Ποιμενικός Καυκάσου (απορίες)

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
καλοριζικο το σκυλοσπιτο αλλα θελω να σταθω καπου...στο να παιξουν τα παιδια σου μαζι του..!ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ειμαι καθετος!!δεν υπαρχει περιπτωση ουτε με αυτον ουτε με το 99% τον καυκασιων να παιξει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μαζι τους!!δεν παιζουν δεν χαιδευονται πολυ πολυ ουτε καν απο τον ιδιοκτητη τους!!ειναι ανεξαρτητος σκυλος και οσο πιο γρηγορα το δειτε τοσο το καλυτερο!!εγω δεν θα πω αν θα τον πας πισω ή οχι αλλα θα πω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να εχεις ενα ζωντανο που δεν θα σου ξεφυγει ποτε στα 10 χρονια που του μενουν να ζησει και με παιδια στο σπιτι.....!!καλη επιτυχια!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Γιατί ντε και σώνει πρέπει να πάρεις καυκάσιο? Μόνο και μόνο επειδή είναι ...όμορφα???
(Grifos...πες του εκείνο το ...ωραίο: "κρύψε τις εικόνες, διάβασε, σκέψου, αποφάσισε...."):D

Εφόσον είσαι ήδη εξοικειωμένος με Γερμανικά Ποιμενικά, γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις ένα τέτοιο?
Υπάρχουν εκτροφεία στην Ελλάδα αρκετά (νομίζω...., δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, από αυτά που διαβάζω εδώ στο λέω...).:)

mpinios

Member
25 Σεπτεμβρίου 2010
12
0
Εμενα ενας φιλος εχει τετοιο προβλημα και πηρε το σκυλο 3 μηνων,τα παιδια του ουτε στα 2 μετρα δεν τα αφηνει να πλησιασουνε.Φιλε μου ειναι πολυ δυσκολα σκυλια αν θελεις τη γνωμη μου και επειδη εχω ζηση με καυκασιο θα σου πρωτινα να μην το κρατησεις το σκυλι γιατι θα εχεις μεγαλο προβλημα,αλλα και για τον απλουστατο λογο οτι δεν θα μπορεσεις να τον φερεις με τα νερα σου με τιποτα.Το πολυ πολυ να μαθει εσενα αλλα και παλι θα ειναι επιφυλακτικο μαζι σου..

kgeorgegr

Active Member
8 Αυγούστου 2011
25
0
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Λες να μη τα ξέρω όλα αυτά rigo ? Πάντως ειλικρινά σε ευχαριστώ, τουλάχιστον θα το παλέψω, έστω και αν χρειαστεί να μείνει στο δικό του περιφραγμένο χώρο.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Και τι να τον κάνεις μονίμως..."φυλακισμένο"....??
(σόρυ για τη λέξη....., άνευ παρεξηγήσεως...:D)
Να τον γλιτώσεις απ'το δέσιμο του συγγενή??
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, σαν να λέμε...

edit: τώρα είδα που έγραψες τα περί...ομορφιάς...
Ε...βγάλ'τον μια φωτογραφία και καν'τον πόστερ....:D:D...Και θα τον βλέπετε...και ακίνδυνο είναι....:D

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
μη πεσεις σε αυτη τη λογικη ειναι η χειροτερη ολων!!μη δεις καν κουταβι καυκασιο αν δεν διαβασεις τα παντα γιαυτα και δεν ψαξεις πολυ τον εκτροφεα και αποφασισεις οτι μπορεις να παρεις αυτη την ευθυνη!!στο λεω γιατι αν το δεις κουταβι δεν υπαρχει περιπτωση να το αφησεις!!να προτεινουμε μερικες φυλες που ισως να σ αρεσουν?να ξερεις παντως οτι οι ορεινοι ποιμενικοι ειναι ζορι!!(εδω ειναι οι πεδινοι :Ρ)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ο σκύλος σου πρέπει να δέχεται όλα τα μέλη της οικογένειας στο χώρο του. Οχι να τα ανέχεται..να τα αγαπάει, να τα προστατεύει και να τα θέλει στο χώρο του. Αν εσύ αργήσεις στη δουλειά ή πρέπει να λείψεις 2 μέρες να μην μπορεί η γυναίκα σου να το βγάλει βόλτα είναι αδιανόητο. Και τα παιδάκια είναι η χαρά της ζωής να παίζουν με το σκύλο. Αν το σκυλί που θα πάρεις δεν τα σηκώνει αυτά απλά θα δυσκολέψεις τη ζωή σου..

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αυτό που σου ανέφερε η Αγάθη και το οποίο λέω πάντα, είναι πως δεν επιλέγουμε ποτέ σκύλο βάσει εμφάνισης. Όταν στρεφόμαστε στην επιλογή σκύλου κοιτάμε χαρακτήρα και απαιτήσεις. Αν είναι δυνατόν να διαβάσουμε τα πάντα για τις φυλές χωρίς να κοιτάμε φωτογραφίες όταν καταλήξουμε σε ποιές φυλές τακιμιάζει ο χαρακτήρας κι οι απαιτήσεις τους με το δικό μας, ίσως τελικά οι σκύλοι που μας ταιριάζουν να μάς εκπλήξουν. Αν επιλέξεις σκύλο γιατί σ' αρέσει η εμφάνιση του και μόνο ίσως αποτύχει το πάντρεμα και δυστυχήσετε όλοι στη συμβίωση σας. Γι' αυτό χαρακτηριστικά βλέπεις ανθρώπους να κυκλοφορούν με πάρα πολύ άσκημα σκυλιά. Είναι κάτι σαν τη διαφορά του one night stand με τη σοβαρή σχέση.

Αγάθη πώς τα πήγα; :D:D:D:D:D

Όσον αφορά αυτό:
Απαραδεκτο.Εχω σκυλια απο πολυ μικρος, ποτε δεν εχει δεσει σκυλο,μα ποτε,περιφραγμενος σε δικο του χωρο παντα.
Ο συλλογισμός σου είναι λανθασμένος. Κάποιες φυλές μπορούν να ζουν έξω και θέλουν να ζουν έξω όπως οι σκύλοι της ομάδας των Ορεινών Ποιμενικών (Κανγκάλ, Ελληνικός Ποιμενικός, Καυκάσιος κλπ) κάποιοι άλλοι όμως προτιμούν το μέσα και είναι ζωτικό και για τους ίδιους και για 'σενα. Ο σκύλος είναι ζώο αγελαίο, η αγέλη του, η οικογένεια του είστε εσείς. Επίσης το έξω ενέχει πολλούς κινδύνους, σκνίπα, φόλα, θερμοκρασία και πολλά άλλα που πολλές φορές απλά νομίζουμε ότι μπορούμε να προβλέψουμε.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
καπου ειχα διαβασει οτι ο καυκασιος ειναι σκυλος ενος ιδιοκτητη.Τους υπολοιπους τους βλεπει υποδεεστερους.
Τωρα εφοσον πηρες τον σκυλο σε αυτη την ηλικια θεωρω εξαιρετικα δυσκολα να μπορεσεις να τον θεωρησεις μελος της οικογενεια σου,το ιδιο βεβαια και οσ κυλος προς εσας.Ειναι δυσκολη φυλη και δυστχως/ευτυχως δεν κανει για ολους μας.
Παντως θα σου προτεινα μεχρι να ερθει ο εκπαιδευτης να εχεις τα ματια σου δεκα τεσσερα.
Ενημερωσε μας για αυτα που θα πει ο ειδικος.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Φίλε Grifos θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου. Εκτός αν πρόκειται για σκύλο που προορίζεται καθαρά για εργασία (οπότε εκεί αυτό που σε νοιάζει μόνο είναι να δουλεύει ο σκύλος σωστά σύμφωνα με τις ανάγκες σου) τότε η εμφάνιση σαφώς και παίζει ρόλο στην επιλογή σκύλου. Συμφωνώ βέβαια ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ο μοναδικός παράγοντας επιλογής. Για παράδειγμα κάποιος που θέλει ένα σκύλο για συντροφιά αλλά και φύλαξη, θα μπορούσε να επιλέξει π.χ. μεταξύ ροτ, ΓΠ, ντομπ (και αρκετές άλλες φυλές φυσικά). Και οι τρεις αυτές φυλές έχουν κοινά χαρακτηριστικά (παρά τις διαφορές τους), κάνουν για τον σκοπό που ανέφερα, οπότε η επιλογή έχει να κάνει και με την εμφάνιση. Ο σκύλος δεν είναι αξεσουάρ αλλά νομίζω σε όλους μας αρέσει όταν κάποιος μας λέει ότι ο σκύλος μας είναι ωραίος ή απλά τον κοιτάμε και μας αρέσει αυτό που βλέπουμε. Πιστεύεις εσύ ότι όλοι εδώ μέσα επέλεξαν τον σκύλο τους μόνο μετά από έρευνα των χαρακτηριστικών της εκάστοτε φυλής κρίνοντας ότι τους ταιριάζει αδιαφορώντας παντελώς για την εμφάνισή του? Εγώ δεν νομίζω και το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό (και εγώ επέλεξα ΓΠ για τα χαρακτηριστικά της φυλής αλλά και γαιτί μου αρέσει εμφανισιακά σαν σκύλος).
Όσο για το μέσα-έξω, έχει συζητηθεί πολύ, απλά να πω ότι ο δικός μου ΓΠ (ανθρωποκεντρική φυλή) μένει έξω (ελεύθερος φυσικά) και μια χαρά ευτυχισμένος είναι (αν θα ήταν περισσότερο ευτυχισμένος μέσα δεν θα το μάθω ούτε εγώ ούτε αυτός ποτέ). Απλά θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι.
Αυτό ισχύει και για το θέμα της εκπαίδευσης. Μπορεί να έχετε δίκιο από θέμα αρχής όσοι λέτε ότι καλό είναι να μην αφήνουμε το σκύλο στον εκπαιδευτή και να φεύγουμε, ωστόσο δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο αναγκαστικά δεν θα έχει καλό τέλος ή καλά αποτελέσματα. Εγώ τον δικό μου τον άφησα (και στην ΒΥ και στην φύλαξη), έγινε πολύ καλή δουλειά (και στα δύο), ο σκύλος σε καμία περίπτωση δεν κακοποιήθηκε και στον ίδιο εκπαιδευτή θα το ξανάκανα (συμφωνώ βέβαια ότι αυτό δεν θα το έκανα σε οποιονδήποτε εκπαιδευτή). Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο (ίσως στη θεωρία, όχι όμως στην πράξη).

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ διαφωνώ για πολλούς λόγους. Κατ' αρχήν το Ροτ με το Ντόπυ έχουν τεράστιες διαφορές παρά τις ομοιότητες, αυτό σαν παρένθεση.

Ας πούμε ότι θέλω αυτό που λες κι έχω καταλήξει σε Ροτ, Γ/Π, Ντόπερμαν και μερικές άλλες φυλές και δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιό απ' όλα. Η τελική απόφαση δε θα κριθεί απ' την εμφάνιση αλλά απ' τις μικρές διαφορές ανάμεσα στις φυλές. Καμία φυλή δεν ταιριάζει 100% σε 'σενα, αλλά όλες πλησιάζουν, αυτή που πλησιάζει περισσότερο αυτή επιλέγω. Ποτέ δεν κοιτάω την εμφάνιση και ακολουθώντας το τρίπτυχο: επιλογή βάσει χαρακτήρα και απαιτήσεων φυλής, συζήτηση με κατόχους, συζήτηση με εκτροφέα δεν έχω πέσει ποτέ έξω.

Ίσως σου φαίνεται περίεργο και δεν το πιστεύεις από κάποιον που έχει Χάσκι, που είχε ως τώρα τρία Χάσκι που θεωρούνται απ' τις ομορφότερες φυλές. Και θα ξαναπάρω Χάσκι, γιατί ταιριάζει στον τρόπο ζωής μου, στη νοοτροπία μου, στην ανεξαρτησία που χαίρομαι που έχει ο σκύλος. Η εμφάνιση του μου είναι τελείως αδιάφορη. Το βλέμμα του όμως, οι κινήσεις του, ο τρόπος που θα κάνει (ή συνήθως δε θα κάνει κάτι) μου λένε πολλά.

Έχω κι ένα Βέλγικο Λυκόσκυλο επίσης φυλή που θα ξαναπάρω. Δεν έχω ανάγκη από φύλακα, αλλά όταν εγώ έλεγα βάσει όσων ήξερα πως ο Βέλγος κάνει 120% για σκύλος βοήθειας και με κοιτάγανε με μισό μάτι, φανταζόμουνα απλά ότι έτσι είναι με όσα είχα θεωρητικά μάθει. Επειδή όμως τα είχα μάθει σωστά και τα είχα επιβεβαιώσει σωστά και χρειαζόμουν σκύλο βοήθειας για λόγους που δεν αφορούν δημόσιες συζητήσεις αποδείχτηκα αληθινός. Δε με ένοιαξε ποτέ που ο σκύλος είναι λυκοειδούς εμφάνισης, ή που είναι μαύρος, ή οτιδήποτε άλλο. Όσο τον ζω όμως, η τσαχπινιά του, το βλέμμα του, το χοροπηδηχτό βήμα του, είναι στοιχεία που αγαπάω και μου αρέσουν. Αλλά όχι η εμφάνιση.

Δε θα βρεις σύμμαχο από πλευράς μου σ' αυτό το θέμα. Είναι άσπρο ή μαύρο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Δε θα σε κρίνω που επέλεξες και βάσει εμφάνισης αλλά δε θα συμφωνήσω κιόλας.

Όσον αφορά τον εκπαιδευτή, δε νομίζω ότι είναι του παρόντος, αλλά είσαι λάθος και απλά ήσουν τυχερός. Θα μπορούσες και να μην είσαι όμως.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Δεν αμφιβάλλω για την ειλικρίνειά σου, ωστόσο και το Χάσκυ και ο Βέλγος είναι ωραία σκυλιά. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να διαλέγουμε σκύλο επειδή μας αρέσει εμφανισιακά, αλλά πιστεύω ότι και η εμφάνιση είναι (και θεωρώ ότι δεν είναι κακό να είναι) ένας παράγοντας που παίζει το ρόλο του στη διαδικασία επιλογής. Φυσικά πρώτιστα θα πρέπει να μας απασχολεί αν τα χαρακτηριστικά της φυλής είναι αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες μας και στον τρόπο ζωής μας.
Όσον αφορά τον εκπαιδευτή ίσως και να έχεις δίκιο ότι στάθηκα τυχερός

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πριν μερικά χρόνια ένας πολύ καλός φίλος πήρε ένα σκύλο, όταν είδα σκέφτηκα πως εμφανισιακά είναι το ασκημότερο ζώο που έχω δει και βάλε αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια μέσα. Όταν τον ρώτησα πως κατέληξε σ' αυτόν, το παλικάρι είχε πάντα και εξακολουθεί να έχει ημίαιμα εκ πεποιθήσεως. Τότε είχαν αποκτήσει με την κοπέλα του (αντισυμβατικό ζευγάρι :) ) μωράκι. Η απάντηση του ήταν αυτή, ότι δεν ήξερε τι θα επέλεγε ο Άγγελος (το μωρό) αν είχε συνείδηση τώρα, αλλά ο ίδιος επιλέγει το παιδί να μεγαλώσει με ένα καλό σκύλο απ' αυτούς που φημίζονται για τη σχέση τους με τα παιδιά.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
παιδια,εδω δεν μιλαμε απλα για τελικη επιλογη φυλακα ,που την εκρινε κ λιγο η εμφανιση....ο φιλος δεν ηξερε καν τι ειναι αυτο το πραγμα που πηρε.η επιλογη εγινε καθαρα κ μονο απο την εμφανιση.τιποτα αλλο δεν υπηρχε στο μυαλο τους εκεινη την στιγμη.μονο αυτο που εβλεπαν...δυστυχως.

φιλε μου,υπαρχει περιπτωση το ζωο να εξελιχθει σε πολυ καλο σας φιλο.δεν ειναι καμμενο χαρτι.εχει να κανει ομως κ με τον χαρακτηρα του ζωου που δεν τον ξερουμε.καταρχην το σκυλι πριν το παρεις θα επρεπε να σε μαθει στον χωρο του.να σε δεχτει κ μετα σιγα σιγα να μπει στον δικο σου χωρο...να ξερεις ομως κ να εισαι ετοιμος να δωσεις πισω το σκυλι.εχει μεγαλο ρισκο η ολη φαση κ οικονομικο αλλα κ σωματικης ακεραιοτητας.

πρεπει να το δει ειδικος κ να σου πει,αλλα με προσοχη οχι μονο για τον σκυλο,αλλα κ στον ειδικο που θα διαλλεξεις.αν πεσεις σε μαλακα,καηκε το ζωο κ εσυ μαζι!!!!αλλα στην τελικη....δεν ξερω....αξιζει ολη αυτη η φασαρια?εγω θα επεστρεφα τον σκυλο φιλε κ θα συμβουλευα τον παπαρα(συγνωμη κιολας),που τον εχει δεμενο μια ζωη,να αλλαξει τον τροπο συμπεριφορας του.επισης να τον ενημερωσεις πως αυτες οι συνθηκες,σηκωνουν καταγγελια...αν τον ενδιαφερει εστω κ λιγο για το ζωο,ας κανει κατι.

κατα τα αλλα,θα ελεγα να μεινεις στα σκυλια που ξερεις κ να εχεις υποψιν σου,πως αν το σκυλι το θες για φυλακα,με το να ειναι στην αυλη ,ειναι απλα μια γλαστρα κ τιποτα αλλο.ισως λιγο φωνακλου που κ που ,αλλα ως εκει...δεν αποτρεπεις κανεναν κ τιποτα.

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
δυσκολα αυτο το σκυλι θα κοινωνικοποιηθει, αλλα οχι και ακατορθωτο. Εγω βεβαια δε θα το ρισκαρα, μιας και τα ξερω αρκετα καλα αυτα τα σκυλια, και στην ιδεα και μονο οτι μπορει μια μερα να του την βαρεσει και να επιτεθει σε καποιον, ποσο μαλλον σε ενα παιδι..τρομαζω..δε θα θελα με τιποτα να εχω απεναντι μου ενα αγριεμενο Καυκασο...σιγουρα ειναι πολυ ομορφα σκυλια, (κατα τη γνωμη μου τα πιο ομορφα, ειχα αποκτησει μαλιστα ενα κουταβι, το οποιο δυστυχως πεθανε απο τυφο πολυ μωρο..), αν εισαι σιγουρος οτι θες αποκλειστικα αυτη τη ρατσα, για οποιονδήποτε λογο, καλυτερα να αποκτησεις ενα κουταβακι απο εναν σωστο εκτροφεα, να το μεγαλωσεις οπως του αρμοζει και να χαιρεσαι για πολλα χρονια ενα σωστα μεγαλωμενο και κοινωνικοποιημενο ομορφο σκυλι..

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
προσεξε ομως....το οτι θα παρεις κουταβι,δεν σημαινει οτι εχουν λυθει κ ολα τα προβληματα του...σιγουρα η κατασταση θα ειναι καλυτερη,αλλα μην νομιζεις οτι τελειωσαν κ τα προβληματα.