετε) και άρα θα επιμείνει ακόμα περισσότερο, και σε προειδοποιώ: μπορεί να αρχίσει να κραυγάζει, ακόμα και να ουρλιάζει με τις ώρες προσπαθώντας να σας κάνει να έρθετε.
Χρησιμοποιείστε κάποια περίφραξη για να νιώθει ασφάλεια, δώστε του κάποιο ρούχο που έχετε φορέσει να έχει τη μυρωδιά σας και γράψτε τον μέχρι τελικής πτώσης!
Είναι θέμα ημερών να σταματήσει.
Και σιγά σιγά ασκήσεις να μένει μόνος του.

Πηγαίνετε στους γείτονες γλυκα! ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ!

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Λοιπόν κάνατε πολύ μεγάλο λάθος που σηκωνόσασταν 2 βράδια και τον παρηγορούσατε. Στο λέω, τώρα θα αργήσει περισσότερο να πάψει το κλάμα, γιατί έχει ήδη μάθει ότι οι κλάψες αποδίδουν (έρχεστε και τον νταντεύετε) και άρα θα επιμείνει ακόμα περισσότερο, και σε προειδοποιώ: μπορεί να αρχίσει να κραυγάζει, ακόμα και να ουρλιάζει με τις ώρες προσπαθώντας να σας κάνει να έρθετε.
Χρησιμοποιείστε κάποια περίφραξη για να νιώθει ασφάλεια, δώστε του κάποιο ρούχο που έχετε φορέσει να έχει τη μυρωδιά σας και γράψτε τον μέχρι τελικής πτώσης!
Πόσο δίκιο έχεις. . . Χτες δε νομίζω να κοιμήθηκε καθόλου. Έκλαιγε και ούρλιαζε σχεδόν όλο το βράδυ αλλά ο άντρας μου σηκώθηκε μόνο μια φορά για "επίπληξη". Το πρωί τον βρήκαμε εκτός του πάρκου του (έμαθε να δραπετεύει. . . :eek:) οπότε πρέπει να βρούμε άλλη λύση περιορισμού τουλάχιστον όσο λείπουμε από το σπίτι. Σκέφτομαι να τον βάλω στο μπάνιο αφού μαζέψω οτιδήποτε επικίνδυνο γι αυτόν και του πάω και όλα τα υπάρχοντά του εκεί (κρεβάτι, παιχνίδια, νερά κ.ο.κ.)

Θα μιλήσουμε πάλι σήμερα στους γείτονες για να δούμε αντιδράσεις από το χτεσινό βράδυ. . .

Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές. Τελικά χρειάζεται πολλή περισσότερη υπομονή απ'ότι φανταζόμουν. . .

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
. Χτες δε νομίζω να κοιμήθηκε καθόλου. Έκλαιγε και ούρλιαζε σχεδόν όλο το βράδυ αλλά ο άντρας μου σηκώθηκε μόνο μια φορά για "επίπληξη"
Λάθος!!! Ο μικρός κατάφερε να πάει ο άντρας σου να τον δει κι αυτό έχει σημασία γι' αυτόν! Πρέπει να καταλάβει ότι τα κλάματά του δεν τα ακούτε. Είτε για ντάντεμα είτε για μάλωμα προτιμάει να έχει παρέα παρά να είναι μόνος του. Μην ξανασηκωθείτε, γράψτε τον! Το θέμα είναι να καταλάβει ότι δεν ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στο σύστημα "κλάμα". Είναι θέμα ημερών, ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ, και το δικό μου το μικρό είχε θεματάκι αλλά λύθηκε τα βράδια!

Όσο είστε ξύπνιοι την ημέρα κάντε ασκησούλες απομονώνετέ τον για λίγα λεπτά στο χώρο του και όσο κλαίει μην του δίνετε σημασία. Όταν ησυχάζει να εμφανίζεστε μπροστά του και να τον επιβραβεύετε με την παρουσία σας και χαδάκια. Και εκτόνωση πριν τον ύπνο!

(πάντως όταν αποκτάς κουτάβι εκτιμάς όσο ποτέ άλλοτε τη νυχτερινή ησυχία, όταν με το καλό σταματάει τα κλάματα και προσαρμόζεται :) :) :) )

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Συνεχίστε με την ίδια τακτική, και πιστεύω πως σύντομα θα έχετε αποτελέσματα. Θα καταλάβει ότι το κλάμα δεν φέρνει αποτελέσματα, θα κουραστεί, και θα σταματήσει ! :)

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Απ'΄οσο τον ψυχολογήσαμε μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα, περισσότερο έχει πρόβλημα με τον περιορισμό παρά με το να μένει μόνος του.

Τις προηγούμενες ημέρες που ήταν στο πάρκο του το βράδυ και προχτές που τον βάλαμε στο μπάνιο, χάλαγε τον κόσμο κι όταν ἐβγαινε, δεν μαζευόταν με τίποτα (έτρεχε σαν τρελός σε όλο το σπίτι, δάγκωνε ό,τι βρισκόταν στο δρόμο του συμπ/νων επίπλων, παιχνιδιών και των χεριών-ποδιών μας).

Χτες που τον αφήσαμε ελεύθερο στο καθιστικό αφού μαζέψαμε ό,τι μπορούσε να τον τραυματίσει, κοιμηθήκαμε σερί όλο το βράδυ και τον πρωί ήταν μια χαρά.

Βέβαια, είχε μασήσει για τα καλά το ένα πόδι του τραπεζιού και μια σαγιονάρα. . .

Δεν ξέρω τί κάνουμε λάθος . . . Έχει αρχίσει και γίνεται επιθετικός . . .