Ποιος μαζεύει τα αδέσποτα στην Κρήτη

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
πλεον θα βγω off topic, αλλα νομιζω οτι το αξιζει. Ισως βεβαια θα επρεπε να ανοιχθει και ενα καινουριο ξεχωριστο θεμα...anyway
Eπειδη συζητηθηκε ποιος ειναι αυτος που μαζευει τα αδεσποτα στην Κρητη, παραθετω ενα status που ανεβασε σημερα (δεν ξερω τον τροπο να ανεβασω το link του status):

Βοηθάω ΤΑ Αδέσποτα Στην ΠΡΑΞΗ Με όπλο την ψυχή μου Αλέξανδρος
12 ώρες ·
Πολλές φορές κάθομαι και παρατηρώ τα σκυλιά να δω πως σκέφτονται πως λειτουργούν. Και έχω βγάλει μερικά δικά μου συμπεράσματα . 1) υπάρχουν κακά και καλά σκυλάκια . Τα κακά σκυλιά είναι αυτά που δενονται πάρα πολύ με τον άνθρωπο και θα κάνει τα πάντα να του δώσεις προσοχή θα σου καταστρέψει το σπίτι θα επιτεθεί σε κάποιον που νοιαζεσαι δεν έχει σημασία αν το μαλωσεις ακόμα και αν το χτυπήσεις είναι προσοχή για αυτόν και θα συνεχίσει. Για να έχεις αποτέλεσμα σε ένα κακό σκυλί όταν κάνει άσχημα πράγματα να το απομονωσεις χωρίς να τον κοιτάς και να του μιλάς και να του μιλάς μόνο όταν είναι καλός. Τα κακά σκυλιά ακούνε πάντα ποιο πολύ από τους καλούς χαρακτήρες. Έχω και τα κακά εδώ και τα καλά αγγελουδια που θα περιμένουν ένα χάδι και διαβολακι που θα το σπρώχνει για να κλέψει το χάδι. Επειδή είναι ανυπομονα ζώα και τα αισθήματα τους είτε πόνος είτε χαρά είναι 10 φορές ποιο πολύ από εμάς το καλύτερο που μπορείς να μάθεις σε ένα σκυλι είναι η υπομονή. Και κάτι πολύ σημαντικό ποτέ δεν αφήνουμε ένα παιδί μόνο του με ένα κακό σκυλί που στην ιεραρχία είναι ποιο πάνω από την γυναίκα σου ή το παιδί σου. Για αυτό πάντα να πάτε σε έναν εκπαιδευτή γιατί πάντα θα υπάρχει η περίπτωση να στραβωση κάτι μεταξύ τους και να χάσει την υπομονή του, με τον αρχηγό δεν θα χάσει ποτέ την υπομονή του ότι και να του κάνει όμως από κάποιον κάτω από την ιεραρχία του περιμένει σεβασμό και ένα παιδί θα κάνει πολλά λαθοι. Μετά μην πείτε φταίει ο σκύλος γιατί πάντα φταίει οι γονείς

καλα τα λεει ο συντεκνος,ε; επισημαινω οτι φιλοξενει δεκαδες σκυλια σε εναν χωρο που εχει φτιαξει μονος του, αλλα δυστυχως θα πρεπει να φυγει απο κει γιατι δεχεται απειλες απο τους παντες γυρω του... οποιος εχει facebook και ενδιαφερεται, πραγματικα αξιζει τον κοπο να ακολουθησει την σελιδα του. Δεν ξερω τι ταμα εχει κανει το παλικαρι, παντως το εργο που προσφερει ειναι πραγματικα μοναδικο και περα απο καθε κοινη ανθρωπινη λογικη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. πλεον θα βγω off topic, αλλα νομιζω οτι το αξιζει. Ισως βεβαια θα επρεπε να ανοιχθει και ενα καινουριο ξεχωριστο θεμα...anyway...

2. Βοηθάω ΤΑ Αδέσποτα Στην ΠΡΑΞΗ Με όπλο την ψυχή μου Αλέξανδρος
12 ώρες ·

3. Πολλές φορές κάθομαι και παρατηρώ τα σκυλιά να δω πως σκέφτονται πως λειτουργούν. Και έχω βγάλει μερικά δικά μου συμπεράσματα . 1) υπάρχουν κακά και καλά σκυλάκια . Τα κακά σκυλιά είναι αυτά που δενονται πάρα πολύ με τον άνθρωπο και θα κάνει τα πάντα να του δώσεις προσοχή θα σου καταστρέψει το σπίτι θα επιτεθεί σε κάποιον που νοιαζεσαι δεν έχει σημασία αν το μαλωσεις ακόμα και αν το χτυπήσεις είναι προσοχή για αυτόν και θα συνεχίσει. Για να έχεις αποτέλεσμα σε ένα κακό σκυλί όταν κάνει άσχημα πράγματα να το απομονωσεις χωρίς να τον κοιτάς και να του μιλάς και να του μιλάς μόνο όταν είναι καλός. Τα κακά σκυλιά ακούνε πάντα ποιο πολύ από τους καλούς χαρακτήρες. Έχω και τα κακά εδώ και τα καλά αγγελουδια που θα περιμένουν ένα χάδι και διαβολακι που θα το σπρώχνει για να κλέψει το χάδι. Επειδή είναι ανυπομονα ζώα και τα αισθήματα τους είτε πόνος είτε χαρά είναι 10 φορές ποιο πολύ από εμάς το καλύτερο που μπορείς να μάθεις σε ένα σκυλι είναι η υπομονή.

4. Και κάτι πολύ σημαντικό ποτέ δεν αφήνουμε ένα παιδί μόνο του με ένα κακό σκυλί που στην ιεραρχία είναι ποιο πάνω από την γυναίκα σου ή το παιδί σου. Για αυτό πάντα να πάτε σε έναν εκπαιδευτή γιατί πάντα θα υπάρχει η περίπτωση να στραβωση κάτι μεταξύ τους και να χάσει την υπομονή του, με τον αρχηγό δεν θα χάσει ποτέ την υπομονή του ότι και να του κάνει όμως από κάποιον κάτω από την ιεραρχία του περιμένει σεβασμό και ένα παιδί θα κάνει πολλά λαθοι. Μετά μην πείτε φταίει ο σκύλος γιατί πάντα φταίει οι γονείς

5. καλα τα λεει ο συντεκνος,ε; επισημαινω οτι φιλοξενει δεκαδες σκυλια σε εναν χωρο που εχει φτιαξει μονος του, αλλα δυστυχως θα πρεπει να φυγει απο κει γιατι δεχεται απειλες απο τους παντες γυρω του... οποιος εχει facebook και ενδιαφερεται, πραγματικα αξιζει τον κοπο να ακολουθησει την σελιδα του. Δεν ξερω τι ταμα εχει κανει το παλικαρι, παντως το εργο που προσφερει ειναι πραγματικα μοναδικο και περα απο καθε κοινη ανθρωπινη λογικη.
Αγαπητέ μου, @Haris Drazen , δώσε μου το θάρρος να σου απαντήσω... περισότερο σαν "παλιός - καλός" σύμβουλος, παρά για να σου κάνω το κομάτι μου, μιάς και είσαι (χωρίς ιδιαίτερη αμφισβλητηση) από τους νέους σηματωρούς του φόρουμ...

1. Θα διαφωνήσω ιδιαίτερα να βγαίνει κάποιος off-topic, για οποιοδήποτε άλλο λόγο, εκτός από "ιερή αγανάκτηση" που πηγάζει από αίσθηση προσωπικής προσβολής... ακόμα, όμως και στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ επικίνδυνο να βγαίνει κάποιος off-topic... χαλώντας οποιοδήποτε θέμα... όπως, για παράδειγμα, του φουκαρά του μέλους μας, που ΕΔΩ ΚΑΙ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ πολεμάει να του απαντήσουμε για το "αν είναι κατάλληλος χαρακτήρας για να έχει Rottweiler"... 4,5 ολόκληρα χρόνια... ΑΚΟΥΣ???

2. Κι εγώ είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος...:)

3. Υπενθυμίζω τον τεράστιο, τον Clint Eastwood... και την (διαχρονικά) αξεπέραστη φράση του: "Οι γνώμες είναι σαν τις κwλ@τρυπίδες... ο καθένας έχει από μία"!:cool:

4. Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα χτες, κάποια στιγμή, στο θέμα:
In DOG we trust... NOT in man...
Απλά, χρειαζόμαστε τον (ΚΑΛΟ) εκπαιδευτή για να μας μεταφράσει το σκύλο και να τον μάθουμε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

5. Σύντεκνος, έ?
Τον τελευταίο καιρό, λόγω μιάς κρίσης (μόνο ηλικίας, άραγε?) διαφόρων προβληματισμών, τείνω να αμφισβητώ πολλά και συνεχώς...
Όχι ότι αυτό έχει μεγάλη αξία, οπουδήποτε αλλού, εκτός από το μυαλό μου... αλλά οι ανορθογραφίες - ασυνταξίες του δεν μοιάζουν με τέτοιες "σύντεκνου" (και, πίστεψέ με, "έχουσι γνώσιν οι φύλακες")... το ψηλό - ή χαμηλό - μορφωτικό επίπεδο, δεν προσομοιάζει με σύντεκνου...
Δεν προσομοιάζει κάν με "κουμπάρου", με "τσαμπίκου", με "καρντάση", ακόμα και με "δερβίση"...
Κανας καλός φίλος από την Πρέβεζα (ή κάπου κοντά), ίσως μπορέσει να πέσει "λίρα 100", μέσω της ελαφράς προφοράς...
Επαναλαμβάνω: Αυτά που πιστεύω εγώ, δεν έχουν σημασία... αλλά, όχι και "σύντεκνος"...:p:D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Κατα καιρους εχει κανει απαραδεκτα πραγματα... και το τα ανεβαζει και στο facebook.
Δε θα ξεχασω το οδοιπορικο ενας κουταβιου με μορβα ή τυφο το οποιο πηρε απο τον κτηνιατρο για να το "φροντιζει" εκεινος. Και ενv o κτηνιατρος του ελεγε οτι το κουταβι δεν επανερχεται και ειναι θεμα ημερων, οτι καλυτερα να το κοιμησει απο το να υποφερει , ειχε υποστει μεγαλη βλαβη, αυτος το τραβαγε ολη μερα βιντεο να ουρλιαζει απο πονους . Μετα απο 6-7 μερες ε.... πεθανε.

2. Εγω ειμαι η Βασιλισσα Αμαλια.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@johnk η παρέμβαση σου είναι ως συνηθως θεμιτή.
επιγραμματικά να σου απαντησω σε αυτα που νομιζω οτι χωρανε απαντησης:
  1. το off topic μου βγηκε ετσι κι αλλιως σε ξεχωριστο θεμα, οποτε κραταω τη συμβουλη σου για το μελλον
  2. -
  3. -
  4. -
  5. Προσωπικά το "συντεκνος" το χρησιμοποιησα χιουμοριστικα, απλα και μονο επειδη ειναι στην Κρητη. Τι εννοεις ακριβως με το σχολιο σου, γιατί δεν το επιασα..Κρυβεται κατι πισω απο τις λεξεις;
@Amaliaz δεν τον παρακολουθω καθε μερα, ουτε ειναι φιλος μου ωστε να τον υπερασπιστω ή να διαφημισω την προσπαθεια του. Παρολα αυτα, οταν βλεπω εναν ανθρωπο που εχει μαζεψει δεκαδες αδεσποτα και τους προσφερει στεγη και τροφη, που το παλευει να σωσει αρρωστα ή τραυματισμενα σκυλια ,ακομα και αν ο τροπος του δεν ειναι ο πιο σωστος,
(στο παραδειγμα σου η προθεση του δεν ηταν να βασανισει το κουταβι, αλλα να το σωσει against the odds-οπως το κατακρινεις αυτο, αντιστοιχα καποιος αλλος θα μπορουσε να κατακρινει καποιον αλλον που θα κοιμηζε το σκυλι, αντι να το παλεψει μεχρι τελευταιας στιγμης)
ε, μην φτανουμε και στο αλλο ακρο. Αν εχεις συγκεκριμενες αποδειξεις οτι το εργο του συγκεκριμενου ατομου ειναι συνολικα και τελικα επιζημιο αντι για ωφέλιμο, ευχαριστως να το αναφερεις, για να το πληροφορηθω κι εγω και οποιασδηποτε αλλος θεωρει (κακως) οτι το παλικαρι προσφερει...Αν εχει σωσει 100 σκυλια, την ωρα που εχει χασει στα χερια του αλλα 10 (τα οποια μαζεψε ηδη αρρωστα, δεν αρρωστησαν εξαιτιας του), θεωρω οτι ειναι τελειως αδικο να κατακρινουμε το εργο του και να λεμε για "απαραδεκτα πραγματα",ετσι αοριστα. Στο κατω κατω της γραφης και λαθη θα εχει κανει(οπως ολοι μας) και αρκετοι δεν θα συμφωνουν με τις πραξεις του. Ξαναλεω ομως, αν ξερεις κατι συγκεκριμενο, θα ηθελα να το αναφερεις γιατι ειλικρινα εχω απορήσει κι εγω με τα κινητρα του ανθρωπου αυτου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Να το σωσει ναι against the οdds οπως λες ναι... μαζι σου. Να μη το κοιμησει.

Αλλα το να το εχει λαιβ ολη μερα ον καμερα να κλαιει και να χτυπιεται για να θαυμαζουν μερικοι πανιβλακες απο κατω το εργο του κανωντας βαρυγδουπες δηλωσεις περι ζωης θανατου θεου κλπ κλπ εμενα μου φαινεται οχι απλα απαραδεκτο... ας μην πω. Ααααα και μετα ειχαμε 2-3 μερες το δραμα του λαιβ γιατι δε μπορουσε να το θαψει... το θυμηθηκα και αυτο... Το γεγονος οτι εχει μαζεψει 100 σκυλια απο το δρομο του δινει αφεση αμαρτιων ειναι δικη σου αποψη. Επετρεψε μου να μη τη συμμεριζομαι..

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
οκ, σεβαστη η αποψη σου. Γινε ομως λιγο πιο συγκεκριμενη. Σου φαινεται απαραδεκτο το broadcasting που κανει; Τα σχολια του καθε ηλιθιου κατω απο τις αναρτησεις του; Θα συμφωνησω μαζι σου οτι αυτο το σκηνικο που περιγραφεις με βρισκει συμφωνο.
Απο κει και περα ομως και επι της ουσιας, εχεις καποια αλλη αποδειξη οτι τελικα το εργο του ειναι συνολικα καταδικαστεο; γιατι δεν αναφερεις ουτε καν μια δευτερη περιπτωση (αν και ξαναλεω οτι κατα την αποψη μου, αν εχει σωσει 100 και δεν εχει καταφερει να γλιτωσει 2/3/5/10 απο το θανατο που θα ηταν δεδομενος ετσι κι αλλιως, τοτε κοιταμε το δεντρο και χανουμε το δασος). Δηλαδη τι θα περισσοτερο ή διαφορετικο θα επρεπε να κανει, οχι απλα για να μιλαμε για αφεση αμαρτιων του, αλλα για καποιον εθελοντη που προσφερει κατι σπουδαιο; Να διασωσει ας πουμε 500 σκυλια; 1000;
Ξερεις αποδεδειγμενα αν εχει πχ καποιο κρυφο/πονηρο/παρανομο/whatever κινητρο (οικονομικο πχ; ) που καθεται και παιδευεται μεσα στα σκατα και τις αρρωστιες τοσων αδεσποτων; οσο εχω δει τουλαχιστον, δεν δεχεται καν να ανοιχθει τραπεζικος λογαριασμος προς βοηθεια του. Αν κανω καποιο λαθος,αν ξερεις κατι, ειλικρινα στο ζηταω να το γραψεις, για να αναθεωρησω κι εγω και να φτυσω το κουτοχορτο.
Διαφορετικα και εγω απο το πληκτρολογιο μου ευκολα θα μπορουσα να τον κατακρινω,να σχολιαζω αρνητικα τη καθε αναρτηση που ανεβαζει και να το παιζω και υπερανω. Μεχρι τοτε και επειδη αυτο που κανει στα δικα μου τα ματια ειναι περα απο την λογικη μου και τις ψυχικες και πρακτικες μου δυνατοτητες, του βγαζω το καπελο (ασχετως αν δε με καλυπτει ο τροπος που μπορει να χειριστει μια συγκεκριμενη περιπτωση).
Αν εφτανα ποτε στο σημειο να δημιουργησω ενα αντιστοιχο καταφυγιο σκυλων, τοτε ναι, θα εβγαινα να τον (κατα)κρινω γιατι κανει αυτο, το αλλο ή το δεινα...μεχρι τοτε και μεχρι αποδειξεως του εναντιον, εγω δεν συμμεριζομαι την αναποδεικτη αρνητικη κριτικη...

• Like
Reactions: myEnzo

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Κατα καιρους εχει κανει απαραδεκτα πραγματα... και το τα ανεβαζει και στο facebook.
Δε θα ξεχασω το οδοιπορικο ενας κουταβιου με μορβα ή τυφο το οποιο πηρε απο τον κτηνιατρο για να το "φροντιζει" εκεινος. Και ενv o κτηνιατρος του ελεγε οτι το κουταβι δεν επανερχεται και ειναι θεμα ημερων, οτι καλυτερα να το κοιμησει απο το να υποφερει , ειχε υποστει μεγαλη βλαβη, αυτος το τραβαγε ολη μερα βιντεο να ουρλιαζει απο πονους . Μετα απο 6-7 μερες ε.... πεθανε.

2. Εγω ειμαι η Βασιλισσα Αμαλια.
Γιατί; Για ποιό λόγο βασανίζει έτσι τα ζώα; Έχει καταλάβαι κάποιος;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ποια αναποδεικτη αρνητικη κριτικη?
Εγω σου περιεγραψα ενα γεγονος . Εσενα σου φαινεται απολυτα φυσιολογικο και θεμιτο. Εμενα παλι δε μου αρεσε καθολου και αποφασισα να μην τον παρακολουθω. Και ειδικα επειδη ηταν η δευτερη φορα που ειδα το "ιδιο εργο". Πρεπει να εχω καταφυγιο σκυλων για να παρω θεση? Η κανουμε δικαστηριο και πρεπει να φερω μαρτυρες και αποδειξεις για να σχολιασω ενα ΓΕΓΟΝΟΣ?

Το τι εχει ο καθενας στο μυαλο του δε μπορω να το ξερω. Και ουτε μιλησα για παρανομα/κρυφα/πονηρα κινητρα. Τι θα θεωρουσα εγω αποδεκτο στη συγκεκριμενη περιπτωση ? Ενα απλο μηνυμα που λεει ποσο δυσκολη ειναι η κατασταση για την κουταβα και οτι το παλευει. Αυτο και τελος.
Αν η αποψη μου εσενα σου φαινεται κοιταω το δεντρο και χανω το δασος, τι να πω. Αυτη ειναι.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
δεν ειναι φιλοζωια να βλεπεις να υποφερει ετσι το σκυλι.
μπραβο που εχτισε καταφυγιο και βοηθαει αλλα εχει χασει το μετρο και
εχει ξεφυγει απο τα ορια σε μερικα περιστατικα.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
βρε @Amaliaz ....
Γραφω:Θα συμφωνησω μαζι σου οτι αυτο το σκηνικο που περιγραφεις
Απαντας:Εγω σου περιεγραψα ενα γεγονος . Εσενα σου φαινεται απολυτα φυσιολογικο και θεμιτο

επι του θεματος, εσυ κατακρινεις την συγκεκριμενη του τακτικη, εγω σε ρωταω για το συνολικο του εργο, τι προσημο εχει κατα την γνωμη σου. Το ενα ειναι το δεντρο και το αλλο ειναι το δασος. Αλλο σε ρωταω, σε αλλο μου απαντας.Μιλαμε πανω σε διαφορετικες βασεις που δεν προσεγγιζουν οσο και αν προσπαθω, οποτε το αφηνω.

για να το κλεισω το θεμα απο τη μερια μου, γιατι ξαναλεω, δεν εκανα στην αναφορα στον τυπο επειδη θελω να διαφημισω το εργο του, αν οντως ξερει καποιος κατι που μπορει να κρυβεται πισω απο αυτο που κανει, ευχαριστως να το γραψει, να καλυψω κι εγω την απορια μου.

@Eirini-Fontas θα συμφωνησω (και μαζι σου). Το εγραψα και παραπανω. Ανθρωπινο ειναι να κανει και λαθη.
Ρωτω: τα μερικα περιστατικα που χειριζεται λαθος ή αποτυγχανει να σωσει το σκυλι, ειναι πιο πολλα; εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο ολα τα υπολοιπα που γλιτωνει απο τους δρομους και τον θανατο;
Αν δεν επεμβαινε με τα οποια λαθη του, τα σκυλια αυτα θα ειχαν καλυτερη τυχη;
Πιο απλά: δεν ειναι φιλοζωος επειδη στην προσπαθεια του να σωσει ενα σκυλι, αυτο υποφερει. Οταν εχει σωσει αλλα 90, τι ειναι;
Στην τελικη ειναι επικινδυνος με αυτα που κανει ή ευτυχως που ειναι κι αυτος και το παλευει; ποια ειναι η γνωμη σου;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Διαβαζω τι εχεις γραψει.
Ηταν λαθος αυτο που εγραψα εγω ή μαλλον δεν εγραψα αυτο που ηθελα να γραψω. (y)

Εγω σου περιεγραψα ενα γεγονος . Εσενα σου φαινεται απολυτα φυσιολογικο και θεμιτο. Εμενα παλι δε μου αρεσε καθολου και αποφασισα να μην τον παρακολουθω.
ΔΗΛΑΔΗ (i mean't to say )
Εγω σου περιεγραψα ενα γεγονος . Σε καποιον φαινεται απολυτα φυσιολογικο και θεμιτο. Εμενα παλι δε μου αρεσε καθολου και αποφασισα να μην τον παρακολουθω.

Δεν ξερω ακριβως τι και πως το κανει οποτε για το γενικοτερο εργο του δε μπορω να παρω θεση. Αν ζουσα εκει και τον γνωριζα θα σου ελεγα. Επειδη ομως εχω δει αρκετες " μουφες" στο φιλοζωικο χωρο προτιμω να μιλαω γι αυτα του ξερω, βλεπω, ζω.

Last edited:

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
επιτελους! βγαλαμε ακρη! :LOL::LOL:
οκ και συμφωνουμε σε αυτο που λες...αν βρεθει και καποιος που ξερει περισσοτερα για τον τυπο, ας γραψει