Πολλές αλλαγές,μετακόμιση κ αεροπλάνο~Πρώτη φορά

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Καλησπέρα παιδιά! Έχω μια ανηφόρα να τραβήξω μέσα στο επόμενο 3μηνο κ θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας. Για κουβέντα,για γνώμες κ ενημέρωση!

1η φάση : Πρόσφατα,πριν 1 βδομάδα στείρωσα τη Shelly μου. 1μιση χρονών θηλυκό,ημίαιμο βέλγικο ή μαύρο γερμανικό.Αναγκαίο κακό για 'μένα όσον αφορά την ηλικία της.Υγιέστατη ήταν κ είναι,θα ήθελα να τη στειρώσω πιο αργά βέβαια αλλά έγινε τώρα.Ένα αυτό.

2η φάση : Σε 2 βδομάδες από τώρα,ξενοικιάζουμε με τον φίλο μου κ το σπίτι,(έχει αδειάσει πλέον κ έχουν μείνει τα απολύτως απαραίτητα μέχρι να φύγουμε.)

3η φάση :
Πηγαίνουμε για 2 μήνες Ιούλιο-Αύγουστο σε βουνό,σε δικό μας σπίτι,σε γνώριμο περιβάλλον δηλαδή για τον σκύλο.Το κακό σε αυτό θα είναι ότι πρέπει να δουλεύουμε (εγώ το πρωί,ο φίλος μου το βράδυ~κ θα είμαστε εναλλάξ).

4η φάση : Αρχές Σεπτέμβρη μετακομίζουμε μόνιμα πλέον Κρήτη. Θα ταξιδέψουμε πρώτη φορά με αεροπλάνο από Θεσ/νίκη για Κρήτη.

Αυτές είναι φάσεις που θα περάσουμε αυτούς τους 2-3 μήνες. Όπως καταλαβαίνετε θα είναι πολλές οι αλλαγές στη Shelly. Ξέρω ότι είναι λάθος ο τρόπος που χειρίστηκα την όλη οργάνωση αλλά δεν γινόταν διαφορετικά.Είναι οι μόνες επιλογές που έχουμε για να είμαστε μαζί/μην αποξενωθούμε/να μη χαθούμε/να μη μείνει η Shelly σε φίλο ή ξενοδοχείο όσο θα δουλεύουμε.(αλήθεια ποιός θα τη κρατούσε για 2 μήνες κ δε θα πήγαινε για διακοπές?)
Αυτά που με απασχολούν είναι οι λεπτομέρειες των φάσεων.

Εκεί στο βουνό που θα είμαστε,έχει αρκετά αδέσποτα που τα φροντίζουν όμως οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών κ οι κάτοικοι. Η Shelly τα ξέρει όλα αυτά τα σκυλιά επειδή πηγαίνουμε συχνά,από όταν ήταν κουτάβι 3ήμερα εκεί, χριστουγεννα-πάσχα κτλ. Κατά κύριο λόγο παίζει μαζί τους κ κυνηγιούνται αλλά έχει κ κάποιες τάσεις να τους γαβγίζει λίγο λόγω μέρους.το σπίτι θα είναι πάνω από το μαγαζί που θα δουλεύουμε αλλά είναι κ δρόμος που αράζουν τα αδεσποτάκια.

Φοβάμαι μην αλλάξει η συμπεριφορά της λόγω των πολλών αλλαγών. Ειδικά μετά τη στείρωση.

Θα φύγουμε κ δε θα ξαναδεί για καιρό σκυλιά-φίλους της που τους έβλεπε σε καθημερινή βάση,στη βόλτα μας,σε σπίτια φίλων κτλ.Θα της λείψουν?? θα μου κρατήσει κακία που τη παίρνω από 'δώ?

Θα πάμε σε γνωστό μέρος που θα είναι κ αυτή σαν αδέσποτη, θέλω να πω με περισσότερη ελευθερία ΑΛΛΑ στειρωμένη πλέον.Τί συμπεριφορές θα βγάλει απέναντι στα υπόλοιπα θηλυκά της αγέλης που ενδεχομένως να είναι πιο μικρά από αυτήν αλλά θα έχει κ μεγαλύτερα??.

Θα ξαναφύγουμε κ θα πάμε σ'ένα καινούργιο μέρος κ για τους 3 μας.Με έναν καινούργιο τρόπο (αεροπλάνο) κ μάλιστα στις αποσκευές.Πώς να τη βοηθήσω να το πάρει κ αυτή λίγο πιο ομαλά? Την έχω συντροφιά μου/παρέα μου κ τη νοιάζομαι όσο κανέναν.Κανονίζω τα πάντα γύρω από αυτήν.

Γενικά εκεί τα απογεύματα που θα είμαι ελεύθερη θα τη παίρνω κ θα πηγαίνουμε κλασικά βόλτες.για τρέξιμο κτλ (αν κ μετά τη στείρωση κ σαν φρέσκια φρέσκια που είναι η τομή,δε ξέρω κατά πόσο κάνει να τρέχει κ να πηδάει σα κατσίκι πάλι από 'δω κ από 'κει.)

Παιδιά,θέλω τρόπους να την ηρεμήσω,τρόπους να μην μου πάθει καμιά κατάθλιψη από τις τόσες αλλαγές.Τί μπορώ να αλλάξω σε καλύτερο, Θέλω τη γνώμη σας στο τί θα κάνατε εσείς!!

Συγνώμη για όλο το κατεβατό αλλά είναι κ πολλά τα θέματα μου. Ευχαριστώ όποιον έκατσε να το διαβάσει όλο αυτό!

• Like
Reactions: Haris Drazen

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
στην αρχη της στειρωσης ισως να γινει πιο επιθετικη από την αποψη ότι τα αρσενικα θα της την πεφτουν παλι και δεν θα θελει αυτή,
ότι θα είναι με αρκετες ελευθεριες στο βουνο και με αλλα σκυλια (το ότι τα ξερει σε τριημερα δε λεει τιποτα αλλα πες ότι δεν θα υπαρχουν θεματα βιας) ισως να σας βγει σε κακο γιατι θα αποκτησει τακτικες αγελης.
η συμπεριφορα της λογω αλλαγης μερους θα τη στρασσαρει για μια δυο μερες.πιο πολύ θα τη στρεσσαρει αν δεν ειστε εσεις ή αν νιωσει ότι κινδυνευυει από καποιον που δεν ξερει εκει ή από τα αδεσποτα.
κακι δε θα σου κρατησει.
θα παρεις ένα μποξ μεταφορας και μεσα σε αυτους τους 2 μηνες θα την μαθεις σιγα σιγα να το γουσταρει ώστε να μπορει να μπει μεσα και να είναι ησυχη...ότι θα αναστατωθεί στο αεροπλανο θα αναστατωθεί.αλλα αν νοωθει καλα στο μποξ η αναστατωση θα είναι σε δεκτα ορια και η αναγκαια πες.
αν εχει εσας όπως λες και ασχολειστε μαζι της δεν θα παθει τιποτα.
ότι είναι να παθει στενοχωρια - στρεσσ αλλαγης - στρεςς με τα αδεσποτα αυτά θα φυγουν πολύ γρηγορα.
το θεμα είναι να μη γινει αγελη , να μη τσακωθεί με τα αλλα , να μη χαθει μια και θα εχει ελευθερια και δεν το εχει ξαναζησει αυτό και να μην την αφήσετε μονη.
και να μαθει το μποξ. (εχετε χρονο για αυτιο ) .
οσο για τη στειρωση και την τομη μη ανησυχεις τοσο πολύ...δε θα παθει τιποτα αμα τρεξει σε 2 μηνες....

• Like
Reactions: Shelly

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Πρεπει να βρεις τροπο να ηρεμησεις τον εαυτο σου:)
Αν η σκυλιτσα ειναι δεμενη μαζι σου θα ακολουθησει με χαρα.
Αν δεν της λειψουν τα πραγματα που εκανε μεχρι τωρα δεν θα εχει προβλημα.
Σκυλια θα βρει αλλα,ασχολιες θα βρειτε μαζι αλλες κλπ.

Δεν ειναι ανθρωπος να σκεφτεται τους φιλους που αφησε πισω.

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
@theo9 αυτό για το μποξ έχεις δίκιο. ψάχνω από τώρα να αγοράσω ένα κ να ταιριάζει στις διαστάσεις που χρειάζεται. Είναι 17 κιλά κ άρα μπαίνει στη medium κατηγορία,μέχρι 25 κιλά δηλαδή.μαζί με το κλουβί μάλλον. έχετε κάποιο να προτείνετε?

Φυσικά θα είμαστε μαζί,δε πρόκειται απλά να αφήνω ανοιχτή τη πόρτα κ "τα λέγαμε,όποτε θες γύρνα".Είπα οτι θα είναι σαν αδέσποτη γιατί τις περισσότερες ώρες της μέρας θα είναι έξω είτε με 'μένα είτε με τον φίλο μου. κ τα υπόλοιπα σκυλιά του χωριού που είναι όλα ένα κ ένα!!
Το ξέρω οτι πρέπει να ηρεμήσω πρώτα εγώ,χααχχαχα δε θέλω να της το μεταφέρω αυτό. Δεμένη δε θα είναι κάπου. Φυσικά πάντα με λουρί στους δρόμους κ εκεί που έχει κόσμο αλλά για τις βόλτες μας στα βουνά κ στα λαγκάδια την έχω πάντα ελεύθερη.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Δεν έχω πολλά να προσθέσω η αλήθεια είναι...
1) Το περιβάλλον στο βουνό και το σπίτι της είναι γνώριμο οπότε δεν θα της πάρει πολύ να προσαρμοστεί (σε αυτό μιλάω εκ πείρας).
2) Το βασικό είναι ότι θα είναι μαζί σας και το πρόγραμμά σας είναι τέτοιο που δεν θα μένει μόνη για πολλές ώρες, πολύ σημαντικό αυτό.
3) Οι πολλές πολλές ελευθερίες και το να τριγυρίζει πολύ με τα άλλα σκυλιά του χωριού δεν χρειάζονται και για τους λόγους που αναφέρθηκαν αλλά και για το ότι τα σκυλιά τείνουν να ξεσηκώνουν συμπεριφορές και δεν θα είναι καλό να αρχίσει πχ να γαβγίζει ή να κυνηγάει αυτοκίνητα ή μηχανάκια.

• Like
Reactions: Shelly

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
για μποξ δε ξερω αλλα καπου υπαρχει θεμα που μιλανε για αυτό.
ψαξτο λιγο και θα το βρεις.
εμενα όπως τα λες 2 με φοβιζουν.
α )η ελευθερια με τα αλλα σκυλια
β) το ότι εισαι πολύ αγχωμενη .και αυτό το μεταφερεις θες δεν θες στη μικρη σου πρωτον και δευτερον όταν εισαι τοσο αγχωμενη δεν θα εχεις σωστη κριση.

ηρεμησε εσυ.
ο σκυλος αν είναι με τους ανθρώπους του είναι μια χαρα.δεν είναι γατα που δενεται με το χωρο.
δενεται με τιυς ανθρώπους και αν την εχετε μαζι και σωστα τοτε δεν υπαρχει θεμα.

μαθε την στο μποξ (είναι πολλες φορε πιο δυσκολο από οσο φανταζει η μαθηση του ) και ηρεμα.δεν τρεχει μια ...δεν την πας σε εμπολεμη ζωνη.
σε άλλη περιοχη παει που είναι και γνωριμη της...

• Like
Reactions: myEnzo

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Μάλιστα,ναι @myEnzo αυτό με προβλημάτιζε πιο πολύ απ'όλα. Η σχέση της με τα αδέσποτα για το διάστημα που θα είμαστε εκεί. κ το τί μπορώ να κάνω γι'αυτό.Θα τα καταφέρουμε,δε μασάμε ;) ναι @takisft είμαστε κατά το 90%. σε λίγο καιρό θα είμαστε στο 100% !!

• Like
Reactions: takisft

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
κοιτάξτε παιδιά,για την ώρα είμαι αγχωμένη γιατί θέλω το καλύτερο.Το ξέρω οτι δε θέλει πολύ άγχος οπότε προσπαθώ κ 'γω να μη δείχνω πολλά πολλά. :)
Το οτι έχω κάποιον να το συζητήσω εδώ μέσα μου κάνει καλό. γι'αυτό γράφτηκα κ στο φόρουμ άλλωστε.για να μπορώ να συζητάω διάφορους τέτοιους προβληματισμούς με ανθρώπους που έχουν κ αυτοί σκυλιά,που είχαν ήδη πρώτες εμπειρίες από καταστάσεις κτλ. Αυτό με καλμάρει! Σας ευχαριστώ~

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
δεν έχω θέμα με το άγχος,είμαι χαλαρός τύπος.Είναι κάποιες φάσεις,όπως σ'όλους μας,που πιέζομαι κ αγχώνομαι αλλά μου περνάει γρήγορα. Κάποιος άλλος να γίνει ο αρχηγός της αγέλης μας είναι δύσκολο εώς κ ανέφικτο. Εγώ είμαι αυτή κ δε θα αλλάξει. Άνοιξα το θέμα πιο πολύ για συζήτηση παιδιά. Όπως έγραψα κ παραπάνω,το ξέρω οτι έκανα λάθος οργάνωση(γι'αυτό κ το άγχος) αλλά από τις επιλογές που είχαμε διαλεξαμε αυτήν που θα ήμασταν όλοι μαζί.Από 'κει κ πέρα,δε θα αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μου ούτε κ του φίλου μου φυσικά! Οι ασχολίες μας θα είναι οι ίδιες,μη πω κ περισσότερες λόγω βουνού άρα κ περισσότερη εξερεύνηση!!

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
χααχχαχα μόνο καλοπέραση! θα αποφύγουμε κ τη τρελή τη ζέστη κ θα κατέβουμε Σεπτέμβρη κατευθείαν για βουτιές!! <3

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Πέρα από την πλάκα, ο Enzo στον ένα χρόνο και κάτι που είναι μαζί μου έχει φάει αρκετές μετακινήσεις, καράβια, αυτοκίνητο, αλλαγή περιβάλλοντος κτλ. Όχι ότι δεν υπήρξαν δυσκολίες όμως δεν ήταν τόσο δύσκολο το πράγμα όσο είχα φοβηθεί ότι θα είναι. Πχ πέρσι στις διακοπές: είχα αγχωθεί κυρίως για το αν θα βρίσκαμε κατάλυμα και για το τί θα γινόταν στο καράβι, τόσο για το αν ο ίδιος θα ένιωθε καλά όσο και για το τί θα γινόταν με τους υπόλοιπους επιβάτες. Σε πληροφορώ ότι με αυτά τα δύο πράγματα δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία, παντού γινόμασταν δεκτοί μια χαρά, πολύ λίγες φορές συνάντησα κάποιον λίγο διστακτικό και μόνο στο καράβι του γυρισμού μια τύπισσα σχολίασε. Αυτό που δεν είχα υπολογίσει ως δυσκολία ήταν τα πράγματα που έπρεπε να έχω μαζί πάντα και το θέμα του κτηνιάτρου σε περίπτωση ανάγκης.

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
σε καταλαβαίνω myEnzo.Nαι,το 'χουε αυτό που φοβόμαστε κάτι χωρίς να έχει γίνει κ αφού ολοκληρωθεί να λέμε καλά,αυτό ηταν? ουφ,τζάμπα τρωγόμουν με τα ρούχα μου για να μην ενοχλήσω κανέναν.Άν κ το έχω αποβάλει από πάνω μου αυτό το συναίσθημα πλέον. Βέβαια αυτό που λες παίζει κ με την εμφάνιση του σκύλου,γιατί ως γνωστόν οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν απ'αυτήν.Πιο δύσκολα θα έχει κάποιος πρόβλημα αν εμφανιστεί μια μουσουδάρα αξιαγάπητη,μικρόσωμη κ χαριτωμένη κ πιο εύκολα θα "φοβηθούν" ή θα έχουν πρόβλημα αν δουν μαύρο σκύλο,λυκοειδές κτλ. δε ξέρω αλλά είναι παρεξηγημένα τα μαύρα σκυλιά κ όποιος έχει το ξέρει! Επίσης,θέλω να σε ρωτήσω τί πράγματα χρειάστηκες που δε τα είχες? Τα πράγματα της Σέλυς πάντα τα έχω σε σχολική τσάντα όταν είναι να πάμε κάπου. Στρωσιδάκι,τα μπωλ της,τα παιχνίδια της,τις λιχουδιές,τις πετσέτες της,τη χτένα,αμπούλες κ χάπια όπως κ ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών που ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω ακόμα κ ούτε το εύχομαι!αχχαχαα

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Μπα, όλα τα είχα εκτός από το φαρμακείο αλλά και σε αυτό ήμουν τυχερή, είχε το ξενοδοχείο γιατί είχαν και οι ίδιοι 3 σκυλιά. :) Όσο για την προίκα του, έπρεπε να με δεις όταν βγαίναμε και κυρίως στην παραλία: ήμουνα σαν τις μαμάδες που έχουν μωρό και κουβαλάνε ένα σωρό τσουμπλέκια!! Ευτυχώς που όπου πήγαμε του έφερναν κρύο νερό επιτόπου και γλίτωσα και την ισοθερμική τσάντα με τα μπουκάλια...

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
χχαχαχα εσύ μάλλον συγκαταλέγεσαι στους τυχερούς!! χχαχαχα αυτή η τσάντα-ψυγείο είναι υπ'ευθύνη του φίλου μου! Φαντάσου με λίγο με ένα κατσίκι να τραβάει για να μπεί κατευθείαν στη θάλασσα,με τη τσάντα του σκύλου στον έναν ώμο,με τη δική σου/σας στον άλλον ώμο κ στο χέρι που περισσεύει όλο κ κάτι θα έχεις. χαχαχαχα εντάξει,στιγμές παραφροσύνης,αλήθεια! αλλά τουλάχιστον τα σκέφτεσαι κ γελάς!

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
να μη παραλείψω κ την άμμο που σου καίει μέχρι κ το δίχαλο που φοράς κ φαίνεσαι λες κ πηδάς βραχάκια για να μη πέσεις στο ποτάμι:whistle: