Ποιμενικός Σέτλαντ και Κερν Τεριέρ

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Είναι δύο από τις αγαπημένες μου ράτσες που δεν έχω δει στην Ελλάδα. . .
Υπάρχουν εδώ άτομα που να έχουν φιλαράκο τέτοιας ράτσας ?Αν ναι δώστε το παρόν να
ξεκινήσω τις ερωτήσεις!!!! :):):)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Η υπογραφή μου αφορά ένα Σέτλαντ κοριτσάκι απ' τα πιο λατρεμένα σκυλιά που είχα :(
Πέρα απ' την καλοσύνη που είναι κοινή και στις δυο ράτσες και την εξωτερική ομοιότητα (παρότι σκελετικά αλλά και στο τρίχωμα από κοντά καταλαβαίνεις τη διαφορά) δεν έχει καμιά σχέση με το Κόλι.
Είναι απίστευτα και υπέρμετρα συναισθηματικά. Δε γαβγίζει ποτέ χωρίς λόγο και το γάβγισμα του είναι έντονα θηλυκό. Επίσης ήταν απίστευτη κουτσομπόλα. Εκτός αυτού ήταν και σεξομανής. Ακόμη κι όταν δεν είχε περίοδο ό,τι έβρισκε το καβάλαγε.
Ήταν το μοναδικό σκυλάκι που είχα που το έβγαζα χωρίς λουρί αλλά και με λουρί όταν βγαίναμε δεν τράβαγε. Χωρίς καμιά εκπαίδευση. Εκπαίδευα άλλο μου σκυλί κι εκείνο καθόταν και παρατηρούσε. Το άλλο δεν έμαθε τίποτα και έμαθε αυτό που δεν είχα ασχοληθεί καν μαζί του σε καμιάς μορφής εκπαίδευση.
Μια φορά που την έβγαλα βόλτα χωρίς λουρί σε ένα σπίτι που μας φιλοξενούσαν το οποίο είχε κτήμα περίπου 2 στρέμματα διαμορφωμένο σε κήπο, την έβγαλα στον κήπο. Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε, περιφραγμένος ήταν ο χώρος, δεν ανησύχησα, οπότε βαρέθηκα και γύρισα στο σπίτι. Δέκα λεπτά μετά μπήκε σίφουνας γαβγίζοντας ήρθε καταπάνω μου και μου δάγκωσε την κοιλιά!! Οι φίλοι που με φιλοξενούσαν ακόμη το λένε σε άλλους φίλους τους. Άρα θέλω να πω πως την αφοσίωση και την αγάπη που μου έδωσε σπάνια την έχω συναντήσει ξανά πριν ή μετά και λυπάμαι πολύ που δεν την έχω πια.
Αν θέλεις κάτι άλλο μπορείς να με ρωτήσεις.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Κρίμα που έφυγε...

Πόσα χρόνια την είχεσ την ζουζούνα?
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει κανείς σε αυτή την ράτσα που συνάντησες εσύ μπροστά σου?
Από περιποίηση πως τα πήγαινές ?

Και καμία φωτογραφία αν θέλεις να βάλεις...:)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Την είχα 2 χρόνια. Η εύκολη απάντηση να σου δώσω είναι οτι δεν έχω σκάνερ να περάσω φωτογραφίες, η δύσκολη είναι πως δε θέλω να δω τις φωτογραφίες.

Περιποίηση:
Λόγω της ποιότητας της τρίχας κάνει τζίβες αν την αφήσεις και ειδικά στα πόδια ψηλά στο ύψος του πωπού και μετά μπαίνεις σε διαδικασία να κόβεις. Οπότε το καλύτερο είναι να τη χτενίζεις 2 φορές τη βδομάδα. Αν και πολλές φορές αναρωτήθηκα που τη βρήκαν τη θάλασσα στην Σκωτία λατρεύει οτιδήποτε έχει σχέση με το νερό. Πέραν ότι της αρέσει το κολύμπι και μπαίνει άφοβα επειδή είναι κοκέτα και χαδιάρα όσες φορές και να την κάνεις μπάνιο δε θ' αρνηθεί και πραγματικά μεταμορφώνεται σε αληθινή καλλονή με το μπάνιο. Εγώ την έπλενα 1 φορά το μήνα διότι ήταν πολύ δραστήρια.
Κι εδώ πάμε στο επόμενο κομμάτι. Αν μία μέση ράτσα θέλει έξοδο 2-3 φορές την ημέρα, τη Λίλα (έτσι την έλεγα) την έβγαζα 5 φορές την ημέρα με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη. Και να ξέρεις οτι την έξοδο της, τη διεκδικεί με πάθος και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγεις έξω και με 40 πυρετό! Απ' την άλλη είναι πολύ κρυουλιάρα. Δως τη ηλεκτρική κουβέρτα (αυτό το υπόστρωμα που μπαίνει κάτω απ' τα σεντόνια) και πάπλωμα και πάρτης την ψυχή.
Στο φαγητό έτρωγε σα σπουργιτάκι αλλά πολλές φορές την ημέρα. Δηλαδή ακόμη κι αν δεν της απομάκρυνα το μπολ εκείνη μοίραζε την ποσότητα σε δόσεις και έτρωγε όλη την ημέρα από λίγο.
Αν σε δει να κλαις για τον οποιοδήποτε λόγο γκρεμίζεται ο κόσμος της και θα κάνει τα πάντα και εννοώ τα πάντα ακόμα και τον κλόουν προκειμένου να σε δει νορμάλ.
Με τα άλλα σκυλιά είναι μάλλον ύπουλη και επιφυλακτική αλλά αν μεγαλώσει μαζί με άλλο όπως στην περίπτωση μου γίνεται κτητική μ' αυτό. Για το φαγητό της θα τσακωθεί με όλους ανθρώπους και ζώα εκτός απ' το αφεντικό της.
Α ναι το αφεντικό της. Θα κάνει χάδια σε όλους μόλις κερδίσουν την εμπιστοσύνη της και για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ένας ξένος δεν αρκεί να της δώσει κεφτεδάκια πρέπει να κάνει ένα σύνολο ενεργειών: α. ν' ασχοληθεί μαζί της, β. ν' ασχοληθεί αποκλειστικά μαζί της, γ. να της μιλήσει τρυφερά, δ. να τη χαϊδεύει, ε. ναι να της δώσει και κεφτεδάκι και ζ. η μεγαλύτερη δοκιμασία να έρθει μαζί της στη βόλτα. Μετά θα είναι πολύ τρυφερή μαζί του. Αλλά δεν ακολουθεί κανέναν άλλο εκτός απ' το αφεντικό της. Και όσο φίλος της και να είσαι αν υποψιαστεί οτι εχθρεύεσαι ή διαφωνείς με το αφεντικό της θα σταθεί μπροστά σου θα σε κοιτάξει απειλητικά (είναι και μια σταλιά τρομάρα του) και θα σου γαβγίσει κατάμουτρα.
Τα λέω μπερδεμένα ε; Το κατάλαβα κι εγώ. Αλλά τα θυμάμαι όλα μαζί.
Το νερό της είναι πολύ σημαντικό. Είναι ιδιότροπη. Κατ' ανάγκη θα πιεί το ξεχασμένο νερό αλλά αν είσαι μπροστά θα διεκδικήσει να της βάλεις φρέσκο.
Είναι κλέφτρα. Από φαγητό μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς.
Όταν τρέχει είναι πάρα πολύ κομψή. Και πίστεψε το της αρέσει να τρέχει και να βγαίνει έξω και δεν κουράζεται με τίποτα.
Ελπίζω να βοήθησα. Και αξίζει τον κόπο να βγεις στο εξωτερικό μόνο και μόνο για να φέρεις ένα τέτοιο ζώο. Θα έχεις κερδίσει ένα πραγματικό σύντροφο σε όλα. Α εννοείται οτι στο αυτοκίνητο κάθεται μπροστά. Επίσης τη νύχτα ακούει φαντάσματα. Η ζέστη την κουράζει αλλά δε θα το χαρείς θα βγει ακόμα κι έτσι.
Σαν κουτάβι είναι απίστευτο. Περίεργο, το χάνεις, σε χάνει κι αυτό και κλαίει, τη νύχτα θέλει αγκαλιά οπωσδήποτε. Και πάρα μα πάρα πολλά χάδια και κοινωνικοποιείται πολύ εύκολα.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Μου άρεσαν πολύ όσα είπες (αν και πιστεύω θες να πεις και άλλα ...καλοδεχούμενη!!!!) και φαίνεται οτι την αγαπούσες πάααρα πολυ!

Χρειάζεται πολύ άσκηση δηλαδή ε?Γνωρίζω ότι είναι τσομπανοειδής φυλή αλλά τόσες πολλές βόλτες ?Οπότε δεν την βγάζεις φτηνά καθαρή... χαχα
Έχω διαβάσει ότι μπορούν έυκολα να τραυματίσουν τα πόδια τους επειδή είναι πολύ δραστήρια και πρέπει να προσέχεις πως να τα σηκώσεις και να τα αφήσεις κάτα κλπ.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τσοπανοειδής; χμμ.... ίσως τα υπόλοιπα μέλη της φυλής. Όχι αυτή πάντως! Περνάγαμε με το αυτοκίνητο απ' το δρόμο με τις στροφούλες που ενώνει την Πάργα με την Παραμυθιά στην Ήπειρο σε κάτι επεισοδιακές διακοπές. Η κοπέλα μου με το λυκόσκυλο πίσω, η Λίλα μπροστά (η πεθερά που λέμε που δεν αφήνει τη νύφη να κάτσει μπροστά...). Σε 'κείνο το δρόμο είναι πιθανό εκεί που βγαίνεις από κάποια στροφή να βρεις μπροστά σου πάνω στην άσφαλτο κάτι ελεύθερες αγελάδες που απ' ότι έμαθα τις ονομάζουν ''γκαμούσες''. Ναι πήδηξε απ' το παράθυρο και όχι δεν το πίστευα αλλά κυνήγησε την αγελάδα η οποία μάλλον της έκανε τη χάρη και παραμέρισε λίγο. Σαν τρελός βγήκα κι εγώ απ' το αυτοκίνητο να μαζέψω την κορμάρα πριν την κάνει κανένα πόδι χαλκομανία.
Τα πίσω πόδια τους είναι πολύ ευαίσθητα και ευπαθή. Τραυματισμοί μπορούν να προκύψουν μόνο αν αφήσεις το τρίχωμα ανάμεσα και κάτω απ' τα δάχτυλα να σχηματίσει τζίβες όπου είναι εστία εμπλοκής για πετραδάκια. Οπότε εκεί με το που αρχίσουν να σχηματίζονται οι τζίβες βάζουμε ψαλίδι.
Όταν τη σηκώνεις είναι πούπουλο. Γι' αυτό δεν πρέπει να ξεγελαστείς και να την αφήσεις από σχετικό ύψος ακόμη κι αν δυσανασχετήσει πολύ έντονα στην αγκαλιά σου, είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει και δεν το θες αυτό γιατί θα το λυπηθεί η ψυχή σου να υποφέρει κατ' αρχάς και δευτερευόντως γιατί ένα τέτοιο σκυλάκι και με το παραμικρό κρυολόγημα, ή χτύπημα ξέρει να βασανίζει με πολλούς τρόπους που θα τους καταλάβεις μόλις αποκτήσεις.
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Last edited:

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
cairn terrier δεν έχω, αλλά γνωρίζω κάπως την φυλή.
Θέλεις να μας πεις τι γνωρίζεις ?

Αυτά που γνωρίζω είναι οτι είναι σκανταλιάρικα σκυλάκια ,όλο πονηριές,εκπαιδεύεται αρκετά έυκολα ,φτάνουν μέχρι 7 κιλά, είναι Σκοτσέζοι ,τα είχαν για να κυνηγούν αρουραίους και διάφορα "επιβλαβοί"μικρόσωμα ζώα και έχουν παίξει και στην ταινία ο μάγος του Οz.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Πολύ χαρακτήρα πάντως η νεαρή .Πραγματικά ! :) Καλά και συ? Μπροστά η νεαρή και πίσω το αίσθημα!χαχα ντροπή!!! χαχα
Οτι λέγονται "γκαμούσες" πρώτη φορά το ακούω ,αν και είμαι από πιό Νότια εγώ.
Τι χρώμα είχε ?Γνωρίζω ότι ο κλασικός χρωματισμός είναι σαν των μπόρντερ κόλι ,αλλά υπάρχουν λέει και πιο σπανια τα"μπλε"(γκρίζα σκούρα εώς πολύ ανοιχτά και με μερικές πίκες εδώ και κει)
Εσύ την δική σου από το εξωτερικό την έφερες ?
Και τελευταία ερωτηση για (σήμερα.. :) )να μην σε κουράζω άλλο ,μαδούσε πολύ η δεσποινίς ?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
το κλασικό χρώμα είχε μόνο που κάνεις ένα μικρό λάθος. Το Κόλι είναι στο χρώμα του ουίσκι με λευκό ενώ το Σέτλαντ σε κάποια σημεία στη μέσα τρίχα την κοντύτερη έχει και λίγο μαύρο. Ναι απ' έξω την έφερα. Αλλά όταν πήγα έμαθα κάτι σημαντικό. Νόμιζα ότι μιλάω καλά αγγλικά, τελικά μάλλον μιλάω καλά αμερικάνικα γιατί τις πρώτες ημέρες ούτε εγώ καταλάβαινα τι μου λέγανε ούτε φυσικά εκείνοι καταλάβαιναν τι έλεγα εγώ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Μαδούσε πολύ καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου αλλά οι τρίχες που έβρισκα εγώ ήταν απ' το εξώτατο τρίχωμα, κοντή τρίχα από μέσα δεν βρήκα ποτέ. Δεν κουράζεις μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θέλεις.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Εγώ λέω να πας προς τα "ξένα" πάλι ... θα σε βοηθήσει και να τελειοποιήσεις την αγγλική σου διάλεκτο χαχα.... και να φέρεις αλλή μια τετοια μουσούδα στην Ελλάδα ... να την απολαμβάνεις και συ αλλά να την χαζεύουμε και μεις ! :)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
φιλε Rooby
επειδη πολλες ανακριβιες ¨η καλυτερα πολύ προσωπικες εμπειριες γραφτηκαν σχετικα με τα ShetlandSheepdogs απο ορισμενους ... πρεπει να επισημανω τα εξης
κρατα τα προσωπικα βιωματα του φιλου Grifosαπό την συμβιωση του με ένα sheltieκαι
εχε υποψιν σου ότι γνωριζω (κα αρα αμφισβητω ) πολλα από οσα με «ελεφρα την καρδια» εγραψε για την φυλη
(θα παραθεσω και τα δικα μου βιωματα σε άλλο χρονο ,αν σε ενδιαφερουν )
ερωτηματα –αποψεις που διατυπωθηκαν
τα SHELTIEδεν είναι από τις φυλες που «ψοφανε» για νερο ,ισως σε πολύ μεγαλο ποσοστο να μην θελουν να βραχουν σε λιμνη-ποταμι-θαλασσα,η βροχη και το χιονι είναι άλλη περιπτωση,απλως όταν το αφεντικο τους είναι στο νερο το ακολουθουνε και το διασκεδαζουν …
(((περεπιπτοντως η απορια ….
" Αν και πολλές φορές αναρωτήθηκα που τη βρήκαν τη θάλασσα στην Σκωτία ..." ????????
Εχει την απαντηση ….τα Shetland ειναι νησια βορεια της Σκωτιας στην αρχη του αρκτικου κυκλου (αρα και η θαλασσα παρουσα) )))))
Η αποψη ότι …..
Το Κόλι είναι στο χρώμα του ουίσκι με λευκό ενώ το Σέτλαντ σε κάποια σημεία στη μέσα τρίχα την κοντύτερη έχει και λίγο μαύρο
???????
Είναι παντελως λαθος ….και δειχνει ….ασε να μην πω .
Η αληθεια είναι ότι τα SHELTIE δεν ειναι Collie ,οπως σωστα γραφτηκε αλλα δεν εχουν διαφορα στο χρωμα και το τριχωμα !!!!

Tυνχανει τα αποδεκτα χρωματα του Collie να ειναι υποσυνολο των δυνατων αποδεκτων αποχρωσεων του SHELTIE....!!!!
Oπως σωστα ανεφερε η ALEXIA
και
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ……(Προς θεου ....)
Η απορια αν είναι ευκολο να τραυματιστει από πτωση……
Τα SHELTIE EXOYN από τα πλεον «δεμενα» και δυνατα ποδια που μπορει να συναντησει κανεις σε μικροσωμη φυλη και ο σκελετος τους είναι ειδικα φτιαγμενος για «γυρισματα» και «επιταχυνσεις»,δυσκολα θα τραυματιστει....
Παρα το μεσω υψος τους (35-39 cm) θα κατεουβουν από βαθρο 1,5 μ χωρις καμια δυσκολια και χωρις κανεναν δισταγμο (φυσικα μιλαω για σκυλια ηλικιας 16 μηνων και πανω ,μια και κανενα κουταβι δεν πρεπει να «πιεζεται» ο σκελετος του σε μικρη ηλικια)
αυτος και ο λογος που διακρυνονται και στο agility,

Δεν είναι σκυλια «αγκαλιας» και θα προτιμισουν να καθισουν διπλα σου και όχι πανω σου (και πολύ δυσκολα θα μεινουν στα χερια σου ,αγκαλια στον αερα ,πανω από ένα λεπτο)
Το τριχωμα αποτελειται από δυο μερη ,εσωτερικο και εξωτερικο
Το εσωτερικο είναι λεπτο και μαλακο και το εξωτερικο πιο χονδρο και σκληρο
Τα δυο ειδη τριχας ,στο ιδιο σημειο του σωματος εχουν το ιδιο μηκος και χρωμα .-
Το εσωτερικο τριχωμα μαδαει 2 φορες το χρονο ,χωρις αυτό να σημαινει ότι ολον τον άλλο χρονο μενει «ακλονητο» στην θεση του
Το εξωτερικο τριχωμα ,που είναι και αυτό πολυυυυυυυ δεν είναι δυνατον να μενει στον σκυλο ,εχει και αυτό την φυσιολογικη φθορα και πτωση του !!!!
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΗΘΕΙΩΝ
Λατρης της φυλης , εδώ και 35 χρονια , πρωην κατοχος Collieκαι
ΝΥΝ ΚΑΤΟΧΟΣ SHELTIEθα παρακαλουσα να μην γραφονται γενικοτητες που καμια σχεση δεν εχουν με την πραγματικοτητα ,για μια φυλη που εχει standardαπό το 1910 και κάθε τι περα από το standardδεν αποτελει sheltieαλλα πιθανον κατι άλλο……

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Προσωπικά βρήκα υπέροχα τα posts του Grifos, ενός νέου μέλου (γράφτηκε μόλις τον Απρίλιο). Με τους ίδιους και τους ίδιους να γράφουν συνεχώς στο φόρουμ είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις νέα μέλη που δεν μπαίνουν στο φόρουμ μόνο για να ρωτήσουν και να φύγουν, αλλά και για να μοιραστούν...
Τα λάθη καλό είναι να επισημαίνονται, θέμα του καθενός πώς (εγώ θα διάλεγα άλλο τρόπο), άλλωστε στο ίντερνετ υπάρχουν άφθονες πηγές ενημέρωσης για κάθε φυλή :)
Πάντως, όσα μάθαμε και από τους δυο σας για το sheltie είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα! :) :)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Chloe
το ποτε γραφτηκε κανεις στο forum και το αν παραμενει στο forum ,δεν εχει να κανει με το τι γραφει στο καθε θεμα.
Μεσα απο τις εμπειριες του φιλου Grifos ειναι αληθεια οτι εβλεπα τον χαρακτηρα που γνωριζα και αγαπησα τοσο.
ενα πραγματικο sheltie ....
Κανεις δεν αντιλεγει ,να μπορει καποιος να μοιραστει τις εμπειριες του ,
τα βιωματα του ,να συμετεχει ετσι ενεργα στο forum αλλα....
υπαρχει και ενα οριο αναμεσα στο τι νομιζει καποιος και ποια ειναι η πραγματικοτητα...
Οταν γραφονται τετοιου ειδους λανθασμενες πληροφοριες ( και μαλιστα προς ενημερωση ) σε θεματα οπως το χρωμα και το τριχωμα ,(και μαλιστα σε μια τετοια φυλη που εχει ξεχωριστο χαρισμα στο τριχωμα ,) πρεπει να να προσεχει τι γραφει και να σεβεται ,τουλαχιστον ,αυτον που κανει την ερωτηση και θελει να ενημερωθει ( και μετεπειτα αυτους που ασχολουνται και γνωριζουν κατι παραπανω)

φαντασου να ρωταγε καποιος για poodle και εγω να εγραφα, "σαν σχετικος ", οτι εχουν χρωμα πορτοκαλι και ορθια αυτια ....
νομιζω οτι θα αντιδρουσες χειροτερα...χα χα
(μην σου πω τι θα γινοταν αν λεγονταν τετοια σε αλλες φυλες με περισσοτερους λατρεις)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Σε ευχαριστουμε Tomsitas για τις κατατοπιστικοτατες πληροφοριες σου για τα αξιαγαπητα αυτα μικρα σκυλια με τη μεγαλη καρδια!
η ομορφια τους, η σπιρταδα και η ευφυια τους παντα με γοητευαν...και φετος στα crufts τα θαυμασα στο agility τοσο αυτα οσο και τα παπιγιον περισσοτερο απο τα υπολοιπα σκυλια!
Να χαιρεσαι την ομορφια σου!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
φαντασου να ρωταγε καποιος για poodle και εγω να εγραφα, "σαν σχετικος ", οτι εχουν χρωμα πορτοκαλι και ορθια αυτια ....
νομιζω οτι θα αντιδρουσες χειροτερα...χα χα
(μην σου πω τι θα γινοταν αν λεγονταν τετοια σε αλλες φυλες με περισσοτερους λατρεις)
Δεν εννοείς με "περισσότερους" λάτρεις, αλλά με πιο "φορτωμένους"! :p
Πάντως, αφού το ανέφερες, είχε ειπωθεί με βεβαιότητα από μέλος του φόρουμ ότι το apricot δεν αναγνωρίζεται ως χρώμα στα poodles! Σιγά μην την έφαγα κιόλας, ζει ακόμα.... :D

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δεν εννοείς με "περισσότερους" λάτρεις, αλλά με πιο "φορτωμένους"! :p
Πάντως, αφού το ανέφερες, είχε ειπωθεί με βεβαιότητα από μέλος του φόρουμ ότι το apricot δεν αναγνωρίζεται ως χρώμα στα poodles! Σιγά μην την έφαγα κιόλας, ζει ακόμα.... :D
παραληψη μου ενοουσα "μονο παρτοκαλι και με ορθια αυτια " ...τωρα το προσεξα