Ποιες οι διαφορές σκύλων show με pet ???

Maryangela

Member
24 Οκτωβρίου 2009
19
0
Αγ. Δημήτριο
Καλημέρα,

Απο το forum & την εκτροφέα westies που μίλησα για λίγο, έμαθα ότι τα κουτάβια αφού γεννηθούν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Στα show και στα pet.

Μπορεί κάποιος να μου πει ποιες είναι οι διαφορές τους? και πως τις καταλαβαίνεις απο τόσο μικρή ηλικία των σκύλων?

Ευχαριστώ!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μαλλον αδυνατο να διαχωρισεις απο κουταβι τα show απο τα pet, αν και μπορεις να εχεις μια εικονα απο τους γονεις του κουταβιου.
Η διαφορα αναμεσα σε show και pet ειναι που τα πρωτα ειναι πιο κοντα στο προτυπο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οταν γίνεται η γέννα και τα κουτάβια φτάνουν σε μία ηλικία που μπορούν να αξιολογηθούν μορφολογικά και σε χαρακτήρα, πάντα σύμφωνα με την εμπειρία και την γνώση του εκτροφέα, χωρίζονται σε αυτά που ΦΑΙΝΕΤΑΙ να μπορούν να έχουν μία καλή πορεία σε εκθέσεις μορφολογίας, και σε αυτά που ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι δεν μπορούν.

Με εξαίρεση κουτάβια που έχουν προβλήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ που είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν μπορούν να παρουσιαστούν στην έκθεση, ΠΑΝΤΑ η επιλογή αυτή είναι επισφαλής, και όσον αφορά τα show quality κουτάβια (το κουτάβι ενέχει πάντα ένα περιθώριο ρίσκου, κυρίως όσον αφορά τα δόντια τα οποία δεν μπορούν να κριθούν σε μικρή ηλικία) αλλά και γενικά την μορφολογία του, η οποία μπορεί να παρουσιάσει κάποιες αλλαγές που είναι αδύνατο να προβλεφθούν και προσδιοριστούν.

Με λίγα λόγια από τόσο μικρή ηλικία των σκύλων μπορείς σύμφωνα με την εμπειρία σου να διακρίνεις πολλές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν έναν πολύ καλό μορφολογικά σκύλο, αλλά μερικές - ουκ ολίγες - φορές γίνονται και εκπλήξεις, ένας όχι τόσο καλός μορφολογικά εξελίσσεται σε πολύ καλό και το αντίστροφο.

Για μένα σαν εκτροφέα για τους παραπάνω λόγους και για κάποιους άλλους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ που έχω παραθέσει και άλλες φορές, δεν χρειάζεται αυτός ο διαχωρισμός - πλήν των περιπτώσεων εμφανών προβληματων αποκλεισμού, ούτε φυσικά χρειάζεται να υπάρχει διαφορά τιμής.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εγω παλι πιστευω οτι περα απο την διαφορα τιμης ειναι καλο να υπαρχει αυτη η διαφοροποιηση.

επειδη θελω να μιλησω για κατι που ξερω θα σας πω για την Lynn την εκτροφεα του ArdHub στην Σκωτια,που εκτρεφει Bullmastiff.

ειναι τοσο μεγαλη η γνωση της και η εμπειρια της,που απο 30 ημερων επιλεγει κουταβια και το 99% καταληγει σε οτι εχει πει...δηλαδη show quality,παει καλα στις εκθεσεις...θα πει το αλλο κουταβι pet quality...αυτο ακριβως θα βγει...

προσφατα κρατησε εναν αρσενικο τον "Here comes the trouble" o oποιος οχι μονο δεν περνα την φαση μεταξυ 5-6 μηνων και 11 μηνων οπου σχεδον ολα τα κουταβια bullmastiff ειναι σαν κατσικια,αλλα γινεται και πιο ομορφος μερα με την μερα...εχουν παθει την πλακα τους εκτροφεις απ'ολο τον κοσμο με τον συγκεκριμενο σκυλο.

φανταζομαι θα εχει λαμπρο μελλον...

εαν ο εκτροφεας ειναι νεος και απειρος και ακομα δεν μπορει να ξεχωριζει καλα τα κουταβια,τοτε καλυτερα να μην το κανει.

ομως αν "εγω" (π.χ) θελω ενα σκυλι εκθεσεων και ενας εκτροφεας μπορει με πραγματικα μεγαλο ποσοστο να μου πει οτι το ταδε κουταβι ειναι καταλληλο για τον σκοπο μου,δεν βρισκω τον λογο να μην το κανει.

γιατι να μου πει οτι ολα ειναι "πετ" π.χ ή ολα ειναι τα ιδια?αφου δεν ειναι...και ουτε προκειται να εξελιχθουν τα ιδια.Προτιμω εναν εκτροφεα που στα 10 κουταβια θα κανει 1-2 λαθος,απο εναν που για να μην κανει ποτε αυτο το λαθος τα ονομαζει ολα "πετ" ή "show"...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πού είπα ότι είναι όλα ίδια ?

Επίσης πού είπα ότι πρέπει να ονομαστούν όλα pet ή όλα show ?

3 ερωτήσεις :

1) Ο σκύλος αυτός Bullmastiff έχει ή όχι την ίδια πιθανότητα μεγαλώνοντας και βγάζοντας δόντια, να μην έχει αποδεκτό δάγκωμα ή να του λείπει τελικά δόντι ?

2) Ο σκύλος αυτός έχει ή όχι την ίδια πιθανότητα με έναν αδερφό του να παράγει (ή να μην παράγει) καλούς απογόνους ? Ενας χειρότερος μορφολογικά αδερφός του που πωλείται σε μία χώρα που μέχρι τώρα το bullmastiff κινείται σε χαμηλότατο επίπεδο BYB πχ δεν είναι πολυτιμότερος από αυτόν αν αυτός παραμείνει στην εκτροφέα ?

3) Εχει το ίδιο pedigree, έχει τα ίδια προσόντα τυπικά και ουσιαστικά να βοηθήσει την φυλή του αν όχι στην χώρα του σε μία άλλη χώρα ? Εχει πιεί το ίδιο γάλα, έχει κάνει τα ίδια εμβόλια, έχει πληρωθεί η ίδια επίβαση κλπ κλπ - και το σημαντικότερο έχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να βγεί χειρότερος μορφολογικά από ένα άλλο αρσενικό της γέννας ? (μεγάλη ή μικρή δεν έχει σημασία)

Για μένα αυτός ο σκύλος ΜΠΟΡΕΙ να ονομαστεί show quality - το να ονομαστεί έτσι έχει και θετικά και αρνητικά για τον εκτροφέα - τον ιδιοκτήτη - και τον σκύλο, και ένα άλλο κουτάβι να ονομαστεί pet quality ΑΛΛΑ η επιλογή αυτή έχει πάντα ρίσκο ανεξάρτητα της εμπειρίας του εκτροφέα και δεν δικαιολογείται (για μένα πάλι) διαφορά τιμής.

Αν 2 κουτάβια αξιολογούνται ώς show quality κοστίζουν 1000 ευρώ και 4 κουτάβια pet κοστίζουν 650 ευρώ, δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην κοστίζουν όλα 850 ευρώ :)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν ειπα οτι εσυ ειπες Denis οτι ολα πρεπει να λεγονται pet ή show quality.

ουτε οτι ολα ειναι ιδια τα κουταβια.

απλα γενικευσα λιγο την απαντηση μου στην ερωτηση της Maryangela.

δεν διαφωνω οτι εαν πληρει ενας σκυλος τα οσα ανεφερες τοτε σωστα να λεγεται show...ουτε οτι σιγουρα ενας τετοιος σκυλος ή ενας πολυ-πρωταθλητης θα ειναι και καλος επιβητορας...ενας απο τους καλυτερους επιβητορες στην Αμερικη εφτασε σε ηλικια 6 ετων -εχοντας βγαλει πολλους πρωταθλητες- για να βγει ο ιδιος πρωταθλητης.

οσο για τις τιμες ειναι ενα θεμα αυτο και θα πρεπει να εξεταστει σοβαρα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
δεν διαφωνω οτι εαν πληρει ενας σκυλος τα οσα ανεφερες τοτε σωστα να λεγεται show
Ποιά ? Πάλι, είπα να λέγεται show ?? :) :)

Παράδειγμα:

Μία γέννα με 6 κουτάβια του Χ καλού και έμπειρου εκτροφέα της Χ φυλής στην Αγγλία.

1 είναι προγναθικό (σίγουρα pet quality)

5 είναι φυσιολογικότατα κουτάβια μέτριας και άνω μορφολογίας εκ των οποίων 2 είναι πολύ καλά.

1 show quality κρατάει ο εκτροφέας - 1 (2η επιλογή) δίνει στον κολλητό του και 3 πουλάει σαν pet quality (ή μή δεν έχει σημασία)

... το ένα στην χώρα του, ένα σαν pet στην Ζιμπάμπουε και ένα σε ένα εκτροφείο στην Ελλάδα.

Το καλύτερο κουτάβι είναι αυτό που κράτησε γιατί είναι και έμπειρος.

Το pet κουτάβι που πούλησε στην χώρα του (σαν pet γι' αυτό και στειρώθηκε) όμως είναι τελικά στα 3 του χρόνια καλύτερο από το σκυλί του φίλου του, ελάχιστα ίσως, για κάποιους ναι και για κάποιους όχι ίσως, αλλά συνεχίζει να έχει ένα κουτάβι πολύ καλό το οποίο δεν δύναται να πάει σε έκθεση επειδή είναι στειρωμένο.

Το pet quality στην Ζιμπάμπουε ας είναι καλά εκεί που είναι.

Το κουτάβι στην Ελλάδα (έστω μέτριο) επειδή ο Ελληνας ιδιοκτήτης του χαίρεται πολύ που είναι από αυτό το εκτροφείο και του αρέσει, πάει σε 14 εκθέσεις στην Ελλάδα, πάει Σκόπια - Βουλγαρία - Σερβία - Ουγγαρία και Κύπρο όπου λόγω επιμονής, χαμηλότερου επιπέδου, λίγων συμμετοχών ή πολύς δουλειάς και τύχης, φτιάχνει έναν σκύλο με 45 CAC πρωταθλητή σε 3 από αυτές τις χώρες και international champion.

Ο σκύλος αυτός ζευγαρώνει τις 3πλάσιες σκύλες από τον αδερφό του 2η επιλογή στην χώρα του (που έχει ο φίλος του) επειδή είναι ο μοναδικός int.ch στην περιοχή και τελικά δίνει και λόγω ποσότητας αλλά και λόγω γονότυπου που είναι ο ίδιος κάποιους πρωταθλητές σκύλους ή σκύλους πολύ καλύτερης ποιότητας από αυτόν.

ΑΝ το πρώτο κουτάβι (που κράτησε) ΔΕΝ βγάλει ένα δόντι ΠΟΙΟΣ είναι ο "καλύτερος" σκύλος αυτής της γέννας ? :) :)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ποιά ? Πάλι, είπα να λέγεται show ?? :) :)

Παράδειγμα:

Μία γέννα με 6 κουτάβια του Χ καλού και έμπειρου εκτροφέα της Χ φυλής στην Αγγλία.

1 είναι προγναθικό (σίγουρα pet quality)

5 είναι φυσιολογικότατα κουτάβια μέτριας και άνω μορφολογίας εκ των οποίων 2 είναι πολύ καλά.

1 show quality κρατάει ο εκτροφέας - 1 (2η επιλογή) δίνει στον κολλητό του και 3 πουλάει σαν pet quality (ή μή δεν έχει σημασία)

... το ένα στην χώρα του, ένα σαν pet στην Ζιμπάμπουε και ένα σε ένα εκτροφείο στην Ελλάδα.

Το καλύτερο κουτάβι είναι αυτό που κράτησε γιατί είναι και έμπειρος.

Το pet κουτάβι που πούλησε στην χώρα του (σαν pet γι' αυτό και στειρώθηκε) όμως είναι τελικά στα 3 του χρόνια καλύτερο από το σκυλί του φίλου του, ελάχιστα ίσως, για κάποιους ναι και για κάποιους όχι ίσως, αλλά συνεχίζει να έχει ένα κουτάβι πολύ καλό το οποίο δεν δύναται να πάει σε έκθεση επειδή είναι στειρωμένο.

Το pet quality στην Ζιμπάμπουε ας είναι καλά εκεί που είναι.

Το κουτάβι στην Ελλάδα (έστω μέτριο) επειδή ο Ελληνας ιδιοκτήτης του χαίρεται πολύ που είναι από αυτό το εκτροφείο και του αρέσει, πάει σε 14 εκθέσεις στην Ελλάδα, πάει Σκόπια - Βουλγαρία - Σερβία - Ουγγαρία και Κύπρο όπου λόγω επιμονής, χαμηλότερου επιπέδου, λίγων συμμετοχών ή πολύς δουλειάς και τύχης, φτιάχνει έναν σκύλο με 45 CAC πρωταθλητή σε 3 από αυτές τις χώρες και international champion.

Ο σκύλος αυτός ζευγαρώνει τις 3πλάσιες σκύλες από τον αδερφό του 2η επιλογή στην χώρα του (που έχει ο φίλος του) επειδή είναι ο μοναδικός int.ch στην περιοχή και τελικά δίνει και λόγω ποσότητας αλλά και λόγω γονότυπου που είναι ο ίδιος κάποιους πρωταθλητές σκύλους ή σκύλους πολύ καλύτερης ποιότητας από αυτόν.

ΑΝ το πρώτο κουτάβι (που κράτησε) ΔΕΝ βγάλει ένα δόντι ΠΟΙΟΣ είναι ο "καλύτερος" σκύλος αυτής της γέννας ? :) :)
κατ'αρχην εκτροφεας κορυφαιος της Ευρωπης ποτε δεν θα εδινε εστω για "πετ" κουταβι στην Ζιμπαμπουε...εδω ελληνες εκτροφεις κανουν αμαν για ενα καλο κουταβι κορυφαιου εκτροφειου και συχνα δεν το παιρνουν...ομως θεωρω οτι αυτο το εδωσες σαν παραδειγμα...

με βαση το παραδειγμα σου και την ερωτηση σου σε αυτο,καλυτερο σκυλι θα ειναι τελικα αυτο που εδωσε στην Ελλαδα...το αλλο(κορυφαιο) δεν εβγαλε ενα δοντι,το αλλο στειρωμενο και οσο καλο και αν ειναι ΔΕΝ μπορει να κατεβει σε εκθεση αρα αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας...οσο καλο και αν εχει εξελιχθει ΔΕΝ εχει τιτλους...,το αλλο στην Ζιμπαμπουε,το αλλο εχει αποκλισμο λογο προγναθισμου....

ομως αυτη νομιζω ειναι λιγο υποθετικη και οχι συχνη περιπτωση...

ξερω εκτροφεα που θα εδινε το καλυτερο κουταβι του σε ιδιωτη αρκει να ειναι σε σωστο σπιτι και να κατεβαινει οπωσδηποτε σε εκθεσεις...

τα κουταβια με προυποθεσεις και πιθανοτητες να διακριθουν σε εκθεσεις,για μενα ειναι τα λεγομενα show quality...αυτα πρεπει να οριζονται και -αν θες- να πληρωνονται ως τετοια.

τωρα απο εκει και περα η οποια εξελιξη τους και οι οποιες επιτυχιες τους ειναι αδυνατον αν προβλεφθουν και απο τον καλυτερο εκτροφεα-κυνολογο του κοσμου.ουτε κανεις υπογραφει οτι ο παγκοσμιος πρωταθλητης της Χ φυλης θα δωσει τους αντιστοιχους πρωταθλητες κλπ.

συχνα συμβαινει "πετ" σκυλια να ειναι εξαιρετικοι επιβητορες.

ουσιαστικα δεν διαφωνουμε με αυτο που λεμε...δεν λεμε κατι διαφορετικο.

και παντα μιλαμε για πιθανοτητες...εγω αυτο που υποστηριζω ειναι το εξης στην τελικη: ενα κουταβι με 75-80% πιθανοτητες να εξελιχθει σε πολυ καλο ή top σκυλο πρεπει να λεγεται "show" και ενα με 30-40% να λεγεται "Pet"...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Οι εκτροφεις westie που γνωρίζω πουλάνε όλα τα κουτάβια των 8 εβδομάδων στη ίδια τιμή, εκτός αν υπάρχει ήδη κάποιο μειονέκτημα.

Ορισμένα κουτάβια που πιστεύουν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να γινουν εκθεσιακά τα κρατάνε μέχρι την ηλικία των 5-9 μηνών, τα πάνε σε εκθέσεις και αν αποδειχτεί σωστή η αρχική εκτίμηση τα πουλάνε πολύ ακριβότερα η τα κρατάνε για την εκτροφή ξέροντας ομως ότι δεν έχουν καμία εγγύηση ότι θα παράγουν καλούς απογόνους.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αρχικά είχα κι εγώ την απορία πως μπορεί κάποιος να ξεχωρήσει τα μεν από ταδε με βεβαιότητα..
Τελικά συζητώντας κι εδώ αλλά και ψάχνοντας και μελετώντας το θέμα έχω δει πολλά σκυλιά πρωταθλητές να δίνουν κατώτερους απογόνους, πολλά, πολλά υποσχόμενα κουτάβια να εξαφανίζονται μεγαλώνοντας και πολλά μέτρια αντίθετα να ανθίζουν, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τελικά, πέρα από ελλατώματα αποκλεισμού, ο διαχωρισμός pet με show είναι 50-50 κι από καλούς κι από μέτριους εκτροφείς!
Γι αυτό είμαι μάλλον ενάντια σε έναν τέτοιο διαχωρισμό αφού ίσως και στα χέρια κάποιου επιτήδιου να γίνει ευκαιρία για επιπλέον κέρδος, δηλώνοντας show quality κουτάβια...
Tωρα βέβαια αν κάποιος έχει πια το κληρονομικό χάρισμα και δεν χάνει κρίση για κρίση μαγκιά του!:p

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ντενις, να ρωτησω κατι?
ρωταω:D
αν ζητησω απο τον εκτροφεα κουταβι ποιοτητας εκθεσεων και τελικα, οντως αυτο το σκυλι μεγαλωνοντας ειναι στην ποιοτητα αυτη,
ειμαι κατα καποιον τροπο "ηθικα" υποχρεωμενη απεναντι στον εκτροφεα , να συμμετεχει σε εκθεσεις ο σκυλος, εαν δεν ειχα αυτον τον σκοπο εξ αρχης?
επισης εαν του το ελεγα , οτι δεν τον εχω δηλαδη τον σκοπο, θα μου το εδινε το κουταβι με ευχαριστηση?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
κατ'αρχην εκτροφεας κορυφαιος της Ευρωπης ποτε δεν θα εδινε εστω για "πετ" κουταβι στην Ζιμπαμπουε...εδω ελληνες εκτροφεις κανουν αμαν για ενα καλο κουταβι κορυφαιου εκτροφειου και συχνα δεν το παιρνουν...ομως θεωρω οτι αυτο το εδωσες σαν παραδειγμα...
Αρα πού πάνε αυτά τα κουτάβια που δεν μπορεί να τα αγγίξει σοβαρό εκτροφείο? Πωλούνται όλα σε "σοβαρότερα" ? Ως show quality ? Είναι όλα Show quality ? Κάτι έχει στραβό αυτή η υπόθεση.

ομως αυτη νομιζω ειναι λιγο υποθετικη και οχι συχνη περιπτωση...
ίσως ... :) :)

Οι πιθανότητες που βάζεις εδώ

τα κουταβια με προυποθεσεις και πιθανοτητες να διακριθουν σε εκθεσεις,για μενα ειναι τα λεγομενα show quality...αυτα πρεπει να οριζονται και -αν θες- να πληρωνονται ως τετοια.
είναι σωστές, το ερώτημα είναι "σε ποιές εκθέσεις ?" :)

Γενικά συμφωνούμε, ναι ... είναι και θέμα φυλής και θέμα εκτροφέα και πελάτη ...

Συμφωνώ με την τακτική που αναφέρεται παραπάνω αλλά στην Ελλάδα είναι δυστυχώς πολύ δύσκολο, μιάς και το 99% των σκύλων ζητείται για pet και ούτε ψηλότερη τιμή μπορεί να επιτευχθεί, ενώ όλοι θέλουν το σκυλί όσο πιο μικρό σε ηλικία γίνεται. Αν δίνεις κουτάβια μόλις ανοίξουν τα μάτια τους είναι πιο εύκολο να τα δώσεις, τόσα ξέρουμε, τόσα θέλουμε...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν μπορώ να απαντήσω γενικά. Για μένα:

αν ζητησω απο τον εκτροφεα κουταβι ποιοτητας εκθεσεων και τελικα, οντως αυτο το σκυλι μεγαλωνοντας ειναι στην ποιοτητα αυτη,
ειμαι κατα καποιον τροπο "ηθικα" υποχρεωμενη απεναντι στον εκτροφεα , να συμμετεχει σε εκθεσεις ο σκυλος, εαν δεν ειχα αυτον τον σκοπο εξ αρχης?
Ναι. Οχι ? :)

επισης εαν του το ελεγα , οτι δεν τον εχω δηλαδη τον σκοπο, θα μου το εδινε το κουταβι με ευχαριστηση?
Δεν θα το έδινα καθόλου.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
να μην το εδινες ρε στριμμενε,να σου μενε ο :paletas: αμανατι μετα!χαχαχα!
(συμφωνω μωρε,δικιο εχεις, αλλα πειραζει που θελω εκθεσιακη ποιοτητα χωρις να εχω στο μυαλο μου την ευθυνη αυτη?)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ποσα θα κρατησεις να ξεσκατιζεις παιδακι μου?
αφου ολο εκθεσιακα βγαζεις:D:maria:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
προσφατα ειχα μια συζητηση και και απορησα γιατι εμαθα οτι το διασημο εκτροφειο Greacia (bullmastiff),δινει κουταβια πολυ δυσκολα ακομα και σε εκτροφεις...οσον αφορα ιδιωτες?εκει σπανιοτατα και ΜΟΝΟ στειρωμενα...

στενοχωρηθηκα γιατι αν και καταλαβαινω οτι θελει να κρατησει την κορυφαια ποιοτητα του,ειναι μια ασκημη και ελιτιστικη συμπεριφορα που εμενα θα με βρισκει παντοτε αντιθετο...

θα παρω καμια μερα ενα φακελο με ολοκληρο το βιογραφικο το δικο μου,του σπιτιου μου -χωροι,μερος που κατοικω κλπ-,θα παω εκει να δω τι μπορω να καταφερω και τι θα βρουν να μου πουν,αν τελικα δεν μου δωσουν κουταβι...

οντως λοιπον Denis αυτη ειναι μια περιεργη υποθεση...η τακτικη που ακολουθουν μερικα εκτροφεια...

οσον αφορα τις εκθεσεις...Ειναι αληθεια το γεγονος οτι αλλο να θεωρειται show quality κουταβι και να μπορει να διακριθει σε εκθεσεις specialty και sieger και αλλο σε "απλη" εκθεση...

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
προσφατα ειχα μια συζητηση και και απορησα γιατι εμαθα οτι το διασημο εκτροφειο Greacia (bullmastiff),δινει κουταβια πολυ δυσκολα ακομα και σε εκτροφεις...οσον αφορα ιδιωτες?εκει σπανιοτατα και ΜΟΝΟ στειρωμενα...
Ενα απο τα καλυτερα εκτροφεια westie της Ολλανδίας κάνει το ίδιο, αλλά δυστυχώς οι λόγοι δεν είναι ελιτίστικοι. Το κάνει για να κρύψει τα κληρονομικά προβλήματα υγείας που μπορούν να έχουν οι απόγονοι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημέρα,

Απο το forum & την εκτροφέα westies που μίλησα για λίγο, έμαθα ότι τα κουτάβια αφού γεννηθούν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Στα show και στα pet.

Μπορεί κάποιος να μου πει ποιες είναι οι διαφορές τους? και πως τις καταλαβαίνεις απο τόσο μικρή ηλικία των σκύλων?

Ευχαριστώ!
Αν και θεωρώ ότι οι απορίες σου λύθηκαν στο παρόν θέμα, σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά και σε μια παλαιότερη συζήτηση: Αξιολόγηση εκθεσιακών κουταβιών

Θα βρεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
denis,
Συνεχιζοντας τον συλλογισμο της γαλαζιας….

Εγω, παραδειγμα παντα, θελω οπωσδηποτε εκθεσιακο μονο και μονο για να το χω και να το χαιρομαι εγω και να αισθανομαι σιγουρια και θελω οπωσδηποτε να το παρω από εσενα πχ ας πουμε. Για δικους μου λογους. Εμπιστοσυνη, μου αρεσει η φατσα σου, οτιδηποτε.

Ειμαι μακριά, δεν εχω χρονο να τρεχω σε εκθεσεις, ειμαι και τυπος που δεν αγαπα τη δημοσιοτητα. Εσυ όμως θελεις ο σκυλος να κατεβαινει σε εκθεσεις.

Πρωτον, για ποιο λογο? Διαφημιση? Δικαίωση? Περιεργεια πώς θα παει?

Δευτερον, σου λεω να ερθεις εσυ ή καποιος δικος σου να το παρεις και να το κατεβασει ςστην εκθεση εσυ ή ο δικος σου ή στο στελνω με κάποιον ασφαλη τροπο.
Πάρτο, δικο σου είναι (με την εννοια ότι από σενα προερχεται) και ξαναφερτο σώο και αβλαβές.

Θα μου το έδινες τελικα? Εννοειται ότι εχεις πειστεί ότι ειμαι καλος και αξιος αλλά αυτό είναι άλλο θεμα.