Ποιμενικός Καυκάσου (απορίες)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Συμφωνώ με lawrence. Είναι πολύ ιδιαίτερη φυλή. Φρόντισε να έχει θετικές εμπειρίες με όλα τα μέλη της οικογένειας. Να ασχολούνται όλοι με το κουτάβι πάντα με την επίβλεψη σου. Και προσπάθησε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για τη φυλή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Και να είσαι σε τακτικότατη επαφή με τον εκτροφέα που θα επιλέξεις ακολουθώντας βήμα βήμα τις συμβουλές του.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
.... αλλά ο ίδιος επιλέγει το παιδί να μεγαλώσει με ένα καλό σκύλο απ' αυτούς που φημίζονται για τη σχέση τους με τα παιδιά.
Και πως ακριβώς φημίζεται για τη σχέση του με τα παιδιά ένα ημίαιμο? (το οποίο φυσικά μπορεί να αποδειχθεί τέλειο για τα παιδιά, αλλά το που βασίζεται αυτή η φήμη δεν καταλαβαίνω). Πέραν τούτου, δικαίωμα του φίλου σου ήταν φυσικά να επιλέξει με όποια κριτήρια θεωρούσε εκείνος καλύτερα (προφανώς γι'αυτό έβαλες το παράδειγμα για να δείξεις ότι κάποιος διάλεξε σκύλο καθαρά για άλλους λόγους (σημαντικούς) χωρίς να νοιάζεται για την εμφάνιση. Και καλά έκανε, απλά (επειδή και για μένα η σχέση του σκύλου με τα παιδιά ήταν σημαντική) εγώ επέλεξα ένα σκύλο που πληροί τις ανάγκες μου (συντροφιά, φύλαξη, καλός με τα παιδιά) και συγχρόνως μου άρεσε εμφανισιακά. Εννοώ ότι αν μόνο ένα άσχημο σκυλί θα πληρούσε τις ανάγκες μου, τότε θα το έπαιρνα, αν όμως πληρούν τις ανάγκες μου και μου ταιριάζουν περισσότερα σκυλιά, φυικά και θα επιλέξω αυτό που θα μου αρέσει περισσότερο.

Και για να ξαναγίνω ontopic: Εγώ δεν θα το ρίσκαρα με τον Καύκασο (τον οποίο θεωρώ και εγώ πανέμορφο αλλά φυσικά και δεν φτάνει αυτό, γι'αυτό και δεν επέλεξα κι εγώ αυτή τη φυλή, γιατί δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα έβγαζα πέρα χωρίς -επικίνδυνα- προβλήματα), κυρίως λόγω των παιδιών.

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική

Τι έγινε τελικάμε το ζώο; Έχω ακούσει όμως περιπτώσεις που τιθάσευσαν μεγάλα σε ηλικίακυριαρχικά σκυλιά. Να τον κρατήσεις και να το παλέψεις, με εκπαιδευτή βέβαια.Πιστεύω ότι όταν καταλάβει, μπορεί και να γίνει καλύτερος από ότι θα ήταν αντον είχες πάρει από κουτάβι. Αλλά… θέλει χέρια για να ενταχθεί στην αγέλη. Εάν τονφοβάσαι… ξέχνα το…..