Ποιμενικός Καυκάσου (απορίες)

kgeorgegr

Active Member
8 Αυγούστου 2011
25
0
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
[FONT=&quot]Καλημέρα σε όλα τα μέλη και συγχαρητήρια για το [/FONT][FONT=&quot]forum[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Αποφάσισα και εγώ να κάνω την εγγραφή μου εδώ με αφορμή για την παραχώρηση ενός ποιμενικού Καυκάσου από ένα συγγενικό μου πρόσωπο και θα ήθελα τη βοήθεια σας. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Να πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Εδώ και λίγο καιρό επιτέλους μένουμε στο δικό μας σπίτι στην επαρχία. Είναι σε ένα κτήμα σε αρκετά απομακρυσμένη περιοχή. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Με δεδομένο ότι είναι απαραίτητη η παρουσία ενός καλού σκύλου αποφάσισα να πάρω το λυκόσκυλο που έχω στη μητέρα μου στο εξοχικό.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Κουβεντιάζοντας με κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο αποφασίσαμε οικογενειακός να αφήσουμε το λυκόσκυλο στη μητέρα μου καθώς είναι και εκεί απαραίτητος και να δεχτούμε να πάρουμε ένα ποιμενικό Καυκάσου 4,5 ετών από τον συγγενή μου χωρίς αμοιβή.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Την 6/8/2011 ήρθε ο νέος μας σκύλος στο σπίτι, και αφού προσωρινά τον δέσαμε σε ένα καλό και δροσερό σημείο, ξεκίνησα μαζί με τη σύζυγο μου και με τα δυο πεδία μου στη κατασκευή του σπιτιού του και στην περίφραξη του δικού του χώρου. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Και από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.[/FONT]
[FONT=&quot]Όπως προανέφερα ο σκύλος είναι 4,5 ετών, για όλα του τα χρόνια ήταν δεμένος σε ένα σημείο όπου δεν έβλεπε και δεν τον έβλεπε άνθρωπος ενώ δεν λύθηκε ποτέ για να πάει βόλτα. [/FONT]
[FONT=&quot]Το μόνο άνθρωπο που έβλεπε ήταν ο συγγενής μου όπου του έριχνε το φαγητό.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Συνεχίζοντας και χωρίς να θέλω να σας κουράσω θα σας πω το εξής:[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Τόσο σε μένα όσο και στα υπόλοιπα μέλη τις οικογενείας μου όταν περνάμε δίπλα από το σκύλο και πάντα σε απόσταση ασφαλείας μας γρυλίζει επιθετικά. [/FONT]
[FONT=&quot]Χτες και ενώ πήγα να του αλλάξω το νερό μου επιτέθηκε. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Με δεδομένη την ασφάλεια της οικογενείας μου ρωτώ το εξής:[/FONT]
[FONT=&quot]Υπάρχει πιθανότητα αυτός ο σκύλος να κοινωνικοποιηθεί ? υπάρχει περίπτωση να παίξουν τα παιδία μαζί του ? υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να κάνω τα εμβόλια του με ασφάλεια ? υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να τον κάνω μπάνιο ?[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ευχαριστώ για το χρόνο σας. [/FONT]

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς όρισες...

Χωρίς να είμαι...ειδήμων ούτε παντογνώστης...θα σου πω την (ταπεινή) γνώμη μου...
Δεδομένων όοοοολων των συνθηκών, δηλαδή Ποιμενικός Καυκάσου (δύσκολη φυλή από μόνη της), ο οποίος πέρασε όλα του τα χρόνια δεμένος, που μόνο έναν άνθρωπο έβλεπε για να τον ταϊσει, που είναι ήδη μεγάλος σε ηλικία...κλπ κλπ

Οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις σου είναι οι εξής:
1) Δύσκολο μου φαίνεται να μπορεί να κοινωνικοποιηθεί, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις από μόνος σου.
2) Τα παιδιά στην παρούσα φάση....ούτε για αστείο...(εδώ επιτέθηκε σε σένα....)
3) Αν δεν μπορείτε να τον πλησιάσετε....πως???
4) Το λιγότερο που νομίζω ότι πρέπει να σε απασχολεί είναι το μπάνιο του...(στη φάση αυτή...).

Αλήθεια, εσύ πρώτη φορά ήρθες σ'επαφή με το σκύλο όταν στον έφερε ο συγγενής στο σπίτι?
Είχες κάποια ιδέα για τη φυλή ή τον είδες "ιδανικό φύλακα"?

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Εγω δεν θα το ρισκαρα με τιποτα,ειχα δεν ειχα παιδια.
και μιας που βλεπεις οτι δεμενο σκυλι εχει αυτη τη συμπεριφορα,μην δεσεις και εσυ το επομενο.
Καλως ηρθες!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Στους Ορεινούς Ποιμενικούς ανήκουν ζόρικες φυλές, είναι ούτως ή άλλως καχύποπτος και επιπλέον δεν έχει κοινωνικοποιηθεί καθόλου.

Στην περίπτωση σου θα το ρισκάριζα μόνο αν ήθελα πολύ το σκύλο κι επένδυα σε βάθος χρόνου και σε χρήματα. Χρειάζεσαι επαγγελματία καθώς και ν' αλλάξεις τις συνθήκες ζωής του σκύλου.

Να μην εκφραστώ καλύτερα για το συγγενή σου.

kgeorgegr

Active Member
8 Αυγούστου 2011
25
0
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερων.Ναι ειναι η πρωτη επαφη μου με το σκυλο.Οχι δεν εχω καμια ιδεα για τα καυκασου.Μονο απο λυκοσκυλα ξερω οπου και εχω χρονια.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Στα 4,5 και με παγιωμένες συμπεριφορές λόγω προηγούμενων εμπειριών και εσύ με παιδιά θα το ρίσκαρες ? Πάρε την γνώμη ενός εκπαιδευτή.
Αν τελικά δεν το κρατήσεις τι θα γίνει ο σκύλος ?

kgeorgegr

Active Member
8 Αυγούστου 2011
25
0
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Η αληθεια ειναι οτι περιμενω εναν εκπεδευτη,φιλος φιλου,ο οπιος μου ειπε οτι θα ερθει να δει το σκυλο.Παντων μακρια τα παιδια ακομα.
ΕΙΔΩΜΕΝ......

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
[FONT=&quot]Σκέπτομαι όμως και το άλλο. Ότι ο σκύλος θα γυρίσει εκεί που ήταν πριν………[/FONT]
Το ότι ο σκύλος θα πρέπει να γυρίσει εκεί ....δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να ρισκάρεις εσύ και η οικογένειά σου;).
Εύχομαι ο εκπαιδευτής να μπορεί να σε βοηθήσει για να είναι όλοι ευτυχισμένοι:)

kgeorgegr

Active Member
8 Αυγούστου 2011
25
0
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Αυτό εύχομαι και εγώ. Όμως δεν σου κρύβω ότι το βλέπω από πολύ δύσκολο εως ακατόρθωτο. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Όμως εσύ τι σκύλο έχεις ?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ο σκυλος ειναι επικινδυνος οπως τον περιγραφεις. Δεν φταιεει το σκυλι αλλα αυτοι που τον εκαναν ετσι. Εσυ πρεπει να σκεφτεις οτι εχεις μικρα παιδια και να κοιταξεις για ενα σκυλο που εκτος απο φυλακας θα ειναι και συντροφος της οικογενειας.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τον εχεις αγγιξει καθολου η τον μετεφερε ο συγγενης και τον εδεσε?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Γνώμη μου είναι ότι ο σκύλος μπορεί μετά από λίγο να μάθει ότι είστε δικοί του και να μην σας έχει στην μπούκα....
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας ακούει ή ότι θα παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια μαζί του....
Πέρασαν βασικές περίοδοι κυριαρχικότητας, στις οποίες κατάλαβε ότι αυτός κάνει κουμάντο, και κανένας άλλος...
+ είναι σαν φυλή ανεξάρτητος και απρόβλεπτος...
+είναι 4,5 χρονών....

Δεν νομίζω ότι ο εκπαιδευτής μπορεί να κάνει πολλά...

kgeorgegr

Active Member
8 Αυγούστου 2011
25
0
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Αυτο σκεφτομε απο την μια να εχω ενα λυκοσκυλο οπου ειναι υποδειγμα φυλακα και με μια τελεια συμπεριφορα και ξαφνικα να αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα με τον καυκασο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το λυκόσκυλο που είχατε γιατί το "μετακομίσατε"?

Το μόνο άνθρωπο που έβλεπε ήταν ο συγγενής μου όπου του έριχνε το φαγητό.
Φίλε kgeorgegr, δεν σε γνωρίζω προσωπικά αλλά δεν το κρύβω ότι απο αυτά που έγραψες μου έφτιαξες την μέρα.
Προτιμώ να μη πω κάτι παραπέρα γιατί θα παρεξηγηθώ.