Πολυκατοικια και σκυλος

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
γ@μώτο..πάει το όνειρο ζωής μου δλδ να έχω 10 σ' ενα διαμέρισμα
Καλέ και 20 μπορείς να έχεις -- δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός, λέμε :) Ετοιμάσου!! (και ένα μπόνους για τη γειτόνισσα).

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
Τώρα...για το αν είναι ενήμερος ή όχι ο ιδιοκτήτης @spyv -- και διόρθωσέ με, σε παρακαλώ @LaCat αν έχεις αντίθετη άποψη -- sensu stricto θεωρώ ότι δεν οφείλεις να τον ενημερώσεις. Βεβαίως, ως θέμα αρχής, καλό θα ήταν να το γνωρίζει για να μην έχεις παρατράγουδα, αλλά δεν προκύπτει (κατά τη γνώμη μου) υποχρέωση να ενημερώσεις, εφόσον βεβαίως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, κτλ.
εγω πιστευω οτι οφειλεις να πραττεις και να τηρεις οχι μονο αυτα που υπαγορευουν οι εγγραφοι νομοι αλλα και οι αγραφοι που λεμε. οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους.

στη δικη μου περιπτωση ειχε ενημερωθει για την πρωτη γατα, αλλα οχι για τη δευτερη ή την τριτη που ακολουθησαν :rolleyes:. ξεραμε παντως (η κοπελα μου κι εγω) οτι δεν εχει προβλημα αφου κι ο ιδιος ειναι φιλοζωος και συζουσε κι αυτος με τη σειρα του καποτε με γατα.

• Like
Reactions: HolywoodBrn

D

Deleted member 14614

Guest
Παιδιά, άμα νοικιάζει, τσάμπα τα γράφετε όλα αυτά... :p

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Μην το λες αυτό rick.
Αφενός για αυτό που σωστά επισημαίνει η dnassib
Τώρα...για το αν είναι ενήμερος ή όχι ο ιδιοκτήτης @spyv -- και διόρθωσέ με, σε παρακαλώ @LaCat αν έχεις αντίθετη άποψη -- sensu stricto θεωρώ ότι δεν οφείλεις να τον ενημερώσεις. Βεβαίως, ως θέμα αρχής, καλό θα ήταν να το γνωρίζει για να μην έχεις παρατράγουδα, αλλά δεν προκύπτει (κατά τη γνώμη μου) υποχρέωση να ενημερώσεις, και δε δύναται να σου απαγορεύσει να έχεις ζώο συντροφίας, εφόσον βεβαίως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, κτλ.
και αφετέρου γιατί ειδικά αυτήν την περίοδο οι ιδιοκτήτες είναι ιδιαίτερα συζητήσιμοι.
Έχει και τα καλά της η κρίση! ;)

• Like
Reactions: l.Kyveli and epial

D

Deleted member 14614

Guest
Μα αν το συμβόλαιο απαγορεύει τα κατοικίδια, έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει να φύγει το κουτάβι. Εκτός κι αν είναι συζητήσιμος ο ιδιοκτήτης και το επιτρέπει παρά την απαγόρευση, αλλά σε αυτή την περίπτωση σαφώς επιβάλλεται η ενημέρωσή του. Αν από την άλλη, δεν αναφέρεται τίποτα εκεί, τότε ας τοιχοκολλήσει τον νόμο για να κλείσουν στόματα!

Edit: Όντως, λόγω κρίσης, πολλοί ιδιοκτήτες ανέχονται τα ''βρωμερά κατοικίδια που ξεσηκώνουν τις γειτονιές"! :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο ενοικίασης ότι απαγορεύεται σκύλος στο διαμέρισμα δεν έχει κανένα λόγο να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ο ενοικιαστής ότι έφερε ζώο στο σπίτι!
Τον ιδιοκτήτη τον ενημερώνεις αν κάτι αφορά επέμβαση στο σπίτι! Και επέμβαση στο σπίτι δεν είναι να έχεις κατοικίδιο!

• Like
Reactions: Gaara and Kuzco

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
...Δεν νομίζω οτι το σκέφτεστε κ πολυ σφαιρικά το ζητημα...παρα μονο απτο πως σας συμφερει...
Κ μιλαω τωρα σαν ιδιοκτητρια που νοικιαζει το διαμερισμα της αλλα δεν εχω μπει ποτε μεσα.
Πανε ομως οι γονεις μου που κ που κ μου λενε οτι τοχουν κουκλα το σπιτι, εαν ομως δεν πηγαιναν...κ πηγαινα πχ ξαφνικα εγω κ εβλεπα ενα μπαλκονι μεστο σκατο ή το κατουρο, πορτες ή ντουλάπια φαγωμενα (συμβαινουν κ αυτα, ταχω δει) τι θα πρεπε να πω κ τι θα πρεπε να μου πει ο νοικαρης?
Υπαρχουν σκυλια κ σκυλια...πες οτι πεφτεις σε καποιο το οποιο κανει ζημιες, οφειλεις να ενημερωσεις ή οχι?
Οτι κατι δεν μας ανηκει, απλα το νοικιαζουμε δε παει να πει οτι πρεπει να το γραφουμε στα παπακια μας, καποιος εφτυσε αιμα για να του ανήκει!

• Like
Reactions: Scalpel

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Μαρία συζητάμε για το δικαίωμα της παρουσίας, ύπαρξης του σκύλου στο σπίτι, όχι για το "δικαίωμα" καταστροφών του.
Εννοείται ότι ο κάθε ενοικιαστής οφείλει να παραδώσει το σπίτι στην κατάσταση που το παρέλαβε. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ευθύνεται για κάθε ζημία που ο σκύλος θα προκαλέσει.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου βέβαια έρχεται στο μίσθιο όχι απρόσκλητος αλλά κατόπιν συνεννόησης.
:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
.
Υπαρχουν σκυλια κ σκυλια...πες οτι πεφτεις σε καποιο το οποιο κανει ζημιες, οφειλεις να ενημερωσεις ή οχι?
Οχι. Δεν οφείλεις να ενημερώσεις.
Οφείλεις να κόψεις τον λαιμό σου, να μην κάνει ζημιές, ή ότι ζημιά τύχει να κάνει, να την αποκαταστήσεις άμεσα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
...Δεν νομίζω οτι το σκέφτεστε κ πολυ σφαιρικά το ζητημα...παρα μονο απτο πως σας συμφερει...
Κ μιλαω τωρα σαν ιδιοκτητρια που νοικιαζει το διαμερισμα της αλλα δεν εχω μπει ποτε μεσα.
Πανε ομως οι γονεις μου που κ που κ μου λενε οτι τοχουν κουκλα το σπιτι, εαν ομως δεν πηγαιναν...κ πηγαινα πχ ξαφνικα εγω κ εβλεπα ενα μπαλκονι μεστο σκατο ή το κατουρο, πορτες ή ντουλάπια φαγωμενα (συμβαινουν κ αυτα, ταχω δει) τι θα πρεπε να πω κ τι θα πρεπε να μου πει ο νοικαρης?
Οτι κατι δεν μας ανηκει, απλα το νοικιαζουμε δε παει να πει οτι πρεπει να το γραφουμε στα παπακια μας, καποιος εφτυσε αιμα για να του ανήκει!
καλά αυτό με το αίμα είναι και λίγο σχετικό ε.. μερικοί(γενικά λέω) έχουν αυτοκινητάρα, πατρικό, εξοχικό, χωράφια, νοικιάζουν σε άλλους διαμερίσματα ή έχουν ολόκληρες οικοδομές, φοροδιαφεύγουν, είχαν λαδώσει/κομπίνες για να τα έχουν όλα αυτά.. και θα έρθεις εσύ (γενικά λέμε) με τον σκύλαρό σου να τα κάνεις όλα λίμπα ? τι κράτος είναι αυτό !

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ntoulis το ξεφτιλισες μαναρι μου εσυ...αλλα κ ετσι ναταν, να μην ειχε φτυσει αιμα ο αλλος, εγω προσωπικα, σαν ανθρωπος που δεν του αρεσει να δινει δικαιώματα, θα ενημερωνα, αν νοικιαζα πριν παρω πχ την Ηρα, ασχετο οτι βγηκε ησυχη,μπορει να μουχε βγει χαρακτηρας "ταυρος εν υαλοπωλειο", κατα την αποψη μου ο ιδιοκτητης θα επρεπε να ειναι ενημερος (ας ηταν κ λαμογιο).
Το θεμα ειναι να μην προκαλεσει ζημιες (δεν εξεταζω καν αν θα πρεπε ναναι το σκυλι στο σπιτι η οχι γιατι θεωρω αυτοννοητο οτι τοχει αυτο το δικαιωμα) αλλα ΑΝ προκαλεσει ο ιδιοκτητης πρεπει ναναι ενημερος, να ξερει οτι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...δεν πρεπει? Για το αν θα παραδωσει το σπιτι στην κατασταση που το παρελαβε η το για το αν θα επιδορθωσει την οποια ζημια...αν κ επισης κ αυτα τα θεωρω δεδομενα...ουκ ολιγες φορες κάποιοι αλλοι δεν συμμεριζονταν τις ιδιες απόψεις!
Κατεμε ο ιδιοκτητης δε θα πρεπε καν να εισέρχεται στο σπιτι, οχι κατόπιν συνεννόησης κλπ αλλα καθολου, ελα μου ομως που ΠΡΕΠΕΙ...γιατι υπαρχουν ανθρωποι κ ανθρωποι.
Τεσπα ξεφυγαμε κατα πολυ!
Απλα θεωρω οτι οφειλουμε κ εχουμε χρεος ολοι ανεξαρτητως να κραταμε καπως τα προσχηματα κ να ημαστε τυπικοι...προσωπικα θα με ξενιζε πολυ να μαθαινα κατι τετοιο εκ των υστερων....

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Απλα αν εχεις σκυλο οι πιθανότητες αυξάνονται κατακορυφα!
Κ περαν τουτου το σκυλι πες μπορει ναναι παναγια κ το αφεντικο λαλακας πχ βαριεται να το βγαλει εξω κ ταφηνει να κατουροχεζει στο σπιτι στο μπαλκονι κ τα μαζευει μια φορα το μηνα...εεε

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Καλά τώρα...Αμα είναι να τύχει το λαχείο, δεν χρειάζεται σκυλί!
Το σκυλί δεν αυξάνει τις πιθανότητες κάποιου να γίνει κακός ενοικιαστής.
Αν είναι να γίνει μπάχαλο, μια χαρά γινεται και χωρις σκυλί!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Βρε παιδιά, μη μπερδευόμαστε...
Το τί ισχύει νομικά, το τί θα ήταν σωστό ηθικά, και το πώς αισθάνεται ο καθένας μας δεν είναι απαραίτητα ταυτόσημα! H @LaCat, όπως κι εγώ, σας παραθέσαμε - μετά από σχετική ερώτηση - το ισχύον νομικό πλαίσιο. Από εκεί κι πέρα, ο καθένας πράττει κατά άποψη και συνείδηση, ανάλογα με το τί θεωρεί ο ίδιος προσωπικά ως καφρίλα και τί όχι, κ.ο.κ. Τώρα, αν θέλετε να μπούμε σε φιλοσοφικές συζητήσεις περί νόμιμου, δίκαιου και ηθικού, κανένα πρόβλημα -- μετά χαράς! -- αλλά θα είμαστε τραγικά off topic, για να μην πω off forum :)

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Ενοικιαζομενο ειναι και η ιδιοκτητρια δεν εχει θεμα αρκει να μην ενοχλει... Αλλα ακοα δεν με χτυπησαν την πορτα να με πουν να το διωξω και καλα?