1) δεν υπάρχουν εκθεσιακά γονίδιαΟκ τα εκθεσιακα γονιδια εχουν σχεση με χαρακτηρα και μορφολογια
2) δεν έχουν καμία σχέση με τον χαρακτήρα
3) η μορφολογία είναι κάτι εκτός από πολύπλευρο, και υποκειμενικό.
1) δεν υπάρχουν εκθεσιακά γονίδιαΟκ τα εκθεσιακα γονιδια εχουν σχεση με χαρακτηρα και μορφολογια
Συμφωνω ...και στο τι ειναι ο μεσος ιδιοκτητης και στο τι ειναι ο ΑρηςΔεν είσαι ο μέσος ιδιοκτήτης, Άρη.
Μέσος ιδιοκτήτης σκύλου στην Ελλάδα είναι αυτός που παίρνει σκύλο χωρίς να ξέρει τον λόγο, που τον ταΐζει ότι να 'ναι, που τον ξυρίζει επειδή μαδάει, που τον έχει παρατημενο στην τύχη του στα μπαλκόνια, στις πυλωτές και στις ταράτσες, που θεωρεί ότι ο καλύτερος εκπαιδευτής είναι ο κολλητός του που ξέρει από σκυλιά, που θα περάσει το κατώφλι του κτηνιάτρου όταν ο σκύλος έχει πρόβλημα (καθ’ ότι η πρόληψη είναι άγνωστη λέξη αλλά και άγνωστη να μην είναι, ποιος έχει λεφτά για πέταμα), που τον βγάζει βόλτα 2 φορές το μήνα επειδή βαριέται/δεν έχει χρόνο/ο σκύλος τραβάει και δεν μπορεί να τον κουμανταρει κτλ
να μιλήσω για την δική μου περίπτωση-Γενικα πιστευω πως δεν υπαρχουν εκθεσιακα και pet κουταβια και συμφωνω με denis πως θα ηταν καλυτερο να υπαρχει μια ενιαια τιμη ...αν καποιο κουταβι κανει κλικ στους εκτροφεις , μπορουν να το κρατησουν ως show μεχρι να ''δειξει''.Εξαιρεση φυσικα αποτελουν τα κουταβια με καποιο εμφανες ή μη αναστρεψιμο ελαττωμα τα οποια ΙΜΟ θα επρεπε να πωλουνται σε συμβολικη τιμη (=τιμη τετοια που απλα ο εκτροφεας να βγαζει τα εξοδα γεννας και να μην συμπεριλαμβανονται αποσβεσεις εκθεσεων/γεννητορων κλπ)
Υπαρχει περιπτωση μετα από κάποια εκθεση οπου πηρε μερος ιδιωτης σαν τον Βασιλη πχ, να του ζητηθει ο σκυλος του από τον εκτροφεα του ή και ακομη από άλλον εκτροφεα για αναπαραγωγη?Εγω σαν ιδιοκτητης πχ δεν κατεβαζω το σκυλο μου σε εκθεση για να τον προικισω , ουτε αν γινει καποτε Champion , θα τον βαλω να ζευγαρωνει για να βγαλει τα εξοδα του.Αυτη ειναι δουλεια των εκτροφεων (παροτι του εχω κανει και εγω εξετασεις υγειας για πραγματα που δεν φαινονται και ο σκυλος δεν εχει βγαλει ακομα κανενα κληρονομικο προβλημα της φυλης).
Teobullmastiff στο αρσενικο ολα οκ ,αφου εχει κανει ολα αυτα που πρεπει να κανει και αξιολογητε σαν καταλληλος αναπαραγωγης, αλλα στο θηλυκο αλλαζουν τα πραγματα ,δεν αρκει μονο η καταλληλοτητα αναπαραγωγης αλλα τιθεται σοβαρο ερωτημα εγκυμοσυνης , γεννας και μεγαλωμα κουταβιων,ποιος θα τα περασει αυτα? αν υποθεσουμε οτι το καταλληλο θηλυκο ειναι στην κατοχη του ιδιωτη ιδιοκτητη καιι οχι στου εκτροφεα ? σαφως ο ιδιωτης δεν θα εχει τη γνωση που απαιτει η κατασταση και σαφως δεν ειναι σωστο να αλλαξει περιβαλον και να παει αλλου να περασει εγκυμοσυνη ,γεννα,θηλασμο,απογαλακτισμο και πρωτη κοινωνικοποιηση κουταβιων εκτος και αν η θηλυκια ειναι πολυ δεμενη με τον εκτροφεα εχει ζησει μαζι του μπορει και να την εδωσε οχι οταν ηταν κουταβι αλλα πιο μετα και να συνεχιζε να εχει επαφη μαζι της,αλλα και παλι θελει πολυ προσοχη και προεργασια για να μην νιωσει ανασφαλεια και εχει αγχος και στρες.αν ενας αρσενικος ή ενα θηλυκο ειναι αξιολογοτατο σκυλι,γιατι να μην το ζητησει??
βεβαια παιζει και το αλλο αψογη συνεργασια ιδιωτη-εκτροφεα και μετακομιση εκτροφεα στο χωρο του ιδιωτη ειδικα αν αυτος ειναι σε ροκ μακρυμαλλικο με τατου