Εγώ τώρα θα γίνω κακιά..
Δυστυχώς, τα Λαμπραντορ είναι πολύ της μόδας και τα αγοράζουν οι άνθρωποι, χωρίς να αναλογιστούν την ευθύνη που έχουν.
Για να μην πω για τους ανίδεους που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους όπως όπως, χωρίς να ελέγχουν μορφολογία, συγγένεια, δυσπλασία κτλ και ύστερα τα πουλάνε σε όποιον να ‘ναι.
Τα Λαμπραντορ, είναι ζώα πολύ ευαίσθητα και δένονται παθολογικά με το αφεντικό τους. Δεν είναι ζώα που τους αρέσει να μένουν μονά τους και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοιμούνται έξω από το σπίτι.
Όσον αφορά τα προβλήματα συμπεριφοράς και αφόδευσης του σκύλου, δεν πρόκειται να λυθούν με την θεία φώτιση... Πρέπει εσύ να προσπαθείς σταθερά, μεθοδικά, ήρεμα..
Τα Λαμπραντορ είναι πανέξυπνα ζώα οποτε εχουν και εγωιστικό εγώ. Eπιπρόσθετα, έχουν αρίστη αντίληψη και όσφρηση. Αυτό σημαίνει, ότι αν αφήσεις το σκυλί σου ανεκπαίδευτο και μόνο, θα γίνει νευρικό και υπερκινητικό, προσπαθώντας να εκδηλώσει την αγάπη του, (όποτε και εάν σε βλέπει) και να αντέξει την αφόρητη μοναξιά του.
Αν ζεις σε σπίτι που δεν θέλουν σκυλιά και που δεν καταλαβαίνουν ότι ένα σκυλί δεν μπορεί να μάθει μόνο του να λερώνει έξω, τότε δεν έπρεπε να πάρεις Λαμπραντορ.. Δώσε το καλυτέρα σε κάποιον που να το έχει πραγματικά ανάγκη και θα το αγαπήσει.
Και ναι, τα Λαμπραντόρ, πρέπει να κοιμούνται επάνω στα πανάκριβα χαλιά. Μου το έχει πει ο καλύτερος εκτροφέας της Ελλάδα, που μου χάρισε τη Λάρα και πραγματικά σέβεται τα σκυλιά αυτά.